Editörler : Pangaea

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
05 Eylül 2023 00:00

Kurslar sadece hafta içi değil. Adamlar hafta sonu geliyorsa ve normal saatinin haricinde okulda bulunuyorsa almazsa saçma olur.

Not: Konu dışında yorum istenmemiş ama kusura bakmayın. DYK işi yüzünden öğretmenlere mobbing uygulanması, bazı idarecilerin herkes başvursun dayatması hem kanunlara aykırı hem hoş değil. Üst makamlar onları sıkıştıryor. Kadrolar değiştikçe daha iyi gözükme hırsı alt kadroları zorluyor.

muallimi-sani
Yasaklı
06 Eylül 2023 00:01

Rehberlik Sistemine Dair Genel Paylaşımlar

Sistem sorunu ortadan kaldırılmadan bu tartışmalar sitemler son bulmaz.

Ayrı bir hükümet kurmuş Pdr Derneği pardon lobisi

skramz
Daire Başkanı
06 Eylül 2023 15:59

ingilizce

braveheart1234, 2 yıl önce

Branşınız nedir hocam?

braveheart1234
Genel Müdür
08 Eylül 2023 13:07

Kaç yıllık öğretmensiniz?

skramz, 2 yıl önce

ingilizce

skramz
Daire Başkanı
08 Eylül 2023 15:36

4 yıllık bu soruları sorduktan sonra yapacağınız analizi çok merak ediyorum :)

braveheart1234, 2 yıl önce

Kaç yıllık öğretmensiniz?

volkani
Aday Memur
18 Nisan 2024 12:58

Para olunca her şey görevleri oluyor para olmayınca çalışmak angarya. Normal zamanda ne yaptılarda dyk da ne yapacaklar? kaynaklar boşa gidiyor.

Velocıraptor
Genel Müdür
18 Nisan 2024 13:18

bırak olmasın. önce bir iki kelime İngilizce öğretsinler bu milletin çocuklarına. bunlar yüzünden bütün dünyaya rezil oluyoruz.

son zamanlarda iyi moda oldu. kendi branşının boktan durumunu düzeltmeyip başka branşa ahkam kesenler türedi. 3 tane fizik neti yaptıramayan boş beleş tipler meb'i elden geçiriyor ..

konuya gelince daha önce de yazdım tekrar edeyim. nöbet, dyk falan talepleri rehberlik psikolojik danışma branşına uygun istekler değildir. haftada 1 ders mutlaka girilmeli.

bunun harici konular onun bunun dedikodusuna konu olamaz.her kendi branşının yatışına önce bir baksın. 40 dakika dersteyiz deyip bütün vakti slaytla videoyla gargarayla öldürenleri iyi biliyoruz. zaten biz bilmesekte ulusal sınavlarda, global sınavlarda takke düşüyor ...

SorunCevaplayıN, 2 yıl önce

Dayi sende olaydın olma diyen mi oldu ? Nasıl bir ülkedeyiz idareci olmazlar laf ederler pdr ci olmazlar laf ederler :) ne olacak bizim bu halimiz

kamuran15
Yasaklı
18 Nisan 2024 19:33

"nöbet, dyk falan talepleri rehberlik psikolojik danışma branşına uygun istekler değildir. haftada 1 ders mutlaka girilmeli."

Veloci hocam bravo tastamam aynı fikirdeyim.

Hatta bu güne kadar ki görüşlerimin temelinde, Pdr Çözüm Önerisi buna dahil hafta bile değil, 2 haftada 1 saat fâal katılım getirilmesi ve o sayede uzman katkısını savunduğum pekala yeterince iyi bilinmektedir.

Demek ki yazınız okunmadan ilk satırlara dönük eksilendi

Velocıraptor, 1 yıl önce

bırak olmasın. önce bir iki kelime İngilizce öğretsinler bu milletin çocuklarına. bunlar yüzünden bütün dünyaya rezil oluyoruz.

son zamanlarda iyi moda oldu. kendi branşının boktan durumunu düzeltmeyip başka branşa ahkam kesenler türedi. 3 tane fizik neti yaptıramayan boş beleş tipler meb'i elden geçiriyor ..

konuya gelince daha önce de yazdım tekrar edeyim. nöbet, dyk falan talepleri rehberlik psikolojik danışma branşına uygun istekler değildir. haftada 1 ders mutlaka girilmeli.

bunun harici konular onun bunun dedikodusuna konu olamaz.her kendi branşının yatışına önce bir baksın. 40 dakika dersteyiz deyip bütün vakti slaytla videoyla gargarayla öldürenleri iyi biliyoruz. zaten biz bilmesekte ulusal sınavlarda, global sınavlarda takke düşüyor ...

Velocıraptor
Genel Müdür
18 Nisan 2024 20:49

en az 15 yıldır bu forumdayım, olabilir, eksileri çok takmıyorum :)

fakat pdr-rehberlik konusunda aklın yolu birdir. bunu düzgün ifade eden herkese katılırım.

okulun öğrenci sayısı, rehberlik öğretmeni sayısına bağlı olarak 2 haftada bir ya da haftada bir olabilir. fakat rehberlik öğretmeni öğrenciden, sınıftan kaçamaz, kaçmamalı. ve üstelik -genç arkadaşları bence bunu atlıyor- öğrencilerle en keyifli ve doyurucu iletişimi kuracak onları en doğal şekilde görecek-çözecek bizleriz. endüstri meslekten kız mesleğine anadolusundan sağlık mesleğine, sosyal bilimlerden fen lisesine kadar her okulda çalıştım hepsinde de öğrenciye ulaşmak 1. hedefim oldu. her zamanda faydasını gördüm.

kamuran15, 1 yıl önce

"nöbet, dyk falan talepleri rehberlik psikolojik danışma branşına uygun istekler değildir. haftada 1 ders mutlaka girilmeli."

Veloci hocam bravo tastamam aynı fikirdeyim.

Hatta bu güne kadar ki görüşlerimin temelinde, Pdr Çözüm Önerisi buna dahil hafta bile değil, 2 haftada 1 saat fâal katılım getirilmesi ve o sayede uzman katkısını savunduğum pekala yeterince iyi bilinmektedir.

Demek ki yazınız okunmadan ilk satırlara dönük eksilendi

baykuş123
Şef
18 Nisan 2024 21:38

Aynısı proje okulları dışında görev yapan öğretmenler içinde geçerli.Hepsi kaynak israfı.Ben olsam olsam hepsini kovardim.

volkani, 1 yıl önce

Para olunca her şey görevleri oluyor para olmayınca çalışmak angarya. Normal zamanda ne yaptılarda dyk da ne yapacaklar? kaynaklar boşa gidiyor.

kamuran15
Yasaklı
24 Nisan 2024 09:14

Doğru olanı, olması gerekeni yapmışsınız sayın hocam tebrik ederim. Evet İnşallah MEB te belirttiğiniz gibi düşünür. On yıllardır sürüp giden kaotik süreci 1 saatle de olsa saha bazlı şekilde aktif göreve dahil edilebilen bir PDR branşı şeklinde yapılandırılması sorunun çözümü anlamına gelecektir.

Velocıraptor, 1 yıl önce

fakat pdr-rehberlik konusunda aklın yolu birdir. bunu düzgün ifade eden herkese katılırım.

okulun öğrenci sayısı, rehberlik öğretmeni sayısına bağlı olarak 2 haftada bir ya da haftada bir olabilir. fakat rehberlik öğretmeni öğrenciden, sınıftan kaçamaz, kaçmamalı. ve üstelik -genç arkadaşları bence bunu atlıyor- öğrencilerle en keyifli ve doyurucu iletişimi kuracak onları en doğal şekilde görecek-çözecek bizleriz. endüstri meslekten kız mesleğine anadolusundan sağlık mesleğine, sosyal bilimlerden fen lisesine kadar her okulda çalıştım hepsinde de öğrenciye ulaşmak 1. hedefim oldu. her zamanda faydasını gördüm.

Soner Eraslan
Aday Memur
24 Nisan 2024 09:24

15 yıldır eğitim camiasına ne gibi katkınız oldu hocam. PDR branşına sürekli saldırıyorsunuz, bir problem mi yaşadınız okulununuz psikolojik danışmanıyla ?
Velocıraptor, 1 yıl önce

Velocıraptor
Genel Müdür
24 Nisan 2024 12:59

dalga mı geçiyorsunuz ? başka birine yazacaktınız benim mesajı mı aldınız ?

Soner Eraslan, 12 ay önce
15 yıldır eğitim camiasına ne gibi katkınız oldu hocam. PDR branşına sürekli saldırıyorsunuz, bir problem mi yaşadınız okulununuz psikolojik danışmanıyla ?

Soner Eraslan
Aday Memur
24 Nisan 2024 14:29

yok hocam dalga geçmiyorum, bir sorun yaşamışsınız bariz belli. PDR öğretmenlerinin neden ısrarla derse girmesini istiyorsunuz ?
Velocıraptor, 12 ay önce

dalga mı geçiyorsunuz ? başka birine yazacaktınız benim mesajı mı aldınız ?

Velocıraptor
Genel Müdür
24 Nisan 2024 15:04

ben 23 yıldır giriyorum diğer arkadaşların da girmesinin faydalı olacağını söylüyorum bu kadar.

Soner Eraslan, 12 ay önce
yok hocam dalga geçmiyorum, bir sorun yaşamışsınız bariz belli. PDR öğretmenlerinin neden ısrarla derse girmesini istiyorsunuz ?

Soner Eraslan
Aday Memur
24 Nisan 2024 15:11

hocam işte bunun size eksisi veya artısı ne peki ? niye bu kadar takıntılısınız bu konuya ?
Velocıraptor, 12 ay önce

ben 23 yıldır giriyorum diğer arkadaşların da girmesinin faydalı olacağını söylüyorum bu kadar.

baykuş123
Şef
26 Nisan 2024 17:35

Seri eksi vermişler.Cunku yetiştirdikleri gençlik ortada .Hepsi her alanda süper zeka ahlak zaten süper ama rehberlik bla bla ahahaha

baykuş123, 1 yıl önce

Aynısı proje okulları dışında görev yapan öğretmenler içinde geçerli.Hepsi kaynak israfı.Ben olsam olsam hepsini kovardim.

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi