Editörler : cihan27E.Kayı Han

ExpertE
Daire Başkanı
02 Aralık 2023 11:15

Mhu?larının bu kapsamda diğerlerinden farkı olması nedeniyle en azından taşra ile merkez uzm arasında bir aralıkta olması hakkaniyete uygun olacaktır. En azından üslubunuzu bozmadan diğerleri gibi boş bir denklik istemeden talep ediyorsunuz, hayırlısı olsun.

bar9291, 4 gün önce

Mali hizmetler uzmanı tez yds ve klasik yeterlilik sınavlarından geçip taşra uzmanı olan tek meslek.92 kpss 93 kurum sınavı 75 yds ve tez yazdım ancak uzman oldum ama taşra . bİZE DE BİR ŞEY SÖYLEMEZSİNİZ HERHALDE BU MAĞDURİYET HALA GİDERİLMEDİ..

Podesta
Genel Müdür
03 Aralık 2023 02:39

O puanlarla orada kaldıysan rahatin yerinde demektir.kurumun güzel rotasyonun yok. Yemeğin var servisin var.hanim da öğretmen muhtemelen :)) akşamları arkadaşlarına misafirliğe gidiyorsun ya da onlar geliyor. Çocuğuna zaman ayirabiliyorsun. sporunu yapmak için bir salona yazilabildin..daha uzun ve sağlıklı yaşayacaksın bir aksilik olmazsa. turne derdin yok. Tehdit edilmiyorsun.aksam 5 dedin mi is aklina bile gelmiyor.Mis.

Benim sizden vergi mufettisligine geçip manyak olan arkadaşım var bin pişman. 30 civarı alıyorsan hiç sesin etme. Müfettiş 36 bin alıyor basmufettis 38 bin. Değmez.o da servis ve yemekle kapanır zaten.hayatini yasa beni dinle.

bar9291, 4 gün önce

Mali hizmetler uzmanı tez yds ve klasik yeterlilik sınavlarından geçip taşra uzmanı olan tek meslek.92 kpss 93 kurum sınavı 75 yds ve tez yazdım ancak uzman oldum ama taşra . bİZE DE BİR ŞEY SÖYLEMEZSİNİZ HERHALDE BU MAĞDURİYET HALA GİDERİLMEDİ..

Podesta
Genel Müdür
03 Aralık 2023 02:54

Bu 2011 oncesi sonrasi üst kurul maaş soyleminiz hiç doğru değil. Mesela rekabet uzman yardımcılığı sınav açtı ve 666 khk ya göre ticaret bakanlığı uzmanlığı ile aynı maaş aliyor. Şimdi ticaret bakanlığında uzman yardımcısı olan ve puanı 95 olan Ali veli isimli kişi de dedi ki maaş aynı şimdi Bi daha sınava çalış kıl tüy. Ve başvurmadi. Tacettin isimli kişinin de kpss puanı 90. Son sıradan sınava kabul edildi. Ali veli basvursa Tacettin sınavın yüzünü göremeyecek. Şimdi Tacettin çıkmış diyor ki benim maaşımı ticaret uzmanından ayır 666 öncesi ile esitle. Sebep ne ? Yan masamda aynı işi yapıyorlar çünkü.. Ya hu 666 nin amacı zaten millet oradan oraya zıplıyor maaşları esitleyelim de ziplamasinlardi. Biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz.

ExpertE, 5 gün önce

Aynı kurumda aynı ünvanda fark var 2011'den beri bkz: üst kurullar! Daha o düzeltilmedi, ifade edildiği gibi sınavı koşulları açık olan hususta kendi memleketinde daha az şartlarla girip daha az yoğun çalışıp daha az çaba (bilmiyorum kaçında yds tez bunun savunulması üzerine yazılı yeterlilik ve sözlü temsil sınavları var) varken "eşitleme" talep edilmesi doğru değil mümkün de değil. Ezelden beri de devlett bu şekilde bakılıyor. Ayrıca bir gecede haksız şoförden güvenlikten bahçıvandan uzman yapılan taşra meslektaşlarınız mevcut, rüyadan uyanın derim. Şuan odaklanılması gereken önce üst kurullar nezdinde daha sonra tüm merkez müf/uzm nezdinde özlük hakları iyileştirilmesi. Başuzmandan az alan uzman var büro personelinden az alan uzm yrd var ayıp günahtır artık. Hemen her kesime iyileştirme gelmişken az hem de çok az sayıda nitelikli personele yapılan hem de çok geç kalınan çalışmaya herkes ateş püskürmekte ki biz kamu avukatları mühendisleri vs hemen her yerde savunduk onlarla sevindik onlarla güldük, yapılan yorumlar, yersiz kıyaslar gerçekten doğru değil..

Hunzah
Memur
03 Aralık 2023 13:30

Bddk için verilen 60.000 tazminat sayısı yerinde, kalanlara da 30.000 verilirse bence iş çözülür

ExpertE
Daire Başkanı
04 Aralık 2023 11:06

Sayın Podesta seneler önce yazılan ana başlığa da aynı gerekçelerle karşı çıkmıştın anımsıyorum. Tacettin Ali Veli bilmem ben. Biz öngörerek bir gün değişir, değişmeli umudu ile girdik ya da yine bir ton giriş mücadelesiyle kurum değiştirdik ki benim girdiğim üst kurulda yazılıyı geçen sayısı alınacak sayısından azdı o kadar zor bir sınavdı, mülakat öylesine yapıldı fahiş hata yapan olmayınca da bölümümden herkes alınmıştı. Yine anımsıyorum kendim 95+ puan ile başvurmuştum liste de 91 ile kapatmıştı. Tercih meselesi, herkese açıktı ve inan AYNI unvanlı AYNI odada AYNI işi yaptığın kişilerle FARKLI maaş almak (ki bu farklılık en düşük üst kurulda +15 en çok fark olanda +30 binlere tırmanmış durumda) katlanılır bir durum değil. İkiniz de x uzmanısınız aynı şartlarla girmiş son dönem sen daha çok çalışır ve sorumluluk alır pozisyondasın hatta. Bu er geç düzelecek, Anayasa Mahkemesi'nin HMB bürokratlarının bariz baskıs sonucunda "bilerek girdiler" savı ne kadar hukuki ise, "bilseydi diğer insanlar da girerdi bazıları sınav yüzü göremezdi" iddiası o kadar yerinde. Baltalamak yerine desteklemek seni düşürmez keza BDDK iyileşirken temennimiz tüm üst kurullar ancak merkez kariyer tüm meslek personeli olmalı diyen yine bizler, her daim destek çıkarken içimizden sayılacak arkadaşların köstek olması üzücü. Yapılan işleri denetlenen sektörleri ve spesifik mevzuatı biraz göz önünde tutmak ve kamuya ne kadar gelir sağladığı gider kıstığı kısımlarını iyi incelemek yine OECD raporları ile bu kurulların kuruluş amaçları ile özlük haklarının neden diğerlerinden farklı olması gerektiğini biraz bilmek gerekir diye düşünüyorum daha çok unsur var da özetledim sadece. Sayıştay ya da Merkez Bankası da var daha yüksek alan ama, "aman onlar almasın niye alıyolar" diye veryansın etmiyoruz etmeyiz biz, fazla alınma durumunda senden de bir şey eksilmiyor bu arada, kolay gelsin.

Podesta, 2 gün önce

Bu 2011 oncesi sonrasi üst kurul maaş soyleminiz hiç doğru değil. Mesela rekabet uzman yardımcılığı sınav açtı ve 666 khk ya göre ticaret bakanlığı uzmanlığı ile aynı maaş aliyor. Şimdi ticaret bakanlığında uzman yardımcısı olan ve puanı 95 olan Ali veli isimli kişi de dedi ki maaş aynı şimdi Bi daha sınava çalış kıl tüy. Ve başvurmadi. Tacettin isimli kişinin de kpss puanı 90. Son sıradan sınava kabul edildi. Ali veli basvursa Tacettin sınavın yüzünü göremeyecek. Şimdi Tacettin çıkmış diyor ki benim maaşımı ticaret uzmanından ayır 666 öncesi ile esitle. Sebep ne ? Yan masamda aynı işi yapıyorlar çünkü.. Ya hu 666 nin amacı zaten millet oradan oraya zıplıyor maaşları esitleyelim de ziplamasinlardi. Biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz.

bar9291
Aday Memur
04 Aralık 2023 11:38

Dostum Allaha şükür rahatız belki de eşim çalışmıyor boŞmuhabbet yapma . Merkez uzmanı ile aynı şartllarda atanıyoruz niye hakkımızı istemeyelim. Aynı kefeye koyulalım diğer taşralar ile. Aynı zamanda rahatım yerinde mi değilmi seni ilgilendirmez ve bu çok göreceli bir kavram. Neye göre kime göre rahatım yerinde acaba boş yapma .Daha fazla uslubumu bozdurma sen de bozma iyi günler .

Podesta, 2 gün önce

O puanlarla orada kaldıysan rahatin yerinde demektir.kurumun güzel rotasyonun yok. Yemeğin var servisin var.hanim da öğretmen muhtemelen :)) akşamları arkadaşlarına misafirliğe gidiyorsun ya da onlar geliyor. Çocuğuna zaman ayirabiliyorsun. sporunu yapmak için bir salona yazilabildin..daha uzun ve sağlıklı yaşayacaksın bir aksilik olmazsa. turne derdin yok. Tehdit edilmiyorsun.aksam 5 dedin mi is aklina bile gelmiyor.Mis.

Benim sizden vergi mufettisligine geçip manyak olan arkadaşım var bin pişman. 30 civarı alıyorsan hiç sesin etme. Müfettiş 36 bin alıyor basmufettis 38 bin. Değmez.o da servis ve yemekle kapanır zaten.hayatini yasa beni dinle.

vdtmlr
Genel Müdür
04 Aralık 2023 22:04

Memlekette herkes bi yerden tutturup "ayrıcalıklı", "imtiyazlı" ve "elit" olma peşinde..

Biri çıkar mülki amirim tabi ki en yüksek maaşı ben almalıyım der, biri çıkar ben denetçi olarak hâkim savcı sınıfından sayılıyorum der en yüksek maaş elbette ben almalıyım, başka biri çıkar devlete şu kadar vergi geliri kazandırıyoruz der, denetim elemanıyım der, sektör denetimi yapıyoruz der, yasama süreçlerinde görev alıyoruz der, der de der, der babam der!

Tüm bu kısır itiş kakışmalar bitsin diye 666 getirilmişti ve tüm kariyer meslekler benzer skalada maaşlar verilmeye başlanmıştı. Sonra mülki idareye ve yargı sınıfından olanlara yukarıda zikrettiğim haksız gerekçelerle el altından zam yaptılar, yakın dönemde vergi müfettişlerine uzlaşma adı altında ek ödemeler vermeye başladılar, hemen hemen eşdeğer maaşlar alan daire başkanı ve gmy maaşlarını da yükselttiler. Öyle olunca herkes bi hâl, icabına bakıp gemiden atlama derdine düştü. Halbuki kapsam içerisinde olan personel aşağı yukarı benzer nitelikte ve kimse kimseden üstün nitelikleri haiz değil, en azından kimse arasında uçurum yok! Hâl böyle olunca ortak bir refah tesis etmete çaba göstermek yerine bireysel taleplerle bölünüp, parçalanıyoruz ve ne talep ettipimiz tam olarak anlaşılamıyor. Bu görüntü devam ettiği sürece burdan birşey çıkcağını düşünmüyorum.

Toplam 187 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi