Editörler : cihan27E.Kayı Han

musedes
Aday Memur
17 Eylül 2023 06:39

yüksek enflasyon varken sıfır atılamaz. enflasyon durdurulunca sıfır atılır yoksa o sıfır hemen geri gelir
patitent, 2 hafta önce

Enteresan bir şekilde piyasada yüzlükler dolaşıyor, bankalar, kuyumlar, en azından benim gözlemim yüzlük banknotlar veriyorlar. O da 500k gibi günümüzde çok da yüksek olmayan bir meblağ için dahi 50 demet para yapıyor. Ayrıca sanki sıfır atılsa psikolojimiz de bir miktar düzelir, alım gücümüz artmasa da :)

müteşebbis
Aday Memur
17 Eylül 2023 09:13

Paradan sıfır atmak çok maliyetli ve uzun bir süreç. Paradan 6 sıfır atıldığı dönemi hatırlayın YTL olarak tekrar bütün banknotlar basıldı. Eskiler tedavülden kalktı sonra TL olarak yeniden banknotlar basıldı. Bu süreçte YTL ve TL ikiside piyasada yürürlükte idi sonra YTL kalktı. Başta dediğim gibi 1 sıfır atmak için bu maliyete ve sürece değmeyecegini düşünüyorum. Ancak 500 ve 1000 TL banknot ile 5 - 10 TL madeni para basılarak şu andaki durumdan geçici de olsa kurtuluruz. (1-5-20-25 Kr madeni para da tedavülden kalkmalı, her ürün 50 Kr ve katı olursa bu paraların kullanımına gerek kalmaz. Zaten bir ekmegin bile 6-7 TL oldugunu varsayarsak en düşük madeni para 1 TL bile olabilir)

spock
Daire Başkanı
18 Eylül 2023 06:22

Liradan bir sıfır daha atmanın bir anlamı yok. Zaten aslında 2006'da da sıfır atmadık. Para birimimizi değiştirdik. Şu anda ikinci Türk Lirasını kullanıyoruz. Üçüncü, dördüncü diye sonsuza kadar gidecek mi?

Üretim yapmadıkça, esnafa evini arabasını yenilediği düşük faizli krediler dağıtmaya devam ettikçe bu iş bitmez.

Sen ağa ben ağa, bu ineği kim sağa?

19 Eylül 2023 03:09

yeni banknot çıkarma kararı almadıklarına göre 2 seneye bir sıfır atacaklar planları bu bence.. maaşlar 2 yıla 100 bine yaklaşır.. her şey planlı ilerliyor bence..

mikbalatas
Aday Memur
22 Eylül 2023 21:14

Ben zaten attım bir sıfırı kafadan. Yoksa hiçbir şey alasım gelmiyor.

patitent, 2 hafta önce

Enteresan bir şekilde piyasada yüzlükler dolaşıyor, bankalar, kuyumlar, en azından benim gözlemim yüzlük banknotlar veriyorlar. O da 500k gibi günümüzde çok da yüksek olmayan bir meblağ için dahi 50 demet para yapıyor. Ayrıca sanki sıfır atılsa psikolojimiz de bir miktar düzelir, alım gücümüz artmasa da :)

Toplam 45 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi