Editörler : E.Kayı Han
04 Haziran 2023 02:37

Muhalefet boşluğu ve Fatih Erbakan

Altı artılı maşa siyaseten siyasi mevta oldu.

Bu saatten sonra söylediklerinin tespitlerinin hiçbir karşılığı seçmen nezdinde de, hakikatte de hiçbir hükmü yoktur.

Türkiye siyasetine verebilecekleri hiçbir şey yok.

Ve, Türkiye siyasetinin de iktidar sorunu tabii ki var.

Ama, iktidar sorunundan daha büyük sorunu muhalefet sorunudur .

Muhalefetin meşruiyet sorunu vardı şimdiye kadar açıkçası.

Ki, seçim sonuçları muhalefetin meşruiyet sorununu teyit ediyor.

Türkiye'nin bu kadar sorunlarına, bu kadar kötü yönetilmiş bir 5 sene sonunda muhalefet toplam oyuna zerrece ilave yapıp iktidarı devralamaması, milletin bu kadar yanlışa rağmen iktidara oy vermesi, normalde tarafsız kalacak insanların bile muhalefetin yerli olmaması dolayısıyla iktidar lehine oy vermeye mecbur kalması muhalefetin altı artılı düvelinin hem meşru hem milli olmadığının başlıca delilidir.

.

Şimdi, bu raddede Türkiye siyasetinin muhalefet boşluğunu doldurmaya en namzet siyasetçinin de Fatih Erbakan olduğunu düşünüyorum.

Ki, kendisi de bunu yapıcı muhalefet edeceğiz mealindeki cümleleri ile teyit etti bence.

fazilet-83
Başbakan Müsteşarı
04 Haziran 2023 02:40

Hiç çekinmeden bir zamanların shp sinin yaptığı gibi gölge bakanlar kurulu kurarak, projelerini geliştirmesini,

Mevcut bakanlıkların uygulama ve icraatlarının eksik taraflarını gölge bakanları vasıtasıyla kamuoyuna bildirmesini umuyorum.

Ak Parti'yi ve CB Erdoğan'ı, yönetimde bir otokontrole mecbur bırakmak düşüncesi Devlet Bahçeli'nin aklının ucundan bile geçmedi şimdiye kadar. Yol ayrımına varacak ülke yönetimini zor durumda bırakacak muhalefetten bahsetmiyorum. Yapıcı muhalefetten bahsediyorum, bir otokontrolden bahsediyorum. Mevcut sistemi kontrolsüz güç olmaya vehmettirmeyecek bir kontrol mekanizmasından bahsediyorum. Ki, kontrolsüz güç güç değildir cümlesi sadece Pirelli reklamında kullanılan bir cümle değil. Cumhur ittifakının diğer partisi Desticinin partisi. O da bu misyondan bayaa uzak. Bu misyon için çalışmak gerek. Hatta iktidar partisi, bakanlar kurulu kadar çalışmak gerekir. Proje üretmek fikir üretmek gerekir. Memleket yönetimine belki de çoğu havaya söylüyormuş gibi addedilebilecek fikirler üretmek projeler üretmek gerekir. Ki, kesinlikle havaya değil direk adrese teslim seçmene hitap edecek bir yöntem olduğunu düşünüyorum.

Ülke yönetimini yerde bırakmadan, ülkeyi kurda kuşa eşkiyaya yem etmeden, birliği bozmadan muhalefeti meşru şekilde muvazene i adalet unsuru olduğunu bilerek mevcut uygulamalara hem yön tayin etmek hem alternatif sunmak bu memlekette yıllardır görmediğimiz bir muhalefet şekli.

İnşallah bu memleket evladı Fatih Erbakan'ın buna muvaffak olup siyasete yeni bir heyecan yeni bir rota getireceğini umuyorum ve bekliyorum.

ekaya
Müsteşar Yardımcısı
04 Haziran 2023 18:10

Güzel fikir inşallah dediğiniz gibi hayırlara vesile olur. Yapıcı yol gösterici muhalefete ihtiyaç hep vardı. İnşallah daha güzel olacak. Zaten biz meşveret ve şura'ya muhtacız.

sahip35
Müsteşar
09 Haziran 2023 02:12

fatih beye önerim şudur:

doğu anadolunun oylarını almak için çaba göstermeli.

eskiden refah partisi o bölgeden oy alırmış.

ittifaksız devam etmeli.

yerelde ittifak kurmamalı.

en son yapılan vekil seçimlerinde doğu anadoludan %4 oy almıştır.

fazilet-83
Başbakan Müsteşarı
09 Haziran 2023 14:49

İttifaksız, o oyu alamazlar.

Zira, geçmişte Binali Bey de , eksilen oylarınız nerede diye sorulunca ortağımızda cevabını vermişti.

sahip35, 4 ay önce

fatih beye önerim şudur:

ittifaksız devam etmeli.

fazilet-83
Başbakan Müsteşarı
09 Haziran 2023 15:02

Ve, millet ittifakı seçmeni de dahil kendinizi çok akıllı karşıdakini yani Cumhur tarafını yönlendirmeye , akıl vermeye açık yarım akıllı ymış gibi tavırlardan vazgeçin bence. Çok itici. Asıl siz tıpış tıpış kşm ne derse ona oy veriyorsunuz. Ekmeleddin e bile oy verdiniz daha da ötesi yok. Ki, zaten kemal de tıpış tıpış vereceksiniz diye o seçimlerde söylemişti. O seçimde de Erdoğan'ın oyu 52 civarında, karşısındakilerin toplamı 47. Şimdi de aynı.

sahip35, 4 ay önce

fatih beye önerim şudur:

ittifaksız devam etmeli.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi