Editörler : gubaz"eskiyara"
13 Eylül 2023 12:27

İcra kesintisiyle ilgili sorum var.

merhaba. maaş bankama epey bi miktar borcum vardı; yapılandırmama rağmen ödeyemedim ve icra takibi başladı. maaş haczi yazısını imzaladım ama uyap'ta "taraf bilgileri" kısmında ilçe milli eğitim müdürlüğünü taraf olarak göremiyorum. ayrıca avukat ortağı olduğum tapunun bana ait payının değerleme işlemini yapacağını söyledi ama evrak girişi yok uyap'ta buna dair. bu ay maaşımdan icra kesintisi olacak mı? yoksa tapu payı mı satılacak ?

gokhankakiz
Daire Başkanı
13 Eylül 2023 12:52

bilen yok mu ?

gokhankakiz
Daire Başkanı
13 Eylül 2023 14:15

İCRA BU AY MI BAŞLAR ?

gokhankakiz
Daire Başkanı
13 Eylül 2023 15:02

bilgisi olan yok mu ????

tek.memur
Aday Memur
13 Eylül 2023 16:06

Bu ay kesinti başlar...aylıgından kesinti başladımı tapu ya dokunmazlar...

gokhankakiz, 2 hafta önce

İCRA BU AY MI BAŞLAR ?

gokhankakiz
Daire Başkanı
13 Eylül 2023 16:10

BORCUM 170000 TL DEN FAZLA. YİNE DE TAAPUYA DOKUNAMAZLAR DEĞİL Mİ ?

Mustafax5908
Aday Memur
13 Eylül 2023 16:21

icra ilçe meme henüz ulaşmadığında n bu ay tam maaş alırsın, üzerine ne varsa satış yönünden haciz konulur,paylı hisselerin haczi bıraz sıkıntılı olur,öncelikle ortaklardan birine satılabilir ancak,o yüzden o işe girmezler,sadece maaşından kesilir

tek.memur
Aday Memur
13 Eylül 2023 16:45

Aynı durumdayız hocam suan benım maastan 6000 tl kesiliyor temmuzdan beri ocak 2023 te başladı kesinti... icralık borcum 50 bin o kadar ödememe rağmen hala 50 bin duruyor borç...bankanın istediğide bu toplu bir para bulup kapatmak en iyisi..suan kesilen sadece faize gidiyor ana para sabit kalıo

gokhankakiz
Daire Başkanı
13 Eylül 2023 17:53

Hocam icra talebi ilçe mem?e ulaştı ve 15 eylülden itibaren kesinti yapılacak diyor ama uyapta hala ilçe milli eğitim taraf olarak görünmüyor?

Dahihoca
Yasaklı
13 Eylül 2023 17:57

KİNAMA CEZASİDA alirsin

gokhankakiz
Daire Başkanı
13 Eylül 2023 18:50

O nereden çıktı şimdi ???

Dahihoca, 2 hafta önce

KİNAMA CEZASİDA alirsin

angrryy_teacher
Aday Memur
13 Eylül 2023 20:54

Hocam yıllarca icra ile uğraşmış birisi olarak yazıyorum. 7'nin üzerinde icra dosyam vardı.Sadece maaş haczi ile ödedim. Tabii zorlu süreç. Kanunda devlet memurlarına soruşturma ve ceza durumu var ama polis ve asker haricinde ceza alan duymadım. Ben o dönem bu ceza konusunu sorunca hocam hangi birine ceza verelim demişlerdi. Borç konusuna gelince hisseli tapu falan kimse uğraşmaz.En kolayı maaş haczi.Size tavsiye hiç bir evrakı imzalamayın. Avukatlar mesajla ya da eve gelerek resmen taciz ediyorlar. Boyun etmeyin,korkmayin. Ama dediğim gibi hiç-bir evrakı imzalamayın.

angrryy_teacher
Aday Memur
13 Eylül 2023 21:01

O dönem avukatlar koltuğunu alacağız, buzdolabını alacağız gibi insanlık dışı yöntemlerle eve gelip taciz ettiler.Dedigim gibi muvafakkatname imzalatmaya çalıştılar maaştan daha çok cekebilmek için kabul etmedim.Gece gündüz geldik geliyoruz koltuğu alacağız, salon takımını götüreceğiz gibi bı sürü tehdit.

umutXx
Şube Müdürü
13 Eylül 2023 21:12

ilçe milli eğitim uyapta neden taraf görünsün hocam, ilçe milli eğitim senin maaşının icrasını kesmekle yükümlü mutemettir sadece. borcun kime ise taraflar sen ile onun arasındadır.

Hocam icra talebi ilçe mem?e ulaştı ve 15 eylülden itibaren kesinti yapılacak diyor ama uyapta hala ilçe milli eğitim taraf olarak görünmüyor?

Dahihoca
Yasaklı
13 Eylül 2023 21:17

Maaşına işlem yatırımlarda mebe bildirirler kesinti için MEB bu parayı keser icra akacak kesinleşmiş ise ayrıca devlet memurları disiplin yönetmeliğinde var piyasaya borcunu ödemeyen memura kınama cezası verilir diye disiplin yön bak MEB de gözlerimle gördüm borcunu piyasaya ödememiş MEB bildirilmiş alacaklar ile ilgili borçlu öğretmenlere MEB kınama tebliğleri yazıları gonderiyordu

gokhankakiz
Daire Başkanı
14 Eylül 2023 11:20

CEZA ALIP ALMADIĞIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM ?

Yasliogretmen55
Aday Memur
14 Eylül 2023 12:02

Hocam ayni durumdayım fakat benim adima olan tapu hisseli, 2 yildir herhangi bir satış işlemi yapilmadi icra maaştan kesmeye devam ediyor

bilen yok mu ?

Yasliogretmen55
Aday Memur
14 Eylül 2023 12:08

Ceza falan almazsiniz hocam endişe etmeyin

gokhankakiz, 1 hafta önce

CEZA ALIP ALMADIĞIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM ?

İnadınaAtatürk
Aday Memur
14 Eylül 2023 13:52

eskiden mal beyanında bulunma zorunluluğu olduğu icin üstüne kayıtlı malları belirttiğin icin maldan da alıyorlardı ama simdi o zorunluluk yok eğer sen benim evim var demissen alırlar maasın 25 bin diyelim ayda 6250 keserler icranda 6 ayda bir ortama yüzde 15 zam gelse maaslara en kötü ihtimal 2 senede biter icran

İnadınaAtatürk
Aday Memur
14 Eylül 2023 13:56

hic bise olmaz öyle bise olsa benim coktan memurluktan atılmam lazımdı 20 kere icralık oldum ha uzun süredir icram yok icraya düsmeyen memur mu var

Dahihoca, 2 hafta önce

KİNAMA CEZASİDA alirsin

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi