Editörler : ayşegül bgm
27 Ağustos 2023 05:56

Hekim dışı sağlık personeli taban katsayısı hk.

Sözde bakan bey katsayısı en az 1 kat oranında artırılması gerektiğini söylemişti. Malumsen çıkmış 32 yi 37 yaptık diye övünüyor ama 2 3 yıl önce ek ödemeyle kirasını ödeyen insanlar şuan maaşının neredeyse yarısıyla ancak kirayı ödeyebiliyor. Bu konuda kimse bişey yapmak istemiyor sanırım. Yada ben bir mücadele görmüyorum

death shot
Aday Memur
27 Ağustos 2023 09:47

ülkenin alayı hepten yalancı olmuş bakan mı yalancı olmayacak sendika mı yalancı olmayacak hepsi yal

cetek
Şef
27 Ağustos 2023 11:54

Ya hekim-hekimdışı herkese çıkar yada hiç çıkmaz umarım. İyice ysp bakanlığına döndüler.

firaz.21
Aday Memur
30 Ağustos 2023 14:09

Ysp demek terbiyesizlik. Kim derse desin. Bir hekimden çok daha fazla hastayla ilgilenen ben. İşlerine gelince pek çok konuda yetki, sorumluluk verirler. Ama hak istemeye gelince yardımcı. Yok öyle bişey. Ha ödemelere gelince herkese verilsin bir sorun yok. Ama adaletli. Sorumluluğu benimkinden fazla diye 10 15 kat nedir. Benim çeyreğim çalışmayan doktorlar biliyorum. Bakanlıkta her bölümde doktor varken "ysp" bakanlığı demekte artık güldürmüyor bile

cetek, 3 ay önce

Ya hekim-hekimdışı herkese çıkar yada hiç çıkmaz umarım. İyice ysp bakanlığına döndüler.

slkslk54
Şef
31 Ağustos 2023 21:34

o 10 15 katla maaşı toplayınca toplam gelirler 2 katı anca oluyor hiç algı yaratmaya uğraşma git üni hastanesine doktorun 10 da birinden fazla çalışan hemşire yok. aldıkları para arasında 5-10 bin tl fark var. iyice ysp bakanlığına döndü şaka gibi. dünyanın neresinde böyle saçma sapan oranlar var

firaz.21, 3 ay önce

Ysp demek terbiyesizlik. Kim derse desin. Bir hekimden çok daha fazla hastayla ilgilenen ben. İşlerine gelince pek çok konuda yetki, sorumluluk verirler. Ama hak istemeye gelince yardımcı. Yok öyle bişey. Ha ödemelere gelince herkese verilsin bir sorun yok. Ama adaletli. Sorumluluğu benimkinden fazla diye 10 15 kat nedir. Benim çeyreğim çalışmayan doktorlar biliyorum. Bakanlıkta her bölümde doktor varken "ysp" bakanlığı demekte artık güldürmüyor bile

Albendazol
Aday Memur
23 Eylül 2023 12:38

Amerika'dan bildiriyorum. Yıllık elime geçen net 230 bin dolar. Aynı birimdeki hemşire: yıllık 40 bin dolar. Ayrıca öyle onu yapmam bunu yapmam da demiyorlar.

Yurtdışındaki hemşireler türkiyedekilerin 2 katını kazanırken yurtdısındaki doktorlar türkiyedekilerin 10 katını kazanıyorlar.

Emeğinin karşılığını dünya standartlarında alamayan bir grup varsa o da doktorlardır.

firaz.21, 3 ay önce

Albendazol
Aday Memur
23 Eylül 2023 12:47

Ayrıca şunu bilin: doktorun gerçek mesaisi iş saatlerindeyken değil evine döndüğünde önüne binlerce sayfa textbookunu açtığında başlar.

Doktor işyerindeki yorgunluğunun değil, o işyerinde o tanıyı koyabilecek ya da ekstrem bir durumda o tanı olmadığını anlayabilecek bilginin ön hazırlığının parasını alır.

Bir gün bir saray kapısına yazı asılacakmış. Padişah veziri tenkit etmiş. Yazıyı beğenmezsem kellen gider demiş. Vezir aramış taramış gerçekten alanında uzman bir hattat bulmuş. Hattat gelmiş, el çabukluğuyla mükemmel bir hat yapmış. Hemen saray çalışanları duvara asmış.

Vezir kaç akçe istersin demiş? Hattat 40 altın demiş. Vezir çok sinirlenmiş. Beş dakkada yaptığın hatta 40 altın mı ödenir demiş. Hattat da:

"40 altın 5 dakikalık çizimin değil, 40 senelik emeğimin bedelidir" demiş.

O orderlar doktorun 40 senelik emeği ile 5 dakikada hazırladığı hatlardır. 40 altını veren vezirler bu devirde olmasa da, hakkı olanı istemek işte hattatın hakkıdır.

yldrcell
Kapalı
23 Eylül 2023 18:09

damar yolunu dahi dr açtığını ekleyin yazınıza

Albendazol, 2 ay önce

Amerika'dan bildiriyorum. Yıllık elime geçen net 230 bin dolar. Aynı birimdeki hemşire: yıllık 40 bin dolar. Ayrıca öyle onu yapmam bunu yapmam da demiyorlar.

Yurtdışındaki hemşireler türkiyedekilerin 2 katını kazanırken yurtdısındaki doktorlar türkiyedekilerin 10 katını kazanıyorlar.

Emeğinin karşılığını dünya standartlarında alamayan bir grup varsa o da doktorlardır.

Albendazol
Aday Memur
23 Eylül 2023 19:39

O iş öyle değil işte. Damar yolunu açan hemşire var, yetkisi olmayan var. İşin o kısmı çok benle ilgili değil.

Ayrıca damar yolunu açmayan hemşire var bak işte hiç iş yapmıyorlar demeyin bence. Hangi kurum çalışmayan eleman istihdam eder? Bu sınıfa giren hemşireler esas olarak hasta bakımı, yemeklerini yemeleri vs gibi işlemlerle meşgul oluyorlar. Damar yolu açmak bir nevi bu görevden daha kolay denebilir.

Splenektomi yapan adamın çatlasın 15 bin lira fazla alınacak teşviğini masaya yatırdığınız ortamda 19 bin dolara günde 15 hasta bakıp damar yolu açmanın da çok önemi olmazdı aslında.

Gustilo Anderson Tip3C kırıklara sakin sakin müdahale eden bir ortopedisti düşünün. Bu arada onlar gerçekten iyi kazanıyorlar, 500 bin dolar civarı.

Somali'de bile ortalama doktor maaşı ayda 2500 dolar civarı. Ülkemizde alınacak 2000 dolar sizi niye bu kadar geriyor ki? İnsanlar aldıkları eğitimi, yaşamadıkları çocukluklarını kaç paraya satmalı sizce?

yldrcell, 2 ay önce

Albendazol
Aday Memur
23 Eylül 2023 19:56

Bu arada üniversite hastanesinde hiç çalışmadınız sanırım. Ordaki meslektaşlarınız pansuman yapma, EKG çekme, hasta bakımı, hasta taşınması, foley sonda vb. görevlerinizi hatta kimi yerlerde işte damar yolu açma ve kan alma gibi işleri de 2 sene öncesine kadar yirmide birlerini, yeni yeni dörtte birlerini kazanan intörn doktorlara yaptırıyorlar. Aradığınız cennet Amerika'da mevcut değil ama üniversite hastanelerinde mevcut.

yldrcell, 2 ay önce

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi