Editörler : cihan27E.Kayı Han
«13141516171819202122232425

ynsnmrcn
Aday Memur
01 Nisan 2025 00:46

a
01 Nisan 2025 12:37

Yarın birgün yine bir iz maddeyle birşeyler yapmaya çalışacaklarsa hiç zahmet etmesinler. Sen koskoca TBMM olarak o maddeyi en başta koyup, zam isteyen diğer gruplara "müfettişin, merkez uzmanın ederi bu kadar ucuz değil, ben bu adamların aylakların yükseltiyorum, ister çatla, ister patla" deme iradesini gösteremiyorsan, taşra uzmanıyla merkez uzman arasında 2019 yılında iki asgari ücret fark vardı, bunu tekrar iki asgari ücret farka çıkaracağım diyemiyorsan hiç iz maddelerle uğraşma, 3 ayda iki kere gündeme getirip bizi iki kere hayal kırıklığına uğratma, bu ne basiretsizliktir? Vasat ve vasat altı seçmen gruplarına (parti seçmeni ve sendika seçmeni) bu kadar yaranacaksın diye, onları kırmayacaksın diye vasat üstü gruplara/sınıflara bu kadar acımasız davranılabilir mi? 2010'dan 2024'e kadar kamudaki tüm grupların ilk ve ikinci altıncı ay maaşları elimizde ve o rakamlar diyor ki, asgari ücretle ve enflasyona ezdirilen 3 meslek grubu var. 1-Kariyer meslekler 2-Şube Müdürleri, 3-Mühendisler ve mimarlar. Gerisinin ağlaması kuru gürültü., bu da devleti yönetenler nezdinde gayet iyi bilinen bir gerçek.. Vasatın altını haksız olmalarına rağmen bu kadar sıvazlamaya biraz daha devam edersen,Allah muhafaza bu devlet yıkılır, net söylüyorum bunu..

memurgücü
Aday Memur
04 Nisan 2025 16:56

taşra-merkez tartışmasına hiç girmeyeceğim. her meslek grubunun iyileştirme almasını temenni ederim. ancak merkezde çalışan kariyer uzmanlarının maaşlarında iyileştirme artık zorunlu hale geldi. ankarada kira, aidat, toplu taşıma/akaryakıt ve faturalar kariyer uzmanının maaşının %60'ını geçiyor. okul ücretlerini dahil etmiyorum bile. devlet gelecek dönemde bu şartlarda ankarada çalışacak uzman-uzman yardımcısı bulamayacak. orta vadede kariyer uzman kadrolarının kalitesi düşecek. eldeki kalifiye yetişmiş uzmanların da daha iyi ekonomik şartlar için özele geçişi hızlanacaktır. bakanlıklarda halka dokunan, sorunlara çözüm getiren politikaların veya en azından durumun kapsamlı tespitini yapan raporların bile üretilmemesi/az üretilmesi, uzmanların performansının düşmesi bu sürecin doğal çıktısı.

egop0
Aday Memur
16 Nisan 2025 15:07

Merkez ve taşra uzmanlarının özlük hakları oransal olarak iyileştirilmelidir. Çoğu unvana iyileştirme yapılırkan merkez-taşra uzmanları hep gözardı edildi.

Defender0606
Aday Memur
16 Nisan 2025 15:46

sonuç ne şimdi?
Toplam 485 mesaj
«13141516171819202122232425

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi