Editörler : gubaz"eskiyara"
15 Eylül 2023 08:54

Teknik Öğretmen - Atölye/Laboratuvar Öğretmeni Ek Tazminatı

Merhabalar. Bir meslek lisesinde çalışan meslek öğretmeni branşına göre değişen oranlarda ek tazminat almaktadır. Meslek öğretmeni bu tazminatı idareci olduğu zaman da almaktadır. Sorum şu: Örneğin Bilişim Teknolojileri öğretmeni, alanı olmayan bir meslek lisesine (örneğin sağlık meslek lisesi) müdür yardımcısı olarak atanırsa bu ek tazminatı alabilir mi?

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 08:59

Evet

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 09:20

Kesin mi hocam? Bazı arkadaşlar alamazsın diyor.

Pelinin, 1 hafta önce

Evet

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 09:26

Kim diyor hocam? Ne biliyorlar da diyorlar, kesin merak etme

ayhan2023, 1 hafta önce

Kesin mi hocam? Bazı arkadaşlar alamazsın diyor.

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 09:27

Teşekkürler.

Pelinin, 1 hafta önce

Kim diyor hocam? Ne biliyorlar da diyorlar, kesin merak etme

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 09:28

Şöyle hocam sen örneği meslek lisesi olarak verdiğin için ben ona göre yanıt veriyorum, meslek lisesinde alısın, düz lisede alamazsın

metal3
Aday Memur
15 Eylül 2023 09:47

Hocam malesef alamazsın

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 09:48

Bak hocam @metal3 alamazsın diyor :)

Pelinin, 1 hafta önce

Şöyle hocam sen örneği meslek lisesi olarak verdiğin için ben ona göre yanıt veriyorum, meslek lisesinde alısın, düz lisede alamazsın

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 09:50

Sen boşver onu o almak istemiyorsa almasın:))

ayhan2023, 1 hafta önce

Bak hocam @metal3 alamazsın diyor :)

metal3
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:04

Teknik öğretmenin bu uygulamanın çokça örneğini gördüm ve yaşadım. Örneğin alanımda ders olmayan Halk Eğitim Merkezinde Müdür yardımcılığı yaptım alamadım. Süreçte İlçe emrine atandım ve Meslek okuluna görevlendirildiğim derse bir fiil girdiğim zaman aldım, yaz tatilinde ilçe emrinde olduğumdan yine ödeme yapılmadı

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 10:12

Sayın hocam benim artı yorumuma gerek yok sen zaten alınabileceğini kendin yazdığın halde alamazsın diyorsun çok enteresan

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:26

Madde şöyle diyor:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşa göre aşağıdaki oranlarda ilave Eğitim Öğretim Tazminatı ayrıca ödenir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmez.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/01/20140116-9-1.pdf

Linke bakınız. Madde 5 - c.

Ancak burada, branşında fiilen derse girmeyen diyor.. Ben başka okul türünde yine bilişim dersine girersem, fiilen derse girmiş olmuyor muyum? (Mesela liselerde Seçmeli Bilgisayar Bilimi veya Mesleki Gelişim Atölyesi dersleri var. Bunlar da alan dersi sayılmaz mı?)

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 10:35

Sayın hocam anladığım kadarı ile hiç meslek lisesinde görev yapmamışsınız o yüzden konudan hiç haberiniz yok, sayın hocam önce 80 nolu talim terbiyeyi aç onu bi incee, tüm alanlara bak sonra yine anlamazsan anlatıcam sana balık tutmayı öğretmek istiyorum :))

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:45

Hocam hep meslek lisesinde çalıştım :)) 80 nolu talim terbiye kararının linkini atar mısın? :)

Pelinin, 1 hafta önce

Sayın hocam anladığım kadarı ile hiç meslek lisesinde görev yapmamışsınız o yüzden konudan hiç haberiniz yok, sayın hocam önce 80 nolu talim terbiyeyi aç onu bi incee, tüm alanlara bak sonra yine anlamazsan anlatıcam sana balık tutmayı öğretmek istiyorum :))

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:50

https://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf

Evet burada diyor ki, Diğer alanların Bilişim Teknolojileri Alanına ait alan ortak/dal dersleri ve modülleri

Bu durumda mesleki gelişim atölyesi ortak ders. O zaman alabilmem lazım :)

ayhan2023, 1 hafta önce

Hocam hep meslek lisesinde çalıştım :)) 80 nolu talim terbiye kararının linkini atar mısın? :)

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 10:51

Hocam dalga mı geçiyorsun? Meslek lisesinde çalışıyor iseniz tüm bölümler de bilgisayar dersi olduğunu ve bu dersler alanınızın kaynaklık ettiğini bilmiyor musunuz? Linki bir zahmet kendiniz arayıverin

ayhan2023, 1 hafta önce

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 10:52

Tebrikler :))

ayhan2023, 1 hafta önce

https://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf

Evet burada diyor ki, Diğer alanların Bilişim Teknolojileri Alanına ait alan ortak/dal dersleri ve modülleri

Bu durumda mesleki gelişim atölyesi ortak ders. O zaman alabilmem lazım :)

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:53

Sonradan bu şekilde güncellenmiş:

Bilişim Teknolojileri Alanının;

? Bilgisayar Teknik Servisi

? Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik ? Web Programcılığı ? Veri Tabanı Programcılığı ? Yazılım Geliştirme

dallarının alan/dal dersleri ve modülleri /meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri

 Diğer alanların Bilişim Teknolojileri alanına ait bu dallarla ilgili alan/dal dersleri ve modülleri /

meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri

 Bilgisayar Bilimi

 Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojileri

 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

 Medya Okuryazarlığı

 Robotik Kodlama

 Yapay Zekâ Uygulamaları

 Dijital Sanatlar

Seçmeli Bilgisayar Bilimi dersi varsa ve girersem alabilirim o zaman.

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 10:55

Hocam alırsın her türlü merak etme :)

ayhan2023
Aday Memur
15 Eylül 2023 10:55

ayhan2023, 1 hafta önce

Sonradan bu şekilde güncellenmiş:

Bilişim Teknolojileri Alanının;

? Bilgisayar Teknik Servisi

? Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik ? Web Programcılığı ? Veri Tabanı Programcılığı ? Yazılım Geliştirme

dallarının alan/dal dersleri ve modülleri /meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri

 Diğer alanların Bilişim Teknolojileri alanına ait bu dallarla ilgili alan/dal dersleri ve modülleri /

meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri

 Bilgisayar Bilimi

 Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojileri

 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

 Medya Okuryazarlığı

 Robotik Kodlama

 Yapay Zekâ Uygulamaları

 Dijital Sanatlar

Seçmeli Bilgisayar Bilimi dersi varsa ve girersem alabilirim o zaman.

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 10:56

Hocam aç çerçeve öğretim programlarımı alanların derslerine bak için tam rahat etsin

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi