Editörler : Lanet

teknikdüşünce
Daire Başkanı
14 Şubat 2024 20:09

Kimin helal kimin haram lokma götürdüğünü Allah bilir yiğenim biz ne insanlar gördük milyonlarca kişinin hakkını yiyerek işe giren tonla para alıp helal haramdan bahseden herkes kendinden sorumlu

Abbas.KILKUYRUK2, 1 yıl önce

Sonra da çocuklarıma helal lokma götürüyorum dersin değil mi. Sizi gidi cehalet sürüsü sizi

Abbas.KILKUYRUK2
Şube Müdürü
14 Şubat 2024 20:28

La cahil velet sen demedin mi iki saat çalışıyorum sonra lak lak ediyorum diye. Sen şimdi aldığın paraya helal mi diyorsun he

teknikdüşünce, 1 yıl önce

Kimin helal kimin haram lokma götürdüğünü Allah bilir yiğenim biz ne insanlar gördük milyonlarca kişinin hakkını yiyerek işe giren tonla para alıp helal haramdan bahseden herkes kendinden sorumlu

Abbas.KILKUYRUK2
Şube Müdürü
14 Şubat 2024 20:30

Meseleyi genelleme. Senin yazdığın cümleler özelinde konuşuyorum. Hemen yok şu yok bu deme. Elinde olmayan diploma ile kimlerin hakkına girerek taşeron oldun ondan bahset. Kendi özelinde düşün meseleyi. Başkasına ikame etme hemen. Hadi işine bak git kumda oyna.

La cahil velet sen demedin mi iki saat çalışıyorum sonra lak lak ediyorum diye. Sen şimdi aldığın paraya helal mi diyorsun he

lgkankrs
Aday Memur
15 Şubat 2024 11:38

Normalde kimseye kolay kolay yazmam fakat bu üslup artık çok çirkinleşmeye başladı. Bazı noktalarda haklı serzenişler vardı ya da haklılık payları ama ölçü biraz kaçmaya başlamış.

Cehalet sürüsü falan gibi insanları küçümseyici, aşağılayıcı veya rencide edici söylemlere biraz daha hassasiyet gösterilmeli diye düşünüyorum. Kimse kimseyi bu şekilde kategorize edemez. Durum tespiti yapmak veya konuyu dallanıp budaklandırmak gibi bir kaygım yok lakin sıkmaya başladı bu durum. Yok cehalet sürüsü yok hak hukuk falan buna ne siz ne de bir başkası karar veremez. Bu yüzden herkes haddini bilmeli ve sarf ettiği kelimelere dikkat etmeli. Yok sınava girdim otum var bkm var falan gibi klişe kıyaslamalarda sıkmaya başladı. Torpille veya referansla adına ne söylerseniz söyleyin insanlar o işlerde zaten çalışıyorlardı. Bu sebeple kimse kimsenin hakkına girmiş değil. IQ'su ayakkabı numarasından büyük olmayan tiplerin varlığından bizde haberdarız ama herkesin bir tutulması hoş değil. Burada zeka veya kültür yarışı yapmıyoruz. Birçoğumuzun diploması var girmiş olduğu sınavları ama atama gerçekleşmediği için bu şekilde iş hayatına dahil olunmuş. Memur olarak atanmış olunmak sizi farklı bir insan sınıfına yükseltmiyor ya da ben okudum memur oldum (sen cahilsin keşke ölsen) gibi ayrışmakta bir o kadar lüzumsuz. Herkes işine baksın kim ne kadar alıyor veya almıyor kimseyi ilgilendirmez. Allah herkesin kalbine göre versin kötüyse kötü iyiyse iyi. Bu arada polemiğe girmek gibi bir derdim de yok. Memur koltuğuna oturdu diye kimse gelipte cahil cühela falan diyemez adamın aklına alırlar. Her şeye rağmen saygılar...

Meseleyi genelleme. Senin yazdığın cümleler özelinde konuşuyorum. Hemen yok şu yok bu deme. Elinde olmayan diploma ile kimlerin hakkına girerek taşeron oldun ondan bahset. Kendi özelinde düşün meseleyi. Başkasına ikame etme hemen. Hadi işine bak git kumda oyna.

Abbas.KILKUYRUK2
Şube Müdürü
15 Şubat 2024 12:49

Benim vurgu yapmak istediğim kesim akşama kadar yatıp hiçbir iş yapmayan sorumluluğu olmayan kişileredir. Emeğinin hakkını veren, sorumluluk sahibi kişiler ile derdim olamaz.

lgkankrs, 1 yıl önce

Normalde kimseye kolay kolay yazmam fakat bu üslup artık çok çirkinleşmeye başladı. Bazı noktalarda haklı serzenişler vardı ya da haklılık payları ama ölçü biraz kaçmaya başlamış.

Cehalet sürüsü falan gibi insanları küçümseyici, aşağılayıcı veya rencide edici söylemlere biraz daha hassasiyet gösterilmeli diye düşünüyorum. Kimse kimseyi bu şekilde kategorize edemez. Durum tespiti yapmak veya konuyu dallanıp budaklandırmak gibi bir kaygım yok lakin sıkmaya başladı bu durum. Yok cehalet sürüsü yok hak hukuk falan buna ne siz ne de bir başkası karar veremez. Bu yüzden herkes haddini bilmeli ve sarf ettiği kelimelere dikkat etmeli. Yok sınava girdim otum var bkm var falan gibi klişe kıyaslamalarda sıkmaya başladı. Torpille veya referansla adına ne söylerseniz söyleyin insanlar o işlerde zaten çalışıyorlardı. Bu sebeple kimse kimsenin hakkına girmiş değil. IQ'su ayakkabı numarasından büyük olmayan tiplerin varlığından bizde haberdarız ama herkesin bir tutulması hoş değil. Burada zeka veya kültür yarışı yapmıyoruz. Birçoğumuzun diploması var girmiş olduğu sınavları ama atama gerçekleşmediği için bu şekilde iş hayatına dahil olunmuş. Memur olarak atanmış olunmak sizi farklı bir insan sınıfına yükseltmiyor ya da ben okudum memur oldum (sen cahilsin keşke ölsen) gibi ayrışmakta bir o kadar lüzumsuz. Herkes işine baksın kim ne kadar alıyor veya almıyor kimseyi ilgilendirmez. Allah herkesin kalbine göre versin kötüyse kötü iyiyse iyi. Bu arada polemiğe girmek gibi bir derdim de yok. Memur koltuğuna oturdu diye kimse gelipte cahil cühela falan diyemez adamın aklına alırlar. Her şeye rağmen saygılar...

dandanakan1453
Aday Memur
15 Mart 2024 10:56

HER ŞARTTA TEİAŞTA İŞÇİ OLMAK ÇOK AVANTAJLIDIR. EMEKLİ OLDUĞUNUZDA ÇALIŞAN MEMURDAN DAHA FAZLA EMEKLİ MAAŞI BAĞLANIR.

sakura71
Aday Memur
02 Mayıs 2024 11:12

Maalesef o durum eskidendi. 1999 ve 2008 den sonra emekli bağlanma oranları düşürüldü. o tarihlerden sonra işe girenlerin emekli maaşları asgari ücrete yakın şu anda. Ben 2003 yılında işe girdim 45 yaşındayım bugün emekli olsam alacağım emekli maaşı 21000 ek ödeme dahil. ocak ayında emekli olan 1999 öncesi çalışması olan işçilere 30 bin maaş bağlandı.

dandanakan1453, 1 yıl önce

HER ŞARTTA TEİAŞTA İŞÇİ OLMAK ÇOK AVANTAJLIDIR. EMEKLİ OLDUĞUNUZDA ÇALIŞAN MEMURDAN DAHA FAZLA EMEKLİ MAAŞI BAĞLANIR.

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
02 Mayıs 2024 15:05

işçide memurda kurumuna göre değişiyor , üniversitede işçilik memurdan daha iyi mesela hem rahat hem memurdan yüksek maaş alıyosunuz

ugurlevent06
Memur
05 Mayıs 2024 22:29

sakın işçi olma 4. ayda Mv. deb kesilmeyen vergi sizden keslikir.%27 kesilir. mesai yazmazlar. en olmayacak günde mesaiye çağırırlar. fakat hakkını vermezler.
memur033, 2 yıl önce
Memurlukda sorumluluğun yoktur saat 5 oldumu gidersin işcilikdede nerde hangi görevde olduğuna bağlı kimisi memurdan bile rahatken kimiside işden başını kaldıramaz

ilterinal
Daire Başkanı
06 Mayıs 2024 09:43

Bu kadar uzatacağınıza şöyle diyim mebde 13 yıllık memurum aldığım para 36200 tl eş çalışmıyor 1 çocuk var yol yemek vs artı tek kuruş artmaz bizim maaşlar memurlarda hepsi budur.mebde işçi olarak çalışanlar aylığa vursun ek tediye tis vs aylık kaç para eline ortalama geçiyor yemek yol vs yazsınlar ve memurla aynı şekilde masa başı iş yapmak sorumluluk almadan ondan sonra adaletten behsedelim...

musa1992
Şube Müdürü
06 Mayıs 2024 13:40

En iyisi işçi olmak.Memur hem kpss ile atanır genelde.İşçi ise ya taşerondan kadroya geçmiştir ya da kurayla işe girmiştir.Nispete emeğiyle girenlerde vardır.Memur yol,yemek almaz işçi ikramiye,tediye gibi hak etmediği bir sürü hakkı alır.Memur sorumluluk alır işçinin sorumluluğu daha azdır.Bizim ülkemizde kpss ile bir yerlere geleni sevmezler o yüzden işçi olmak daha mantıklıdır.

elit-a
Memur
23 Mayıs 2024 11:31

Herkes kendi tecrübesine göre yorum yapmış.Bazı kurumlarda memur sorumluluktan uyuyamaz,hiç bir kurumda işçi memurdan daha fazla sorumlu olamaz.Ücret konusunda 1992 den sonra memurlar genel olarak işçileri geçemedi,Teiaş işçiler için çok iyi bir kurum.

ömer faruk alaca
Aday Memur
10 Ocak 2025 11:17

Slm kardeşim ben GSB koruma güvenlik olarak çalışıyorum kendi memleketim işçi kadrosunda sağlık Bakanlığı 1 yedek olarak çıktım geçip geçmemekte kararsız kaldım sizinde bu konuda yorumu gördüm o yüzden sordum ..

charismaticboy, 2 yıl önce

sağlık bakanlığıda kamu işçisi olarak çalışıyorum.4 tane diplomam var 2 önlisans(bilgisayar pro ve tıbbi sekreterlik) 2 lisans (kamu yönetimi ve yönetim bilişim sistemleri) şimdide sağlık yönetimi okuyorum 4 sınıfım amacım bir şekilde işçi sınıfından kurtulup memur olabilmek maalesef matematik zayıf kaldı yıllar geçti görmeyeli unuttuk gitti. yoksa 100 defa memur olmuştum birde tıbbi sekreterlik sonrada okudum lisans dan sonra yoksa tds geçerdim. 67 ile atama yaptılar lisans oldugum içinde alt öğrenim olmuyor çok pişmanım lisans okuduğuma her neyse.uzun lafın KISASI SAKIN İŞÇİ OLAYIM DEME HA! EĞER MEMUR OLUP İŞÇİ STATÜSÜNE GEÇMEK İSTEYEN KARDEŞİLERİM VARSA BANA ULAŞSIN ŞARTSIZ KURASIZ DİREK GEÇEYİM DEĞİŞELİM STATÜLERÜ O İŞÇİ BEN MEMUR OLAYIM DİPLOMALARIDA ONA HEDİYE EDEYİM... KULLANSIN ....

kerten.kele
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 13:53

memur ikrmaiye ve tediye bekliyor
Toplam 74 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi