Editörler : gubaz"eskiyara"
12 Eylül 2023 21:28

Eş durumu mazeretinin ortadan kalkması.
Arkadaşlar merhaba. Ben ocak ayında eş durumu tayini isteyeceğim inşallah. İstanbul dan antalya ya. Zorunlu hizmetimi İstanbul da tamamladım. Şimdi benim için çok önemli bir sorum var. Eşim kasım ayında antalya da sigortalı olacak. Ocak ayında inşallah tayinim çıkarsa eğer olası bir durumda ağustos ta iş değiştirse ve çalışmaya başladığı yer İstanbul da gözükse ne olur? Yani mazeret ortadan kalkmış olur mu? Bu durumda ne gibi bir yaptırım olur? Amacımız devleti yanıltmak haksız bir tayin vs değil memleketime gitmeye çalışıyorum ve eşim de imkanları iyi olan işini bırakmamaya ve evden online çalışmaya devam etmek istiyor bu sebeple bunu soruyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler:)

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 18:48

Bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan yok mu?

Dahihoca
Yasaklı
13 Eylül 2023 18:51

Zorunlu hizmet yükümlülüğü var ise belge istenir. Ama bu sene zorunlu hizmet yükümlülüğü kalktığı için sorun olmaz sorun yok rahat ol keyfine bak

Dahihoca
Yasaklı
13 Eylül 2023 18:53

Hemen sigortasını yapsın belli bir süre pirim günü ve sigortalılık süresi isterler

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 19:11

Teşekkür ederim hocam.
Dahihoca, 2 hafta önce

Zorunlu hizmet yükümlülüğü var ise belge istenir. Ama bu sene zorunlu hizmet yükümlülüğü kalktığı için sorun olmaz sorun yok rahat ol keyfine bak

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 19:13

Son 2 yılda 365 gün İstanbul da doldurdu zaten onda sorun yok. Tayinler ocakta olduğu için biz kasım ayında sigortasını antalya ya alıcaz. Belli bir süre mi geçmesi gerekiyor antalya da sigortalı olduktan sonra? Öyle bir süre şartı yok diye biliyoruz ama yanlış mı biliyoruz hocam?
Dahihoca, 2 hafta önce

Hemen sigortasını yapsın belli bir süre pirim günü ve sigortalılık süresi isterler

Dahihoca
Yasaklı
13 Eylül 2023 19:18

Hayir son 3 yılda en az 1; yıl pirim yatırması halen sigortalı olması gibi sigortalı olduğuna dair doküman alacaksınız Antalya da çalıştığına dair iş yeri belgesi tayini isteyeceksiniz

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 20:18

Anladım hocam onları biliyorum ama antalya da şu kadar süre sigortalı olması lazım diye bir kural yok değil mi?
Dahihoca, 2 hafta önce

Hayir son 3 yılda en az 1; yıl pirim yatırması halen sigortalı olması gibi sigortalı olduğuna dair doküman alacaksınız Antalya da çalıştığına dair iş yeri belgesi tayini isteyeceksiniz

melcea
Genel Müdür
13 Eylül 2023 20:37

Belli bir zaman sigorta sarti yok. Tayin isterken orda sigortali olmasi yeterli. Tayin sonrasi da is degistirse de sehir degistirse de sizi etkilemez. Sadece zorunlu hizmet sartiniz olsa etkilerdi. O da olmadigina gore sorun yok.

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 20:40

Çok teşekkür ederim cevap için hocam. İçime su serpildi gerçekten. Bu şekilde olursa eşim işini kaybetmemiş olacak en azından evden çalışacak. Malum yeni Bi yere işe girse aynı ekonomik şartlarda olmayacak bu nedenle çok önemliydi bizim için. O yüzden kesin geri dönme söz konusu olmadığından emin olmak istedim.
melcea, 2 hafta önce

Belli bir zaman sigorta sarti yok. Tayin isterken orda sigortali olmasi yeterli. Tayin sonrasi da is degistirse de sehir degistirse de sizi etkilemez. Sadece zorunlu hizmet sartiniz olsa etkilerdi. O da olmadigina gore sorun yok.

demir8121
Aday Memur
13 Eylül 2023 22:21

Hocam branşınızı bilmiyorum ama şubatta çok yer açmıyorlar il emrinde yok ona göre planınızı yapın
sinelt, 2 hafta önce
Çok teşekkür ederim cevap için hocam. İçime su serpildi gerçekten. Bu şekilde olursa eşim işini kaybetmemiş olacak en azından evden çalışacak. Malum yeni Bi yere işe girse aynı ekonomik şartlarda olmayacak bu nedenle çok önemliydi bizim için. O yüzden kesin geri dönme söz konusu olmadığından emin olmak istedim.

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 22:45

Branşım İngilizce hocam. Ben zaten şu an ücretsiz izindeyim normal il dışı tayin çıkmadığı için. Yine olmazsa ocakta ücretsiz izine devam edeceğim ama umarım gerek kalmaz.
demir8121, 2 hafta önce
Hocam branşınızı bilmiyorum ama şubatta çok yer açmıyorlar il emrinde yok ona göre planınızı yapın

melcea
Genel Müdür
13 Eylül 2023 22:47

Rica ederim hocam.

sinelt, 2 hafta önce

kimyacı06
Aday Memur
13 Eylül 2023 23:03

Sayın hocam eş durumu mazeretine bağlı yer değiştirme başvurusunda eşinizin gitmek istediğiniz ilde son 2 yıl içinde 360 gün sigortası olmalı ve sigortasının hala devam ettiğini belgelendirmeniz gerekiyor. Mazeret atamalarında yayınlanan kılavuzlarda şartlar yaziyordu diye hatırlıyorum. Bi inceleyin isterseniz.

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 23:05

Gitmek istediğimiz ilde değil de toplamda diye biliyorum ben hocam. Şimdiye kadar kime sorduysam da aynı şeyi söyledi. Antalya da tayin yapılmadan önceki ay sigortası başlasa yeterli dediler. Yanlış bilmiyorum umarım.
kimyacı06, 2 hafta önce
Sayın hocam eş durumu mazeretine bağlı yer değiştirme başvurusunda eşinizin gitmek istediğiniz ilde son 2 yıl içinde 360 gün sigortası olmalı ve sigortasının hala devam ettiğini belgelendirmeniz gerekiyor. Mazeret atamalarında yayınlanan kılavuzlarda şartlar yaziyordu diye hatırlıyorum. Bi inceleyin isterseniz.

kimyacı06
Aday Memur
13 Eylül 2023 23:05

Ayrıca yerdegistirme sonrasi şartlar değişse de yerinizde kalırsınız. Zira zorunlu hizmetinizi zaten yapmışsınız.

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 23:06

Evet hocam zorunlu hizmetim bitti. Öyle okudum ben de ama yine de emin olup teyit etmek istedim tayin den sonra eşimin sigortası tekrar İstanbul da gözükürse ben geri gönderilir miyim vs diye.
kimyacı06, 2 hafta önce
Ayrıca yerdegistirme sonrasi şartlar değişse de yerinizde kalırsınız. Zira zorunlu hizmetinizi zaten yapmışsınız.

kimyacı06
Aday Memur
13 Eylül 2023 23:07

Hocam öyle olsa yerdegistirme çok kolay olurdu.
sinelt, 2 hafta önce
Gitmek istediğimiz ilde değil de toplamda diye biliyorum ben hocam. Şimdiye kadar kime sorduysam da aynı şeyi söyledi. Antalya da tayin yapılmadan önceki ay sigortası başlasa yeterli dediler. Yanlış bilmiyorum umarım.

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 23:08

Sizin dediğiniz gibi olursa da imkansıza yakın hocam. Eşim benim gitmek istediğim ile 2 sene önceden gitmesi gerekiyor o zaman sizin dediğiniz kurala göre de. Net bilen biri yazarsa sevinirim ama umarım benim bildiğim gibidir.
kimyacı06, 2 hafta önce
Hocam öyle olsa yerdegistirme çok kolay olurdu.

kimyacı06
Aday Memur
13 Eylül 2023 23:13

ya da son bir yıl orada sigortalı olarak çalışıyor görünmeli sanirim
sinelt, 2 hafta önce
Sizin dediğiniz gibi olursa da imkansıza yakın hocam. Eşim benim gitmek istediğim ile 2 sene önceden gitmesi gerekiyor o zaman sizin dediğiniz kurala göre de. Net bilen biri yazarsa sevinirim ama umarım benim bildiğim gibidir.

sinelt
Genel Müdür
13 Eylül 2023 23:15

Böyle bir şart okumadım hocam hiçbir yerde. İdarecilerime vs de danıştım onlar da son ay sigortasının orda yatması yeterli dediler. Bu konuda net bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim çünkü içime bir şüphe düştü şimdi.
kimyacı06, 2 hafta önce
ya da son bir yıl orada sigortalı olarak çalışıyor görünmeli sanirim
Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi