Editörler : E.Kayı Han
09 Eylül 2023 22:49

Disiplin soruşturması, Soruşturmanın gizliliği ihlali

Merhaba. Egm çmb olarak çalışmaktayım, bir soruşturma geçiriyorum son savunma için idari büroya bana tebliğ için evrak gönderilmiş, cuma gecesi bürocunun masasında baktım ki bizim soruşturma son savunma tebliğ yazısı gelen geçenin görebileceği şekilde ve bu evrağı bana başka bir arkadaşım gel sana evrak gelmiş demesiyle öğrendim, evrakta ? tebliğin gizlilik ilkelerine riayet edilerek tebliğ edilmesi? yazmasına rağmen evrak ortada duruyordu, ( evrak içeriğinde soruşturma içeriği yazmamaktadır) bunu tebliğ edecek bürocuya konuyu sorduğumda evrağın gizli olmadığı vsvs saçma cevaplar verdi biraz daha ileri giderek bana iş öğretme demiştir, arkadaş hakkında haklarımı kullanmak istiyorum, aynı zamanda bu durumu disiplin cezası iptali için idareye açılacak durdurmada kullanabilirmiyim, teşekkürler

E.Kayı Han
Editor
09 Eylül 2023 23:10

Arkadaşın hakkında şikayette bulunabilirsin. Bu senin yasal hakkın.

Disiplin cezasının iptali hususunda herhangi bir etkisi olmaz.

Darbeyehayır
Aday Memur
10 Eylül 2023 03:27

İdare mahkemesi şahitlere göre çalışır. Rabbim kimseyi soruşturmalık etmesin.

20 Eylül 2023 11:13

Merhaba. Geçmiş olsun. Öncelikle durumu bildirir bir şikayet dilekçesini sıralaı amirinize veriniz. Hatta sizin yerinizde olsam konuyla ilgili Kişisel Verileri Koruma Kumuna durumu anlatan dilekçe ile ihlal başvurusunda bulunurum.

mutlu_50
Müsteşar
21 Eylül 2023 13:46

Disiplin affı şarttır. Bu mağduriyet giderilmelidir.

22 Eylül 2023 10:35

bos işlerle uğraşma yaa ne yapacak adam bi dünya evrak var çelik kasaya mı koysun olur böyle şeyler görende idamla yargılanıyorsun sanır mahkemede bile davalar millete açık yapılıyor

mikbalatas
Aday Memur
23 Eylül 2023 14:18

O büro memuru sürgün edilmeli akabinde kellesi alınarak infaz edilmeli.

tilkiandrei, 2 ay önce
bos işlerle uğraşma yaa ne yapacak adam bi dünya evrak var çelik kasaya mı koysun olur böyle şeyler görende idamla yargılanıyorsun sanır mahkemede bile davalar millete açık yapılıyor

hukukibilgi
Aday Memur
23 Eylül 2023 20:02

Disiplin soruşturmanda savunmana odaklan bence.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi