Editörler : supporters.
«323324325326327328329330331332333334335

CilginnFbli
Aday Memur
27 Kasım 2024 15:39

Arkadaşlar merhaba. Ekim 2023 başvurum iptal edilip, sonra tekrar jüri sürecine giren ve sonrasında etik ihlal iddiası ile başvurumun iptali ile sonlanan süreçte çok yıprandım. idare mahkemesine dava açtım ve davayı kazandım. şimdi üak temyize götürmüş, ama yürütmeyi durdurma kararı çıktı. bilen hocalarım yazabilir mi? üak sistemi ne zaman açar? süreç nasıl ilerler?

27 Kasım 2024 19:22

Bu ÜAK''ın kaybettiği kaçıncı dava oldu artık. Hocam sizi tebrik ediyorum. ÜAK artık kendine çeki düzen vermeli. Şu forum sayesinde emin oldum ki ÜAK'ın hatalari bireysel değil sistematik.

CilginnFbli, 2 ay önce

Arkadaşlar merhaba. Ekim 2023 başvurum iptal edilip, sonra tekrar jüri sürecine giren ve sonrasında etik ihlal iddiası ile başvurumun iptali ile sonlanan süreçte çok yıprandım. idare mahkemesine dava açtım ve davayı kazandım. şimdi üak temyize götürmüş, ama yürütmeyi durdurma kararı çıktı. bilen hocalarım yazabilir mi? üak sistemi ne zaman açar? süreç nasıl ilerler?

yosemitesan
Aday Memur
07 Aralık 2024 03:03

Daha kötüsünü kendimden örnek verebilirim. Konu başvurulan temel bilim alanı ile uyuşmuyor diye tek bir jüri üyesinin iddiası üzerine ilgili tüm yayın ve bildirilerim puanlamadan düşüldüğü halde sadece bildiri faaliyetlerinden minimum 5 puan şartının 0.3 puan altında bırakıldım ve mahkeme süreci devam ediyor. Daha da komik trajikomik tarafı aynı konudan yayın yaptığım ve ortak yazar olan bir doktor öğretim üyesi arkadaşım aynı dönemde başvurup doçentliğini aldı. Bana isnat edilen gerekçeden dolayı da herhangi bir puan kaybı yaşamadı. Daha da kötüsü, makalenin basıldığı derginin adı içerisinde uygun değildir denilen bilim alanının adı da geçiyor. İnsanların hakkı ve emekleriyle oynamak bu kadar kolay maalesef.

korkarım.ama.galiba, 3 ay önce

Üst üste yazıyorum çünkü ciddi bir kötü niyet var. Ben 150'nin üzerinde puanla başvurdum sosyalden. Tebliğde 12 puan ekledim. Tebliğden 5 puan gerekirken, sırf kalmam için 3 puanda bırakmış. Yani sadece 2 puanla bırakmak istemiş ve bırakmış. Bu saf kötülüktür.

ihsan0959
Aday Memur
09 Aralık 2024 12:16

Merhaba Hocalarım;

Ekim 2023 başvurum 310 günlük sürecin ardından etik ihlal gerekçesiyle reddedildi.

Ocak 2024 sonunda sisteme ihlal iddiası düştü, Mart ayı başında elime gerekçeler ulaştı. İddialara karşı cevaplarımı ilettim ve sonrasında bazı makalelerimde düzeltme/correction yayımlandı.

Düzeltme yayımlanan makalelerin bilgisini de Temmuz ayında Komisyona ilettim.

Bu süreç boyunca sistemimde hep aynı ibare yazıyordu. "Süreç şeffaf,... bilgi alma yollarına tevessül etmeyiniz..."

Bügün itibariyle de başvuru etik ihlal sebebiyle iptal edilmiştir ve başvuru süreci sonlanmıştır ibaresi var.

Hangi makale için etik ihlal kararı verildiği bilgisi de elimize ulaşacak mı ayrıntılı olarak? Acaba düzeltme/correctionlar dikkate alındı mı, nasıl öğrenebilirim? Buna itiraz hakkım var mı? Bir sonraki başvurumda nasıl bir süreç izleyeceğim?

Bilgisi olan hocalarımın yardım ve desteğini bekliyorum,

İyi çalışmalar dilerim

şewket şensoy
Daire Başkanı
10 Aralık 2024 23:02

Hocam öncelikle alan memurunuzu telefonla arayıp bilgi almaya çalışabilirsiniz. Muhtemelen gerekçeli iptal kararı posta ile size gelecektir. Uak evrak kayıti arayıp takio no talep ediniz. Gerekçelerin aksini ispat edebilecek kanıtlarinız varsa itiraz edebilirsiniz. Edin tabiki hakkınızi kullanın. Ancak uak a itiraz etmek ÇOĞUNLUKLA havanda su dövmek gibi birşey. Ne yazdığınızi okumadan cevap veriyorlar. Genelde tek cümlelik "itirazınız reddedilmiştir" seklinde cevaplar. Örneğin benim başvurum asgariden iptal edildi. Ancak oldukça bariz bir maddi hata var. Aslinda asgariyi sağlıyorum. Iptal edilmemesi gerekiyor. 2 kez itiraz ettim. Ancak okuyup anlamamıslar bile. Doğrudan ret. Dava açtım tabiki de. Önce davayı kazanacağım Allah ın izniyle. Sonra da bu özensiz iş yapma biçimleri, aleni hak kaybı yaşatmaları yüzunden maddi-manevi tazminat davası ile karşı karşıya kalacaklar.

Eğer iptal gerekçelerine karşı kanıtlarınız var ise ya da sağlam bir avukat hukul bürosu size bu gerekçelerden aklanacak kanıtlar bulabiliyor ise mutlaka dava açın. Ama yok ise adamlar haklı ise hic kendinizi yormayın. Etik ceza alan yayınlarınızı aklınizdan ve akademik yaşaminizdan tamamen silin. Yerine yenilerini hazirlayın. Sonraki başvurunuzda bu etikli yayinları asla beyannameye koymayın ve önceki başvuruda etik ceza aldıklarını mutlaka başvuri esnasindaki adımlarda belirtin. Aman unutmayın.

ihsan0959, 2 ay önce

Merhaba Hocalarım;

Ekim 2023 başvurum 310 günlük sürecin ardından etik ihlal gerekçesiyle reddedildi.

Ocak 2024 sonunda sisteme ihlal iddiası düştü, Mart ayı başında elime gerekçeler ulaştı. İddialara karşı cevaplarımı ilettim ve sonrasında bazı makalelerimde düzeltme/correction yayımlandı.

Düzeltme yayımlanan makalelerin bilgisini de Temmuz ayında Komisyona ilettim.

Bu süreç boyunca sistemimde hep aynı ibare yazıyordu. "Süreç şeffaf,... bilgi alma yollarına tevessül etmeyiniz..."

Bügün itibariyle de başvuru etik ihlal sebebiyle iptal edilmiştir ve başvuru süreci sonlanmıştır ibaresi var.

Hangi makale için etik ihlal kararı verildiği bilgisi de elimize ulaşacak mı ayrıntılı olarak? Acaba düzeltme/correctionlar dikkate alındı mı, nasıl öğrenebilirim? Buna itiraz hakkım var mı? Bir sonraki başvurumda nasıl bir süreç izleyeceğim?

Bilgisi olan hocalarımın yardım ve desteğini bekliyorum,

İyi çalışmalar dilerim

Toplam 6685 mesaj
«323324325326327328329330331332333334335

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi