Editörler : cihan27E.Kayı Han

fakir.adam
Şube Müdürü
11 Haziran 2024 11:55

azmı

tolgperperek, 11 ay önce

5510 lu nun alacağı emekli maaşı bugün aldığı net maaşın 4 te 1 i brüt maaşınında 6 da 1 i olacaktır, devlet kendi eliyle en düşük maaşa tamamlıyacaktır.

tolgperperek
Daire Başkanı
12 Haziran 2024 08:55

1977 liyim 5510 luyum hayatımı memur olacağım diye Üniversitede odaklamadım özel sektörde 10 yıl vb. sonra sınava girdim atamam oldu bu arada 5510 için tüm memuriyetlerde yaş şartı olduğunu nereden çıkardınız onu merak ettim, tavsiyem memuriyetle ilgili maddeleri sil baştan okuyun, 5510 tabii iş profesyonellerinin sayısı oldukca yüksek.

ExpertE, 11 ay önce

5510'lu yoktur zaten 1980 altı hemen hepsi 2008 öncesi girişlidir kamuya. 5510 yanacak zaten birşeyler değişmezse rezillik diz boyu!

tolgperperek
Daire Başkanı
12 Haziran 2024 08:58

Yanacak ve yandı %100 haklısın bunu engelli kamu personelinde gördük emekliliğe ayrılanlar var son 2 yıldır. Amirleri dahi böyle bir tablo olmaz diyordu şimdi kıvırtıyorlar.

ExpertE, 11 ay önce

5510'lu yoktur zaten 1980 altı hemen hepsi 2008 öncesi girişlidir kamuya. 5510 yanacak zaten birşeyler değişmezse rezillik diz boyu!

Devir Kötü
Şube Müdürü
12 Haziran 2024 09:10

Ayrıca bugünün çalışanları öylesine fakir ki. Şu şartlar altında ev ne araba alabilirler. Emekli olunca maaşları kiraya da yetmeyeceği için huzur evinde ölümü beklerler artık.

Şuan 2+1 evler 3 milyon 40 bin geliri olan biri ayda 15 bin kenara atsa 16,5 yıl boyunca para biriktirip ancak ev alabilir

Yani öylesine fakiriz ki hemen ilk depremde yıkılacak çürük bir ev için 16 yıl bütün sosyal hayatımızı bitirip çalışmamız gerekiyor

Bari araba alalım dersen yeni birşeye zaten paran yetmez eski araba da yakıt, bakım ve MTV gibi tutarlar yüzünden yine iademesi çok zor

Vel hasıl öylesine fakiriz öylesine fakirizki bu şartlar altında emeklilik malesef çukurdan farksız. Ha ölmüşüm ha emekli olmuşum aynı şey

tolgperperek
Daire Başkanı
13 Haziran 2024 16:34

Bence istedikleride buydu, memurluğu çekicilikten çıkartıp kendilerine sürekli işçi kadrolu açmak.

Devir Kötü, 11 ay önce

Ayrıca bugünün çalışanları öylesine fakir ki. Şu şartlar altında ev ne araba alabilirler. Emekli olunca maaşları kiraya da yetmeyeceği için huzur evinde ölümü beklerler artık.

Şuan 2+1 evler 3 milyon 40 bin geliri olan biri ayda 15 bin kenara atsa 16,5 yıl boyunca para biriktirip ancak ev alabilir

Yani öylesine fakiriz ki hemen ilk depremde yıkılacak çürük bir ev için 16 yıl bütün sosyal hayatımızı bitirip çalışmamız gerekiyor

Bari araba alalım dersen yeni birşeye zaten paran yetmez eski araba da yakıt, bakım ve MTV gibi tutarlar yüzünden yine iademesi çok zor

Vel hasıl öylesine fakiriz öylesine fakirizki bu şartlar altında emeklilik malesef çukurdan farksız. Ha ölmüşüm ha emekli olmuşum aynı şey

M Can
Genel Müdür
19 Temmuz 2024 12:56

Çalışana verilip emekliye oransal miktarda bile verilmeyen seyyanen ödeme rakamı her 6 ayda gelen artışla , memur emeklisi aleyhine daha da açılıyor.

Ocaktaki hesaplamalarda, Bağkur ve SSK emeklilerine yaklaşık % 11 oranında refah payı verip Memur ve emeklisinin artış oranına (%49) çekildi.

Temmuzda da, Bağkur ve SSK emeklisi % 25 civarı artış alırken memur emeklisi % 19'da bırakıldı... Ocakta Bağkur ve SSK için yaptıkları eşitlemeyi, Temmuzda memur emeklisi için maalesef yapmadılar..

Memur emeklisi her yönden darbe yemeye ve çalışırken aldığı maaşa göre aldığı emekli maaşı oranı düşmeye devam ediyor.

Çalışırken ortalama 50-55 bin TL. alan bir memur , normalde emekli maaş bağlama oranlarına göre 30-33 bin aralığında emekli maaşı alması gerekirken , hükümetin çalışan/emekli maaşı dengesini bozması ile şimdi 23-24 bin TL. emekli maaşı alarak geçinmesi çok zor.

Memur kesiminden kolay kolay kimse emekli olamaz.

19 Temmuz 2024 13:03

5510'a tabi memur emeklisiyim alacağım maaş 12.500TL olacak son zamla gerisini siz düşünün bazı genç kardeşlerimizi üzülerek takip ediyorum, ben 65 den önce emekli olamayacağım nasılsa diye yazmışlar insan öyle düşünüyor ama bir hastalık bir kaza rabbim kimseye vermesin bir anda emekli olmak zorunda kalabiliyoruz bu hayatta. Kendilerini bekleyen akıbeti doğru öğrensinler.65 yaşında da emekli olsalar aylık bağlanma oranı %28 dir.Bordrolarınızdaki PEK SGK ya yatan sigorta priminize bakın gerçeği öğrenin.https://www.memurlar.net/haber/1091342/5510-a-tabi-memurlar-emekliliklerinde-asgari-ucret-seviyesinden-mi-emekli-ayligi-alacaklar.html

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
21 Temmuz 2024 13:43

ben bunu dedigimde beni elestirenler

65 yasiniza geldiginizde hic bir ise yaramayacak ( ev araba alamayacaginiz ) 3 krs luk ikramiyeniz ve maasinizla aglaya zirlaya emekli olcaksiniz

o zaman karsinizda dansoz oynatcam keyiften sigara icip, gordunuz mu gununuzu KAMILLER diyerek

murataslan2014
Kapalı
21 Temmuz 2024 16:55

senin gibilere çok bile
fakir.adam, 11 ay önce

azmı

Md00
Memur
21 Temmuz 2024 17:56

Burda abilerim çok haklı konuya değinmiş şuna farkında değil özellikle çalışan genç nesil 2008 öncesi sonrası olaya daha ayılamadı ayılanında elden bir şey gelmiyor malum sendika zaten uyuyor ..o yüzden şahsen 11 yıllık memur olarak istifa edip yurtdışına gitmeyi dahi düşünmüyor değilim nedeni basit bugün emekli olsam 10 küsür,15 sene sonra 30 olsa ne olacak ben şahsen inanmıyorum düzeleceğine..bu parti gider,gelen der ki kasa malum halkı sıkılaşmaya davet devam,o gider gelen derki halk bitmiş hurra bol keseden dağıtma..olan gene vatandaşa olur ..60 yaşımda emekli olacak görünüyorum 55 olsa 65 olsa ne çalışma devam ..gençlerin çoğu niye kendini bir şekilde yurt dışına atmayı düşünüyor sanıyorsunuz sadece kur değil,yaşam kafa rahatlığı vs bugünde sayın cumhurbaşkanımız açıklamış emeklilik sistemi tekrar gözden geçirilebilir vs diye yani her dakika bir şeyler değişiyor..Allah herkesin yardımcısı olsun

M Can
Genel Müdür
23 Temmuz 2024 18:41

Bu konuda şimdiye kadar, ne kadar gözden geçirme yada değişiklik yapıldıysa, memur ve emeklisine bir fayda sağlamamış aksine zarar vermiştir...

Bu düşündükleri değişikle de durumun farklı olacağını sanmıyorum bakalım bu sefer nasıl bir darbe vuracaklar....

Md00, 9 ay önce

Burda abilerim çok haklı konuya değinmiş şuna farkında değil özellikle çalışan genç nesil 2008 öncesi sonrası olaya daha ayılamadı ayılanında elden bir şey gelmiyor malum sendika zaten uyuyor ..o yüzden şahsen 11 yıllık memur olarak istifa edip yurtdışına gitmeyi dahi düşünmüyor değilim nedeni basit bugün emekli olsam 10 küsür,15 sene sonra 30 olsa ne olacak ben şahsen inanmıyorum düzeleceğine..bu parti gider,gelen der ki kasa malum halkı sıkılaşmaya davet devam,o gider gelen derki halk bitmiş hurra bol keseden dağıtma..olan gene vatandaşa olur ..60 yaşımda emekli olacak görünüyorum 55 olsa 65 olsa ne çalışma devam ..gençlerin çoğu niye kendini bir şekilde yurt dışına atmayı düşünüyor sanıyorsunuz sadece kur değil,yaşam kafa rahatlığı vs bugünde sayın cumhurbaşkanımız açıklamış emeklilik sistemi tekrar gözden geçirilebilir vs diye yani her dakika bir şeyler değişiyor..Allah herkesin yardımcısı olsun

atillaa10
Aday Memur
27 Temmuz 2024 03:31

78 doğumluyum ve Recep akdağ döneminde 4/B li olarak işe başladık. 2008 Sonrasında da C.başkanı'nın ısrarı ile kadroya geçtik. Akdağ'a kalsa hala sözleşmeliydik. Az çektirmedi sağlık çalışanlarına. Hakkım asla helal değildir.

SSK girişim eski olduğu için + özelde çalıştığım dönemlerden kalma primlerimi toplayınca EYT'den emekli olabiliyorum. Ama alacağım maaş ve tazminat kuş kadar. Bırakın Büyükşehirleri, küçük bir kasabada bile bu parayla geçinilmesi imkansız. Hele de okuyan çoluk çocuk falan varsa vay haline.

Yaşım müsait olsa bir dakika durmam yurtdışına giderdim.

Yaşı müsait olan arkadaşlara tavsiyem; burada kalacaksanız çalışabiliyorken yemeyin içmeyin birikimlerinizle emekliliğiniz için mantıklı yatırımlar yapın.

Yada dil sorununu vs çözüp daha yaşanılabilir bir ülkeye hicret edin.

Yıllarca hep düzelecek umudu taşıyordum ama her gelen yeni gün, bir öncekini aratır hale geldi. Ben bu ülkeden cidden umudumu yitirdim artık.

Podesta
Genel Müdür
27 Temmuz 2024 13:27

Maaşınız az ya da az evet. Aylık kazancınızın en az 10 bin tl sini emeklilik için kenara atmak zorundasınız. Bes olur dolar olur altın olur size kalmış. Yoksa emeklilik diye bir şey kesinlikle yok. Bunu bilin.alacaginiz emekli maaşı en düşük emekli maaşı. Memuriyetten de ayrilacaksaniz acele edin zira her ay emekli maaşınız düşecek demektir sgk li çalışana göre. Memuriyette 50 bin alıyorsunuz diyelim prime esas kazancınız yaklaşık 30 bin tl. Özelde sgk li olarak 50 bin alırsanız prime esas kazancınız yaklaşık ortalama 70 bin tl. Bu ikisi arasındaki emekli maaş farkı kabaca aylık 20 bin tl civarındadır.

M Can
Genel Müdür
11 Nisan 2025 19:53

Katılıyorum. Devir öyle bir hale geldi ki emeklilikte rahat edecek ikramiye ve emekli maaşı şuanki ekonomik şartlarda hayal.. Çalışırken kesinlikle kenara bir miktar yatırım yapılmalı.

Her ay bir kaç gram altın olabilir, BES olabilir, kenara birkaç yüz dolar döviz olabilir...

Düzenli olarak her ay bir miktar kenara atılmalı.. Az yada çok demeden...

Podesta, 9 ay önce

Maaşınız az ya da az evet. Aylık kazancınızın en az 10 bin tl sini emeklilik için kenara atmak zorundasınız. Bes olur dolar olur altın olur size kalmış. Yoksa emeklilik diye bir şey kesinlikle yok. Bunu bilin.alacaginiz emekli maaşı en düşük emekli maaşı. Memuriyetten de ayrilacaksaniz acele edin zira her ay emekli maaşınız düşecek demektir sgk li çalışana göre. Memuriyette 50 bin alıyorsunuz diyelim prime esas kazancınız yaklaşık 30 bin tl. Özelde sgk li olarak 50 bin alırsanız prime esas kazancınız yaklaşık ortalama 70 bin tl. Bu ikisi arasındaki emekli maaş farkı kabaca aylık 20 bin tl civarındadır.

Podesta
Genel Müdür
12 Nisan 2025 14:33

Yakında devlet aman gitsinler diye kademeli emeklilik çıkartacak zira 5510 a tabi memuru ha işten atmışsın ha emekli etmişsin çok cok 15 bin fark ediyor :)) gidip başka yerde sigortalı çalışmaya devam etse zaten bir kısmını gv olarak geri alır..

Bozkurtbakışlı
Şube Müdürü
12 Nisan 2025 14:55

Sadece bizim kurumda 65 yaşını bekleyen yada bekleyecek olan onlarca kişi var! Memur emeklisinin maaşı eski düzeye çekilmezse! Elinde baston, yılın yarısını raporla geçiren geniş bir memur kitlemiz olacak! Bir taraftan da ah bir memur olsam hayali kuran binlerce eğitimli genç, hadi emekli olunda bize yer açılsın diye bekleyecek...
Toplam 116 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi