Editörler : E.Kayı Han
12 Eylül 2023 21:38

Uzlaştırmacı eğitimi hk.

Herkese merhabalar. Uzlaştırmacı olmak istiyorum ancak uzlaştırmacı eğitimi veren bir kurum bulamıyorum internetten sorgulattığımda da bir sonuç alamadım uzlaştırmacı eğitimi alabilmek için belirli bir sayıda insanın birlikte bir eğitim kurumuna müracaatı mı gerekiyor bu konuyla alakalı bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum iyi akşamlar

Hayriye Dumlu
Aday Memur
13 Eylül 2023 00:17

uzlaştırmacılık sınavı açılacağı zamana yakın açılıyor kursları. her zaman yok diye biliyorum

MannyDelgado
Aday Memur
13 Eylül 2023 08:49

Uzlaştırmacılık eğitimi en son pandemiden önce verildi. O dönem eğitim alanların sınavını bile yanlış hatırlamıyorsam 2022 yılında yaptılar. Yeni alım yapılacağı zaman Bakanlık uygun gördüğü kurumlara uzlaştırmacılık eğitimi verme izni verecek ancak o zaman eğitim alabilirsiniz.

Mrtmrt4
Memur
20 Eylül 2023 07:00

bundan sonra Uzlaştırmacılar sadece avukatlardan alınacak , avukat değilseniz heveslenmeyin

E.Kayı Han
Editor
20 Eylül 2023 09:24

Hem uzlaştırma hem de arabuluculuk kurumu ikisi de gereksiz.

20 Eylül 2023 11:25

Gereksiz demişsin peki bana gerekçe sunabilir misin neden gereksiz

E.Kayı Han, 3 ay önce

Hem uzlaştırma hem de arabuluculuk kurumu ikisi de gereksiz.

E.Kayı Han
Editor
20 Eylül 2023 15:35

Uzlaştırmacı yada arabulucunun işini büroda görevli personeller yapabilir.

Bende bir uzlaştırmacıyım ama gereksiz paralar ödeniyor.

Benim bu hususta ki görüşüm uzlaştırmacı ve arabulucu görevlendirme sistemi yerine büroda görevlendirilen personeller bu işi yapmalı.

Devlet illa ki arabuluculuk ve uzlaştırma nedeniyle para vermek istiyorsa aynı keşif parası gibi ödeme yapacak ancak tamamı bürolarda görevli personele ödenmeyecek. Yüzde 20'lik kısmı büroda görevli personele ödenecek geriye kalan yüzde 80 havuzda toplanacak ve adliye de görevli tüm personellere her ayın 1'i ile 5'i arasında ödenecek.

Bahsettiğim sistemde olumlu sonuçlanan dosya sayısı daha da artacaktır.

Abbas.KILKUYRUK2, 3 ay önce

Gereksiz demişsin peki bana gerekçe sunabilir misin neden gereksiz

20 Eylül 2023 18:27

Büroda görevli normal memur uzlaştırmacılar gibi emek sarf eder mi sanıyorsunuz. Açar telefonu sorar uzlaşmak istiyormusun diye sorar. Adam hayır deyince meseleyi bitirir, uğraşmaz. Şahsa ulaşamaz ise üstüne düşmez ulaşılamıyor diye tutanak tutar. Biz ne yapıyoruz hafiye gibi adamı çeşitli mecralarda bulmaya çalışıyoruz. Meselenin üstüne gidiyoruz. Her bir dosyada farklı bir uzlaştırma metodu uyguluyoruz. Büro memuru bunları yapar mı?

E.Kayı Han, 3 ay önce

Uzlaştırmacı yada arabulucunun işini büroda görevli personeller yapabilir.

Bende bir uzlaştırmacıyım ama gereksiz paralar ödeniyor.

Benim bu hususta ki görüşüm uzlaştırmacı ve arabulucu görevlendirme sistemi yerine büroda görevlendirilen personeller bu işi yapmalı.

Devlet illa ki arabuluculuk ve uzlaştırma nedeniyle para vermek istiyorsa aynı keşif parası gibi ödeme yapacak ancak tamamı bürolarda görevli personele ödenmeyecek. Yüzde 20'lik kısmı büroda görevli personele ödenecek geriye kalan yüzde 80 havuzda toplanacak ve adliye de görevli tüm personellere her ayın 1'i ile 5'i arasında ödenecek.

Bahsettiğim sistemde olumlu sonuçlanan dosya sayısı daha da artacaktır.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi