Editörler : Pangaea
15 Temmuz 2023 16:55

İslam'ın aile hukuku Türkiye'de uygulanmalı mı?
Tüm islam ülkelerinde aile hukuku islam'ın kurallarından alınmış. Az çok uygulanıyor. Bir tek bizim medeni hukukumuz isviçre'den alınmış. Sizce islamın aile hukuku mecelleye göre Türkiye'de uygulanmalı mı?

Bu ankete 7 günde, 29 kişi oy kullandı ve 22/07/2023 16:55 tarihinde sona erdi.

Feriduni
Şube Müdürü
15 Temmuz 2023 17:55

Huzur İslam'da.
15 Temmuz 2023 20:06

Bizim kendimize ait örf ve âdetlerimiz var zaten. Diğer başka kaynaklar yerine kendimize bakmamız daha mantıklı olacaktır.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
15 Temmuz 2023 20:14

Helal olsun. Huzur islamda.

wax meber
Şef
15 Temmuz 2023 20:24

daha önemli konulara kafa yormanızı tavsiye ediyorum.

15 Temmuz 2023 20:37

Huzur İslam'da sözü dini bir propaganda değildir. Evet huzur İslam'dadır. Fakat İslam nedir? Es selam yani barış demektir İslam. Barışta huzur vardır anlamına gelir bu söz. Seks yapanı taşlayarak öldürelim anlamına gelmez.

şaşkın tarihçi, 3 yıl önce
Helal olsun. Huzur islamda.

baykuş123
Şef
15 Temmuz 2023 21:11

Lafa gelince ülkenin %90 95 i müslüman değil mi ?İslam işi ehline verin diyor ne kadar bunu yapıyoruz? İslam çalma diyor hak yeme,"oku" diyor.Sadece bu dördünü yapsak ,yapsalar sadece ülkemiz için değil İslam alemi dünya devletleri arasında olmaz mı ? İslami ozumsemedikten sonra böyle boş işlerle uğraşırrsiniz

moideen
Kapalı
15 Temmuz 2023 21:41

Bu nasıl anket? Türkiye İslam ülkesi değil bu bir, ikincisi bu ülkenin % 90-95' i müslüman değil (çoğunluk toplum baskısından çekindiği için müslümanmış gibi davranıyor veya dinini bilmediği için kendini müslüman sanıyor) bu iki, üçüncüsü de din bireyseldir, hukuk evrenseldir (veya geneldir diyeyim), o yüzden hukukun kaynağı din (sadece islam değil, herhangi bir din) olamaz, olmamalı.

Kişisel fikrim şu; İslamın (veya başka bir dinin) herhangi bir hukuku dünyanın herhangi bir yerinde uygulanmamalı.

Kimse hayatını sizin inançlarınıza göre şekillendirmek zorunda değil. Din bireyseldir, şunu bi öğrenemediniz.

Abıhayat2
Memur
15 Temmuz 2023 21:44

İslam hukukunu istemeyen müslüman nasıl oluyor? Yani Allah'ım ben sana inanıyorum ama kurallarını takmıyorum demek olmuyor mu? İslam hukuku sadece ailede değil tüm alanlarda uygulanmalıdır. E tabi muslumansa ha degilse başla göz üstüne

moideen
Kapalı
15 Temmuz 2023 21:47

Herkes müslüman değil, olmak zorunda da değil. Ayrıca müslüman olmak övünülecek bir şey de değil. Ben şahsen modern hukuka göre hayatımı idame ettirmek isterim.

Abıhayat2, 3 yıl önce
İslam hukukunu istemeyen müslüman nasıl oluyor? Yani Allah'ım ben sana inanıyorum ama kurallarını takmıyorum demek olmuyor mu? İslam hukuku sadece ailede değil tüm alanlarda uygulanmalıdır. E tabi muslumansa ha degilse başla göz üstüne

dehneliler
Genel Müdür
15 Temmuz 2023 21:49

İslam aile hukuku deyince neyi kastediyorsunuz? Anlatsana içeriği nasıl, örneğin bir erkeğin dört kadınla evlenmesine yasaların izin vermesi gibi mi?

Abıhayat2
Memur
15 Temmuz 2023 22:13

Baş tacısın. Sıkıntı yok
moideen, 3 yıl önce

Herkes müslüman değil, olmak zorunda da değil. Ayrıca müslüman olmak övünülecek bir şey de değil. Ben şahsen modern hukuka göre hayatımı idame ettirmek isterim.

hugo.almeida
Kapalı
15 Temmuz 2023 23:26

Şeriat isteriz diyen bazı teyzeler iş miras bölüşmeye gelince doğrudan mahkeme yolunu tutuyor. Boşanmaya gelince üç koyun bir altın yerine ne var yok almak için mahkemeye koşuyorlar. Beyamcalar Es kaza hırsızlık yapsa elimi kesin diyeceği yerde gevur icadı kravat takıp pişmanım derler, cezasını çekmek yerine bir yerlere para verip tövbe satın alanlar iş ciddiye bindiğinde hiiiiç İslam aklına gelmiyor. Bir takım ılımlı İslamcıların reddettiği birçok şey "gerçek İslam bu değil" gibi tematik yazılar gerçek İslamı kabullenmeyenlerin tavrıdır. İmamlar promosyon peşinde diyanet harama yakın diyor. Yetmiyor parasını birtakım finans kuruluşlarında değerlendiriyor vs vs vs. Daha bir sürü şey. Neyse. İsteyen kendi ailesinde İslamı uygulayabilir. Bence hiçbir sorun yok. Ama bu toplum samimi bir şekilde mahkemelere koşmaktan daha memnun.

Velocıraptor
Genel Müdür
15 Temmuz 2023 23:28

Huzur İslam'da da Bir(1) tane huzur içinde İslam Devleti de yok maşallah.

sos2011
Aday Memur
16 Temmuz 2023 00:06

İnsan ürünü yasalar yerine Rabbimin yasalarını tercih ederim

moideen
Kapalı
16 Temmuz 2023 00:19

Sana göre senin inancın rabbinin ürünü, hristiyana göre onun inancı rabbinin ürünü... Sana göre islam gerçek din, ona göre de hristiyanlık. Bu böyle gider. Başka dinlere uyarlayabilirsiniz. Başkasına göre de hiçbiri değil. Peki bu ayrımı nasıl yapacağız ortak bir hukuk olmazsa?

sos2011, 3 yıl önce

İnsan ürünü yasalar yerine Rabbimin yasalarını tercih ederim

matematikogretmenii
Şube Müdürü
16 Temmuz 2023 00:33

Darülharp varsa bunların hiçbiri sorun olmaz.
hugo.almeida, 3 yıl önce

Şeriat isteriz diyen bazı teyzeler iş miras bölüşmeye gelince doğrudan mahkeme yolunu tutuyor. Boşanmaya gelince üç koyun bir altın yerine ne var yok almak için mahkemeye koşuyorlar. Beyamcalar Es kaza hırsızlık yapsa elimi kesin diyeceği yerde gevur icadı kravat takıp pişmanım derler, cezasını çekmek yerine bir yerlere para verip tövbe satın alanlar iş ciddiye bindiğinde hiiiiç İslam aklına gelmiyor. Bir takım ılımlı İslamcıların reddettiği birçok şey "gerçek İslam bu değil" gibi tematik yazılar gerçek İslamı kabullenmeyenlerin tavrıdır. İmamlar promosyon peşinde diyanet harama yakın diyor. Yetmiyor parasını birtakım finans kuruluşlarında değerlendiriyor vs vs vs. Daha bir sürü şey. Neyse. İsteyen kendi ailesinde İslamı uygulayabilir. Bence hiçbir sorun yok. Ama bu toplum samimi bir şekilde mahkemelere koşmaktan daha memnun.

moideen
Kapalı
16 Temmuz 2023 01:11

Kimsenin ahireti beni ilgilendirmiyor. Benimkinin de kimseyi ilgilendirmemesi gibi. Herkes kendi ahiretinden sorumlu. Hadi yol al, işine bak.

moideen
Kapalı
16 Temmuz 2023 01:13

Lekum dinukum veliye din.

metaverse
Memur
16 Temmuz 2023 01:17

Veliye din derken veliler dinsiz mi siz ne demek istiyorsunuz?
moideen, 3 yıl önce

Lekum dinukum veliye din.

sos2011
Aday Memur
16 Temmuz 2023 08:04

Dünyada insanların mutabık kaldığı ortak bir hukuk sistemi yok farkındaysanız. Keza Türkiye'de de sürekli değişen kanunlar var, yap boz tahtası şeklinde. Topluma sorsanız günümüz yasalarının birçoğuna mecbur kalmasa uymak istemez. Birtakım hukukçunun hazırlayıp sunduğu yasalar var ortak mutabakat yok. Seçimlerde bile yüzde 51in yüzde 49a tahakkümü var

moideen, 3 yıl önce

Sana göre senin inancın rabbinin ürünü, hristiyana göre onun inancı rabbinin ürünü... Sana göre islam gerçek din, ona göre de hristiyanlık. Bu böyle gider. Başka dinlere uyarlayabilirsiniz. Başkasına göre de hiçbiri değil. Peki bu ayrımı nasıl yapacağız ortak bir hukuk olmazsa?

Toplam 104 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi