Editörler : E.Kayı Han
01 Eylül 2023 11:36

Zabıt katibine mübaşirlik görevi verilebilir mi

zabıt katibine, genel idare hizmetleri sınıfında bulunan mübaşirlik görevi verilebilir mi

Srdnn
Aday Memur
01 Eylül 2023 13:02

Verilemez

ahmetzeki
Şube Müdürü
01 Eylül 2023 13:49

Bu ülkede herşey olur neden olmasın?

Bykatip17
Aday Memur
01 Eylül 2023 16:00

verilir kardeşim burası adalet bakanlığı, savcı hakim yapmadıklarına dua et

haciabi-
Aday Memur
07 Eylül 2023 12:13

Neden verilmesin? Zabıt katibi hangi sınıftaki? GİH değil mi?

akepkral23
Şef
07 Eylül 2023 15:56

Üstadım zabıt katibinin görev tanımı belli, mübaşirin görev tanımı belli neden verilebilsin ki demenizi beklerdim. Görev tanımı belli olmasaydı adliyelere memur ünvanlı personel alır her işlemde çalıştırabilirdik. Demek ki iki meslek de uzmanlık gerektiren bir meslekmiş ki yasa koyucu bunları tanımlamış ve ikisine de isim vermiş.

haciabi-, 2 yıl önce

Neden verilmesin? Zabıt katibi hangi sınıftaki? GİH değil mi?

abozkurtb
Aday Memur
08 Eylül 2023 14:57

Hangi amaçla sorulduğu da belirtilmeyliydi diye düşüyorum. Yoruma açık bir soru olmuş.

farelikoyunnincası
Aday Memur
11 Eylül 2023 09:16

Çalıştığım savcılıkta hizmetliler masa başı bilgisayarları ile çalışıyor, katipler kendi dosyalarını kendileri taşıyor. Sonuç = İtiraz + Mobbing

TuVNeRa
Şube Müdürü
01 Kasım 2023 09:11

Duruşma katipliği yaptığım halde mübaşir sıkıntısı nedeniyle kocaman duruşma salonunun kapısına elimde liste ile çıkar vatandaşı bağıra bağıra çağırır ve içeri alırdım. Ardından duruşma salonu kapısını kilitler katip iskemlesine çöküp yazardım. Bu durum pek yormazdı ama tanık çağırmak eziyetti. Bir dosyada 4-5 tanık var ve her birini ayrı ayrı duruşma salonuna almak gerektiğinden oturmaktan ziyade katip iskemlesi ve duruşma salonu kapısı arasında mekik dokurdum.

Resennn
Aday Memur
19 Kasım 2023 17:19

Mübaşir olduğum halde katipler onlarin iş yükünü almamizi istiyor.neymiş bizim işimiz azmiş zaten

sabriabi99
Aday Memur
19 Kasım 2023 19:23

Allah korkusu ve merhamet varsa koşulların iyi olabilir yoksa herseye hazırlıklı ol 30 yaşımdan sonra KPSS çalışıyorum çünkü sağlığım bozuldu

benkatip
Şef
20 Kasım 2023 00:11

Keşke Katiplikten mübaşirliğe geçişe izin verseler.

Şuan inanılmaz mutsuzum.

Katiplik üzerine mübaşirlik yapıyorum çünkü personel yok. Hem dosyaların takibini yapıp hem de mahkemede ekrandan uzaklaştırılacak işleri yürütmek inanılmaz zor.

haciabi-
Aday Memur
04 Aralık 2023 13:00

Sorunun amacı tam olarak anlaşılamadığı için yanlış anlaşıldım herhalde. Ben arkadaşın katip olup mübaşirliğe geçilebilirmi diye düşündüğünü varsayarak cevap verdiydim

akepkral23, 2 yıl önce

Üstadım zabıt katibinin görev tanımı belli, mübaşirin görev tanımı belli neden verilebilsin ki demenizi beklerdim. Görev tanımı belli olmasaydı adliyelere memur ünvanlı personel alır her işlemde çalıştırabilirdik. Demek ki iki meslek de uzmanlık gerektiren bir meslekmiş ki yasa koyucu bunları tanımlamış ve ikisine de isim vermiş.

emirsalih
Şef
05 Aralık 2023 08:26

normal şartlarda verilemez ama normal şartlarda!

Oguzhn9475
Kapalı
09 Aralık 2023 19:07

Hizmetli dosya taşımaz.

farelikoyunnincası, 2 yıl önce

Çalıştığım savcılıkta hizmetliler masa başı bilgisayarları ile çalışıyor, katipler kendi dosyalarını kendileri taşıyor. Sonuç = İtiraz + Mobbing

Oguzhn9475
Kapalı
09 Aralık 2023 19:09

Savcılığa suç duyurusunda bulun. Hukuksuz bir talep

Resennn, 1 yıl önce

Mübaşir olduğum halde katipler onlarin iş yükünü almamizi istiyor.neymiş bizim işimiz azmiş zaten

Abbas.KILKUYRUK2
Şube Müdürü
09 Aralık 2023 22:20

Hangi suçlama ile suç duyurusunda bulunacak suç niteliğini anlatsana.

Oguzhn9475, 1 yıl önce

Savcılığa suç duyurusunda bulun. Hukuksuz bir talep

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
10 Aralık 2023 09:15

kılkuyruğu kazdırmayın:)
Abbas.KILKUYRUK2, 1 yıl önce

Hangi suçlama ile suç duyurusunda bulunacak suç niteliğini anlatsana.

Abbas.KILKUYRUK2
Şube Müdürü
10 Aralık 2023 19:37

Zorla gel kız diyorlar bana. Yav kardeşim cahil misin ne suç duyurusunda bulunacaksin desem zoruna gider.

ÇOTANAK, 1 yıl önce
kılkuyruğu kazdırmayın:)

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
11 Aralık 2023 09:37

Kılkuyruğu kızdıranların, üzenlerin arabası varsa motoru sekman kırsın.

Abbas.KILKUYRUK2, 1 yıl önce

Zorla gel kız diyorlar bana. Yav kardeşim cahil misin ne suç duyurusunda bulunacaksin desem zoruna gider.

tplmrt
Aday Memur
17 Aralık 2023 13:25

Her ne kadar kanunen, mevzuata uygun olmamakla verilemese de bir komisyon kararına bakar, konisyon kararına bakar
Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi