Editörler : E.Kayı Han
13 Ağustos 2023 22:40

İstifa sonrası dönemiyorum acil yardım çağrısı

2015 yılında kadrolu zabıt katibi iken özel nedenlerden ötürü istifa etmek zorunda kaldım. Şimdi mesleğime geri dönmem gerekiyor. Herşey usulüne uygun yapılmıştı. 3 kere başvuruda bulundum. İstifa ettiğim adliye muvafakat kararı ile gönderdi dilekçemi bakanlığa. Yine Red edildi, benim memurluğa dönmem gerekiyor ne yapıcam nasıl yapıcam kime gidicem, bilgisi görgüsü olan var mıdır , gerçekten zor durumdayım. Yardıma ihtiyacım var, öyle tanıdığım dayım amcam yok, öyle olsa bu duruma düşmezdim zannımca. Lütfen bu konu ile bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Adliyeci
Şef
14 Ağustos 2023 08:32

dava açacaksın

ozno
Aday Memur
14 Ağustos 2023 12:02

Dava ile geri dönen görmedim hiç, kurum takdiri ibaresi yüzünden dava olumlu sonuçlanmıyor maalesef

Adliyeci, 4 ay önce

dava açacaksın

kamuz01
Memur
14 Ağustos 2023 13:57

tekrar sınavlara girseniz kazanırsınız aslında mülakatta

ozno, 4 ay önce

Dava ile geri dönen görmedim hiç, kurum takdiri ibaresi yüzünden dava olumlu sonuçlanmıyor maalesef

ozno
Aday Memur
25 Ağustos 2023 20:30

yeniden kpss demek bu.2024 yılında ancak o da:(

kamuz01, 4 ay önce

tekrar sınavlara girseniz kazanırsınız aslında mülakatta

İstanbulveben
Aday Memur
26 Ağustos 2023 09:48

Tekrar sınava girin dava ile upraşacağınıza ki zaten kurumun takdiri. Dava işi riziko.

cevherdudayev1
Daire Başkanı
26 Ağustos 2023 12:30

üniversitelere git anlat derdini istanbuldaki üniversitelere zorlayabilirsin çünkü millet istanbuldan kaçmaya uğraşıyor onlarında personel olarak açıkları oluyor yalnız tayin hakkın yok haberin olsun

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
30 Ağustos 2023 21:48

Maalesef Adalet Bakanlığı, istinaf sonrası dönüşlerde genelde red veriyor. Ancak yukarıdan birilerini bulursanız işinizi hallettirebilirsiniz.

04 Eylül 2023 12:17

Dönmek kesin değil diye biliyorum kesin mi ki????

ozno
Aday Memur
20 Eylül 2023 17:28

anladım. durum o yönde sanırım. ancak yukardan tanıdığım yokki:( devlet memurları kanununa göre hak var, olan hak böyle mi kullanılacak. yukardan dediğiniz kim ki acaba? bir silik zabıt katibini kim dinler ki?

ÇOTANAK, 3 ay önce

Maalesef Adalet Bakanlığı, istinaf sonrası dönüşlerde genelde red veriyor. Ancak yukarıdan birilerini bulursanız işinizi hallettirebilirsiniz.

howards
Şef
20 Eylül 2023 18:57

aradan 8 yıl geçmiş. ben olsam ben de kabul etmem.

20 Eylül 2023 19:16

Dmk ya göre istifa eden memur altı ay geçmeden yeniden dönme kararı verirse dönebilir. Kanun altı ay geçmeden diyor, fakat burada üst sınır belirtilmemiş. Atıyorum İstifa ettikten sonra geçen beş yıl içinde geri dönebilir gibi bir hüküm yok. Dolayısıyla kanuna göre ucu açık. Hulâsa dönebilir siniz. Kanunî engel kesinlikle yok. Tek yapmanız gereken üst düzey bir yardımdır.

20 Eylül 2023 19:18

Düzeltme; usulüne uygun çekilme talebinde bulunan istifa eden memur altı ay geçmeden geri dönemez. Altı ay geçtikten sonra dönme isteğinde bulunabilir.

Abbas.KILKUYRUK2, 3 ay önce

Dmk ya göre istifa eden memur altı ay geçmeden yeniden dönme kararı verirse dönebilir. Kanun altı ay geçmeden diyor, fakat burada üst sınır belirtilmemiş. Atıyorum İstifa ettikten sonra geçen beş yıl içinde geri dönebilir gibi bir hüküm yok. Dolayısıyla kanuna göre ucu açık. Hulâsa dönebilir siniz. Kanunî engel kesinlikle yok. Tek yapmanız gereken üst düzey bir yardımdır.

cevherdudayev1
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 20:40

6 ay sonra dönme isteğinde bulunabilir ama atamaya yetkili amir kabul etmek zorunda değil

Düzeltme; usulüne uygun çekilme talebinde bulunan istifa eden memur altı ay geçmeden geri dönemez. Altı ay geçtikten sonra dönme isteğinde bulunabilir.

20 Eylül 2023 23:06

Dayısı varsa döner. Hatta bir bakmışsın bir anda müdür olmuş...

cevherdudayev1, 3 ay önce

6 ay sonra dönme isteğinde bulunabilir ama atamaya yetkili amir kabul etmek zorunda değil

cevherdudayev1
Daire Başkanı
21 Eylül 2023 06:47

aynen

E.Kayı Han
Editor
21 Eylül 2023 09:21

Bir isim var. Bu arkadaş (bakanlıkta merkez teşkilatında zabıt katibi idi) bir üniversiteye daire başkanı olarak atandı. Üç gün orada çalıştıktan sonra şube müdürü olarak bakanlığa geri döndü.

Meselenin özü bu memlekette her şey olur. Yeter ki senin işini yapmak istesin birileri.

sınavdansonra
Daire Başkanı
21 Eylül 2023 10:20

Geç kardeşim belediye ye ne yapacaksın katiplikte

21 Eylül 2023 11:41

Doğrudur. Mahşerde ne yapacaklar acaba

E.Kayı Han, 2 ay önce

Bir isim var. Bu arkadaş (bakanlıkta merkez teşkilatında zabıt katibi idi) bir üniversiteye daire başkanı olarak atandı. Üç gün orada çalıştıktan sonra şube müdürü olarak bakanlığa geri döndü.

Meselenin özü bu memlekette her şey olur. Yeter ki senin işini yapmak istesin birileri.

Devir Kötü
Şube Müdürü
21 Eylül 2023 12:49

Orasını düşündüklerini sanmıyorum.

Abbas.KILKUYRUK2, 2 ay önce

Doğrudur. Mahşerde ne yapacaklar acaba

barbarossa25
Aday Memur
22 Eylül 2023 09:34

Allah büyük bir nimet vermiş elinize bence değerlendirin.. Gidin başka kurumlara başvuruda bulunun.. belediye, özel idare, üniversite...

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi