Merhaba başvuruya az kalmış olmasına rağmen bu başlık altında henüz fazla bir paylaşım olmadı.Bence juri verdiğiniz örnekte olumsuz görüş bildirmez kriterler değişecek ama objektif şekilde eski kritere göre değerlendirir diye düşünüyor/umuyorum. öncesinde de kitap bölümünden puanı çok makale az eleştirisini yapabiliyorlardı bazı juriler, bazıları ise puan hesabı ile gereken puanı elde etmiş diye olumlu veriyorlardı yine bu şekilde olur diye düşünüyorum.
Merhaba başvuruya az kalmış olmasına rağmen bu başlık altında henüz fazla bir paylaşım olmadı.Bence juri verdiğiniz örnekte olumsuz görüş bildirmez kriterler değişecek ama objektif şekilde eski kritere göre değerlendirir diye düşünüyor/umuyorum. öncesinde de kitap bölümünden puanı çok makale az eleştirisini yapabiliyorlardı bazı juriler, bazıları ise puan hesabı ile gereken puanı elde etmiş diye olumlu veriyorlardı yine bu şekilde olur diye düşünüyorum.
Dr.ButWhat , 2 yıl önce
Sanıyorum ki birkaç hafta sonra hep beraber bu başlık altında toplanılacak. Ben genel bir soru ile herkesin fikrini almak istiyorum.
Koşullar 2024 Marttan sonra değişeceği için sizce jüriler nasıl bir yaklaşım izleyecekler?
Örneğin; sosyal bilimler alanında bir adayın doktora sonrası 8 kitap bölümü 3 makalesi 2 bildirisi 30 SSCI atıfı olsun. Doktora öncesinde ise 4 kitap bölümü 8 makalesi 25 bildirisi olsun. Sizce bu aday için sırf doktora öncesi makalesi az diye olumsuz görüş bildirilir mi?
Benzer durumlarda mesela kitap bölümleri yanmasın isteyen insanların başvuruları için diğer koşullar minimum düzeyde tamamlanırken kitaplar çok fazla ise bu gerekçe gösterilerek başvurular başarısız ilan edilebilir mi? Edilirse itirazlarda ÜAK'ın yanıtı ne olur?