Editörler : E.Kayı Han
11 Temmuz 2023 14:10

7433 Eş durumu

MERHABALAR ARAŞTIRĞIM KADARI İLE ;

Kurum içi yer değişikliği

Ek Madde 3 ? (Ek: 2/3/2009-2009/14799) Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapılamaz.

Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.

a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği (1)(2)

Madde 14 ? (Değişik: 30/6/2014-2014/6578 K.)

aile birliği mazeretine dayanrak memurun;

Ailebirliği mazeretine dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunan memur, eşinin

kamu kurum ve kuruluşlarındakamu personeli olarak çalıştığına veya atanmayı talep ettiği yerde eşinin başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 günsosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak halen çalıştığına ya dabirinci fıkranın (e) bendinde sayılan görevlerde bulunduğuna ilişkin belgeyi kurumuna ibraz etmekle yükümlüdür. Ayrıca yerdeğiştirme başvurusuna, evlilik durumunu kanıtlayan belgenin de eklenmesi gerekir.

SGK' na

2022 haziran ayında kpss ile atanıp 7433 ile kadroya geçtim. Dilekçeyi göndereli 1 ayı geçti cevap gelmedi ve sordugumda cumhurbaşkanlığından görüş alınacağını öğrendim.

1 Cumhurbaşkanlığından görüş yazısı kaç yıla gelir.

2. Bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan varmı ?

seymacokgoren
Aday Memur
11 Temmuz 2023 16:20

Merhaba, ben de hemen hemen sizinle aynı durumdayım. 28. kasım 2022 de sgk da göreve başladım ve kadroya geçtim. Ankaradayım, sanıyorum ki siz de öylesiniz. Personel daire başkanlığı ile 1,5 ay öncesinde yaptığım görüşmede 1 yılım dolunca eş durumu yapabileceğimi söylediler. Şube müdürü ve şef ile görüşmüştüm. Size hala cevap gelmemesi beni de korkuttu açıkçası. Herhangi bir cevap alırsanız olumlu olumsuz sonucu benimle de paylaşabilir misiniz?

ey gidi memur
Aday Memur
11 Temmuz 2023 16:33

Cevap gelirse tabi paylaşırım
seymacokgoren, 1 yıl önce

Merhaba, ben de hemen hemen sizinle aynı durumdayım. 28. kasım 2022 de sgk da göreve başladım ve kadroya geçtim. Ankaradayım, sanıyorum ki siz de öylesiniz. Personel daire başkanlığı ile 1,5 ay öncesinde yaptığım görüşmede 1 yılım dolunca eş durumu yapabileceğimi söylediler. Şube müdürü ve şef ile görüşmüştüm. Size hala cevap gelmemesi beni de korkuttu açıkçası. Herhangi bir cevap alırsanız olumlu olumsuz sonucu benimle de paylaşabilir misiniz?

Mayncan
Aday Memur
14 Temmuz 2023 16:05

Merhaba, bende 2022 Eylül ayında Tarım ve Orman Bakanlığına sözleşmeli olarak atandım. Geçtiğimiz Mayıs ayında da sözleşmeliyken kadroya geçtim. Eşim özel bir firmada 2.5 yılı geçkin çalışıyor yani prim gününü de fazlasıyla doldurmuş oluyoruz. İşe başladığımda 1. yılımı doldurduğumda eşimin yanına tayin alabileceğim söylenmişti. Geçtiğimiz günlerde Bakanlığı aradığımda sözleşmeliden kadroya geçtiğim için 7433 Usul ve Esaslara tabii olduğum ve eşimin asker polis olmaması sebebiyle 4 yıl herhangi bir tayin talebinde bulunamayacağımı söylediler. Ancak 2-3 ay önce aradığımda 1. yılı doldurduktan sonra dilekçe verebileceğim söylendi. 1. yılını doldurup, eşi özelde çalışan personellerin tayin aldıklarını gördüm. Ancak sözleşmeliden kadroya geçtiğimiz için direkt memur olarak atanan insanlarla bir tutulmuyoruz. Sizin bu yazdığınıza göre şuan sadece Cumhurbaşkanından görüş mü beklemeliyiz?

Destekpersoneli
Yasaklı
14 Temmuz 2023 21:18

1 yılını doldurana mazeret tayini dışında isteğe bağlı tayin varmı
Mayncan, 1 yıl önce

Merhaba, bende 2022 Eylül ayında Tarım ve Orman Bakanlığına sözleşmeli olarak atandım. Geçtiğimiz Mayıs ayında da sözleşmeliyken kadroya geçtim. Eşim özel bir firmada 2.5 yılı geçkin çalışıyor yani prim gününü de fazlasıyla doldurmuş oluyoruz. İşe başladığımda 1. yılımı doldurduğumda eşimin yanına tayin alabileceğim söylenmişti. Geçtiğimiz günlerde Bakanlığı aradığımda sözleşmeliden kadroya geçtiğim için 7433 Usul ve Esaslara tabii olduğum ve eşimin asker polis olmaması sebebiyle 4 yıl herhangi bir tayin talebinde bulunamayacağımı söylediler. Ancak 2-3 ay önce aradığımda 1. yılı doldurduktan sonra dilekçe verebileceğim söylendi. 1. yılını doldurup, eşi özelde çalışan personellerin tayin aldıklarını gördüm. Ancak sözleşmeliden kadroya geçtiğimiz için direkt memur olarak atanan insanlarla bir tutulmuyoruz. Sizin bu yazdığınıza göre şuan sadece Cumhurbaşkanından görüş mü beklemeliyiz?

ey gidi memur
Aday Memur
14 Temmuz 2023 21:19

Yok diye biliyorum sadece becayis var
Destekpersoneli, 1 yıl önce
1 yılını doldurana mazeret tayini dışında isteğe bağlı tayin varmı

ey gidi memur
Aday Memur
14 Temmuz 2023 21:20

3 aydır kanun okuyorum yemin ederim anayasa kitabına döndü beynimin içi anlamayalim diye bide akilalmaz kelimeler yazmışlar

muhmuhen
Aday Memur
14 Temmuz 2023 21:24

Bende gençlik spordayim bize de 3 yildan sonra eş durumu tayini var dendi. Buyuk moral bozukluğu oldu. Bende ne yapacağım bilmiyorum. Büyük sıkıntı var.
Mayncan, 1 yıl önce

ey gidi memur
Aday Memur
14 Temmuz 2023 21:26

Birilerini bulup geçici görevlendirme isteyebilirsin yani benim aklıma en son bu geliyor seçenek olarak valla bende biraz daha haber gelmez ise isteyecem
muhmuhen, 1 yıl önce
Bende gençlik spordayim bize de 3 yildan sonra eş durumu tayini var dendi. Buyuk moral bozukluğu oldu. Bende ne yapacağım bilmiyorum. Büyük sıkıntı var.

Destekpersoneli
Yasaklı
15 Temmuz 2023 13:59

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME DİLEKÇESİ VERDİM FAKAT BANA KURUMUN CEVABI İL DIŞI TAYİN İSTİYORMUŞUM GİBİ RET CEVABI YAZILDI. GEÇİCİ GÖREVLENDİRME HER KURUMDA FARKLIMI
ey gidi memur, 1 yıl önce
Birilerini bulup geçici görevlendirme isteyebilirsin yani benim aklıma en son bu geliyor seçenek olarak valla bende biraz daha haber gelmez ise isteyecem

ey gidi memur
Aday Memur
15 Temmuz 2023 14:01

Biraz araştırmam lazim yarın akşam bakıp cevaplasam
Destekpersoneli, 1 yıl önce
GEÇİCİ GÖREVLENDİRME DİLEKÇESİ VERDİM FAKAT BANA KURUMUN CEVABI İL DIŞI TAYİN İSTİYORMUŞUM GİBİ RET CEVABI YAZILDI. GEÇİCİ GÖREVLENDİRME HER KURUMDA FARKLIMI

Mayncan
Aday Memur
18 Temmuz 2023 11:21

Dönüş alabildiniz mi hocam?

ey gidi memur
Aday Memur
18 Temmuz 2023 11:27

Malesef bekliyoruz haber gelirse direkt paylaşicam
Mayncan, 1 yıl önce

Dönüş alabildiniz mi hocam?

Mayncan
Aday Memur
18 Temmuz 2023 11:32

Anladım hocam, durum bayağı problemli :( Geçtiğimiz günlerde memurlar ve öğretmenler eylem yapmışlar inşallah sesleri duyulur. Sendikaya falan da bayağı ilettim ben durumu, onlarda toplu sözleşme dönemi için maddelerimiz içinde ileticez dedi. Yapılan eylem haberini de paylaşayım belki işinize yarar.

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/es-durumu-magdurlari-hukumete-seslendi-7744615/

Malesef bekliyoruz haber gelirse direkt paylaşicam

mjgndl
Aday Memur
18 Temmuz 2023 15:47

1 yıldan fazladır kamu da çalışıyorum eşim özelde 10 yıldır çalışıyor dilekçe verdi eş durumundan olumsuz sonuçlandı. kadroya geçtik ama kadrolular gibi haktan yararlanmamız için 3+1 yıl çalışma şartımız varmış. Bu sorun sendikaların bastırması ile çözülür anca başka yolu yok gibi çoğu insan kadroyu aile birliği için istedi ama o da verilmedi.

Mayncan
Aday Memur
18 Temmuz 2023 16:35

Aynı konudan müzdaribiz hocam benim eşimde özelde yaklaşık 6-7 senedir çalışıyo son çalıştığı yerde 2,5 senedir çalışıyo ama bende 1. yılımı doldurduktan sonra gidebilirsin dedikleri halde gidemiyorum. 7433'e bağlı kaldığımız için. Kadroya geçmemizin hiç bir anlamı yokmuş. Üstüne benim maaşımda düştü yani. Umarım sesimiz duyulur ve sendikalar bizim hayrımıza gerçekleşecek bir karar aldırır.

mjgndl, 1 yıl önce

1 yıldan fazladır kamu da çalışıyorum eşim özelde 10 yıldır çalışıyor dilekçe verdi eş durumundan olumsuz sonuçlandı. kadroya geçtik ama kadrolular gibi haktan yararlanmamız için 3+1 yıl çalışma şartımız varmış. Bu sorun sendikaların bastırması ile çözülür anca başka yolu yok gibi çoğu insan kadroyu aile birliği için istedi ama o da verilmedi.

seymacokgoren
Aday Memur
27 Temmuz 2023 14:25

Dediğiniz gibi. Cumhurbaşkanlığından görüş alınacakmış. 4 yıl tayin isteyemezsin dediler. Bu işi yapacak olan güya yetkili ve bilgili kişilerle geçtiğimiz günlerde tekrar görüştüm ve 4 yıl şartı cevabını aldım. üstelik eşim kamudaydı özel sektöre geçme ihtimaline karşılık sorun olur mu diye sorduğumda prim şartı tutarsa sorun olmaz cevabını aldıktan sonra eşim özel sektöre geçti ve şimdi özel sektörse daha zor diyor aynı kişiler. İnsanları çaresiz bırakıp mağdur edip hiçbir şey yokmuş gibi devam eden bu insanlar bu sistem düzelir mi değişir mi? Sanmıyorum...

ey gidi memur
Aday Memur
27 Temmuz 2023 14:35

(Sistem düzelir ama önce bi komple çökmesi lazım bu saatten sonra) Bir cok kişi ile iletisimdeyim tayin isteyenler personel daire şefleri cumhurbaşkanlığına gidenler ama hiç bir tanesi net bir bilgiye sahip değil

Dediğiniz gibi. Cumhurbaşkanlığından görüş alınacakmış. 4 yıl tayin isteyemezsin dediler. Bu işi yapacak olan güya yetkili ve bilgili kişilerle geçtiğimiz günlerde tekrar görüştüm ve 4 yıl şartı cevabını aldım. üstelik eşim kamudaydı özel sektöre geçme ihtimaline karşılık sorun olur mu diye sorduğumda prim şartı tutarsa sorun olmaz cevabını aldıktan sonra eşim özel sektöre geçti ve şimdi özel sektörse daha zor diyor aynı kişiler. İnsanları çaresiz bırakıp mağdur edip hiçbir şey yokmuş gibi devam eden bu insanlar bu sistem düzelir mi değişir mi? Sanmıyorum...

Mayncan
Aday Memur
27 Temmuz 2023 14:49

Özelde kesinlikle 4 yıl diyorlar. Kamuda'da işte asker polis olursa gidebiliyorsun yanına. Bu kadar insan mağdurken nasıl rahat uyuyabiliyorlar anlamış değilim. Benim eşimde özelde, kamuda olsaydı gider diyenlere sizin yazdığınızı göstermek istiyorum şuan.

selma akan
Kapalı
01 Ağustos 2023 08:54

idare mahkemeye verebilirsiniz kamuda çalışmayan eşin 5 yıldan fazla ise size göndermeleri gerekir bunu deneyin derim

Mayncan, 1 yıl önce

Aynı konudan müzdaribiz hocam benim eşimde özelde yaklaşık 6-7 senedir çalışıyo son çalıştığı yerde 2,5 senedir çalışıyo ama bende 1. yılımı doldurduktan sonra gidebilirsin dedikleri halde gidemiyorum. 7433'e bağlı kaldığımız için. Kadroya geçmemizin hiç bir anlamı yokmuş. Üstüne benim maaşımda düştü yani. Umarım sesimiz duyulur ve sendikalar bizim hayrımıza gerçekleşecek bir karar aldırır.

Mayncan
Aday Memur
01 Ağustos 2023 09:44

Aynı kurum'da 3. yılını dolduracak ancak bu söylediğiniz 5 yıl muhabbetinde neye dayanarak mahkemeye sunabiliriz?

selma akan, 1 yıl önce

idare mahkemeye verebilirsiniz kamuda çalışmayan eşin 5 yıldan fazla ise size göndermeleri gerekir bunu deneyin derim

Toplam 48 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi