Editörler : swat3410

Yasin bambi
Aday Memur
07 Eylül 2023 20:08

Benim yazdığıma kendin cvp vermişsin enflasyonu düşük gösterecekler tabi ki sen yüzde 65 çıkacağına ya da vereceklerine inanıyorsan o da senin mantığını.
siempre11, 2 yıl önce

Arkadaşım öyle bişey olma ihtimali varmı sence ya. Az biraz mantıklı olun. Şunu dersen tamam enflasyonu düşük gösterecekler yapılmayan şey değil tamam da. Hedef enflasyon 20 gerçek enflasyon 30 çıkarsa. 30 u alırsın. Herşeyi anlamadan karalar bağlamayın. Ayrıca yıl sonu hedef enflasyon %65 olarak güncellendi

siempre11
Aday Memur
07 Eylül 2023 21:22

Arkadaşım cumhur başkanı yrd. Açıkladı hedefimiz yıl sonu %65 diye. Şu an bile zaten %58 i geçti. 4 aylık veri var daha. Bak şu an cnn türk te ekonomi programı var. Prof ekonomist diyorki hedef %65 ama tahminimize göre %75 in üzerinde olacak diyor. Ayrıca artık eskisi gibi faiş şekilde düşük gösteremicekler çünkü ekonomi programı yapamıyor maliye bakanı. Hatta bu yüzden istifa ettiği ancak istifasının kabul edilmediği ve ekonomi konusunda işine karışılmayacağı garantisi verilmiş. Mehmet şimşek tüik i uyarmış, enflasyon ne ise onu açıklayın ben ekonomi programı yapamıyorum demiş. Son 2 ay gelen enflasyon oranları bu olayı doğruluyor gibi.

Yasin bambi, 2 yıl önce
Benim yazdığıma kendin cvp vermişsin enflasyonu düşük gösterecekler tabi ki sen yüzde 65 çıkacağına ya da vereceklerine inanıyorsan o da senin mantığını.

siempre11
Aday Memur
07 Eylül 2023 21:28

Bunları açıklayan aynı cumhurbaşkanı yrd. 2024 dolar hedefi yaklaşık 37 lira. Bu bir hedef yNi diyorki 2024 te doları 37 de tutabilirsek başarı diyor. Yani dolar yaklaşık en az %40 artacak. Doların %40 artması demek enflasyonun da en az %40 artması demek.

siempre11, 2 yıl önce

Arkadaşım cumhur başkanı yrd. Açıkladı hedefimiz yıl sonu %65 diye. Şu an bile zaten %58 i geçti. 4 aylık veri var daha. Bak şu an cnn türk te ekonomi programı var. Prof ekonomist diyorki hedef %65 ama tahminimize göre %75 in üzerinde olacak diyor. Ayrıca artık eskisi gibi faiş şekilde düşük gösteremicekler çünkü ekonomi programı yapamıyor maliye bakanı. Hatta bu yüzden istifa ettiği ancak istifasının kabul edilmediği ve ekonomi konusunda işine karışılmayacağı garantisi verilmiş. Mehmet şimşek tüik i uyarmış, enflasyon ne ise onu açıklayın ben ekonomi programı yapamıyorum demiş. Son 2 ay gelen enflasyon oranları bu olayı doğruluyor gibi.

siempre11
Aday Memur
07 Eylül 2023 21:31

Sevgili meslektaşım şu an %58 i geçti enflasyon. Yani sen diyorsun ki önümüzdeki 4 ay toplam %7 bile açıklanmayacak.

Yasin bambi, 2 yıl önce

Ammmar
Aday Memur
07 Eylül 2023 21:42

evet bende dinledim ekonomist prof murat fermanCNN de yıl sonu enflasyon hedefi %65 ama tahminimiz %75-76 dedi
siempre11, 2 yıl önce

09 Eylül 2023 10:24

İsterse %100 versin hiçbir anlamı yok ertesi gün herşeyin fiyatı %200 artacaksa verdikleri zammın hiç bir önemi yok bana zam yapmasınlar fiyatlar sabit kalsın yeter zam istemiyorum

10 Eylül 2023 10:36

Haziran ayında mayıs enflasyonunu 0,05 çıkardılarsa yine yaparlar ben inanmıyorum cebime girmeden

10 Eylül 2023 12:51

güzel arkadaşlarım şuan deseler ki biz memura %70 zam yapıyoruz ocakta hemen yansıtılacak diye emin olun markette her kaleme elektronikte her kaleme her gün ocağa kadar azar azar zam yapıp %140 zam uygularlar hedef zam olmamalı hedef alım gücümüzün arttıtılması olmalı yoksa ben 100 bin alıpta harcıyamadıktan sonra bi anlamı kalmıyor ki umarım yeni bakanımız enflasyon ve alım gücüne bi el atabilir de zam vermeselerde olur zam benim için çok kötü bi durum

xLmx
Şef
10 Eylül 2023 13:02

öncesinden borçlanıp birşeyler alırsan kar ama. ben aylık 20bin ödemeli ev aldım haziranda. ocakta maaşımın yarisi olmayacak. bu şekilde olacağını tahmin ederek aldım. mesela şuan imkanim olsa 3 ay ertelemeli kredi çekerdjm yatırım için
SorunsuzHayat, 2 yıl önce
güzel arkadaşlarım şuan deseler ki biz memura %70 zam yapıyoruz ocakta hemen yansıtılacak diye emin olun markette her kaleme elektronikte her kaleme her gün ocağa kadar azar azar zam yapıp %140 zam uygularlar hedef zam olmamalı hedef alım gücümüzün arttıtılması olmalı yoksa ben 100 bin alıpta harcıyamadıktan sonra bi anlamı kalmıyor ki umarım yeni bakanımız enflasyon ve alım gücüne bi el atabilir de zam vermeselerde olur zam benim için çok kötü bi durum
10 Eylül 2023 13:09

eğer çift maaş isen mantıklı ama diğer türlü allah korusun açığa alınsan veya ihraç olsan garantin yok mahvolursun veya sağlıksal maddiyatsal bi problemin olsa çözemezsin ben pek bu kafada değilim ama idare edebiliyorsan Allah kaza bela vermesin güle güle evinde oturursun inşallah
xLmx, 2 yıl önce
öncesinden borçlanıp birşeyler alırsan kar ama. ben aylık 20bin ödemeli ev aldım haziranda. ocakta maaşımın yarisi olmayacak. bu şekilde olacağını tahmin ederek aldım. mesela şuan imkanim olsa 3 ay ertelemeli kredi çekerdjm yatırım için

xLmx
Şef
10 Eylül 2023 13:10

başka türlüde kira mevzusu var napalim en azından 2 sene sıkıntı çekerim diye düşündüm sağol devrem
SorunsuzHayat, 2 yıl önce
eğer çift maaş isen mantıklı ama diğer türlü allah korusun açığa alınsan veya ihraç olsan garantin yok mahvolursun veya sağlıksal maddiyatsal bi problemin olsa çözemezsin ben pek bu kafada değilim ama idare edebiliyorsan Allah kaza bela vermesin güle güle evinde oturursun inşallah

siempre11
Aday Memur
10 Eylül 2023 22:52

Ovp ye göre yıl sonu enflasyon tahmini %65. %65 olursa %50 zam alacaz.

siempre11
Aday Memur
10 Eylül 2023 22:53

Ekonomistlere göre yıl sonu tahmin %75 ve üzeri.

siempre11, 2 yıl önce

Ovp ye göre yıl sonu enflasyon tahmini %65. %65 olursa %50 zam alacaz.

masterrrrr
Memur
11 Eylül 2023 00:14

Yuzde 50 garanti olur.

Mahoni.
Aday Memur
11 Eylül 2023 00:50

la ddğrusu bu memur zam oranını enflasyon kaç puan ğeçerse onu alırsın. enflasyon 40 gelse üstüne 15 koyup 55 alamazsın. adı üstünde enflasyon farkı. enflasyon memur zammından büyükse memur zammı zaten içinde eritiyo devlet. heheyytt yavrum hayallerinize yazık.
zorta, 2 yıl önce

memur ocakta %15 zam alacak. enflasyon verilen oranı geçerse geçtiği kadar oranda enflasyon farkı alır.

yav neyini anlamıyorsunuz. 6 aylık enflasyon kaç çıkarsa direk zam olarak eklenmez. şuan çıkan 12,68 oranı zam oranı değil. %15 i geçtiği noktadan sonrası zam olarak daha doğrusu enflasyon farkı olarak eklenir.

siempre11
Aday Memur
11 Eylül 2023 11:16

Etme cahille muhabbet fıttırırsın, alma taşla taharet yırttırırsın

Mahoni., 2 yıl önce
la ddğrusu bu memur zam oranını enflasyon kaç puan ğeçerse onu alırsın. enflasyon 40 gelse üstüne 15 koyup 55 alamazsın. adı üstünde enflasyon farkı. enflasyon memur zammından büyükse memur zammı zaten içinde eritiyo devlet. heheyytt yavrum hayallerinize yazık.

kral122
Daire Başkanı
11 Eylül 2023 14:59

Bu saatten sonra tuik kucuk göstermeyecek bakan her toplantıda kamera karşında 58 enflasyon iken 44-45 zam diyordu şimdi daha fazla oldu mecbur verecekler

Yasin bambi, 2 yıl önce

egeliinci
Genel Müdür
11 Eylül 2023 16:55

hedef %65 için zam oranı %50 lerde eğer gerçekleşen enflasyon daha yukarıda çıkarsa sözleşme gereği enflasyon farkı ve sözleşme oranında zam vermeleri gerekir , buda %50 üzerinde zam demektir ancak , herkesin belirttiği gibi bu zamma karşılık piyasa daha yukarıda oranlarda zam yaparsa kıymwti kalmaz

Mirlivali
Aday Memur
11 Eylül 2023 23:02

yüzde 45-50 arası olacağı kesin. fazlası için ne desek boş

Biolog_01
Memur
11 Eylül 2023 23:50

bugün bir uygulama sırasında emekli iki tane amca konuşuyordu polislerin maaşı 42 bin diye. Diğer amcada benim olumda polis ama maaşının ne kadar olduğunu bilmiyorum söylemiyor dedi.
Toplam 279 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi