Editörler : **sude**

hadibe2
Aday Memur
10 Haziran 2023 11:22

4 yıllığa zaten tamamlıyorum sen de lisans mezunusun ben de yani ne statüsü arkadaşım ya yıllardır kandırdılar sizi bence düşüncem bu yönde
moonlaw, 4 ay önce
Aramızda statü farkı olucak

moonlaw
Aday Memur
10 Haziran 2023 12:01

Doğruluğu nedir meslektaşım?
avebruli, 4 ay önce

Durumun vehametinin farkında olmayanlar için küçük bir örnek mahiyetinde bu paylaşımı yapıyorum;

https://twitter.com/Av_Deniz_AKSOY/status/1666030364593123328

"İstanbul Hukuk mezunu avukat arkadaşımız,tuncelide mübaşirlik için başvurmuş ve istiyor."

Mübaşir olmak için lise mezunu olmak yeterliyken neden bu meslektaşımız mübaşir oluyor?? İstanbul hukuk kazanmış, üniversite sınavında derece yapmış birinden bahsediyoruz. Kendisi de hakim, savcılık, avukatlık yapmaya yeterli diplomaya sahipken neden?

Bunun gibi çok örnek var. Ama anlamak istemeyene kırk yıl laf anlatsan ne fayda.

avebruli
Kapalı
10 Haziran 2023 13:29

moonlaw, 4 ay önce

hanzel
Müsteşar Yardımcısı
10 Haziran 2023 15:42

Ülkedeki her meslek aynı durumda sadece hukukçulara özgü bir durum değil yani bu, rahat olun

nurbl.
Aday Memur
10 Haziran 2023 18:37

İnanılmaz bi avukat enflasyonu varken meslekte para kazanmak çok zor hale geldi. Yılda 20 bin hukuk öğrencisi mezun oluyor. Ofis kurmak için sermaye, çevre gerekiyor. Ne sermayesi ne de çevresi olan avukatlar da asgari ücrete avukatlık yapıyor maalesef. KPSS ile kurumda çalışıyım diyen avukatlar ise maalesef 90 puanla bile atanamıyor. Staj döneminde 3-4 bine çalışan stj avukatlar bir de ruhsat için 8-10 k ödeme yapıyor. Mesleğin geldiği nokta çok kötü, bir an önce üniversite kontenjan sayısının azaltılarak kurumların avukat istihdamını artırması gerekiyor. Meslekte yıllanmış, stajyerine asgari ücreti çok gören ama her yerde avukatlık güzellemesi yapan tuzu kuru avukatların söylemlerine inanmayın. Gerçi intihar oranı sıklaşan, dövülen ve hakaretlere uğrayan meslektaşlarımızı görmezden gelen meslek örgütü dahi denilemeyecek barolar mevcutken tuzu kuru avukatların bu söylemlerine de şaşmamak lazım.

nurbl.
Aday Memur
10 Haziran 2023 18:40

maalesef benim de çok iyi bir üniversiteden 3 ortalamayla mezun olup bağlı çalışan piyasasında asgari ücrete dayanamayarak büro memurluğuna atanan arkadaşım var. Parasızlık dolayısıyla mecbur kaldı.

moonlaw, 4 ay önce

nurbl.
Aday Memur
10 Haziran 2023 18:45

anayasa mahkemesinde staj yapmanın maalesef size hiçbir katkısı olmayacak. ne serbest avukatlıkta ne de hakimlikte. ayrıca anayasa mahkemesinde staj yapmak için fazla çabaya gerek yok şartları oluşturarak iyi bir referans gerekiyor. öğrencisiniz diye yorumluyorum, umarım hevesiniz daim kalır

moonlaw, 4 ay önce

Okurken çevre oluşturmak ve olduğunca yetkinleşmek lazım mesela ben stajımı anayasa mahkemesinde yaptım bunun için çok çaba sarfettim ve kabul aldım ümitsizliğe kapılmayın okuduğunuz bölüm çok değerli ve gözde bir bölüm.

Social Followers
Aday Memur
14 Haziran 2023 17:09

istihdam açığına göre kontenjan açmadıkça olan şey bu olur, çoğu bölümlerin içi boşaltıldı üzücü

moonlaw
Aday Memur
15 Haziran 2023 16:59

Para kazanamayan avukat görmedim herkes bir şekilde kazanıyor. Hukuk Fakültesi insanın ufkunu açıyor avukatlık yapmak istemezseniz başka alanlara kayıyorsunuz

looklaw
Aday Memur
22 Haziran 2023 18:15

Jsmsmsls

looklaw
Aday Memur
22 Haziran 2023 18:19

Kurum avukatlığını bir avukat neden ister? Çalışmamak için kamuda avukatın işi pek olmaz rahattırlar devlette ihitayaçta bellidir ona göre kontenjan verilir burda avukat alımının artırılmasını istemek bana abest geldi. Aslında anlıyorumda kendi bürolarını açsalar iş yükü çok olacak böyle yaparak hem devletten para alıyorlar o sırada da devlette az çalıştıkları için zamanları oluyor başka işlere bakıyorlar Bi şekilde.

yorum.X
Daire Başkanı
23 Haziran 2023 12:57

kim dedi size hukuk okuyun diye. gidin dışarıdan 2 yıllık okuyun memur olun. mis gibi maaş. sonra da hukuk okuyup avukatlığa yine geçebillirsiniz. şu an derece yapmak zorundasınız memur olmak için.Sizi hukuka kim yönlendirdi merak ediyorum.

yetkilikişi
Aday Memur
23 Haziran 2023 13:03

Avukatlar 10 liralik işi 2 liraya yaptığı için sıkıntı oluyor. Hem çok çalışıyor hem az kazanıyor.

yorum.X
Daire Başkanı
23 Haziran 2023 13:10

insanlar zaten geçim derdinde.. Avukata niye o kadar ihtiyaç duyalım.. Hadi ihtiyaç duyalım da neden tutarları pıyasa değil de devlet belirlesin. Yüksek meblağlıysa daha yükseğe anlaşın?? ..sizden aynı işi düşüğe yapan varsa Neden devletten garanti ücret-vekalet-maaş bekliyorsunuz?

yetkilikişi, 3 ay önce

Avukatlar 10 liralik işi 2 liraya yaptığı için sıkıntı oluyor. Hem çok çalışıyor hem az kazanıyor.

yorum.X
Daire Başkanı
23 Haziran 2023 13:26

Ben bu haberden bir şey anlamadım... Siz avukatlık ücretini kimden alacaksınız.. Dava açan-açılan kişilerden.. size dava veren yoksa ya da devlette avukat ihtiyacı acil değilse kimi kızıyorsunuz...Derdiniz para kazanmaksa neden başka bölüm okumadınız.. Ataması olan bir çok bölüm var? ... önce memur olup neden hukuku sonra okumadınız.. hiç yoksa önden memur olurdunuz??

avebruli, 4 ay önce

https://twitter.com/Av_Deniz_AKSOY/status/1666065268739653632 Delil istiyorsanız gönderebilir.

Başka biri daha yazmış;

https://twitter.com/ThomasLeviAthan/status/1666067265110921216

24 Haziran 2023 06:41

Ben 15 yıllık mühendisim ama hukuk okuyorum. Bitirince istifa edip avukatlık yapacağım. Hukuk bitirirsem asla ama asla kamu düşunmem. Aylık avukata verilen maaş 18 civarı. En iyisi özelde iyi avukat olmak.

looklaw
Aday Memur
25 Haziran 2023 14:13

Ben de onu demek istiyorum kamu neden avukat alsın. Avukatların kamu isteme sebebi rahat olması büron olduğu zaman iş kovalaman gerekiyor yoruluyorsun çabalıyorsun her alanda kendini geliştirmen gerekiyor ama günün sonunda bu yorulmana değiyor güzel kazancın oluyor kamuda alacağın maaşı 2 3 katlıyorsun.
yorum.X, 3 ay önce

insanlar zaten geçim derdinde.. Avukata niye o kadar ihtiyaç duyalım.. Hadi ihtiyaç duyalım da neden tutarları pıyasa değil de devlet belirlesin. Yüksek meblağlıysa daha yükseğe anlaşın?? ..sizden aynı işi düşüğe yapan varsa Neden devletten garanti ücret-vekalet-maaş bekliyorsunuz?

looklaw
Aday Memur
25 Haziran 2023 16:57

Tavsiye ederim hukuk güzel bir alan. Hangi mühendislik dalı?
elektrikadam, 3 ay önce

Ben 15 yıllık mühendisim ama hukuk okuyorum. Bitirince istifa edip avukatlık yapacağım. Hukuk bitirirsem asla ama asla kamu düşunmem. Aylık avukata verilen maaş 18 civarı. En iyisi özelde iyi avukat olmak.

Makarassyon
Aday Memur
05 Temmuz 2023 10:12

güncel

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi