Editörler : Lanet
13 Haziran 2023 17:45

Tüpraş (Borsa)
Borsada belli miktar Tüpraşta lot aldım. 80.450 maliyetle. Her ay belli düzeyde ekleme yapıyorum. Tüpraş şuanda 83.000. uzun süre durmayı düşünüyorum. Sizce Tüpraşın 2023 sonu ne olur.

Dumduz memur adayi
Aday Memur
13 Haziran 2023 19:31

Ben de aynı sekilde aliyorum ama kimse bilemez ne olacagini

Gydm
Müsteşar
13 Haziran 2023 19:33

73.000

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
13 Haziran 2023 19:37

hey yavrum hey; Borsa'nın en değerli şirketine ortak olmuşsunuz da ne olurunu soruyorsunuz. Bu hisse 550 küsür liralardan bölündü. Bu yıl 40 küsür lira da temettü verdi.

Sabrederseniz ciddi para kazanırsınız.

Koç holding'in şirketlerinin hepsi güzeldir ama ben en çok tüpraş'ı seviyorum. Bayılıyorum kendisine.

Gydm
Müsteşar
13 Haziran 2023 19:38

4 5 aydır pek artmadı
ÇOTANAK, 2 yıl önce

hey yavrum hey; Borsa'nın en değerli şirketine ortak olmuşsunuz da ne olurunu soruyorsunuz. Bu hisse 550 küsür liralardan bölündü. Bu yıl 40 küsür lira da temettü verdi.

Sabrederseniz ciddi para kazanırsınız.

Koç holding'in şirketlerinin hepsi güzeldir ama ben en çok tüpraş'ı seviyorum. Bayılıyorum kendisine.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
14 Haziran 2023 08:47

Peki 4-5 aydır neden artmadı bunu hiç düşündünüz mü ya da araştırdınız mı? Borsayı sürekli artan bir yer olarak düşünüyorsanız bence uzak durun size tavsiyem. Ayrıca kimseden de yatırım tavsiyesi almamanızı tavsiye ederim çünkü para kaybettiğinizde o kişilerin hiçbiri bunu üstlenmeyecek. Kendi aklınızdan ne geçiyorsa onu yapın.

Gydm, 2 yıl önce
4 5 aydır pek artmadı

Gydm
Müsteşar
14 Haziran 2023 08:50

Hayır araştırmadım düşünmedim. Borsadan anlamıyorum. 2022 yılında yüzde 197 borsa artmış altın yüzde 40 dolar yüzde 41 artmış. Paramın değerini korumak için girdim. Söyşermiisin neden düştü
hsnd, 2 yıl önce

Peki 4-5 aydır neden artmadı bunu hiç düşündünüz mü ya da araştırdınız mı? Borsayı sürekli artan bir yer olarak düşünüyorsanız bence uzak durun size tavsiyem. Ayrıca kimseden de yatırım tavsiyesi almamanızı tavsiye ederim çünkü para kaybettiğinizde o kişilerin hiçbiri bunu üstlenmeyecek. Kendi aklınızdan ne geçiyorsa onu yapın.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
14 Haziran 2023 09:03

Tamam.

Gydm, 2 yıl önce
Hayır araştırmadım düşünmedim. Borsadan anlamıyorum. 2022 yılında yüzde 197 borsa artmış altın yüzde 40 dolar yüzde 41 artmış. Paramın değerini korumak için girdim. Söyşermiisin neden düştü

Gydm
Müsteşar
14 Haziran 2023 12:49

Eee söylesene 4 5 aydan beri neden düştü. Nezaman neye göre artar. 120 seviyerrine nasıl gelirr
hsnd, 2 yıl önce

Tamam.

Gydm
Müsteşar
14 Haziran 2023 12:52

Teknik analiz ile grafik ile ya hiç birşey bilmiyorlar yada çok ketum bildiğini sanıyor. Kardeşim şirket sürekli kar ediyor talep arz ilişkiisne göre mi artıyor çıkıyor tek kıstas bu görüyorum. Herkes alıyorsa kağıt çıkıyor satarsa düşüyor

hsnd
Başbakan Müsteşarı
14 Haziran 2023 15:46

Benim bunu söylemeye yetkim yok. Yetkisi olan birisinden bilgi alın. Borsa herkesten bilgi alabileceğiniz bir yer değil. Ben aracı kurum ya da yetkilisi değilim.

Gydm, 2 yıl önce
Eee söylesene 4 5 aydan beri neden düştü. Nezaman neye göre artar. 120 seviyerrine nasıl gelirr

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
14 Haziran 2023 21:12

5-6 aydır düştüğünü nereden çıkarttınız ? Şirket bedelsiz sermaye arttırımı gerçekleştirdi. Düşmesinden kastınız 550 küsür liralardan 77 küsüre gelmesi ise tekrar konuşalım.

Gydm
Müsteşar
15 Haziran 2023 07:59

650 yi gördü 600 de bölündü 82 düştü 6 aydan beri 80 ni geçmedi. Bundan bahsediyorum.
ÇOTANAK, 2 yıl önce

5-6 aydır düştüğünü nereden çıkarttınız ? Şirket bedelsiz sermaye arttırımı gerçekleştirdi. Düşmesinden kastınız 550 küsür liralardan 77 küsüre gelmesi ise tekrar konuşalım.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
29 Haziran 2023 13:08

Yatırım yapmadan önce, yatırım yapacağınız şirketin hissesini güzelce takip edin, böyle yapıldığında hissenin hareketleri hakkında fikriniz oluşur.

Çoğu hisse senedi bölündükten sonra biraz yatay gider. Bankadaki yatırım danışmanımla konuşurken bana KOZA Polyester'in geleceğin SASA'sı olacağı söyleniyor ne diyorsunuz diye sordu ? Bende onu tahtacısı bilir dedim, bakın Tüpraş bölündükten sonra 80'lere geldi, bu 60'lara kadar gelebilir diye söyledim. Günün sonunda hisse dediğim yerlere geldi.

Dolaysıyla, teknik analiz vs. bilmem ama hissenin hareketlerini takip ediyorum. Bazı bilgilere erişebilmek için hissenin de hareketlerini yakından takip etmek lazım.

Ben Tüpraş 65 TL iken alım yaptım, 70'lere geldiğinde yine alım yaptım.

Yıl sonunda 100 TL'nin üzerinde olacağını ön görüyorum.

Allah ömür verir de seneye bu vakitlerde burada olursak en az 150 - 250 TL arasında olacağını tahmin ediyorum.

Gydm, 2 yıl önce
650 yi gördü 600 de bölündü 82 düştü 6 aydan beri 80 ni geçmedi. Bundan bahsediyorum.

Gydm
Müsteşar
12 Temmuz 2023 08:47

Seneye kadar 150 200 çok az enflasyon altı getirmiş olur
ÇOTANAK, 2 yıl önce

Yatırım yapmadan önce, yatırım yapacağınız şirketin hissesini güzelce takip edin, böyle yapıldığında hissenin hareketleri hakkında fikriniz oluşur.

Çoğu hisse senedi bölündükten sonra biraz yatay gider. Bankadaki yatırım danışmanımla konuşurken bana KOZA Polyester'in geleceğin SASA'sı olacağı söyleniyor ne diyorsunuz diye sordu ? Bende onu tahtacısı bilir dedim, bakın Tüpraş bölündükten sonra 80'lere geldi, bu 60'lara kadar gelebilir diye söyledim. Günün sonunda hisse dediğim yerlere geldi.

Dolaysıyla, teknik analiz vs. bilmem ama hissenin hareketlerini takip ediyorum. Bazı bilgilere erişebilmek için hissenin de hareketlerini yakından takip etmek lazım.

Allah ömür verir de seneye bu vakitlerde burada olursak en az 150 - 250 TL arasında olacağını tahmin ediyorum.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
12 Temmuz 2023 11:15

İsteyen istediği hisseye yatırım yapabilir. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Gydm, 2 yıl önce
Seneye kadar 150 200 çok az enflasyon altı getirmiş olur

Gydm
Müsteşar
18 Temmuz 2023 08:28

Tüpraş şuanda 90 ama olması gereken kanımca 120 lerde olması lazım. Döviz ve gerçek enflasyon karşısında pek bir önemi yok getirinin

Gydm
Müsteşar
18 Temmuz 2023 08:29

Borsadan anlamıyorum dümdüz her ay Tüpraş alıyorum temettü veriyo

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
18 Temmuz 2023 20:10

Biz küçük yatırımcıların borsada kazanması için "borsadan anlamamak" en güzelidir. Boş verin anlamayın, emin olun anlamayarak daha çok kazanacaksınız.

Düzenli olarak birikime devam ediniz. Eninde sonunda kazanacaksınız.

Gydm, 2 yıl önce
Borsadan anlamıyorum dümdüz her ay Tüpraş alıyorum temettü veriyo

Cpt-35
Aday Memur
25 Temmuz 2023 22:47

Tuprs hisse borsanın önemli şirketlerinden olduğu için alıp sırtınızı yaslayacaksınız. Uzun vade hissesi olduğu için sürekli takip etmeye de gerek yok. Yükselmiyor olsa bile illa ki endekse ayak uydurur ve aradaki farkı bir gün kapatabilir.

ÇOTANAK, 2 yıl önce

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
26 Temmuz 2023 13:16

Zaten takip etmiyorum.

Cpt-35, 2 yıl önce

Tuprs hisse borsanın önemli şirketlerinden olduğu için alıp sırtınızı yaslayacaksınız. Uzun vade hissesi olduğu için sürekli takip etmeye de gerek yok. Yükselmiyor olsa bile illa ki endekse ayak uydurur ve aradaki farkı bir gün kapatabilir.

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi