Editörler : gubaz"eskiyara"

15 Eylül 2023 16:52

Norm fazlası durumu ve yapilan uygulama

Degerli arkadaslar.Okulumuzda branşımızdan 15 saat dersimiz bulunmakta ve maaş karsiligini dolduruyoruz.Milli egitim branşımdaki diger arkadaslarla birlikte 6 saatlik zorunlu ekders görevi olarak baska okula gorevlendirmelerimizi yaptı.puan ustunlugu gozetmeden hepimize ekders oluru alindi.bizlerde itiraz dilekcesi hazirlayacagiz.bu konuda bilgi birikimi olan yonetmeliklere hakim arkadasların fikirlerine ihtiyacimiz var.Yardımcı olan herkese teşekkur ederim

coshuva
Genel Müdür
15 Eylül 2023 17:51

İtiraz etseniz de bişey değişmez. İhtiyaç varsa tamamlatırlar.

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 17:53

Neye itiraz ediyorsunuz hocam? 21 saate kadar girmek zorundasınız itiraz edip kendinize güldürmeyin insanları

Denklemkolik
Kapalı
15 Eylül 2023 17:59

hocam güldürecek bir durum yok.norm kadro hesabına göre puanı az olan görevlendirilir .aynı okuldakı tüm branşların suçu ne? bu konuda hazır cevaplarınızla değil bildiğiniz madde yönetmelik varsa onunla konuşursanız sevınırım

Pelinin, 1 hafta önce

Neye itiraz ediyorsunuz hocam? 21 saate kadar girmek zorundasınız itiraz edip kendinize güldürmeyin insanları

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 18:03

Ben zaten bildiğim yönetmelik maddesine göre konuşuyorum siz puanı en düşük olanın görevlendirileceğini nereden çıkarıyorsunuz? Siz istediğiniz kadar itiraz edebilirsiniz sonuç değişmez

Denklemkolik, 1 hafta önce

hocam güldürecek bir durum yok.norm kadro hesabına göre puanı az olan görevlendirilir .aynı okuldakı tüm branşların suçu ne? bu konuda hazır cevaplarınızla değil bildiğiniz madde yönetmelik varsa onunla konuşursanız sevınırım

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 18:11

Beni hazır cevaplılıkla suçluyorsunuz ama asıl siz ordan burdan duyduklarınızla ve alışılagelmiş uygulamalarla dilekçe yazmaya kalkıyorsunuz ben o dilekçeleri alan kişi olsam tabiki gülerim, yönetmelik çok açık ve net öğretmenlere eşit ders saati verilir nokta, sizin dediğiniz norm fazlası olan kişinin hakkını hukukunu bilmemesi ve zümreleri tarafından mobinge uğraması neticesinde görevlendirmeyi kabul etmesinden mütevellit yönetmeliği öyle sanıyorsunuz, umarım zümrenize mobing yapmazsjnız gerçi dilek yazacağız demeniz bile mobing

Denklemkolik
Kapalı
15 Eylül 2023 18:18

hocam siz benim sorumu anlamamışsınız biz tüm branş öğretmenleri olarak itiraz edeceğiz,kaldıkı norm fazlası görünen arkadaşta bizimle aynı durumda ve oda itiraz edecek.sizinle tartışmak istemiyorum.söylediğim şey çok zorunuza gitti ise özelden yazın cevap vereyim ama tartışmayı bilgi paylaşmak için kullanalım lütfen

Pelinin, 1 hafta önce

Beni hazır cevaplılıkla suçluyorsunuz ama asıl siz ordan burdan duyduklarınızla ve alışılagelmiş uygulamalarla dilekçe yazmaya kalkıyorsunuz ben o dilekçeleri alan kişi olsam tabiki gülerim, yönetmelik çok açık ve net öğretmenlere eşit ders saati verilir nokta, sizin dediğiniz norm fazlası olan kişinin hakkını hukukunu bilmemesi ve zümreleri tarafından mobinge uğraması neticesinde görevlendirmeyi kabul etmesinden mütevellit yönetmeliği öyle sanıyorsunuz, umarım zümrenize mobing yapmazsjnız gerçi dilek yazacağız demeniz bile mobing

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 18:21

Ben zaten bilgi pahlaşıyorum ama siz tartışma yarattığımı düşünüyorsunuz, durumu açıklıyorum, hocam norm fazlası tayini çıkana kadar ona sizden başka bir uygulama yapılamaz, sadece temelli tayin istemesi içün norm atanasında tercihte bulunur onun dışında başka hiç bir durumda sizden farklı bir uygulama yapılamaz, bu bilgiden ayrıca eğer aranızdan biri derseki ben oradaki tüm dersleri girerim o zaman o görevlendirilir onun dışında 21 saate itiraz etme hakkınız yok daha nasıl anlatılır bilmiyorum

hocam siz benim sorumu anlamamışsınız biz tüm branş öğretmenleri olarak itiraz edeceğiz,kaldıkı norm fazlası görünen arkadaşta bizimle aynı durumda ve oda itiraz edecek.sizinle tartışmak istemiyorum.söylediğim şey çok zorunuza gitti ise özelden yazın cevap vereyim ama tartışmayı bilgi paylaşmak için kullanalım lütfen

Denklemkolik
Kapalı
15 Eylül 2023 18:29

MADDE 20 nin 2 maddesi öyle söylemiyor hocam.bu konudaki uygulamalara ve açıklayıcı örneklere ihtiyamız var

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Kadrosunun bulunduğu okul ve kurum dışında görevlendirilme

MADDE 20- (1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları müdürleri; kendi okul ve

kurumlarında görevli öğretmenlere alanlarındaki dersler ile ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlardaki

dersleri dengeli olarak dağıttıktan sonra, aylık karşılığı ders saatini dolduramayanlar ile dağıtılamayan alan

derslerini en geç 15 gün içinde millî eğitim müdürlüğüne, (büyükşehir belediyesi bulunan merkezlerde il millî

eğitim müdürlüğüne) yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.

(2) Millî eğitim müdürleri; aylık ve zorunlu ek ders görevi saatlerini kendi okul ve kurumunda

dolduramayan öğretmenleri, öncelikle isteklilerden, istekli bulunmaması durumunda ise hizmet puanı en az

olandan başlamak suretiyle görev yerlerinin bulunduğu veya ikamet ettikleri belediye sınırları (büyükşehirlerde

büyükşehir belediyesi) içinde kalmak kaydıyla öncelikle alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer

alanlarda öğretmen ihtiyacı bulunan diğer okul ve kurumlarda görevlendirmek ve bu görevlendirmenin yerine

getirilip getirilmediğini izlemek zorundadır.

(3) Aynı belediye sınırları içinde alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda aylık

karşılığı ders ve ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler 9 uncu maddede sayılanlara

verilemez

Pelinin
Yasaklı
15 Eylül 2023 18:37

Hocam madde ortada, sizin yorumunuz yanlış olay şu, puanı en düşükten başladı ona 6 saat verdi, açık kapanmadı sıra sonrakine şeklinde devam eder, siz sanıyorsunuz ki tüm açığı norm fazlası tamamladın öyle değil, o neden ısrarla açıklıyorum, herkese sizin okul 15 vermek zorunda ve puanı düşük olanada 6 saatten fazla görevlendirme veremez o yüzden sıra size geliyor bu net ve basit bir mantık

Osman2019
Aday Memur
15 Eylül 2023 19:40

Bu açıklama gayet net ve anlaşılabilir, bunun üzerine yorum yapmak yanlış olur .

Pelinin, 1 hafta önce

Klubnika33
Aday Memur
15 Eylül 2023 20:09

Hocam puanı düşük olan diğer okullara ders tamamlamaya ya da geçici görevlemdirmeyle gider. Kalan dersler diğerlerine bölüştürülür.

atahoca
Genel Müdür
15 Eylül 2023 20:16

Sorunuzun cevabını vermişsiniz. Madde çok açık, yoruma gerek yok.

MADDE 20 nin 2 maddesi öyle söylemiyor hocam.bu konudaki uygulamalara ve açıklayıcı örneklere ihtiyamız var

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Kadrosunun bulunduğu okul ve kurum dışında görevlendirilme

MADDE 20- (1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları müdürleri; kendi okul ve

kurumlarında görevli öğretmenlere alanlarındaki dersler ile ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlardaki

dersleri dengeli olarak dağıttıktan sonra, aylık karşılığı ders saatini dolduramayanlar ile dağıtılamayan alan

derslerini en geç 15 gün içinde millî eğitim müdürlüğüne, (büyükşehir belediyesi bulunan merkezlerde il millî

eğitim müdürlüğüne) yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.

(2) Millî eğitim müdürleri; aylık ve zorunlu ek ders görevi saatlerini kendi okul ve kurumunda

dolduramayan öğretmenleri, öncelikle isteklilerden, istekli bulunmaması durumunda ise hizmet puanı en az

olandan başlamak suretiyle görev yerlerinin bulunduğu veya ikamet ettikleri belediye sınırları (büyükşehirlerde

büyükşehir belediyesi) içinde kalmak kaydıyla öncelikle alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer

alanlarda öğretmen ihtiyacı bulunan diğer okul ve kurumlarda görevlendirmek ve bu görevlendirmenin yerine

getirilip getirilmediğini izlemek zorundadır.

(3) Aynı belediye sınırları içinde alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda aylık

karşılığı ders ve ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler 9 uncu maddede sayılanlara

verilemez

15 Eylül 2023 21:35

Şu yorumununun ekran görüntüsünü al. Aağlık kuruluna git. Neyin var dediklerinde, bu yorumunu göster. Direkt %90 engelli raporunu al. Ötv.siz araç alırsın, işine yarar.

Klubnika33, 1 hafta önce

Hocam puanı düşük olan diğer okullara ders tamamlamaya ya da geçici görevlemdirmeyle gider. Kalan dersler diğerlerine bölüştürülür.

poseidon2035
Aday Memur
15 Eylül 2023 21:41

Hocam önce yönetmelik oku,okuduysan da gözünle oku ve beyninle alamaya çalış. Öğretmen arkadaş altı üstü puanı sizden düşük ve norm fazlası diye arkedaşınıza bencilliğinden ötürü Nazi Almanyasındaki Yahudi muamelesi yapmaya kalkma. Artı arkadaş yukarda yazmış engelli raporunuzu alırsanız otobüs vb bedavaya binebilirsiniz aklınızda olsun

Klubnika33, 1 hafta önce

melcea
Genel Müdür
15 Eylül 2023 23:24

Norm fazlasi gorunen arkadas da itiraz edecekse herhalde gitmeye gonullu. Istekli varsa once o gorevlendirilir maddede yazdigi gibi. O zaman sorununuz ortadan kalkar heralde. Onun haricinde idarenizin uygulamasini adil buldum.

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi