Editörler : **sude**

cevherdudayev1
Daire Başkanı
14 Ağustos 2023 22:42

bu hocalar veya araştırma görevlileri sana iş veriyorlardı çok merak ediyorum git bi adliyenin mahkeme kalemine veya icra dairesinin kapısının önüne bi saat otur ordaki memurlara kim amirlik yapıyor o zaman yatar kalkar şükredersin çalıştığın yere

burdurspor, 1 ay önce
Üniversitede yasal olarak olmasa da tüm hocalar amir gibi davranırdı. Dünkü araştırma görevlisi bile yılların memuruna artistik yapardı. Şimdi değişti mi bilmem. Sanmam ama

diplomatik
Aday Memur
16 Ağustos 2023 10:03

Siyasi kurum olmamasına rağmen siyaetin dibine kadar yaşandığı, torpilin, adamcılığın cirit attığı, liyakatin olmadığı ve özellikle memura değerin pek verilmediği kurumlardır Üniversiteler. Rahatlık konusunda evet, nispeten rahattır ama Nakil olma vs givi durumlar çok zordur. Siyasi kurum değil dedim ya, işte bu nakil atamalar için mecburen siyasileri devreye sokmak gerekiyor. Sendikalar ne iş yapar diyeceksiniz. Sendikaların tek derdi güç gösteririsi başka bi olayları yok.

gardereli, 2 ay önce

Üniversitelerde çalışmanın Artıları/Eksileri

ARTILARI:

1- Yoğunluk pek yoktur (Çalıştığın yere göre değişir ama genelde relakstır)

2- Kılık kıyafet çoğunlukla serbesttir, sakal, top sakal, uzun saç sıkıntı olmaz.

3- Hepsinde olmasa da, lojman ve servis çoğunda vardır (Ben ikisinden de faydalanıyorum)

4- Mesai saatleri esnektir, kağıt üzerinde 08-17 çalışman lazım ama geç gelsen erken çıksan da pek sorun olmuyor (Tüm Ünilerde değil ama)

5- Okullar tatil olduğunda zaten az olan iş yoğunluğu daha da azalır.

6- Yemekhanelerinden herkes faydalanır, yemek ücretleri oldukça düşüktür.

7- Kampüs içerisinde yapılan etkiliklere herkes kaltılabilir, ailecek katılıp eğlenilebilir. (Konser, Söyleşi, Tiyatro)

8- Üniversitedeki herhangi bi bölümde okuyabilirsiniz, Yüksek Lisans yapabilirsiniz.

9- İkinci öğretim varsa çalıştığınız yerde, mesaiye kalabilir, ekstra para alabilirsiniz (Çok değil ama olsun)

10- OSYM nin sınavlarında görev alabilirsiniz(Şuan ücretlere zam gelmiş, hiç fena değil)

EKSİLERİ:

1- Tayin/Atama işleri çok zor olur (Çakılı Kadro olduğundan)

2- Gitmek için önce karşıyı ayarlamanız sonrada kendi Üni'nizi ayarlanız lazım. (Torpil şart)

3- Maaş olarak belediye gibi Özel İdareler gibi ekstra SDS vs yoktur. Ekstra tazminat yoktur.

4- Mesai saatleri esnek olduğundan, istimara açık olur, bazıları kafalarına göre takılabiliyor.

5- Her gelen Rektör çalıştığı süre boyunca kendi sistemini getirir. O gider yenisi bambaşka şeyler getirir.

6- Ünilerde Akademisyenler öncelenir, Öğrenciler öncelenir, memur pek kimsenin aklına gelmez.

7- Akademik birimlerde amirler Akademisyen olur, Dekan Müdür vs. Onlarda 2547 ye göre hareket ettiklerinden memuru kendi istedikleri gibi şekillendirmeye çalışırlar. Maalesef onların sözü geçtiği için biz ne kadar 657 li olsakta Onların dediği olur.

8- Rektör atamaya yetkili amir olduğundan onun sözü kanun gibidir. Rektör ne derse o olur, adeta Monorşik bi sistem vardır. Maalesef bu konu bazen rektörler tarafından suiistimal edilebiliyor. Mesela adam 5 yıl kimse gidemez dediği an kimse gidemez.

9- Torpil işi çok döner. Torpili olan borusunu öttürür, olmayan bi gram ilerleyemez.

10- Bazı kadrolara sınavsız atamalar yapılır, bu kadrolara da torpili dayısı olanlar verilir.

Varsa sizde ekleyin artıları eksileri. Herkese kolay gelsin.

Ateng
Aday Memur
18 Ağustos 2023 16:01

2 ay oldu çalışmaya başlayalı, çok memnunum. Servis imkanı var, yemekhane ücreti piyasaya göre oldukça düşük. (ha ben genelde evden getiriyorum orası ayrı) Ayın belirli dönemleri çok yoğunken diğer günlerde o kadar yoğunluk yok. Ailemle kalıyorum, şansıma yedeklerden atanmaya hak kazandım geldim başladım. Evime 15 dakika uzaklıkta kurum. Yani emeğimin karşılığını aldım diyebilirim ben. Her kurumda her şehirde böyle değildir tabii. Memurluk da askerlik gibi, atandığınız kurum, amirleriniz, çalışma arkadaşlarınıza göre değişiyor durum.

moongosee
Aday Memur
20 Ağustos 2023 02:46

arkadaş pek açık konuşamamış hak ararsan üniversitelerde birim çoktur kapı kapı gezdirirler istedikleri yere gönderirler 1 sende 5 birim değişebilirsin mesela ben üniversitede 5 sene çalıştım 7 yer gezdim sonunda ayrıldım şükür. yapmak ıstedıklerıne mobbingin dip alasını yaparlar.

gardereli, 2 ay önce

Üniversitelerde çalışmanın Artıları/Eksileri

ARTILARI:

1- Yoğunluk pek yoktur (Çalıştığın yere göre değişir ama genelde relakstır)

2- Kılık kıyafet çoğunlukla serbesttir, sakal, top sakal, uzun saç sıkıntı olmaz.

3- Hepsinde olmasa da, lojman ve servis çoğunda vardır (Ben ikisinden de faydalanıyorum)

4- Mesai saatleri esnektir, kağıt üzerinde 08-17 çalışman lazım ama geç gelsen erken çıksan da pek sorun olmuyor (Tüm Ünilerde değil ama)

5- Okullar tatil olduğunda zaten az olan iş yoğunluğu daha da azalır.

6- Yemekhanelerinden herkes faydalanır, yemek ücretleri oldukça düşüktür.

7- Kampüs içerisinde yapılan etkiliklere herkes kaltılabilir, ailecek katılıp eğlenilebilir. (Konser, Söyleşi, Tiyatro)

8- Üniversitedeki herhangi bi bölümde okuyabilirsiniz, Yüksek Lisans yapabilirsiniz.

9- İkinci öğretim varsa çalıştığınız yerde, mesaiye kalabilir, ekstra para alabilirsiniz (Çok değil ama olsun)

10- OSYM nin sınavlarında görev alabilirsiniz(Şuan ücretlere zam gelmiş, hiç fena değil)

EKSİLERİ:

1- Tayin/Atama işleri çok zor olur (Çakılı Kadro olduğundan)

2- Gitmek için önce karşıyı ayarlamanız sonrada kendi Üni'nizi ayarlanız lazım. (Torpil şart)

3- Maaş olarak belediye gibi Özel İdareler gibi ekstra SDS vs yoktur. Ekstra tazminat yoktur.

4- Mesai saatleri esnek olduğundan, istimara açık olur, bazıları kafalarına göre takılabiliyor.

5- Her gelen Rektör çalıştığı süre boyunca kendi sistemini getirir. O gider yenisi bambaşka şeyler getirir.

6- Ünilerde Akademisyenler öncelenir, Öğrenciler öncelenir, memur pek kimsenin aklına gelmez.

7- Akademik birimlerde amirler Akademisyen olur, Dekan Müdür vs. Onlarda 2547 ye göre hareket ettiklerinden memuru kendi istedikleri gibi şekillendirmeye çalışırlar. Maalesef onların sözü geçtiği için biz ne kadar 657 li olsakta Onların dediği olur.

8- Rektör atamaya yetkili amir olduğundan onun sözü kanun gibidir. Rektör ne derse o olur, adeta Monorşik bi sistem vardır. Maalesef bu konu bazen rektörler tarafından suiistimal edilebiliyor. Mesela adam 5 yıl kimse gidemez dediği an kimse gidemez.

9- Torpil işi çok döner. Torpili olan borusunu öttürür, olmayan bi gram ilerleyemez.

10- Bazı kadrolara sınavsız atamalar yapılır, bu kadrolara da torpili dayısı olanlar verilir.

Varsa sizde ekleyin artıları eksileri. Herkese kolay gelsin.

yusuf132
Aday Memur
28 Ağustos 2023 18:07

Mobbingin en tavan yaptigi kurum adliyelerdir dostum

burdurspor, 4 ay önce

mobbingin en yoğun olduğu kurum üniversitelerdir. arkadaş doğru demiş hiçbir özlük hakkı da yoktur. lojman, servis hakkın bile yoktur. hiç bulaşma derim. ben başka kuruma geçtim, rahat ettim.

Akınk
Aday Memur
21 Eylül 2023 14:52

hocam bilgisayar teknisyeni olarak atadnım şuan bana iş olarak ne yapıldığını anlatacak bir arkadaş varmı şehir değiştiricem ona göre

elk muhendis
Memur
22 Eylül 2023 09:01

Ne çok iyi ne çok kötü.

elk muhendis
Memur
22 Eylül 2023 09:15

Hele teknik personelsen ve kıl müteahhitlere denk gelirsen tadına doyum olmaz idare bir yandan müteahhit bir yandan. :)

Toplam 28 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi