Editörler : Radore
07 Ağustos 2023 17:34

Panikatak ve nefes daralmasi

Panikatak ve Nefes darlığı oluşması için ne tavsiyede bulunursunuz? Göğüs Kalb Dahiliye gittim psikiyatri ye görün dedi. Hap bağımlısı olmak istemiyorum

graindor83
Aday Memur
07 Ağustos 2023 17:35

Kurtulmak için ne tavsiyede bulunursunuz

yeniüye.00
Memur
08 Ağustos 2023 10:39

aynı durum bende de vardı. tüm tahliller temiz çıkıyordu. psikolojik dediler. aldığım nefes yetmiyordu. sonra bu durumu kabullendim. stresi azalttım. ne kadar boş durursan o kadar çok olur bu durum. ben de mümkün olduğunca spor aktivite vs ilgilendim. şimdi iyiyim. bazen birseye canım sıkıldığında yine oluyor ama takmıyorum kafama geçiyor.

Drjacob
Aday Memur
21 Ekim 2023 15:11

psikolojik büyük ihtimalle

eaxu
Aday Memur
06 Kasım 2023 09:22

paxil diye ilacı var 20 mg 6 yıldır her gün kullanıyorum.hiç bir sıkıntısı yok.

fencı_05
Şef
06 Kasım 2023 16:22

Hocam ataklar geldiğinde öncelikle bunun fizyolojik değil psikolojik olduğunu düşünüp heyecan ve panik yapmadan geçeceğini düşüneceksiniz nasıl olsa birazdan geçecek diye düşüneceksiniz yani bu hastalığı kendi düşünce gücünüzle yeneceksin.Ilac falan kullanmayın öncelikle bunu psikolojik olarak kabul edin beyninizin size bir oyunu olduğunu kabul edip sakince bir yere oturarak birazdan nasılsa geçecek şeklinde düşünün

yldrcell
Kapalı
06 Kasım 2023 19:19

böyle bi hastalık yok, popülarist sistemin uydurması, yaşadığınız çevreyi değiştirin kendiliğinden düzelir, daha nezih sağlıklı insanların olduğu bi ortam

0101Mustafa
Aday Memur
07 Kasım 2023 18:47

Yediğine içtiğine dikkat et. Akıl sağlığı ve beden sağlığı ikisi birbirine bağlı.

mfg04
Aday Memur
08 Kasım 2023 02:15

triflo kullan

Nilü35
Aday Memur
08 Kasım 2023 19:43

Psikiyatri harici kliniklere gittiğinizde verecekleri ilacı kullanacak miydiniz? evet ise neden psikiyatri ilacı kullanmayasınız? Her ilacın bağımlılık yaptığını da nereden çıkardınız? İnsan her zaman zihnini yönetemez.Çok karmaşık bir yapısı vardır.İlaçlar sizin yapamadığınızı yapar. Buna tedavi denir.

egiteknolog
Aday Memur
08 Kasım 2023 20:37

ilac kullanmak istemiyorsaniz o zaman bilissel davranisci terapiyi deneyebilirsiniz.

mripekci
Aday Memur
09 Kasım 2023 08:10

Ben de yaşadım, hastalık hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursanız o kadar rahatlarsın iz şunu bilin ki panik atak dan ölen yoktur, kalbiniz çok sağlam. Bunu halisinasyon gibi bir sey olarak kabul edin. Üzerine gidin. Korkacak hicbirsey yok kendi kendine Allah in izniyle sifa bulacaksınız. Ben hap kullanmadım. Üzerine gittim, herkese anlattım, ölmeyeceğim bilmek beni çok rahatlattı panik atak sırasında koştum, kola içtim, hemen ortama girdim. İlk başlarda kafamı yastığa koyduğumda yaşadıklarımı Ben bilirim.

Srdnn
Aday Memur
09 Kasım 2023 13:00

Geçmiş olsun, kötü bir hastalık bilirim, dışarıdan basit görünüyor ama insanlara

BMMühendisi
Aday Memur
13 Kasım 2023 00:21

Haftada bir kez deniz ve ormanla bir arada 4-5 saat geçirmeye çalış

gecelerinya
Aday Memur
14 Kasım 2023 13:36

ilk atakta tam 2 ay ölümle yasam arasında gidip geldim, hayatimin en berbat günleriydi, daha sonra 12 yil paxera kullandım, ilac gayet iyi ama duygularını tamamen kaybediyorsun aglayamiyor yada kahkaha atamıyorsun mesela ama kurtulmanın tek yolu bence ilac tedavisi kendi kendine geçer, kafana takma, yada hersey senin elinde diyenlere inanma bence ilaç tedavisi tek çözüm ilacı 12 yil sonra bırakabilirim ama neler çektiğimi bana sor suan iyimisin dersen yine herseyi kafaya takmaya başladım atak gecirmiyorum ama hayattan zevk te almiyorum

ramazzoli
Müsteşar
18 Kasım 2023 12:13

18 yıllık panik atak hastası olarak yazıyorum.

Bu sürenin en az 15 yılı ilaç kullanarak geçmiştir .

Aralarda bir kaç kez doktor kontrolünde ilacı bırakmayı denedik ama üç beş ay sonra hastalık tekrarladı .

İlaç haricinde ne yapmak gerekir derseniz .

Kafeinli içecekleri ve sigarayı azaltmak/bırakmak

Yemeye içmeye dikkat etmek ..

Stresli ortamlardan uzak durmak

Yeni hobiler edinmek

Spor ve egzersiz yapmak

Duş almak

Kitap okumak

Vs

ramazzoli
Müsteşar
18 Kasım 2023 12:16

Panik atak sırasında taşikardi oluyor ..ve onunla mucade ediyorsun .

Koşmak ve cola içmek kafein içerdiği için zaten kalp atım hızını artıran şeyler .

Yanlış yapiyorsunuz

mripekci, 1 yıl önce

Ben de yaşadım, hastalık hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursanız o kadar rahatlarsın iz şunu bilin ki panik atak dan ölen yoktur, kalbiniz çok sağlam. Bunu halisinasyon gibi bir sey olarak kabul edin. Üzerine gidin. Korkacak hicbirsey yok kendi kendine Allah in izniyle sifa bulacaksınız. Ben hap kullanmadım. Üzerine gittim, herkese anlattım, ölmeyeceğim bilmek beni çok rahatlattı panik atak sırasında koştum, kola içtim, hemen ortama girdim. İlk başlarda kafamı yastığa koyduğumda yaşadıklarımı Ben bilirim.

01 Aralık 2023 08:06

tam aradıgım başlım bende yeni başladı.Oglum beni çok üzüyor.Ondan sanırım.Ne berbat bir sey .

sasibakkal
Memur
03 Nisan 2024 17:20

Panik atakla başa çıkmak için doğru tedavi uygulanmalı. Tek tedavisi de psikoterapidir. Yıllardır hasta bakıyorum. Çok azının ilaca ihtiyacı var aslında. Klalıcı tedavi psikoterapi ile olur.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi