Editörler : gubaz"eskiyara"
09 Haziran 2023 17:44

Idarecilikten Hizmetli kadrosuna nasıl gecebilirim

15 yıllık idareciyim. Kurumumda çalışan 4D li Hizmetli personelin bu ayki maaşı 25 bin lira civari + senede 2 tam maas ikramiye alacaklar. Üstüne Temmuzda enflasyon farkı ve yüzde 10 artı zam alacaklar. Temmuzdan sonraki maaşları aylık 35 bin lira civari olacak. Herkesin ek dersi yok ama en dusuk öğretmen maaşı 22 bin olacakmış, Tüm sorumluluk ve imza yetkisi bende ama emrimdeki personel benden yüksek maaş alacak, Onların maaşında gözüm yok ama bu nasıl adalet bu nasıl düzen, okumanın, eğitimin ne anlamı kaldı. Hiç kimse kusura bakmasın kimse idealistlim için değil herkes ekmek parası için bu işi yapıyor, yani elimde imkan olsa böyle bir geçiş durumu olsa yemin ediyorum idarecilikten istifa edip Hizmetli kadrosuna geçeceğim...

melcea
Genel Müdür
09 Haziran 2023 18:43

Ben de gecerim imkan olsa. Bakiciliktan iyidir.

merve00000
Daire Başkanı
09 Haziran 2023 20:27

50 binde verseler tuvalet temizlemem şahsen.

JAKAMEN_
Aday Memur
09 Haziran 2023 21:34

Ben temizlerim

merve00000, 4 ay önce

50 binde verseler tuvalet temizlemem şahsen.

yamircak01
Şef
09 Haziran 2023 21:48

İlk atandığım yıllar okulımuzda hizmetli yoktu nöbetçi öğretmen olarak çizmeleri giyip çok lavabo yıkadım...bu başlığı açan arkadaş aynı şeyleri düşünüyoruz...şimdi iyi bir okuldayım hizmetli ve iljurcu personeller var..kimse 4 sınıftan fazla temizleniyor ve hizmetli kadrosundaki arkafdaş tüm ücretini aya bilersrk 30 bin bulıyor aylık diyor...

oyle_biri
Aday Memur
09 Haziran 2023 22:29

İdarecilik yapıp da hizmetli ve işçi arasındaki ayrımı bilmeyenlerin olduğunu görünce üzülüyorum..

muallim_34
Genel Müdür
09 Haziran 2023 22:31

Milli eğitime görüş soralım.Gecebilirsek geçelim.

Kagiş
Müsteşar
10 Haziran 2023 09:22

Mahallede bir ilkokulda sürekli işçi kadrosuna geçen bir hizmetli tanıdığım vardı ki adamın yürüyüşü bile değişti bee!? İlkokul mezunu ya da terki olan ve ömründe okuyup okuyacağı hayat bilgisi ders kitabı haricinde bir tane kitabı bile olmamış bu abimizin durumundaki değişikliği büyük bir ibretle izliyoruz!! Elini arkasına koyup bir ahkâm kesişi var ki görmelisiniz! Sanırsın ki adam yurt dışında doktora yapmış ve Yale Üniversitesi'nden rica minnet gelmiş!!?))) Vayy arkadaş yaaa! Yakında okul müdürü olarak görmek istiyoruz kendisini! Allah yolunu açık etsin! Önünde saygıyla eğiliyoruz! Hörmetlerr müdürümm, diyeceğimiz günler yakındır efendim!)))

mavera5561
Aday Memur
10 Haziran 2023 09:50

Okulda herhangi bir çalışan isen ne demek istediğimi anlardın, anlamıyorsan kapasiten yok demek, 4 D li hizmetli lerden bahsediyorum

oyle_biri, 4 ay önce
İdarecilik yapıp da hizmetli ve işçi arasındaki ayrımı bilmeyenlerin olduğunu görünce üzülüyorum..

oyle_biri
Aday Memur
10 Haziran 2023 10:15

Ben onları sürekli veya geçici işçi olarak biliyorum. Hizmetli dediğiniz Dmk'ya göre yardımcı hizmetli sınıfında çalışanlara deniyor diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltirsiniz. Kapasitemi sorgulamak size düşmez.
mavera5561, 4 ay önce

Okulda herhangi bir çalışan isen ne demek istediğimi anlardın, anlamıyorsan kapasiten yok demek, 4 D li hizmetli lerden bahsediyorum

majesteleri7
Şube Müdürü
10 Haziran 2023 10:40

İdareciysen zaten hizmetli sayılırsın hatta hamal da diyebiliriz.başka bi şey iste

crabnet355
Müsteşar Yardımcısı
10 Haziran 2023 12:37

Hizmetli dediğimiz yardımcı hizmetler sınıfına mensuptur.657 ye tabidir.sizden biraz daha az maaşa sahiptir.. Maaşınıza imrendiğiniz ise 4/D denilen eskiden taşeron olan ve onları kadroya almak için uydurulan sınıftır.Bunlar işçi olarak geçer.Maaşları yüksek olan bunlardır.657 ye tabi olmadığı için geçemezsiniz..Bizim okulda da var bunlardan bir tane..memur olarak kullanılıyor,tadilat tamirat işleri yaptırılıyor..

mhmtfatih
Şef
10 Haziran 2023 13:35

Gerçekten çok yazık üniveriste sınavını kazanmanın okumanın kpss ye çalışmanın yılları heba etmenin hiçbir anlamı kalmamış, maaşlara %100 zam yapmayacaklarına göre artık herkes kendini işçinin yarı fiyata çalışmaya alıştırsın.

mavera5561
Aday Memur
11 Haziran 2023 12:46

Hocam benim burada anlatmak istediğim şu, 4D li veya 657 değil, benim kurumumda çalışan bir personel sabah 8 akşam 5 gelecek, hiçbir sorumluluğu yok, imza yetkili kişi benim ,kuru.da herhangi birsey olsa başı yanacak kişi benim ama benim emrimdeki 4d li arkadaşım benden neredeyse 2 kat maas alacak, okumanın, eğitimin, mesleğin, üniversite mezunu olmanın bir anlamı kalmıyor, biz çocuklara nasıl eğitim verelim bu sistemde, onlar bile bu işin farkında, onların maaşında gözüm yok ama bu şekilde mi olmalıydı, 5 sene öncesinde 45 liraya sattığım araba 500 bin lira olmuş, o zaman benim maaşım 3600 lira, 11 kat neredeyse herseye zam gelmiş ama bizim maaşlar haric, birde dalga geçer gibi ilkokul mezunu kişilere bu kadar maaş verilip bizi ekonomik olarak ezdirmelerini sindiremiyorum ama elimden de birsey gelmiyor, Yarın yani dokundurma yapma amaçlı bu başlığı açtım farkındalık yaratmak için, senin içine sınıyor mu bu durum,biz hala yok 657 yok 4 dli diye birbirimize ben biliyorsun sen bilmiyorsun diye sdk yarisindayiz... Asıl mesele bizim maaşlarımizin düşüklüğü, Sonuçta herkes geçinmek için bu işi yapıyor, ha idealistim diyen maas almasın o zaman, benim amacım bu duruma dikkat çekmek,benim emrimde çalışan bir personele bu kadar maas vererek kurum amiri olarak beni ezdirmeleri, veya öğretmenlerden bile yüksek almaları, onlarda yuksek alsin ama en qzindan okumanın bir değeri olsun be kardeşim

oyle_biri, 4 ay önce
Ben onları sürekli veya geçici işçi olarak biliyorum. Hizmetli dediğiniz Dmk'ya göre yardımcı hizmetli sınıfında çalışanlara deniyor diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltirsiniz. Kapasitemi sorgulamak size düşmez.

M Y T H
Daire Başkanı
11 Haziran 2023 14:48

1- VHKİ Memur Üniversite (15.000TL.)

2- Uzman öğretmen Üniversite (16.000TL.)

3-Temizlik Sürekli İşçi 22.000TL+5.800TL (27.800TL)

4- Güvenlik (Lise) Sürekli İşçi 22.500TL + 5.800TL (28.300TL)

5- Teknik Sertifikalı Sürekli İşçi (Lise) 22.500TL + 5.800TL +2.000TL = (30.300TL)

AÇIKLAMALAR;

*TEDİYE İKRAMİYE Sürekli İşçi Yıllık + 70.000TL/12Ay=Aylık Ortalama( 5.800TL)

* Sürekli İşçi Sertifika Farkı (Aylık Ortalama 2.000TL.)

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi