Editörler : ayşegül bgm
09 Haziran 2023 23:51

Tıbbi sekreter görev tanımı
Tıbbi sekreter mama yazar mı ben yeni atandım ama resmen mobinge uğradım şimdiden doktor çok egolu alaylı konuşuyor bilmiyorum diye ve biranda herşeyi bilmeni bekliyor mama raporunu da öğren diye ekledi bugün ben ne yapmalıyım

wiseelit
Kapalı
10 Haziran 2023 00:31

Okuduğunuz bölümden haberiniz yok mu? Doktor söyler, siz yazarsınız.

İmpactos
Aday Memur
10 Haziran 2023 00:59

Bilmediğiniz şeyler elbette olabilir. Bunları öğrenmeye gayret göstermelisiniz. Takildiginiz yerleri bilen bir meslektasiniza danisirsiniz.

Mobbing ise çok geniş bir tanimdir. Size alaycı bir şekilde yaklaşmış ve kabul edilemez bir tavır göstermiş olabilir belki. Yada siz yazmayi bilmediğiniz için o an hassas davranarak fazla alıngan olmuş olabilirsiniz. Mobbing den bahsedebilmemiz için sürekli ve tekrarlı bir şekilde olması lazım.

Lütfen mobbing in ne olduğunu iyice araştırın ve ondan sonra bunu değerlendirin. Eğer mobing ise olayları tarih ve zaman ile birlikte kayıt tutarak not alır ve sürekli tekrarlayan bu durumu idareye bildirirsiniz. Ama tek seferlik bir şey ise görmezden gelmeniz gerekecektir.

Benim 15 yıllık aynı bölümde çalışan tds arkadaşım var. Doktorlar ile yemeğe gidiyor, maça gidiyor v.s... İlgi alaka çok iyi ve oldukça seviliyor. Çünkü herşeyi çok iyi biliyor ve uyguluyor. Ama konuştuğumuzda ilk yillarinda çok zorlandığını söylemişti :) bir an tanıdık geldi sizin durum.

fatodemiş
Memur
10 Haziran 2023 02:19

Tıbbi sekreter tabi ki rapor yazar. Mama raporu, protez raporu, hasta bezi raporu, engelli raporu vs. Sen ne bekliyordun acaba

İkra30
Aday Memur
10 Haziran 2023 02:55

Çoook tşk ederim çok açıklayıcı oldu. Her insan aynı olmadigi gibi her doktor da aynı olamaz ki bahsettiğim kişi çoğu sekreter tarafından sevilmeyen biriymiş kahve alıp getiren doktorla da çalıştım. İlk zamanlar çalıştığım doktorlar çok yapıcı olunca bu doktorun tavrına alınganlık yapmış olabilirim dediğiniz gibi .
İmpactos, 4 ay önce

Bilmediğiniz şeyler elbette olabilir. Bunları öğrenmeye gayret göstermelisiniz. Takildiginiz yerleri bilen bir meslektasiniza danisirsiniz.

Mobbing ise çok geniş bir tanimdir. Size alaycı bir şekilde yaklaşmış ve kabul edilemez bir tavır göstermiş olabilir belki. Yada siz yazmayi bilmediğiniz için o an hassas davranarak fazla alıngan olmuş olabilirsiniz. Mobbing den bahsedebilmemiz için sürekli ve tekrarlı bir şekilde olması lazım.

Lütfen mobbing in ne olduğunu iyice araştırın ve ondan sonra bunu değerlendirin. Eğer mobing ise olayları tarih ve zaman ile birlikte kayıt tutarak not alır ve sürekli tekrarlayan bu durumu idareye bildirirsiniz. Ama tek seferlik bir şey ise görmezden gelmeniz gerekecektir.

Benim 15 yıllık aynı bölümde çalışan tds arkadaşım var. Doktorlar ile yemeğe gidiyor, maça gidiyor v.s... İlgi alaka çok iyi ve oldukça seviliyor. Çünkü herşeyi çok iyi biliyor ve uyguluyor. Ama konuştuğumuzda ilk yillarinda çok zorlandığını söylemişti :) bir an tanıdık geldi sizin durum.

İkra30
Aday Memur
10 Haziran 2023 02:57

İlk gün birkaç sekreter gelip bunun görevimiz olmadığını yazmadiklarini ve benim de yazmamak gerektiğini söylemesi peki :( bununla ilgili görev tanımına bakmaya çalıştım ama bulamadım açıkçası
fatodemiş, 4 ay önce
Tıbbi sekreter tabi ki rapor yazar. Mama raporu, protez raporu, hasta bezi raporu, engelli raporu vs. Sen ne bekliyordun acaba

Tomyblitzz
Aday Memur
12 Haziran 2023 07:27

Görev tanımınız da yada sizin onayınızın olmadığı örn: ilaç raporu da dahildir. Yazma sorumluluğun da değilsiniz. Dr. Kendisi yazar ve onaylar. Zamanın da vghi yaptığı için bu işleri tıbbi sekreter den de aynısı bekliyorlar ondan bu çabaları

fatodemiş, 4 ay önce

İkra30
Aday Memur
12 Haziran 2023 07:29

Tşk ederim ama mama konusunda hala bilgi kirliliği var sanki herkes birşey diyor :(
Tomyblitzz, 4 ay önce

Görev tanımınız da yada sizin onayınızın olmadığı örn: ilaç raporu da dahildir. Yazma sorumluluğun da değilsiniz. Dr. Kendisi yazar ve onaylar. Zamanın da vghi yaptığı için bu işleri tıbbi sekreter den de aynısı bekliyorlar ondan bu çabaları

gonul_kara
Memur
12 Haziran 2023 09:07

En net görev taniminiz resmi gazete de olan, en bağlayıcı o,
İkra30, 4 ay önce
Tşk ederim ama mama konusunda hala bilgi kirliliği var sanki herkes birşey diyor :(

savaser
Aday Memur
12 Haziran 2023 12:16

Tıbbi sekreter görev tanımı :

a) Sağlık kurum ve kuruluşlarında, sağlık hizmet sunumunun devamlılığı esası ile

tıbbi iş ve işlemlerin gerektirdiği haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütür.

b)Sağlık kurum ve kuruluşlarında randevu hizmetlerini ve hasta kabul işlemlerini

yapar.

c) Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutar, elektronik ve/veya sesli ortamlara kayıt edilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürür.

ç) Hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları dosyalar, arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütür.

d) Belirlenen sınıflandırma ve kodlama sistemlerine göre klinik kodlama işlemlerini yapar.

e) Tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleyerek sonuçlarını üst yönetime raporlar.

f) Hasta dosyaları arşivinin kurulum ve işleyişinde görev alır.

g) Hasta dosyalarındaki eksikliklerin giderilmesini sağlar.

ğ) Hastanın taburcu ve transfer işlemlerini yapar, kurumlar arası iletişimi sağlar.

petko
Şef
13 Haziran 2023 01:27

Hiç bir meslek, görevi belli bir süre yapmadan öğrenilmiyor boş boş konuşup insanın canını sıkmayın, ayrıca soruyu soran arkadaşım merak etme 1 2 ay içinde işi tamamen öğrenip rahat edersin, ayrıca tds bir çok değişik poliklinik te çalışıyor her doktorun farklı raporu ilacı tanısı var, yorum yapmak için yorum yapanlar, faydanız olsun biraz insanlara
wiseelit, 4 ay önce

Okuduğunuz bölümden haberiniz yok mu? Doktor söyler, siz yazarsınız.

Sessiz Yolcuu
Aday Memur
13 Haziran 2023 09:07

Öğrencilik hayatından iş hayatına adım atıyorsunuz. Elbette farklı bir ortam, farklı çalışma koşulları ve farklı insanlar olacak. Olumsuz durumlarla karşılaşmanız da normal. İşinizi öğrenmeye odaklanın. Doktorlara fazla takılmayın . Onlar en çok maaşı alan ama geçinemiyoruz diye en çok ağlayan kesimdir. Siz üzerinize düşeni yapın ve gerisini Allah'a bırakın o ne güzel vekildir. Kimsenin ettiğini kimseye bırakmaz..

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi