Editörler : **sude**
14 Ağustos 2023 17:46

Üniversite Büro Memuru, İlk Gün Kılık Kıyafet - Nasıl Gitmeliyim?

Üniversite Büro Personeli olarak göreve başlamak üzereyim. Normalde ilk gün tamamen resmi de giderim, sonra duruma göre bakarım. Ama bugünlerde İstanbul'da hava sıcaklıkları hala yüksek ve 3 saat yol süresi var,

İlk gün kılık kıyafet bakımından nasıl gitmeliyim?

(Forumda bulamadım, doğru cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.)

hsnd
Başbakan Müsteşarı
15 Ağustos 2023 08:46

Şu an kamuda kılık kıyafet serbestliği var ama bu serbestlik istediğini giyebilirsin serbestliği değil normalde. Ceket kravat takılmıyor pantolon gömlek giyiliyor gibi. Ancak gidince siz de göreceksiniz muhtemelen üniversitelerde kılık kıyafete çok bakan olmuyor istisna durumlar haricinde. Özerk kurumlar oldukları için çok absürt giyim olmadıkça kimse kılık kıyafete karışmaz. İstisna olarak rektörlük gibi rektörün, yardımcıların, genel sekreterin ve daire başkanlarının olduğu bir birimde çalışıyor ya da çalışacaksanız biraz dikkat etmeniz gerekebilir ama onun haricinde dediğim gibi çok fazla dikkat edilmiyor. Tabi sizin ilk gün olması sebebiyle biraz dikkat etmenizde fayda var hava sıcak da olsa. Gittiğinizde çalıştığınız birime ve gözlediğiniz duruma göre zaten şekillenecektir.

proserpin
Aday Memur
16 Ağustos 2023 09:08

yeni başladım ben de. ilk günler düz bir tshirt likralı bir siyah kumaş pantolon giymiştim. keten yarım kollu gömlekle de kombinlemiştim pantolonları, bir süre sonra da jean giymeye başladım. gabardin kumaş pantolonlar da güzel jeanden daha ince. üniversiteler kılık kıyafet konusunda rahatmış. abartılı olmayan elbiseler giyiliyor. diz altı elbise almıştım okula daha uygun diye ama dikkat ettim her boyda elbise giyiliyor. ben tshirt jean devam ediyorum. yazlık herhangi bir bluz de olabilir. askılı giymiş sıfır kol giymiş kimse aldırış etmiyor açıkçası. resmi giyinmek yerine basic giyinmeyi düşünebilirsiniz. sıcaksa sıfır kol bir body altına bir pantolon olur mesela. yazlık kumaş pantolonlardan var bende incecik geniş. oyle de olabilir. keten kumaş güzel ama çabuk kırışıyor. jeani de gri siyah lacivert tercih ediyorum ya da kesim olarak mom jean daha güzel geliyor gözüme. açık renk tshirt giymen rahat hissettirir sıcaksa. ben çok renkli giyinen biri olmadığım için zorlanmadım. kişinin zevkine bağlı. bu ara çizgili tshirt elbise moda. öyle şeyler giyip duruyorum.

diplomatik
Aday Memur
16 Ağustos 2023 09:58

Maşallah modacı gibi tespitler yapmışsınız :)) bu sayede giyim zevkinizi de öğrenmiş olduk :))) tek anlamadığım şey mom jean :) o nasıl bişeymiş merak ettim :)

proserpin, 4 ay önce

yeni başladım ben de. ilk günler düz bir tshirt likralı bir siyah kumaş pantolon giymiştim. keten yarım kollu gömlekle de kombinlemiştim pantolonları, bir süre sonra da jean giymeye başladım. gabardin kumaş pantolonlar da güzel jeanden daha ince. üniversiteler kılık kıyafet konusunda rahatmış. abartılı olmayan elbiseler giyiliyor. diz altı elbise almıştım okula daha uygun diye ama dikkat ettim her boyda elbise giyiliyor. ben tshirt jean devam ediyorum. yazlık herhangi bir bluz de olabilir. askılı giymiş sıfır kol giymiş kimse aldırış etmiyor açıkçası. resmi giyinmek yerine basic giyinmeyi düşünebilirsiniz. sıcaksa sıfır kol bir body altına bir pantolon olur mesela. yazlık kumaş pantolonlardan var bende incecik geniş. oyle de olabilir. keten kumaş güzel ama çabuk kırışıyor. jeani de gri siyah lacivert tercih ediyorum ya da kesim olarak mom jean daha güzel geliyor gözüme. açık renk tshirt giymen rahat hissettirir sıcaksa. ben çok renkli giyinen biri olmadığım için zorlanmadım. kişinin zevkine bağlı. bu ara çizgili tshirt elbise moda. öyle şeyler giyip duruyorum.

proserpin
Aday Memur
16 Ağustos 2023 10:23

yüksek bel geniş kesim rahat paça jean.

diplomatik, 4 ay önce

Maşallah modacı gibi tespitler yapmışsınız :)) bu sayede giyim zevkinizi de öğrenmiş olduk :))) tek anlamadığım şey mom jean :) o nasıl bişeymiş merak ettim :)

diplomatik
Aday Memur
16 Ağustos 2023 10:29

Hmm anladım, bugünde bişey öğrenmiş olduk :) bu arada memuriyetiniz hayırlı olsun, umarım rahatsınızdır Üniversitede.

proserpin, 4 ay önce

yüksek bel geniş kesim rahat paça jean.

Ateng
Aday Memur
18 Ağustos 2023 15:50

Aynı tedirginliği yaşamış, göreve başlamadan önce bu konuda araştırma yapmıştım ben de. Kafamda belirlediğim bir tarz vardı, erkek olduğum için daha kolay oldu tabii bunu belirlemek. 4-5 tane chino pantolon aldım, renklerini ve modellerini sevdiğim gömleklerden aldım. Ona uygun 3 klasik ayakkabı falan derken değiştire değiştire giyiyorum her gün. Ayrıca göreve başladıktan sonra farkettim, kıyafet konusuna çok da takılmıyorlar üniversitede. Servis alanında görüyorum mesela, kadınların çoğunda sandalet/parmak arası terlik var. Bence bu kadarı da fazla ama kimse bir şey demediği için askılı bluz-tişört-kot vs. giyen çok oluyor. Ayrıca aynı kıyafeti bu yaz sıcağında hiç değiştirmeden 3 gün üst üste giyen de var bolca. :D İlk gün resmi olmakta fayda var ama. Çünkü gözler üzerinizde olacak. Kim başlamış diye merak edip baştan aşağı süzecekler sizi. Tişört kotla gitmek var bir de casual/business casual dediğimiz tarzda giyinip gitmek var. İlk gün daire başkanıyla tanıştığımda "çok olumlu bir intiba bıraktınız" diye kendisinde de dönüt almıştım hatta.

Erkekseniz eğer mutlaka sakal tıraşı olun ilk gün. Sinekkaydı bir tıraş erkek için artı yazıyor ilk görüşte. Sonra duruma göre bakarsınız.

2 aylık bir büro personelinden tavsiyeler dinlediniz efenim, teşekkürler.

bg9323
Aday Memur
04 Eylül 2023 11:25

İlk gün takım elbise mi giydiniz acaba yoksa bu saydığınız kıyafetleri mi? Ve kısa kollu gömlek giyilebilir mu? Yorumunuz için teşekkürler, faydalı oldu baya.

Ateng, 4 ay önce

Aynı tedirginliği yaşamış, göreve başlamadan önce bu konuda araştırma yapmıştım ben de. Kafamda belirlediğim bir tarz vardı, erkek olduğum için daha kolay oldu tabii bunu belirlemek. 4-5 tane chino pantolon aldım, renklerini ve modellerini sevdiğim gömleklerden aldım. Ona uygun 3 klasik ayakkabı falan derken değiştire değiştire giyiyorum her gün. Ayrıca göreve başladıktan sonra farkettim, kıyafet konusuna çok da takılmıyorlar üniversitede. Servis alanında görüyorum mesela, kadınların çoğunda sandalet/parmak arası terlik var. Bence bu kadarı da fazla ama kimse bir şey demediği için askılı bluz-tişört-kot vs. giyen çok oluyor. Ayrıca aynı kıyafeti bu yaz sıcağında hiç değiştirmeden 3 gün üst üste giyen de var bolca. :D İlk gün resmi olmakta fayda var ama. Çünkü gözler üzerinizde olacak. Kim başlamış diye merak edip baştan aşağı süzecekler sizi. Tişört kotla gitmek var bir de casual/business casual dediğimiz tarzda giyinip gitmek var. İlk gün daire başkanıyla tanıştığımda "çok olumlu bir intiba bıraktınız" diye kendisinde de dönüt almıştım hatta.

Erkekseniz eğer mutlaka sakal tıraşı olun ilk gün. Sinekkaydı bir tıraş erkek için artı yazıyor ilk görüşte. Sonra duruma göre bakarsınız.

14 Eylül 2023 16:15

takım elbise kravat zorunluluğu kalktı artık yok giyilmiyor

hsnd
Başbakan Müsteşarı
14 Eylül 2023 17:13

Kalkmadı mevzuat olarak zorunluluk devam ediyor.
eskidenberiburdayim, 3 ay önce

takım elbise kravat zorunluluğu kalktı artık yok giyilmiyor

gardereli
Şef
15 Eylül 2023 09:34

O da bişey mi kardeş. Ben çalıştığım Üniversitede kapri pantolon, terlik ve kolsuz atletle işe gelen erkek memurlar görüyorum. Evet Üniversitelerde kılık kıyafet esnektir ama maalsef suyunu çıkaran da çok.

Ateng, 4 ay önce

msag
Aday Memur
25 Eylül 2023 20:58

(2023 Eylül) İlk günlerde siyah ayakkabı, siyah chino pantolon ve çok absürt olmayan gömleklerle (mümkünse tek renkli gömleklerle) gidilebilir. İlk günden itibaren gözlemle fikir sahibi olmak mümkün. Bir haftaya giyim konusundaki tüm sorular cevabını bulur.

05 Ekim 2023 10:52

böyle bir konu açılmış olmasına mı şaşırayım yoksa cevap yazılmasına şaşırayım bilemedim.

sosyologer
Aday Memur
01 Kasım 2023 12:11

Konudan bağımsız bir şey sorabilit miyim belediyede çalışan büro personeli ne kadar maaş alıyor

Ateng, 4 ay önce

hsnd
Başbakan Müsteşarı
01 Kasım 2023 12:47

Maaş bütün 657'ye bağlı kurumlarda aynı unvanda üç aşağı beş yukarı aynıdır. Belediyede de üniversitede de bakanlıkta da çalışan büro personeli aynı maaşı alır. Maaş 22500 TL civarındadır. Burada asıl mevzu kurumların varsa verdiği ek ödemelerdir. Belediyeler sds adı altında bazı ödemeler yaparlar. Miktarlar belediyeden belediyeye değişebildiği gibi vermeyen belediyeler de bulunmaktadır. Bu yüzden alacağınız maaş konusunda bunları bilmek gerekir.

sosyologer, 1 ay önce

Konudan bağımsız bir şey sorabilit miyim belediyede çalışan büro personeli ne kadar maaş alıyor

sosyologer
Aday Memur
01 Kasım 2023 15:06

Çok teşekkür ederim

hsnd, 1 ay önce

Maaş bütün 657'ye bağlı kurumlarda aynı unvanda üç aşağı beş yukarı aynıdır. Belediyede de üniversitede de bakanlıkta da çalışan büro personeli aynı maaşı alır. Maaş 22500 TL civarındadır. Burada asıl mevzu kurumların varsa verdiği ek ödemelerdir. Belediyeler sds adı altında bazı ödemeler yaparlar. Miktarlar belediyeden belediyeye değişebildiği gibi vermeyen belediyeler de bulunmaktadır. Bu yüzden alacağınız maaş konusunda bunları bilmek gerekir.

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi