Editörler : Renjiro
06 Haziran 2023 10:17

Engelli memurun 5434 sayılı yasaya tabi olması için yapılması gerekenler

Biliyorsunuz 01/10/2008 öndesinde memur değilseniz ( ssk bağkur girişiniz olsa bile) memuriyetiniz yoksa 5510 sayılı yasaya tabisiniz,

buda düşük emekli aylığı demek bugün emekli olsanız 7500 tl alacaksınız. tam olarak 7500 bile etmiyor tamamlandığı için 7500 olacak .

sadece siz değil 2008 sonrası memur olan herkes (bir kaç istinasna hariç) bu yasaya tabi

SİZ NE YAPABİLİRSİNİZ? 1 Ağustosta 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, var zam ve diğr sosyal haklar görüşücek,

sivil toplum kuruluşlarına, bakanlıklara ve toplu sözleşmede taraf olan memursen e engelli memurlara pozitif ayrımcılık olarak 5434 sayılı yasaya tabi olma teklifini götürebiliriz.

zaten memursen şuan talep topluyor hem bu konuyu hem baska taleplerinizi sunabilirsiniz.

YOKSA 7500 tl emekli maaşı ile yetinirsiniz

wiseelit
Kapalı
06 Haziran 2023 10:25

hocam kolay gelsin her şeyde pozitif ayrımcılık düşünmeyelim bence bütün memurlar için bunu öne sürelim yoksa bütün memurlar bu konuda zarar görecekler 5510 sayılı yasa sadece engellileri değil diğer memurları da mağdur ediyor bencillik bence hoş bir şey değil engellileri değil bütün memurları bu yasa kapsamında çıkartmamız lazım hatta

Mütekabiliyet
Daire Başkanı
06 Haziran 2023 10:30

Hocam ben kendim için istemedim zaten, söylediğinizde sonuna kadar haklısınız ama herkes için olması şuan imkansız gibi maalesef, herkes için istenirse olmaz gibi geliyor bana.

şuana kadar parça parça düzeldi, sırasıyla önce milletvekilleri sonra belediye başkanları, bir kaç sene öncede dr lar için düzenlendi.

amacım yukarda yazdığım gibi kendim için değil bencillik için değil diğer türlü herkes için istemek imkansızı istemek gibi olacak.saygılar.

wiseelit, 4 ay önce

hocam kolay gelsin her şeyde pozitif ayrımcılık düşünmeyelim bence bütün memurlar için bunu öne sürelim yoksa bütün memurlar bu konuda zarar görecekler 5510 sayılı yasa sadece engellileri değil diğer memurları da mağdur ediyor bencillik bence hoş bir şey değil engellileri değil bütün memurları bu yasa kapsamında çıkartmamız lazım hatta

mrtcvlk
Memur
06 Haziran 2023 12:36

Eski Çalışma Bakanı, yeni hükümet kurulduktan sonra, 657 sayılı yasa üzerinde yeni bir çalışma olacağını söylemişti... Bunu 5434 özelinde değil de genel manada bakarsak, yepyeni bir memur yasamız olası...

UfukBOZOK
Şef
06 Haziran 2023 12:53

Hocam haklısınız ama kanunlar temelde şnsan yararaına göre dğzenlenir ya janş, bizde günlük ğolitikalar veya genel geçer kabullerle hazırlandığı için dezavantajlı gruplar göz ardı edilmiştir hep. 5510 sayılı yasa 70 yaşında emekli olacak yurdum insanına vöre hazırlanmış olduğu için prime göre emekli maaşı hak edişi planlanmoş durumda. Engellilerre ise zaten bu yaş koşulu uygulanmayacağı iöin ayrıca bir düzenleme gerekliydi. Toplımun yüzde 29 u kanunen engelli statüsünde, kamıdaki planlama minimum yüzde 4. Ortalama 250 - 300 bin kamu öalışanı enggelli göz ardı edilerek hazırlanan yasa doğal olarak da engellilere zarar vermekte. 15 18 yolfa emekli olması öngörğlen emeklinin emekli maaşını 35 - 40 sene çalışacak olan kişinin primmoranıyla değerlendirmek büyük bir mantık hatası. Sınavsız ınvan değişikliği vb gibi konularda nen de sizşn gibi düşünüyorum ancak engellileri 5510 a göre 5434 den yüzde 30 öininmum daha düşük emekli maaşına mahkıme tmek de uanloş bence. Teklifi. kısa vadede engelli memurları 5434 e göre istihdam etmek,. O da olmuyorsa 2008 öncesi sigorta girişleri olanları barş 5434 e göre kabıl etmek... Güçlü bir ses okursa muhakkak bir sonuç alınır...
wiseelit, 4 ay önce

UfukBOZOK
Şef
06 Haziran 2023 12:54

Yazım uanlışlarını dğxenleniştim ancak yine de harf hayalarıyla paylaştım yablışlıkla. silinmiyor, kusura bakmayın :) tekrar düzeltiyorum birazdan...
UfukBOZOK, 4 ay önce
Hocam haklısınız ama kanunlar temelde şnsan yararaına göre dğzenlenir ya janş, bizde günlük ğolitikalar veya genel geçer kabullerle hazırlandığı için dezavantajlı gruplar göz ardı edilmiştir hep. 5510 sayılı yasa 70 yaşında emekli olacak yurdum insanına vöre hazırlanmış olduğu için prime göre emekli maaşı hak edişi planlanmoş durumda. Engellilerre ise zaten bu yaş koşulu uygulanmayacağı iöin ayrıca bir düzenleme gerekliydi. Toplımun yüzde 29 u kanunen engelli statüsünde, kamıdaki planlama minimum yüzde 4. Ortalama 250 - 300 bin kamu öalışanı enggelli göz ardı edilerek hazırlanan yasa doğal olarak da engellilere zarar vermekte. 15 18 yolfa emekli olması öngörğlen emeklinin emekli maaşını 35 - 40 sene çalışacak olan kişinin primmoranıyla değerlendirmek büyük bir mantık hatası. Sınavsız ınvan değişikliği vb gibi konularda nen de sizşn gibi düşünüyorum ancak engellileri 5510 a göre 5434 den yüzde 30 öininmum daha düşük emekli maaşına mahkıme tmek de uanloş bence. Teklifi. kısa vadede engelli memurları 5434 e göre istihdam etmek,. O da olmuyorsa 2008 öncesi sigorta girişleri olanları barş 5434 e göre kabıl etmek... Güçlü bir ses okursa muhakkak bir sonuç alınır...

UfukBOZOK
Şef
06 Haziran 2023 13:01

Hocam haklısınız ama kanunlar temelde insan yararaına göre düzenlenir ya hani, bizde günlük politikalar veya genel geçer kabullerle hazırlandığı için dezavantajlı gruplar göz ardı edilmiştir hep. 5510 sayılı yasa 60 yaşında emekli olacak yurdum insanına göre hazırlanmış olduğu için prime göre emekli maaşı hak edişi planlanmış durumda. Engellilere ise zaten bu yaş koşulu uygulanmayacağı için ayrıca bir düzenleme gerekliydi. Toplumun yüzde 10 u (en az) kanunen engelli statüsünde, kamudaki planlama minimum yüzde 4. Ortalama 250 - 300 bin engelli kamu çalışanı göz ardı edilerek hazırlanan yasa doğal olarak da engellilere emeklilikte zarar vermekte. 15 - 18 yılda emekli olması öngörülen emeklinin emekli maaşını 35 - 40 sene çalışacak olan kişinin prim oranıyla değerlendirmek büyük bir mantık hatası. Sınavsız unvan değişikliği vb gibi konularda ben de sizin gibi düşünüyorum ancak engellileri 5510 a göre, 5434 den minimum yüzde 30 daha düşük emekli maaşına mahkum etmek de yanlış bence. Teklifim; kısa vadede engelli memurları 5434 e göre istihdam etmek; o da olmuyorsa 2008 öncesi sigorta girişleri olanları bari 5434 e göre tabi kabul etmek... Güçlü bir ses okursa muhakkak bir sonuç alınır... Hakkımızda hsyırlısı olsun diyelim...
wiseelit, 4 ay önce

Mütekabiliyet
Daire Başkanı
07 Haziran 2023 15:38

[email protected] (1 ağustostan önce talep topluyorlar)

ve cimere taleplerinizi atalabilirsiniz

Dikduregilme
Aday Memur
08 Haziran 2023 14:52

Bu konuda sesimizi duyurmamız gerekiyor. Cimerden talebi ilettim.

Mütekabiliyet, 4 ay önce

Mütekabiliyet
Daire Başkanı
08 Haziran 2023 15:40

Herkes 1 adet mesaj atsa ses duyulur 1 mesaj atmanız 1 dakikanızı almaz, yoksa 7500 tl emekli maaşı alınca konuşma hakkınız olmaz.

birdost2022
Aday Memur
08 Haziran 2023 19:36

Mail adresine aşağıdaki taleblerimi gönderdim.

Selamün Aleyküm Sn. Okuyucu,

Taleb topladığınızdan dolayı taleblerimi aşağıda yazıyorum.

1) Mühendislerin dengi meslekler(doktor, hakim ve savcı) ile aynı maaş seviyesinde maaş alabilmesi için maaşlarında iyileştirme yapılması.

2) Mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi. Ve mühendislik kanununun çıkarılması. İstenen Mühendislik kanununa sosyal medyadan araştırınca ulabilirsiniz.

3) Mühendislerin 5434 kanuna tabi olunması sağlanması.

4) Engelli memurların 5434 kanuna tabi olunması sağlanması.

5) Her üç yılda bir engelli memurlara fazladan bir derece daha verilmesi.

6) Engelli memurlara ÖTV siz araba ve telefon alabilmesi.

7) Engelli memurlar emekli olunca maaşlarında bir kesinti olmaması. Örneğin engelli bir mühendis şu anda 18 bin TL civarı maaş alıyor ise emekli olunca da 18 bin TL civarı maaş almaya devam etmeli.

8) Tüm engelli memurların maaşına engelli memur tazminatı adı altında yeni bir ödeme eklenmesi ve diğer memurlardan %10 daha fazla maaş alabilmesi. Örneğin Engelli bir mühendisin18 bin yerine yüzde on fazla maaş alarak 19.800 TL maaş alması. Engelli memurların çok daha fazla sağlık harcaması oluyor. Bu sebepten ötürü daha yüksek maaş verilmelidir.

9) Emekli olan bir engelli memurun tekrar EKPSS ye girerek yeniden mühendis ise öğretmenliğe, öğretmen ise memurluğa gibi atanabilmesi ve isterse çalışabilme hakkının verilmesi.

Saygılarımla.

Mütekabiliyet, 4 ay önce

Mütekabiliyet
Daire Başkanı
09 Haziran 2023 09:03

eline sağlık güzel olmuş, herkes taşın altına elini koyup mesaj atabilirse güzel olur.

birdost2022, 4 ay önce

Mail adresine aşağıdaki taleblerimi gönderdim.

Selamün Aleyküm Sn. Okuyucu,

Taleb topladığınızdan dolayı taleblerimi aşağıda yazıyorum.

1) Mühendislerin dengi meslekler(doktor, hakim ve savcı) ile aynı maaş seviyesinde maaş alabilmesi için maaşlarında iyileştirme yapılması.

2) Mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi. Ve mühendislik kanununun çıkarılması. İstenen Mühendislik kanununa sosyal medyadan araştırınca ulabilirsiniz.

3) Mühendislerin 5434 kanuna tabi olunması sağlanması.

4) Engelli memurların 5434 kanuna tabi olunması sağlanması.

5) Her üç yılda bir engelli memurlara fazladan bir derece daha verilmesi.

6) Engelli memurlara ÖTV siz araba ve telefon alabilmesi.

7) Engelli memurlar emekli olunca maaşlarında bir kesinti olmaması. Örneğin engelli bir mühendis şu anda 18 bin TL civarı maaş alıyor ise emekli olunca da 18 bin TL civarı maaş almaya devam etmeli.

8) Tüm engelli memurların maaşına engelli memur tazminatı adı altında yeni bir ödeme eklenmesi ve diğer memurlardan %10 daha fazla maaş alabilmesi. Örneğin Engelli bir mühendisin18 bin yerine yüzde on fazla maaş alarak 19.800 TL maaş alması. Engelli memurların çok daha fazla sağlık harcaması oluyor. Bu sebepten ötürü daha yüksek maaş verilmelidir.

9) Emekli olan bir engelli memurun tekrar EKPSS ye girerek yeniden mühendis ise öğretmenliğe, öğretmen ise memurluğa gibi atanabilmesi ve isterse çalışabilme hakkının verilmesi.

Saygılarımla.

Freudarwin
Aday Memur
09 Haziran 2023 14:32

MEB iletişim hattını aradım. Bu konuda çalışma Yok dedi

Mütekabiliyet
Daire Başkanı
09 Haziran 2023 15:10

MEB ile direkt alakası yok hocam, cimere yazın yada toplu görüşme var ağustosta ondan önce memursene yazın

Freudarwin, 4 ay önce
MEB iletişim hattını aradım. Bu konuda çalışma Yok dedi

Freudarwin
Aday Memur
10 Haziran 2023 09:00

Cimere kime yazıyım ne şekilde yazıyım

Mütekabiliyet
Daire Başkanı
20 Haziran 2023 11:04

güncel

Dikduregilme
Aday Memur
11 Temmuz 2023 11:56

Cimerden talebime "yasal düzenleme yapılmasını gerektirdiği bu kapsamda TBMM tarafından kabul edilen bir Kanun veya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi olmaksı" gerektiğinden bahsetmişler.

Dikduregilme, 4 ay önce

Bu konuda sesimizi duyurmamız gerekiyor. Cimerden talebi ilettim.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi