Editörler : **sude**
13 Eylül 2023 20:11

Devlet tüm imkanlarını ibf liler için zorlarken bile tek çatı altında birleşiyor. Ya mimarlara ne de

Mimarlar 10-30 binlerle mimar olurken yata yata mezun olan adamlar atanıp takır takır para alıyor vay bee, Her kadro ibf liye açılıyor ben artık ilan takip etmiyorum işletme iktisat maliye görmekten usandım demek ki dedim bizim bu ülkede mimarlar olarak yerimiz yok. Çok yazık gerçekten.

MrThuganomics
Aday Memur
14 Eylül 2023 09:27

Gerçekten şu forumda sürekli seni görmekten çok sıkıldım. Başka bir başlıkta da 4001 alımları neden az diye ağlıyordun. MEB büro personeli alımlarında dahi atanamamışsın, burada kadro az diye veryansın ediyorsun. 70 bile alamayıp mimar olmayı mı bekliyorsun cidden ? Mimar alımı tatmin edici seviyede olsa bile gerçekten atanabileceğini mi sanıyorsun ? İlaveten mimar olduğunu da düşünmüyorum. Tamamen işsiz bir trolsün sadece. Bence yata yata okul okuyan da sensin. Kesin pandemi zamanı kopyayla falan mezun olmuşsundur. (Olabildiysen eğer.) Üniversite hayatında hiçbir şey yapmayıp KPSS'den rastgele puan alayım da atanayım derdindesin. Firmalar senden CV isteseler özgeçmişin boş A4 kağıdından ibarettir. Diğer insanlara huzursuzluk verme. Bizleri de siteyi de sal biraz.

Mirza10
Aday Memur
14 Eylül 2023 09:59

90 puanla atanamayan mımar. mebin 4500 alımında nerelerdeydın. iibfden daha 1000 bile olmayan alımına ne hakla laf atıyorsun. 2022 kpss sınavında sadece işletmeden 130 bin kişi sınava girdi. diğer 70e yakın bölumlerı saymıyorum bıle. 2023 sınavında kaç mımar sınava girdi. ufacık beyninle sen bunları nasıl aynı kefeye koyarsın. allah anana babana sabır versin. o kadar spermin arasından sen nasıl birinci oldun yazıkk şaşıyorum sana.

mimarbuse
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:26

merak etme benden çok daha düşük puanlılar atandı her türlü ispatlayabilirim ben o alımı (MEB alımı) kaçırdım ayrıca mimar olmuş biri neden büro personeli olmaya mecbur edilir ki ?? Mimarların hakkı bu mu gece gündüz uyumadan proje çizdik ne çektiğimi sadece meslektaşlarım anlayabilir yeri geldi ailelerimiz bile uyumadı bizlere destek olmak için şimdi ise işsizlik yüzünden uyuyamıyoruz. Mimarlara uyumak haram oldu........

MrThuganomics, 1 hafta önce

Gerçekten şu forumda sürekli seni görmekten çok sıkıldım. Başka bir başlıkta da 4001 alımları neden az diye ağlıyordun. MEB büro personeli alımlarında dahi atanamamışsın, burada kadro az diye veryansın ediyorsun. 70 bile alamayıp mimar olmayı mı bekliyorsun cidden ? Mimar alımı tatmin edici seviyede olsa bile gerçekten atanabileceğini mi sanıyorsun ? İlaveten mimar olduğunu da düşünmüyorum. Tamamen işsiz bir trolsün sadece. Bence yata yata okul okuyan da sensin. Kesin pandemi zamanı kopyayla falan mezun olmuşsundur. (Olabildiysen eğer.) Üniversite hayatında hiçbir şey yapmayıp KPSS'den rastgele puan alayım da atanayım derdindesin. Firmalar senden CV isteseler özgeçmişin boş A4 kağıdından ibarettir. Diğer insanlara huzursuzluk verme. Bizleri de siteyi de sal biraz.

mimarbuse
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:29

Meb alımları ne yazık ki kariyer kapısında yoktu ilan verilmedi meğer merkezi alımlar farklıymış ösym yapıyormuş hayatımda ilk defa kpss ye girdim. İnsanlara sordum kariyer kapısını takip et dediler ösym yi takip etmem gerektiğini bilmiyordum. Meb alımını göremedim ve benden düşük puanlılar atandı. Pul kadar puan yapan bölümler atanırken neden mimarların 93 alması gerekiyor neden 85-90 alan atanamıyor kendi mesleğini yapamıyor sen bunu düşün biraz. Ebe mesela tam 30 net yaparak 62 puan alıp atanabiliyor üşenmedim 62 puan neye denk geliyor diye hesapladım tam 30 net çıktı . Onlar 30 netle atanırkken neden mimar 90 üstü net yapmak zorunda bu bölümlerin üstünlüğü nedir ?? Bir sürü şehir yıkılmış yok olmuş depremde ve mimar ihtiyacı çokken neden işsizliğe mahkum ediliyoruz ??

Mirza10, 1 hafta önce

90 puanla atanamayan mımar. mebin 4500 alımında nerelerdeydın. iibfden daha 1000 bile olmayan alımına ne hakla laf atıyorsun. 2022 kpss sınavında sadece işletmeden 130 bin kişi sınava girdi. diğer 70e yakın bölumlerı saymıyorum bıle. 2023 sınavında kaç mımar sınava girdi. ufacık beyninle sen bunları nasıl aynı kefeye koyarsın. allah anana babana sabır versin. o kadar spermin arasından sen nasıl birinci oldun yazıkk şaşıyorum sana.

nesli521
Aday Memur
15 Eylül 2023 11:53

mimarbuse hocam çok haklısınız. Herkes hakkı olan kadroyu almalı ve atanmalı. İşsizlik yıpratıcı bir süreç. Ancak bu isyanı başka fakülteler üzerinden yapmak yanlış. Zamanında bizlere de bu kadar kadro gelmiyordu. Herkes atansın biz iibfliler olarak niye şu bu demedik kendimize baktık. Lütfen sizde kendinize bakın. İnşallah en kısa zamanda mimarlara da toplu atama gelir. Herkes atanmayı hakediyor. Hayatta başarılar...

mimarbuse
Aday Memur
15 Eylül 2023 12:48

umarım mimarlara da kadro açılır 50 bin tıbbi sekreter alımı oldu ben 720. oldum kendi alanımda bin mimar alsalar kesin gireceğim ama 30-40ta kalıyor her sene.

50 bin nerdeeee bin nerde düşünün haksızlığı.

Büro personeli olayım dedim artık baktım mimarlık yapamıyoruz bu ülkede, orda da hep işletme iktisat maliye orda anladım ki devletin tüm kapıları kapandı mimarlara. Özel sektör desen asgari ücret verip haftata 6-7 gün çalıştırıyorlar. Hızlı olman mükemmel çizmen bekleniyor. Her an kovulma tehdidiyle karşı karşıya kalıyorsun. Çizim işi nakış işlemek gibi ince iş öyle bilgisayar başında boş oturmaya benzemez. Emek ve dikkat gerektirir.

4001 alımı da kaçırdım meb e mucizevi alım olmuş bundan sonra alım olur mu bilmiyorum. Boşuna okumuş olmak boşuna yüksek puan yapmış olmak çok üzücü. 20-30 bin sıralamayla yerleştiğimiz mimarlığın itibarsızlaştırılması çok acı.

Mimarlıgı kazanmak için uyumadık gece gündüz çalıştık. Kazandık okurken uyumadık jürilere pafta yetiştireyim derken sabahladık.

şimdi yine uyumuyoruz işsizlik sorunu ne olacak diye. Mimarlar işsiz mimarlar evlenemiyor bile. Barajı zor aşan bölümler takır takır para kazanırken çok okuyup çok emek vermemizin bedelini çok ağır ödüyoruz. Resmen fazla ders çalıştık sınavlarda başarılı olduk diye cezalandırılıyoruz.

Eskiden çok okuyan çok emek veren bunun karşılığını alır rahat eder sanırdım. Şimdi ise okumayan daha itibarlı daha mutlu daha cebi dolu. Bir çocuğum olursa sakın ders çalışma ekmek bulamazsın diyeceğim ona. Ben çalıştım boşa gitti yata yata okul bitirenler karşımda konuşma cürretini gösterebiliyor bir gün defter açma zengin olursun bu ülkede diyeceğim.

nesli521, 1 hafta önce

mimarbuse hocam çok haklısınız. Herkes hakkı olan kadroyu almalı ve atanmalı. İşsizlik yıpratıcı bir süreç. Ancak bu isyanı başka fakülteler üzerinden yapmak yanlış. Zamanında bizlere de bu kadar kadro gelmiyordu. Herkes atansın biz iibfliler olarak niye şu bu demedik kendimize baktık. Lütfen sizde kendinize bakın. İnşallah en kısa zamanda mimarlara da toplu atama gelir. Herkes atanmayı hakediyor. Hayatta başarılar...

nesli521
Aday Memur
15 Eylül 2023 16:52

mimarbuse hanım öfkenizi anlıyorum, anlayabiliyorum o süreçlerden geçtim. Her meslek kıymetli. Ama sadece sizler çalışmış sadece sizler başarılı sadece sizler emek vermiş gibi aksettirip insanları lütfen küçümsemeyin. Bu davranış şekli çok yanlış. Öfkenizin muhattabı bizler değiliz. İşsizlik zor bir süreç çok haklısınız. Rabbim en kısa zamanda sizi de mutlu etsin. İnşallah her alandan atama çoğalsın. Ama lütfen insan küçümsemekten vazgeçip önünüze bakın. Kimse kimseden üstün değil hepimiz insanız..

mimarbuse
Aday Memur
17 Eylül 2023 10:21

Küçümsemek değil aslında sadece birileri 60 puanlarla atanırken neden biz 90 üstü yapmak zorundayız bunu anlamıyorum. Üni girerken de en yüksek puanlarla girdik. Yüksek puan almanın güzel bir karşılığı olmalıydı. Resmen ders çalıştığıma üzülüyorum ben şu an neden diyorum barajı aşıp da alelade bir bölüme girmedim. Çünkü biz gece gündüz ders çalışırken insanlar gezip eğleniyordu.

nesli521, 1 hafta önce

mimarbuse hanım öfkenizi anlıyorum, anlayabiliyorum o süreçlerden geçtim. Her meslek kıymetli. Ama sadece sizler çalışmış sadece sizler başarılı sadece sizler emek vermiş gibi aksettirip insanları lütfen küçümsemeyin. Bu davranış şekli çok yanlış. Öfkenizin muhattabı bizler değiliz. İşsizlik zor bir süreç çok haklısınız. Rabbim en kısa zamanda sizi de mutlu etsin. İnşallah her alandan atama çoğalsın. Ama lütfen insan küçümsemekten vazgeçip önünüze bakın. Kimse kimseden üstün değil hepimiz insanız..

MrThuganomics
Aday Memur
18 Eylül 2023 08:56

Aynen sadece sen zorluk yaşadın zaten üniversite okurken. Malum senin tabirinle İibfliler yata yata mezun olup atandı çünkü. O yüzden atanmak sadece senin hakkın(!). Kendini burada acındırmayı bırak. Evet gönül ister ki herkes istediğinin ve emeğinin karşılığını alsın fakat maalesef o iş öyle olmuyor. Devletin mimar alımları ne yazık ki uzun yıllardır kısıtlı ve +90 puanın yoksa bu mümkün olmuyor. Ama bu sana bunun hıncını burada İibf, sağlık, ön lisans vb bölümleri okuyup daha düşük puanlara atanan insanlara laf söyleme hakkı vermiyor. Bu arada gününün yarısını bu sitede geçiren, aynı konuyu yeni başlıklar altında ısıtıp ısıtıp önümüze koyan, sözde kendisinden daha düşük puanla atananlara laf söyleyerek ve insanlarla kavga edip huzursuzluk çıkararak geçiren birisi MEB alımlarını mı kaçırdı cidden ? Tabi sen de haklısın. Milletle kavga edip insanların keyfini kaçırmaktan görememişsindir alımları.

mimarbuse, 1 hafta önce

merak etme benden çok daha düşük puanlılar atandı her türlü ispatlayabilirim ben o alımı (MEB alımı) kaçırdım ayrıca mimar olmuş biri neden büro personeli olmaya mecbur edilir ki ?? Mimarların hakkı bu mu gece gündüz uyumadan proje çizdik ne çektiğimi sadece meslektaşlarım anlayabilir yeri geldi ailelerimiz bile uyumadı bizlere destek olmak için şimdi ise işsizlik yüzünden uyuyamıyoruz. Mimarlara uyumak haram oldu........

mimarbuse
Aday Memur
18 Eylül 2023 21:04

Hakkımızı düşük puanlılara yediriyorlar ve ben hakkımı sonuna kadar haram ediyorum. Herkes hak ettiği yerde olmalı !!

MrThuganomics, 6 gün önce

Aynen sadece sen zorluk yaşadın zaten üniversite okurken. Malum senin tabirinle İibfliler yata yata mezun olup atandı çünkü. O yüzden atanmak sadece senin hakkın(!). Kendini burada acındırmayı bırak. Evet gönül ister ki herkes istediğinin ve emeğinin karşılığını alsın fakat maalesef o iş öyle olmuyor. Devletin mimar alımları ne yazık ki uzun yıllardır kısıtlı ve +90 puanın yoksa bu mümkün olmuyor. Ama bu sana bunun hıncını burada İibf, sağlık, ön lisans vb bölümleri okuyup daha düşük puanlara atanan insanlara laf söyleme hakkı vermiyor. Bu arada gününün yarısını bu sitede geçiren, aynı konuyu yeni başlıklar altında ısıtıp ısıtıp önümüze koyan, sözde kendisinden daha düşük puanla atananlara laf söyleyerek ve insanlarla kavga edip huzursuzluk çıkararak geçiren birisi MEB alımlarını mı kaçırdı cidden ? Tabi sen de haklısın. Milletle kavga edip insanların keyfini kaçırmaktan görememişsindir alımları.

mimarbuse
Aday Memur
18 Eylül 2023 21:25

Alışmışsın tabi ekmek elden su gölden nemalanamayacağım diye korkuyorsun anlıyorum seni . 30 netle atanmak alışkanlık oldu kim ezberleyecek tarihi coğrafyayı zor dmi tüm şıkları A işaretlesen 30 net yaparsın zaten. Hiç yorulma sen. Senin yerine mimarlar mühendisler yorulur sen yat

MrThuganomics, 6 gün önce

MrThuganomics
Aday Memur
19 Eylül 2023 14:35

Burada bize laf yetiştirdiğin zaman kadar çalışsaydın KPSS'de derece yapardın. Hala laf yetiştirmeye çalışıyorsun. Diğerlerinin kontenjanlarını eleştirene kadar git hakkını ara . Gerçi sen bu kafayla atanırsan da yazık senden iş bekleyeceklere. Ha bu arada ben atanıp da mesleğe başlayalı 7 ay oluyor. Kimin yatıp kimin çalıştığı belli, yorma olmayan kafanı troll. Bir gün sende oturup KPSS çalışırsan atanırsın belki.(Zannetmiyorum.). Açıl da hava gelsin biraz.

mimarbuse, 6 gün önce

Alışmışsın tabi ekmek elden su gölden nemalanamayacağım diye korkuyorsun anlıyorum seni . 30 netle atanmak alışkanlık oldu kim ezberleyecek tarihi coğrafyayı zor dmi tüm şıkları A işaretlesen 30 net yaparsın zaten. Hiç yorulma sen. Senin yerine mimarlar mühendisler yorulur sen yat

ris258
Aday Memur
19 Eylül 2023 15:00

Bu zihniyetle zaten hakettiğin yerdesin...

mimarbuse, 6 gün önce

Hakkımızı düşük puanlılara yediriyorlar ve ben hakkımı sonuna kadar haram ediyorum. Herkes hak ettiği yerde olmalı !!

MrThuganomics
Aday Memur
19 Eylül 2023 16:46

Sözde mimarlık okumuş ama büro personeli, memur alımlarına benim hakkım gözüyle bakıyor. 4001 alımı olmayınca da hakkım helal değil diyor. Kaza bela büro personelliği kazansa bu sefer de burada büro personelliğinden mimarlığa geçiş nasıl olur falan diye insanların kafasını şişirir. Kadro yakma, diğer binlerce insanın hakkına girme gibi konuları zerre umursamaz. Tamamen kendini düşünen tipik bir bencil troll. Allah ıslah etsin ne diyeyim. Kendisinin ciddi bir ruh sağlığı sıkıntısı var. En yakın zamanda konunun ehli bir uzmandan destek alması dileğiyle.

ris258, 5 gün önce

Bu zihniyetle zaten hakettiğin yerdesin...

mimarbuse
Aday Memur
20 Eylül 2023 09:08

kaç puanla atandın 30 netle mi ?

MrThuganomics, 5 gün önce

Burada bize laf yetiştirdiğin zaman kadar çalışsaydın KPSS'de derece yapardın. Hala laf yetiştirmeye çalışıyorsun. Diğerlerinin kontenjanlarını eleştirene kadar git hakkını ara . Gerçi sen bu kafayla atanırsan da yazık senden iş bekleyeceklere. Ha bu arada ben atanıp da mesleğe başlayalı 7 ay oluyor. Kimin yatıp kimin çalıştığı belli, yorma olmayan kafanı troll. Bir gün sende oturup KPSS çalışırsan atanırsın belki.(Zannetmiyorum.). Açıl da hava gelsin biraz.

Barış22122
Aday Memur
20 Eylül 2023 09:15

30 netle atanan iibli göstersene bana yoksa ama günahın boynuna

MrThuganomics
Aday Memur
20 Eylül 2023 09:51

Zeka seviyen ayakkabı numarandan daha az bunu biliyorsun değil mi ?

mimarbuse, 4 gün önce

MrThuganomics
Aday Memur
20 Eylül 2023 09:56

Aynen, sınavdan 2 ay sonra 30 netle atanan İibflilerdenim. Sen de ağlamaya devam edebilirsin.

mimarbuse, 4 gün önce

Mehmet-şeker
Aday Memur
20 Eylül 2023 12:30

Bu kadar ağlayıp hasetlendiğine göre belli ki alelade bir üniversiteden sıradan bir ortalamayla mezun olup kendini geliştirememişsin ki büro personeli olmak için bekliyorsun. Yoksa kalifiye bir insan olsan asgari ücret teklif etmezler sana. Sen kimseyi okuduğu bölümden çektiği puanla atanmasına kadar kimseyi küçümseyemezsin. En baştan zihniyetinde problem var böyle bi insan da memur olacaksa vay halimize. Bu kadar meraklısın madem büro personeli olmaya alımları nasıl kaçırıyorsun tek bir kanaldan alımlara bakacak kadar bilinçsizsin demek ki Google diye birşey var memurlar. Net ilan diye birşey var instagramda bile ara sıra görünüyor ilanlar hiç mi birisinde görmedin yani? Burda milleti küçümseyip kaos çıkaracağına git otur ders çalış da seneye atan bari sanki bi sen gece gündüz ders çalıştın eğer doğruysa 10-20 bin ile bölüme girdin. Herşey senin hakkın zannediyorsun ama çok büyük bir yanılgı içerisindesin. Devletin her branşa göre ihtiyacı değişir sana kim mimarlık oku devlete ataması derya deniz dediyse artık bilmiyorum da.

mimarbuse
Aday Memur
20 Eylül 2023 13:20

Mimara ihtiyaç var ama alım yok ! Sen bunu bir araştır bence :) Tıbbi sekreter ve güvenlik alımları bu kadar çokken mimara nasıl sıra gelsin

Mehmet-şeker, 4 gün önce

Bu kadar ağlayıp hasetlendiğine göre belli ki alelade bir üniversiteden sıradan bir ortalamayla mezun olup kendini geliştirememişsin ki büro personeli olmak için bekliyorsun. Yoksa kalifiye bir insan olsan asgari ücret teklif etmezler sana. Sen kimseyi okuduğu bölümden çektiği puanla atanmasına kadar kimseyi küçümseyemezsin. En baştan zihniyetinde problem var böyle bi insan da memur olacaksa vay halimize. Bu kadar meraklısın madem büro personeli olmaya alımları nasıl kaçırıyorsun tek bir kanaldan alımlara bakacak kadar bilinçsizsin demek ki Google diye birşey var memurlar. Net ilan diye birşey var instagramda bile ara sıra görünüyor ilanlar hiç mi birisinde görmedin yani? Burda milleti küçümseyip kaos çıkaracağına git otur ders çalış da seneye atan bari sanki bi sen gece gündüz ders çalıştın eğer doğruysa 10-20 bin ile bölüme girdin. Herşey senin hakkın zannediyorsun ama çok büyük bir yanılgı içerisindesin. Devletin her branşa göre ihtiyacı değişir sana kim mimarlık oku devlete ataması derya deniz dediyse artık bilmiyorum da.

Toplam 52 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi