Editörler : gubaz"eskiyara"
15 Eylül 2023 23:26

Tekin Bey daha gelir gelmez 'TASARRUF' dedi!!?

Yeni MEB bakanı, daha gelir gelmez maalesef öğretmenlere yönelik gerçekleşecek yoğun bir tasarruftan bahsetti. Hâlbuki gelişmiş ülkelere baktığımızda en son tasarrufu eğitimde yaptıklarını görüyoruz. Şu hâlde ülkemizde eğitim üzerinde yjne bir operasyon döneceği düşüncesini kuvvetlendirmektedir!??

Hiçbir bakan kürsüye çıkıp kendi personeline tasarruftan bahsetmez iken Tekin Bakanın 'kemerleri sıkma ' söyleminde bulunması öğretmenlere tıpkı iktidardakiler gibi zerre kıymet vermediği anlamına gelmektedir!!?

Kendi personeline sahip çıkmayıp yerden yere vuran başka bir bakanlık var mıdır, pek sanmıyorum!!?

Öğretmenlik her fırsatta hem madden hem mânen bit(iril)mektedir!!?

atahoca
Genel Müdür
15 Eylül 2023 23:28

Tasarruf tedbirleri ilk olarak okullarda uygulanmaya başlandı.

Öğretmenler zaten sadece MEB'in değil diğer bakanlık ve derneklerin personeli gibi kullanılıyor. 4-5 yerden maaş alanları okuyoruz bazen... Bari öğretmenler de başka kurumlar için gerçekleştirdiği etkinler için onlarda dan mesai alsa...

15 Eylül 2023 23:44

Tasarruf önce sınıf defteri, zümre tutanakları, yıllık planlar gibi angarya olan işleri kaldırmakla başlanabilir. Ciddi manada kağıt tasarrufu sağlanmış olur. Ayrıca öğretmenler için de yük azaltılır. Çok fazla bürokratik işlem var ve bu yüzden ciddi maliyet oluyor. Ama maaşa gelirsek gelişmiş ülkeleri söylemiyorum bile gelişmekte olan ülkeler sıralamasında bile gerideyiz. Umarım tasarruf derken hayat standartlarımızı daha da düşürmek adına söylenmemiştir

halis4242
Genel Müdür
15 Eylül 2023 23:45

Aynen hocam, öğretmenlerin durumu daha da iyileştirilmesi gerekirken verilen haklar/ek dersler/promosyonlar/eğitim öğretim ödeneği de çok çok azaltılıyor hatta yok ediliyor!!? Günümüzde öğretmeni öğrenci bile takmıyor ki, değil ki veli/halk/bakan/iktidar... taksın!!? Herkes öğretmeni bir kaşık suda boğma derdinde maalesef!!?

atahoca, 1 hafta önce

Tasarruf tedbirleri ilk olarak okullarda uygulanmaya başlandı.

Öğretmenler zaten sadece MEB'in değil diğer bakanlık ve derneklerin personeli gibi kullanılıyor. 4-5 yerden maaş alanları okuyoruz bazen... Bari öğretmenler de başka kurumlar için gerçekleştirdiği etkinler için onlarda dan mesai alsa...

matagecen
Daire Başkanı
15 Eylül 2023 23:52

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Sanki adam okulları kapattı. Helal olsun işlevsiz DYK'ları azalttı. Helal olsun beslenme desteği altında israf olan tonlarca yemeğin önüne geçmeye çalıştı. Ne yaptı yani kötü. Ha ekdersler düşük ama onu da tabi ki bu bakan belirlemiyor.

atahoca
Genel Müdür
15 Eylül 2023 23:55

Sizin yazdığınızın dışında okulların inisiyatif alarak uyguladığı bazı tedbirler var. Başka bir başlık açarak okullarda uygulanan tedbirleri sormuştum.

matagecen, 1 hafta önce

Sanki adam okulları kapattı. Helal olsun işlevsiz DYK'ları azalttı. Helal olsun beslenme desteği altında israf olan tonlarca yemeğin önüne geçmeye çalıştı. Ne yaptı yani kötü. Ha ekdersler düşük ama onu da tabi ki bu bakan belirlemiyor.

Kagiş
Müsteşar
16 Eylül 2023 07:57

Bizden bir şey olmaz kardeşim!! Birçok arkadaş mesai doldurmak için okula geliyor. Kimsenin kimseye de eyvallahı kalmamış! Herkes kendi dalgasında ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modunda!!

Bizde alınan kararlar ve bunlarla ilgili yapılan reformlar siyasilerin koltuklarında oturma süreleriyle sınırlıdır!

Koltuk gidince sistem de sil baştan değişiyor hep! O yüzden dedim ya bizden olmaz agaa!! Olmayacak! Bakın işinize gücünüze, hayat geçip gidiyor be!)))

Velocıraptor
Genel Müdür
16 Eylül 2023 09:14

demek ki o arkadaşlar da hizmette "tasarruf" demişler :)

Kagiş, 1 hafta önce

Bizden bir şey olmaz kardeşim!! Birçok arkadaş mesai doldurmak için okula geliyor. Kimsenin kimseye de eyvallahı kalmamış! Herkes kendi dalgasında ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modunda!!

Bizde alınan kararlar ve bunlarla ilgili yapılan reformlar siyasilerin koltuklarında oturma süreleriyle sınırlıdır!

Koltuk gidince sistem de sil baştan değişiyor hep! O yüzden dedim ya bizden olmaz agaa!! Olmayacak! Bakın işinize gücünüze, hayat geçip gidiyor be!)))

16 Eylül 2023 10:29

Tekin bey mülakatı savunmak için kpss ortalaması düşük demiş. :)))

400 bin kişi giriyor 300 bininin puanı düşük diye kpss birincisine mülakat yapabiliyoruz. :))))

Koy taban puan uygulaması 75 diye.

Maksat bağcıyı dövmek.

Kagiş
Müsteşar
16 Eylül 2023 13:08

Üniversitelere alınan araştırma görevlisi, öğretim görevlisi gibi kadrolara yapılan atamalarda başarı ortalaması çok mu yüksek oluyormuş!))) Eşe dosta, akrabaya dağıtılan kadrolarla aile çiftliğine dönen yerlerde başarı çok mu yüksekmiş!!

difficulties, 1 hafta önce

400 bin kişi giriyor 300 bininin puanı düşük diye kpss birincisine mülakat yapabiliyoruz. :))))

Maksat bağcıyı dövmek.

16 Eylül 2023 13:35

maksat bağcıyı dövmek zaten. zaten istediğiniz gibi kendi adamlarınızı dolduruyorsunuz.

Kagiş, 1 hafta önce

Üniversitelere alınan araştırma görevlisi, öğretim görevlisi gibi kadrolara yapılan atamalarda başarı ortalaması çok mu yüksek oluyormuş!))) Eşe dosta, akrabaya dağıtılan kadrolarla aile çiftliğine dönen yerlerde başarı çok mu yüksekmiş!!

Capo calaberno
Aday Memur
16 Eylül 2023 13:44

1500 mevcutlu bir okulda sadece 1 hizmetli var. Okul lavabolarında doğru düzgün sıvı sabun yok. Sınıflar adeta çöplük. Duvarlar boyanmamış ve kir içinde. Çatı su akıtıyor. Bu bahsettiğim türkiye'nin metropol bir şehrinin merkezinden. Acaba daha nasıl tasarruf edilecek. Yoksa akşam 5 den sonra karanlık çökünce lambaları yakmayıp mum ışığında mı ders vereceğiz. Gerçi sınıfların lambalarının yarısı bozuk. Ama hergün derse başlamadan önce öğrencilerle yaptığımız sporun iyi gideri var. Devam bu şekilde. Uzaya gideceğiz.

atahoca
Genel Müdür
16 Eylül 2023 13:44

Geçen yıl İstanbul İlahiyat'ta yüksek lisans mülakatından hemen önce hocalardan biri dışarı çıkıp alınacaklar zaten belli, niye geldiniz demiş. Çocuklardan bazıları epey ağlamış. Kendi derece öğrencisini dahi kabul etmemişler. Bunlarda bile en azından puanlamaya bir sınır gelmesi lazım. Bir yakınım başka bir bölüme düşük mülakat puanına rağmen yüksek YDS ve ALES puanı ile doktoraya girmişti. Seni kazayla aldık (herhalde 0 vermediler diye üzüldüler) diye başlayan mobbingler sonrası yurtdışında daha kaliteli bir üniversiteye başvurup orada eğitimine devam etti.

Maksat bağcıyı dövmek.

16 Eylül 2023 16:10

her sene benzer hikayeleri dinliyoruz. değişmiyor maalesef.

atahoca, 1 hafta önce

Geçen yıl İstanbul İlahiyat'ta yüksek lisans mülakatından hemen önce hocalardan biri dışarı çıkıp alınacaklar zaten belli, niye geldiniz demiş. Çocuklardan bazıları epey ağlamış. Kendi derece öğrencisini dahi kabul etmemişler. Bunlarda bile en azından puanlamaya bir sınır gelmesi lazım. Bir yakınım başka bir bölüme düşük mülakat puanına rağmen yüksek YDS ve ALES puanı ile doktoraya girmişti. Seni kazayla aldık (herhalde 0 vermediler diye üzüldüler) diye başlayan mobbingler sonrası yurtdışında daha kaliteli bir üniversiteye başvurup orada eğitimine devam etti.

Kagiş
Müsteşar
16 Eylül 2023 21:11

Ben kimsenin adamı değilim! Yapılan yanlışları ironik olarak eleştiriyorum! Sen anlamadıysan o başka tabi!

maksat bağcıyı dövmek zaten. zaten istediğiniz gibi kendi adamlarınızı dolduruyorsunuz.

lutt
Şube Müdürü
16 Eylül 2023 21:23

Meşazını aldım gardeşim daha güşlü türküye için ben de eved diyorum

16 Eylül 2023 22:03

sana bişey diyen yok zaten. sen yanlış anlamışsın. birinci cümle ile ikinci cümleyi nasıl ayırabildin bağlamından.

Kagiş, 1 hafta önce

Ben kimsenin adamı değilim! Yapılan yanlışları ironik olarak eleştiriyorum! Sen anlamadıysan o başka tabi!

Velocıraptor
Genel Müdür
16 Eylül 2023 22:38

40 iq sahibi olduğum için bende evek diyorum :))
lutt, 1 hafta önce

Meşazını aldım gardeşim daha güşlü türküye için ben de eved diyorum

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi