Editörler : crops35
02 Eylül 2023 23:14

Memur iken Öğretmen olarak atananların Özlük Hakları

Arkadaşlar Merhaba

Ben MEB de Şef olarak görev yapıyorum ve 1/4 derece kademedeyim. 2023 yılı EKPSS ile kadrolu Edebiyat Öğretmeni olarak atandım ve dün kararnamem sisteme yüklenmiş. 9/1 derece kademe olarak düzenlenmiş.

Bir forum sayfasında benim 1/4 ten değil de 9/1 den maaş alacağım yazıldı bu da takriben maaşımın 2500 TL civarı düşüş demek. Başka bir forumda da kazanılmış hak üzerinden maaş alınması gerektiği ile ilgili görüş var. Yani 1/4 ten.

Size sorum ben maaşımı hangi derece kademeden alırım? Bilen arkadaşlar varsa veya benim durumumda olan varsa çok teşekkür ederim.

biyologadana
Aday Memur
03 Eylül 2023 12:42

ilker bey ben de sağlıktan öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum eğer dediğiniz gibi ise 5-6 bin lira gibi kaybım olacak, bunun için de geçmeye değer mi bilemiyorum?

bayza
Şef
03 Eylül 2023 16:34

Herkes aynı durumda hocam, tüm kararnameler öyle çıkmış. Sıkıntı yok, intibak yapılacak, bordronuzu kontrol edin 9/1 olarak ödenmişse intibaktan sonra geriye dönük olarak ödeme alırsınız.

Iker Munian
Daire Başkanı
03 Eylül 2023 20:24

Hocam sizde mi memur iken öğretmen oldunuz?

Mesaj kutunuz kapalı bir seý sormak istiyordum.

Herhangi bir grup varsa özelden yazarsanız sevinirim

bayza, 3 ay önce

Herkes aynı durumda hocam, tüm kararnameler öyle çıkmış. Sıkıntı yok, intibak yapılacak, bordronuzu kontrol edin 9/1 olarak ödenmişse intibaktan sonra geriye dönük olarak ödeme alırsınız.

bayza
Şef
03 Eylül 2023 22:06

Evet. Ekledim sizi.

Iker Munian, 3 ay önce

Hocam sizde mi memur iken öğretmen oldunuz?

Mesaj kutunuz kapalı bir seý sormak istiyordum.

Herhangi bir grup varsa özelden yazarsanız sevinirim

usomer
Aday Memur
05 Eylül 2023 16:40

Yeni sınıf, yeni kadro derece. Normal değil mi ?

Iker Munian
Daire Başkanı
05 Eylül 2023 19:17

Bugün göreve başladım

İlçe Milli Eğitimdeki Sef dilekçe istedi yazdım gönderdim

İntibak yapılacakmış yine 1/4 olacağım.

bayza
Şef
05 Eylül 2023 22:56

Bence kadro derecesi sıkıntı olduğu için herkesi 9/1 başlattılar, muhtemelen yazı bekliyorlar bakanlıktan. Öğretmen unvanında kadro derecesi ile kha/ekea birlikte gittiği için çoğumuzun kadro derecesi aylık derecesinin altında veya üzerinde. Benim tahminim kadromuz görevin sona ermesi nedeniyle mülga durumuna düştüğünden yeni cetvel oluşacak. Örneğin İlker hocam 1 - 1/4 olacak.

ubeydullahacat
Aday Memur
06 Eylül 2023 00:23

Hocam Nerden baktınız Derece ve Kademeye

bayza
Şef
06 Eylül 2023 01:34

Kararnameler öyle çıktı ve öyle başlattılar göreve.

ubeydullahacat, 3 ay önce
Hocam Nerden baktınız Derece ve Kademeye

ubeydullahacat
Aday Memur
06 Eylül 2023 09:11

Düzeltme olacak mi acaba yoksa Hak Kaybı olur 14 yı l boşa mi Gidecek
bayza, 3 ay önce

Kararnameler öyle çıktı ve öyle başlattılar göreve.

Mertmer
Aday Memur
29 Eylül 2023 23:48

Beni de eklermisiniZ

bayza, 3 ay önce

Evet. Ekledim sizi.

UfukBOZOK
Şube Müdürü
02 Ekim 2023 03:48

Arkadaşlar kurumla4da zaman dilimi bakımından değişiklik olmakla birlikte; özlük hakları saklı kalmaktadır. Kadro nakli ile geçme işleminin nedeni de budur. Öğretmenliğin, mühendisliğin vb (ek ders, nöbet, uzman öğretmenlik, arqzi tazminatı vb) yeni atanmış olanlarla aynı oranda alırsınız. Maaş, yeşil pasaport vb haklar şçeski kurumunuzdaki derece/kademenizden devam eder. Kurumunuza sorun, hizmet birleştirmesi sürecini takip edin. Hayırlı olsun...
Mertmer, 2 ay önce

Beni de eklermisiniZ

UfukBOZOK
Şube Müdürü
02 Ekim 2023 03:51

E-devlette Hitap Hizmet Dökümü tüm memuriyet hizmeti detaylarını gösterir belgedir. İntibak yapılırken de o belgeyi isterler zaten. İntibak sonucunu da oradan kotrol edebilirsiniz.

ubeydullahacat
Aday Memur
06 Ekim 2023 17:01

Hayırlı günler arkadaşlar bir konuda bilgi verebilir misiniz ben diyanette görev yapıp milli eğitime Epss ile geçiş yaptım görev Görev yerde yaptığım derece kademe 3/1i ve görev hizmetleri sisteme yüklendi fakat bana şunu söylediler adayıÖğretmen olduğun için derece ve kadının 9/1i olarak kalacak şimdilik ilk göreve Başladığım zaman Aday memur olarak görevimi tamamlamıştım 13 yıl önce şimdi iki defa adayımemur olunur mu yoksa öğretmenlik adaylığı farklı bir durum mu sanki bütün haklarımız altüst olmuş gibi Ayrıca aday öğretmenlik dosyasını hazırlayacak mıyız bu konuda kimse bilgi vermedi ve geçen ayki maaşından 2000 kesinti oldu derece ve kademeden dolayı
Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi