Editörler : cihan27E.Kayı Han
07 Eylül 2023 22:34

2024 Ocak Zam Oranı %55-60 Arasında Gerçekleşecektir

OVP ve MB'nin enflasyon tahminleri çok iyimser! Daha şimdiden yıllık enflasyon %58, önümüzdeki 4 ay boyunca her ay enflasyon 3 bile çıksa ki fazlası çıkacaktır, 70'leri bulacak bir enflasyon oluşacaktır. Bu da yaklaşık olarak 40-45 enflasyon farkı demektir.

Not: Bu ay ki gibi rasyonel TÜİK verileri açıklanmaya devam etmezse bu tahmin elbette gerçekleşmeyecektir. Aslolan TÜİK'in hakkaniyetli verileri açıklamaya devam etmesidir.

Aksak bey
Daire Başkanı
07 Eylül 2023 22:41

Millet yüzde 44 e inandı. Bende diğer başlıklarda yazdım yüzde 57-60 arası olacak. Zaten diğer yıllara el atacaklar şimdiden belli oldu. Hayırlısı

özköro
Memur
07 Eylül 2023 22:44

Sonuç doğru fakat gidiş yolunuz yanlış hocam. Siz % 58 enflasyonu ilk 8 aylık enflasyon gibi anlamışsınız fakat o son 12 aylık enflasyon. Yine de şartlar itibariyle enflasyon önümüzdeki 4 ayda en düşük ortalama ile % 5-6 artışla yıl sonunda % 70'leri bulabilir ki benim de tahminim en az bu seviyede olacağı şeklinde. Daha yüksek olma ihtimali bile olasılık dahilinde.

bonora2626
Aday Memur
07 Eylül 2023 22:48

enflasyon 70 in üstüne çıkacak yıl sonunda. 55-60 lari bulması muhtemel alınacak zam + fark oranının.

payitaht26
Kapalı
07 Eylül 2023 22:49

İşte O dediğini yapmazlar.. O rakamları buldurmazlar

kral122
Daire Başkanı
07 Eylül 2023 23:34

Durmadan İslamcılara saldırıyorsun haddini bil sende o zaman boş beleş beyinli bir mahlukatsın.Devletin yerine seni adam yerine koymam

E.Kayı Han
Editor
07 Eylül 2023 23:41

Alıntı yaptığınız mesaj İslam dinine yönelik saldırgan yazılar içermesi nedeni ile silindi.

kral122, 2 yıl önce

Durmadan İslamcılara saldırıyorsun haddini bil sende o zaman boş beleş beyinli bir mahlukatsın.Devletin yerine seni adam yerine koymam

mengok
Şube Müdürü
08 Eylül 2023 00:48

enflasyonun artık kaç çıktığı önemli değil Mehmet Şimşek beklenen enflasyona göre zam yapılacak dedi MB beklenen enflasyonu yüzde 58 galiba ona göre hesap edin

Romayı Kim Yaktı
Aday Memur
08 Eylül 2023 09:41

Zam oranı 49-50 bandında olacaktır. Kasım-Aralık enflasyonu düşük çıkması zor.

Karizmaunl
Daire Başkanı
08 Eylül 2023 10:31

Ocak zammı %15 dir. Üstüne verilecek enflasyon farkı Temmuz 2023 - Aralık 2023 arasında maaşlarımızdaki erime oranıdır.

jaseeen
Yasaklı
08 Eylül 2023 10:35

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Seyyanen zam elzemdir. ORANSAL ZAM GELİR ADALETİNİ BOZAR...SEYYANEN VERİLMELİ MAKAS KAPANMALIDIR

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2023 11:25

beni ocakta alacağım zam gram ilgilendirmiyor

nasılsa ocakta şu ana göre her şeyi daha pahalı alcam

dolayısıyla o zam da 1-2 ay içinde en fazla buhar olup uçacak

o yüzden enflasyon inmediği sürece

yüzde 50 zam falan hikaye benim gözümde

Hukukcu-hoca
Genel Müdür
08 Eylül 2023 11:52

Enflasyon konusunda kesinlikle haklısın. Ama zam mecburi oldu. Ocakta zaten yüzde 50 üstü zam gelecek. Önemli olan enflasyonun düşmesi.

üçbuçukali, 2 yıl önce

Produss
Daire Başkanı
08 Eylül 2023 12:49

Yanlış hesaplıyorsun yıllık olan%58 geçen sene Ağustos'tan itibaren. Sen son 6 ago hesapla. Şu an için %19.44 enflasyon var. Her ay%4 enflasyon olsa %45, 18 enflasyon olur. Toplu sözleşmr olan%6 düşülüp%15 eklendiğinde ise zam oranımız%51, 60 olur

jaseeen, 2 yıl önce

Seyyanen zam elzemdir. ORANSAL ZAM GELİR ADALETİNİ BOZAR...SEYYANEN VERİLMELİ MAKAS KAPANMALIDIR

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2023 13:32

yüksek enflasyon sarmalına girdik

asgari ücret ve memura zam

enflasyonu tetikliyor

tetikledikçe daha yüksek zam

daha yüksek enflasyon ortaya çıkarıyor

bunun yakın zamanda düzelmesi zor

bizi daha da kötü günler bekliyor

herkes mümkün mertebe aldığına ettiğine harcadığına dikkat etsin

geçmişten ( 2-3 veya daha önce ) kredisi varsa o krediler bittikten sonra krediye falan bulaşmasın, kartlarını makul düzeye getirsin

tek diyeceğim bu

Hukukcu-hoca, 2 yıl önce

Enflasyon konusunda kesinlikle haklısın. Ama zam mecburi oldu. Ocakta zaten yüzde 50 üstü zam gelecek. Önemli olan enflasyonun düşmesi.

xLmx
Şef
08 Eylül 2023 14:00

o bizi ilgilendirmez. bizim alacağımız zam şekli sözleşme olarak imzalandı
mengok, 2 yıl önce
enflasyonun artık kaç çıktığı önemli değil Mehmet Şimşek beklenen enflasyona göre zam yapılacak dedi MB beklenen enflasyonu yüzde 58 galiba ona göre hesap edin
08 Eylül 2023 14:08

sana katılmıyorum şöyle; boş harcamalar yerine ihtiyacı olan ve yatırım maçlı borçlanabildiğim kadar boçlanıyorum. 1 sene önce araba aldım .şuan ödediğim kredi kuş kadar kaldı. yine yeni konu kredisinde ev alacağım 2,3 seneye oda kuş kadar kalacak. özetle 10,15 senede edineceğim malı 3,5 senede edineceğim. enflasyon kötüdür ama değerlendirmesini bilen için bir nimet:)

üçbuçukali, 2 yıl önce

yüksek enflasyon sarmalına girdik

asgari ücret ve memura zam

enflasyonu tetikliyor

tetikledikçe daha yüksek zam

daha yüksek enflasyon ortaya çıkarıyor

bunun yakın zamanda düzelmesi zor

bizi daha da kötü günler bekliyor

herkes mümkün mertebe aldığına ettiğine harcadığına dikkat etsin

geçmişten ( 2-3 veya daha önce ) kredisi varsa o krediler bittikten sonra krediye falan bulaşmasın, kartlarını makul düzeye getirsin

tek diyeceğim bu

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2023 14:25

bankalar kredi veriyorsa tamam

çoğu banka kredi vermiyor ve vadeleri düşürüp faizleri arttırıyor

TheLastAirbender, 2 yıl önce

sana katılmıyorum şöyle; boş harcamalar yerine ihtiyacı olan ve yatırım maçlı borçlanabildiğim kadar boçlanıyorum. 1 sene önce araba aldım .şuan ödediğim kredi kuş kadar kaldı. yine yeni konu kredisinde ev alacağım 2,3 seneye oda kuş kadar kalacak. özetle 10,15 senede edineceğim malı 3,5 senede edineceğim. enflasyon kötüdür ama değerlendirmesini bilen için bir nimet:)

M Can
Genel Müdür
08 Eylül 2023 14:50

4-5 yıl önce maaşımızla yaşadığımız hayatı şimdi yaşayamıyorsak, alım gücümüz sürekli düşüyorsa verdikleri şey zam değildir. Toplu sözleşmelerde zam diye açıklanan oranlar, bence TUİK'in gerçek çarşı pazar enflasyonunu gizlemesinden dolayı aradaki farkı bir nebze azaltmak için açıkladıkları enflasyon farkına eklenen gizli enflasyon farkıdır.

Yani enflasyon farkına zam diye eklenen ilave oran bile, eski alım gücümüzü maalesef geri getirmiyor....

Akademik7224
Genel Müdür
08 Eylül 2023 14:55

Tüm memur arkadaşların öncelikle şunu bilmesi ve inanması gerekmektedir: "Ocak'ta %50'de, %55'te veya %60'ta zam alacak olsak bugünkünden daha fakir olacağız." Bu çok net ve basit.

Bu zam oranından sadece sabit kredi borcu yüksek olan memurlar bir nebze mutlu olacaktır. Ancak, bu zam oranı olsun da ev veya araba alayım, Iphone 15 pro max alayım gibi düşünceler sadece hayal maalesef.

"Her şey doğru yapılırsa" 2026 yılının ortalarına kadar memur başta olmak üzere sabit gelirlilerin alım gücü düşmeye devam edecektir. Simülasyonlar göstermektedir ki, 2026 sonrasında bir enflasyonda gerçek anlamda düşüş başlayacaktır.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
08 Eylül 2023 15:14

sen ocakta zam alsan da almasan da o fiyatlar yine deli gibi artacak. şunu anlamadınız. . bu durumda nasıl oluyor da o zam seni işgilendirmiyor acaba.
üçbuçukali, 2 yıl önce

Toplam 268 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi