Editörler : cihan27E.Kayı Han

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2023 15:17

yazdığımı anlamıyorsun

ben zam almasam da fiyatlar artacak

alsam da artacak

değişen bir şey olmayacak bugün 23 bin alıyorum

yılbaşından sonra 35-40 bin de alsam bugünkü durumumdan daha iyi olmayacak

şaşkın tarihçi, 2 yıl önce
sen ocakta zam alsan da almasan da o fiyatlar yine deli gibi artacak. şunu anlamadınız. . bu durumda nasıl oluyor da o zam seni işgilendirmiyor acaba.

osmanumit
Aday Memur
08 Eylül 2023 15:31

O nasıl mantık

üçbuçukali, 2 yıl önce

yazdığımı anlamıyorsun

ben zam almasam da fiyatlar artacak

alsam da artacak

değişen bir şey olmayacak bugün 23 bin alıyorum

yılbaşından sonra 35-40 bin de alsam bugünkü durumumdan daha iyi olmayacak

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2023 15:35

şu anda enflasyon sarmalındayız

yılbaşından sonra maaşımız 40 bin de olsa

seneye temmuzda 60 da alsak

her şeyin fiyatları çok çok daha fazla artcak

alım gücümüz yine kötü yönde etkilenecek bu süreçte

osmanumit, 2 yıl önce

O nasıl mantık

mnmaestro
Aday Memur
08 Eylül 2023 15:36

şu an için elimizdeki verilerle %49,45

Akademik7224
Genel Müdür
08 Eylül 2023 15:44

Müdahale edilmezse çok rahat bir şekilde bu oranın üzerine çıkılır hocam. %65 hedefi pek gerçekçi değil. %70 aşağısı mucizeler yaratmak demek olur. Muhtemel bir doğalgaz ve elektrik zammında kasım ve aralık 8 - 8 gibi gelir en düşük. Ha memurun hakkı %100 ama ne yapalım işte bu kadar oluyor bu sendikalarla maalesef...

mnmaestro, 2 yıl önce

şu an için elimizdeki verilerle %49,45

Akademik7224
Genel Müdür
08 Eylül 2023 15:56

Benim en kötümser tahminim bile 1,0949*1,0909*1,0500*1,0300*1,0700*1,0600/1,06*1,15=1,5895 ediyor.

Yani %59'a yakın bir artış.

Tabi doğalgaz yine bedava denilip o ay enflasyon %0.01 çıkabilir, TÜİK %6'lık enflasyonu %2 açıklayabilir oraları ben bilemem Allah bilir. Bunlar olmazsa en kötü alacağımız zammın matematiği budur.

osmanumit
Aday Memur
08 Eylül 2023 15:59

Ülkenin temeli o sarmal üstüne atılmamış ama o sarmal üstüne inşa edilmiş maalesef.

Gel üstat biz enflasyon farkımızı alalım, belki diğer gruplar zam alamazsa veya bizim 4 5 hayatta kazanacağımız parayı iki senede kazanamazlarsa, biz kenara 2 kuruş koyar çoluk çocuğumuza bir birikim yaparız.

Ülkede belirli bir döngü var farkındasındır zaten, bir grup çok güzel para kazanırken diğer grup çilesini çekiyor. Ben kendi adıma son 10 yıldır çile çekiyorum. Galerisi eczacısı emlakçısı komisyoncusu kabzımalı astronomik paralar kazandılar. Tabi biz sayıca fazla olduğumuz için astronomik bir kazanç olmayacak olsa da, bir ihtimal sıra bize gelmiştir, sırtımızı dönmeyelim derim :)

üçbuçukali, 2 yıl önce

şu anda enflasyon sarmalındayız

yılbaşından sonra maaşımız 40 bin de olsa

seneye temmuzda 60 da alsak

her şeyin fiyatları çok çok daha fazla artcak

alım gücümüz yine kötü yönde etkilenecek bu süreçte

Akademik7224
Genel Müdür
09 Eylül 2023 16:29

Güncel

Akademik7224, 2 yıl önce

Benim en kötümser tahminim bile 1,0949*1,0909*1,0500*1,0300*1,0700*1,0600/1,06*1,15=1,5895 ediyor.

Yani %59'a yakın bir artış.

Tabi doğalgaz yine bedava denilip o ay enflasyon %0.01 çıkabilir, TÜİK %6'lık enflasyonu %2 açıklayabilir oraları ben bilemem Allah bilir. Bunlar olmazsa en kötü alacağımız zammın matematiği budur.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
09 Eylül 2023 20:01

ulkede ozellikle son 4-5 yilda siniflararasi keskinlesti

orta direk klasman olarak alt gruba yaklasti

ya cok zenginsiz ya da fakir veya zar zor gecinen bir kesimdesin

osmanumit, 2 yıl önce

Ülkenin temeli o sarmal üstüne atılmamış ama o sarmal üstüne inşa edilmiş maalesef.

Gel üstat biz enflasyon farkımızı alalım, belki diğer gruplar zam alamazsa veya bizim 4 5 hayatta kazanacağımız parayı iki senede kazanamazlarsa, biz kenara 2 kuruş koyar çoluk çocuğumuza bir birikim yaparız.

Ülkede belirli bir döngü var farkındasındır zaten, bir grup çok güzel para kazanırken diğer grup çilesini çekiyor. Ben kendi adıma son 10 yıldır çile çekiyorum. Galerisi eczacısı emlakçısı komisyoncusu kabzımalı astronomik paralar kazandılar. Tabi biz sayıca fazla olduğumuz için astronomik bir kazanç olmayacak olsa da, bir ihtimal sıra bize gelmiştir, sırtımızı dönmeyelim derim :)

bonora2626
Aday Memur
09 Eylül 2023 20:18

yüzde 60 alsak bile Ocak ayında şu andaki durumunuzdan daha kötü durumda olacağız maalesef. aslında sadece rakamlar kandiracak bizi her zaman ki gibi..

murat_326
Şube Müdürü
09 Eylül 2023 20:25

Uçbucuk ali seninle aynı görüşte yim

osmanumit, 2 yıl önce

O nasıl mantık

leonidas_cog
Daire Başkanı
10 Eylül 2023 01:12

Yalnız pas geçilen bir konu var, işçiler geriye dönük enflasyon farkı alıyor biz neden almıyoruz ? Bakınız şu an enflasyon farkı %15 oldu bile, sadece bu orandan 30 bin TL maaş alan bir memurun 18000 lirası gasp ediliyor, bu miktar artacak enflasyon farkı ile rahat 30-35 bini bulur, neden ödenmiyor ?

Kazanım kazanım diye ortada gezen sendika ayda 500 veriyoruz şovunu yapana kadar enflasyon farkının eşel verilmesini saglasaydi ,

Vedelii
Şef
10 Eylül 2023 02:30

Şu yazdığına hangi mantıkla eksi veriyorlar anlamış değilim.
leonidas_cog, 2 yıl önce

Yalnız pas geçilen bir konu var, işçiler geriye dönük enflasyon farkı alıyor biz neden almıyoruz ? Bakınız şu an enflasyon farkı %15 oldu bile, sadece bu orandan 30 bin TL maaş alan bir memurun 18000 lirası gasp ediliyor, bu miktar artacak enflasyon farkı ile rahat 30-35 bini bulur, neden ödenmiyor ?

Kazanım kazanım diye ortada gezen sendika ayda 500 veriyoruz şovunu yapana kadar enflasyon farkının eşel verilmesini saglasaydi ,

leonidas_cog
Daire Başkanı
10 Eylül 2023 11:38

Alışmış bizim memurlar hakkının gasp edilmesine üstadım, Haziran'da toplu sözleşmeden %6 geliyor, enflasyon %9.49 ilk aydan alacaklı oluyoruz, tam 6 ay boyunca bu artarak devam ediyor ve sonuç dediğim gibi 30 binleri buluyor,

İşçiler geriye dönük 80-90 bin aldılar , bizimkiler şükredin aman bu halimize şükredin , özelde çalışırken araba almıştım şimdi yenileyemiyorum arabayı ev falan hak getire, ama bunlar daha iyi günlerimiz, iyi ki seçim ayağına seyyanen aldık yoksa 16-18 arası paraya talim ediyorduk

Vedelii, 2 yıl önce
12 Eylül 2023 09:19

Iscıler eksılıyor
Vedelii, 2 yıl önce

M Can
Genel Müdür
12 Eylül 2023 14:02

Ekim ayı başında açıklanacak olan Eylül ayı enflasyonu da, eğer müdahale edilmeden gerçeğe yakın bir oranda açıklanırsa, o zaman bu oranlarda br zam verilmesi ihtimali kuvvetlenir...

Akademik7224
Genel Müdür
12 Eylül 2023 14:26

Kesinlikle katılıyorum...

M Can, 2 yıl önce

Ekim ayı başında açıklanacak olan Eylül ayı enflasyonu da, eğer müdahale edilmeden gerçeğe yakın bir oranda açıklanırsa, o zaman bu oranlarda br zam verilmesi ihtimali kuvvetlenir...

office chief
Memur
12 Eylül 2023 14:42

30 binlerden daha fazla kaybım var kardeş bir de eksi hesap faizlerini de ekle.

leonidas_cog, 2 yıl önce

Alışmış bizim memurlar hakkının gasp edilmesine üstadım, Haziran'da toplu sözleşmeden %6 geliyor, enflasyon %9.49 ilk aydan alacaklı oluyoruz, tam 6 ay boyunca bu artarak devam ediyor ve sonuç dediğim gibi 30 binleri buluyor,

İşçiler geriye dönük 80-90 bin aldılar , bizimkiler şükredin aman bu halimize şükredin , özelde çalışırken araba almıştım şimdi yenileyemiyorum arabayı ev falan hak getire, ama bunlar daha iyi günlerimiz, iyi ki seçim ayağına seyyanen aldık yoksa 16-18 arası paraya talim ediyorduk

seyay
Müsteşar Yardımcısı
12 Eylül 2023 14:58

ekonomiyi düzeltsin diye mehmet şimşek i getiriyorsun ekonominin başına adamın açıklaması tam bir fiyasko. yani bu açıklamadan sonra tüik artık doğru verileri açıklar bu sefer beklenen yüzde 10 u geçmez herhalde.

mengok, 2 yıl önce
enflasyonun artık kaç çıktığı önemli değil Mehmet Şimşek beklenen enflasyona göre zam yapılacak dedi MB beklenen enflasyonu yüzde 58 galiba ona göre hesap edin
12 Eylül 2023 18:39

2 sene sonra o sımdı degıl ıyı oku haberı mıllete yanlıs bılgı vermeyın suç suç
mengok, 2 yıl önce
enflasyonun artık kaç çıktığı önemli değil Mehmet Şimşek beklenen enflasyona göre zam yapılacak dedi MB beklenen enflasyonu yüzde 58 galiba ona göre hesap edin
Toplam 268 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi