Editörler : E.Kayı Han
05 Haziran 2023 15:55

Mübaşirlikten katipliğe geçiş

herkese merhaba

bir sorum olacaktı bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim bilindiği üzere katiplerde mübaşirlerde genel idari hizmetler sınıfına mensuplar aralarında bir alt üst ilişkisi yok denklik var bu sebepte her hangi bir gys ile veya ünvan değişikliği sınavı ile mübaşirler katipliğe geçiş yapamıyor. bu durumda geçmek isteyenler ne şekilde geçecekler bilen var mıdır kendi adliyesinde komisyonunda bu tarz bir durumla karşılaşan varsa aydınlatabilir mi

recep kul
Aday Memur
05 Haziran 2023 23:39

Merhaba. Mübaşirlikten katipliğe geçiş yapabilmeniz için unvan değişikliği sınavına girmelisiniz. Bu sene açılan gys ve unvan değişikliği sınavı son başvuru tarihi 31 mayıstı. Komisyonda çalışan arkadaşım bu şekilde bilgi verdi. Saygılarımla.

egekurt
Aday Memur
06 Haziran 2023 07:09

Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum bu sene açılan unvan değişikliği sınav ilan metnini inceledim tekniker avukat vs. alımı vardı malesef başkaca unvan yoktu

recep kul, 4 ay önce
Merhaba. Mübaşirlikten katipliğe geçiş yapabilmeniz için unvan değişikliği sınavına girmelisiniz. Bu sene açılan gys ve unvan değişikliği sınavı son başvuru tarihi 31 mayıstı. Komisyonda çalışan arkadaşım bu şekilde bilgi verdi. Saygılarımla.

emirsalih
Şef
06 Haziran 2023 08:31

Kardeşim, senin de dediğin gibi görevde yükselme sınavı yok katipliğe geçmek için. Bulunduğun komisyona talepte bulunacaksın münhal bulunan bir katip kadrosuna geçiş yapmak istiyorum diye.. Komisyon uygun görürse klavye sınavı yapacak ve 90 kelimeyi geçersen kazanıp katip olacaksın bu kadar basit ama komisyonun talebini uygun görmesi gerekiyor.

egekurt
Aday Memur
06 Haziran 2023 09:54

dostum adalet bakanlığı yönetmeliği diyor ki Aynı ana görev grubundaki alt görev grubunun kendi içinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın ilgili personelin isteği veya hizmet gereği olarak ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere atama yapılabilir.personelin isteği veya hizmet gereği olarak ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere atama yapılabilir.

bana bunu yorumlayabilirmisin

emirsalih, 4 ay önce

Kardeşim, senin de dediğin gibi görevde yükselme sınavı yok katipliğe geçmek için. Bulunduğun komisyona talepte bulunacaksın münhal bulunan bir katip kadrosuna geçiş yapmak istiyorum diye.. Komisyon uygun görürse klavye sınavı yapacak ve 90 kelimeyi geçersen kazanıp katip olacaksın bu kadar basit ama komisyonun talebini uygun görmesi gerekiyor.

emirsalih
Şef
06 Haziran 2023 10:46

Neyi yorumlamamı istiyorsun. Madde gayet açık.

egekurt, 4 ay önce

dostum adalet bakanlığı yönetmeliği diyor ki Aynı ana görev grubundaki alt görev grubunun kendi içinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın ilgili personelin isteği veya hizmet gereği olarak ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere atama yapılabilir.personelin isteği veya hizmet gereği olarak ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere atama yapılabilir.

06 Haziran 2023 11:16

Mübaşir iken katipliğe geçenler tavsiye etmiyorlar. Böyle kişileri bulup görüş derim.

farelikoyunnincası
Aday Memur
07 Haziran 2023 09:09

Mübaşirlik ile katiplik arasındaki işe alım farkı, bir beceri sınavı olmasıdır. Bu hususu bağlı olduğunuz komisyona sormak en mantıklısı.

egekurt, 4 ay önce

07 Haziran 2023 10:57

Kamu işçisi nasıl olunur

hakkım nab
Şube Müdürü
07 Haziran 2023 19:36

yaklaşık 12 sene mübaşirlik yaptıktan sonra 3 yıl önce katipliğe komisyonun açması üzerine girdim. eskiden ünvan değişikliği daha da eskiden görevde yükselme ile adalet bakanlığı tarafından açılan sınav ile giriliyordu. artık yetki komisyonlarda.... mübaşir arkadaşlara kesinlikle girmelerini tavsiye ederim. mübaşirliğe göre çok rahat meslek. her iki mesleği yapan birisi olarak tavsiyem budur.

egekurt
Aday Memur
08 Haziran 2023 09:08

cevabınız için teşekkürler komisyon mu sınav açtı yoksa siz mi dilekçe ile talep ettiniz

hakkım nab, 4 ay önce

yaklaşık 12 sene mübaşirlik yaptıktan sonra 3 yıl önce katipliğe komisyonun açması üzerine girdim. eskiden ünvan değişikliği daha da eskiden görevde yükselme ile adalet bakanlığı tarafından açılan sınav ile giriliyordu. artık yetki komisyonlarda.... mübaşir arkadaşlara kesinlikle girmelerini tavsiye ederim. mübaşirliğe göre çok rahat meslek. her iki mesleği yapan birisi olarak tavsiyem budur.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi