Editörler : E.Kayı Han
09 Ağustos 2023 01:39

Bölge idare mahkemesi

Asaletim dmk 56 gereği tasdik olmadığı için ilk dereceyi kaybettim. Sebep kınama cezam ve disiplin soruşturması geçiripte ceza almadığım birkaç fiil. Kararın hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz kınama cezası asalet tasdikine engel olmadığı için. Mahkeme gerekçesi ise kınama cezamdaki fiiller ve soruşturma geçiripte idarenin bana ceza vermediği birkaç fiil. Bölge idare de yd şansım var mıdır. Soruşturmadan ceza almayıpta birşeylerden sorumlu tutulan bir ben varımdır heralde. Kınama cezam ise iş arkadaşlarımla yaşanan sürtüşmeler. Yd ye ne diyorsunuz.

E.Kayı Han
Editor
09 Ağustos 2023 10:18

YD vermese bile bu karar ya BİM'den ya da Danıştay'dan döner. Tabi ki anlattığınız gibi ise.

Kenzo123
Memur
09 Ağustos 2023 11:20

Anlattığım gibi dostum. Görevle ilgili bir şey yok vatandaş unsuru yok adli bir durumum yok devlet memurun itibarını sarsan bir şey yok. Yok oğlu yok. Mahkeme fiillerden seç beğen yapıp davanın reddi dedi. Bu fiillerim bazılarından hiç ceza almamışım bazısından da tek bir kınama aldım. Bu kadar

JiPP
Şef
10 Ağustos 2023 09:20

Hocam böyle anlatırsanız herkes YD kesin der. Sizin iddialar kadar, soruşturmalardan da alıntı yapmanız gerekir.

Kenzo123
Memur
10 Ağustos 2023 11:32

Hocam iddia bu kadar çünkü. İş arkadaşına söylenen kötü sözlerden kınama ve aylıktan kesme aldım. Aylıktan kesme iptal oldu mahkeme kınama cezası kapsamında kalan fiil dedi. Geriye bir kınamam kaldı. Birde soruşturmada atıyorum arkadaşına yan baktı bakmayaydı iyiydi ama bakmış çokta önemli değil diyerek bana ceza verilmeyen fiillerde var. Amirde yan bakmış ceza almadı ama kanaatim atılsın demiş. Gibi fiiller. Mahkeme gerekçesindede iş arkadaşlarıyla yaşanan sürtüşme sebebiyle davanın reddi dedi. Ama ben bu sebeple kınama aldım zaten. Dosyanın mahiyeti bu

26 Ağustos 2023 22:50

Dostum yd kesin desen de hakimler kafasına buyruk takılıyor.

Kenzo ile çok yazıştık.

Watsapp paylaşımı durumda yapılan paylaşıma hizmet dışı memur gerekliliklerine uygun davranmamaktan kınama

Başka bir paylaşımda da siyasi parti adına lehine aleyhine fiilen çalışmaktan kademe ilerlemesi alıp 1000 km öteye sürüldüm.

Şikayetçiler ile başkaca sorun olmasın diye

Aynı müdürlük olmamasına rağmen

Merkezde çalışacak müdürlükler varken,

Adli makam syok verdi suç duyurusuna

Siber kimin yapacağını bulamayız dedi fake de olabilir kişi de olabilir savcı suç unsuru yok dedi.

Ben engelli perosnelim(kurumun cevabında başka ilde çalışmayacağına dair ibare yok diye yazmış)

Kanun maddeei açık engelli personel isteği dışında yer değiştirilemez

Ama nöbetçi hakim heyeti ikisi vergi mahk üyesi başkan tayin oldu

Yd red verdi bölgeye taşıdım.

İşle alakalı olmayan işle ilgili verim vb etkilemeyecek kişileri bile tanımazken

İşyeri sendika temsilcisiyken 1000 km öteye şutlandım

İdare gücünü kullandı takdir hizmet gereği

Hukuka güvendik hukuk bu şekilde alakasız kişiler yd red dedi.

Bölge ne der allah bilir

Açıkca kanun maddesi var onu geçtim işle alakası yok ne gibi maksat amaç sorun olacaksa aynı yer 1000 km öte nasıl bir kamu yararı?

Kenzonun olayına bakarsak bana bakarsak ohoho

JiPP, 2 yıl önce

Hocam böyle anlatırsanız herkes YD kesin der. Sizin iddialar kadar, soruşturmalardan da alıntı yapmanız gerekir.

Kenzo123
Memur
13 Haziran 2025 18:29

Bimi kaybettim dosya 10 aydır danıştayda. Kınamadan atılma olmaz dedik bim dinlemedi. Danıştaydan dönme ihtimalim var mıdır ? Sadece kınama cezamda asalet tasdik olmadı

13 Haziran 2025 20:44

kenzo bazen diyorum ulan bundan da atılır mı diye. oluyo agam oluyo mahkemelerde adam akıllı bakmıyor buna artık iyice emin oldum. hatta antep bam da bi hukuk dairesi başkanı tanıdıktı bu sene odasına kadar gitme fırsatı bulduk telefonla daire üyesi aradı başkanım napalım diye ben öyle düşünüyom böyle karar verelim dedi karşıdaki başkanım ama şu var bu var aym vs dedi boş ver yazdığım gibi olsun dedi kapattı. sonra döndü daha 2022 dosyalarına bakıyoruz dedi düşün yıl 2025 hala 2022 dosyalarına bakıyorlar. bu hızda giderlerse dosyalara detaylı güzelcs bakarlar mı? gerekçe bile yazamadıklarından belli bakmadıkları. ülkede tek doğru mahkeme aym ötesi mavra
Kenzo123, 1 ay önce

Bimi kaybettim dosya 10 aydır danıştayda. Kınamadan atılma olmaz dedik bim dinlemedi. Danıştaydan dönme ihtimalim var mıdır ? Sadece kınama cezamda asalet tasdik olmadı

Jackspraw
Aday Memur
13 Haziran 2025 21:09

Vay be ben öyle düşünüyorum ha haram zehir zıkkım olsun o başkana o başkan yardımcısına hakimine savcısına kim nerde ne kadar işini düzgün yapmayıp hak yiyen varsa adalette olsun olmasın haksız yere bir mercide işini savsaklayan insanların kaderi ile oynayan varsa hepsinin çoluğu çocuğu kumara düşsün sokakta bırakılsın ben ne yaptım da böyle oldu hayatım desin hepsi ben hakkıma giren kim varsa haram ediyorum

muallimmm4638, 1 ay önce
kenzo bazen diyorum ulan bundan da atılır mı diye. oluyo agam oluyo mahkemelerde adam akıllı bakmıyor buna artık iyice emin oldum. hatta antep bam da bi hukuk dairesi başkanı tanıdıktı bu sene odasına kadar gitme fırsatı bulduk telefonla daire üyesi aradı başkanım napalım diye ben öyle düşünüyom böyle karar verelim dedi karşıdaki başkanım ama şu var bu var aym vs dedi boş ver yazdığım gibi olsun dedi kapattı. sonra döndü daha 2022 dosyalarına bakıyoruz dedi düşün yıl 2025 hala 2022 dosyalarına bakıyorlar. bu hızda giderlerse dosyalara detaylı güzelcs bakarlar mı? gerekçe bile yazamadıklarından belli bakmadıkları. ülkede tek doğru mahkeme aym ötesi mavra

Jackspraw
Aday Memur
13 Haziran 2025 21:13

Eskiden iyi insanlar adaleti savunan gururlu yürekli herşeyi elinin tersi ile iten dogruya doğru yanlışa dur diyen hakimler savcilar vardı adalet vardı mazlumun yanında olanlar vardı şimdi sanırım onlar yok kalmadı nerde bir mahkeme kararı yazısı yazan görsem mağdur ya Danıştay bekliyor ya AYM

Jackspraw, 1 ay önce

Vay be ben öyle düşünüyorum ha haram zehir zıkkım olsun o başkana o başkan yardımcısına hakimine savcısına kim nerde ne kadar işini düzgün yapmayıp hak yiyen varsa adalette olsun olmasın haksız yere bir mercide işini savsaklayan insanların kaderi ile oynayan varsa hepsinin çoluğu çocuğu kumara düşsün sokakta bırakılsın ben ne yaptım da böyle oldu hayatım desin hepsi ben hakkıma giren kim varsa haram ediyorum

Kenzo123
Memur
13 Haziran 2025 21:57

Nedense idare ve bölge idare mahkemeleri hep idareyi haklı buluyorlar hocam. Millet ya danıştay yada aym bekliyor hep. Hatta keşke bölge idare mahkemeleri hiç gelmeseydi mağdurlar direk danıştaya çıksaydı. Bölge ne gelse onaylıyor hiçbir iddiaya yanıt vermiyor. Benim başka bir davamda idare mahkemesi dava konum a olmasına rağmen dava konusuna b yazıp davayı reddetti şaka gibi ülkeyiz

muallimmm4638, 1 ay önce
14 Haziran 2025 13:11

aynı herifin oğlu doktor güzelce anlattı oğlu bi sıkıntı yaşamış ihraç edilecek. hakim savcı ve doktorlar biraz farklı işliyor süreçleri onlar direk danıştay idari mahkemeyle uğraşmıyor. vardıkta orda çözdük dedi :) bizde kardeşimin taynine yardımcı olabilir mi diye gitmiştik tanıdığı yokmuş iş yapacak :) yani dava işlerinin yanında tayin işi çok basit kalıyor bence. ona bile dayı bulamadık
Kenzo123, 1 ay önce

Nedense idare ve bölge idare mahkemeleri hep idareyi haklı buluyorlar hocam. Millet ya danıştay yada aym bekliyor hep. Hatta keşke bölge idare mahkemeleri hiç gelmeseydi mağdurlar direk danıştaya çıksaydı. Bölge ne gelse onaylıyor hiçbir iddiaya yanıt vermiyor. Benim başka bir davamda idare mahkemesi dava konum a olmasına rağmen dava konusuna b yazıp davayı reddetti şaka gibi ülkeyiz

Metin.ger
Aday Memur
14 Haziran 2025 13:42

ülkede inanılmaz suçlar para aklama her pislik var 7 ayda bitiyor . bir disiplin suçu yıllar alıyor azami bitirme süresi var ona hiç dikkat edilmiyor + hakim artık beklentisi yoksa sicil vs hiç tınlamıyor .ne zaman canı isterse

Ysf yzc
Aday Memur
18 Haziran 2025 19:27

TRyi totoliter devlet anlayışından ayıran özellik batı ile belli başlı temaslar olması batı müzakereleri hiç olmasa gör sen asıl hukuksuzluğu :)

Metin.ger, 1 ay önce
ülkede inanılmaz suçlar para aklama her pislik var 7 ayda bitiyor . bir disiplin suçu yıllar alıyor azami bitirme süresi var ona hiç dikkat edilmiyor + hakim artık beklentisi yoksa sicil vs hiç tınlamıyor .ne zaman canı isterse

Metin.ger
Aday Memur
18 Haziran 2025 22:08

o zaman vicdani kanaata kalır işimiz
18 Haziran 2025 23:12

Arkadaşlar yürütme durdurma hakkında bilgisi olan varmı yardımcı olırsanız sevinirim

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi