Editörler : gubaz"eskiyara"
16 Eylül 2023 10:54

bakanin mulakat israri

Onu üniversiteye alırken yapacaksın sayın bakanım. Üniversiteye alıp 4-5 yıl oyaladıktan sonra sen öğretmen olamazsın demek hakka hukuka uygun değil. Olacaksa üniversiteye alım yaparken mülakat olmalı.

atahoca
Genel Müdür
16 Eylül 2023 13:32

Yıllar önce Anadolu Öğretmen Lisesi'ne öğrenci alımında ya da tercihinde, Şube Öğretmenler Kurulu'nun kararı gerekiyordu. Bakanın yaptığı ders anlatma kabiliyeti olan iletişim becerisi yüksek olan öğretmen seçimi üniversite bitimi sonrası çok geç. Zaten Eğitim Fakültelerinde bu iş hallolması lazım.

Bakan inaçlı biriyim kimsenin hakkı yenmeyecek demiş. Bu subjektif bir ölçü ve mülakatları bizzat bakan yapmayacak. Objektif ölçüler getirilmeye çalışılsa da daha önceki örneklerde durum meydanda.

Ve mülakatların kalkması seçim vaadiydi.

235U
Genel Müdür
16 Eylül 2023 16:46

Bakanın mülakat karnesi 2012 2014teki eğitim yöneticisi mülakatlarında olanlar nedeniyle ortadadır

halen o tabaka okullarda kan kusturmakta herkes bunu biliyor

4 5 yıl eğitim fakültesi okuttuktan sonra senden oşmaz yeğenim mi diyeceksiniz?

o zaman engelli öğretmen atamasını nereye koyacağız?

öğretmen liselerini kapatan yine bu bakandı müsteşarken o zaman neyi planlamıştın peki demezler mi adama? diyemiyorlar işte

Mülakat yapacak bürokratların eğitime olan yatkınlıkları ne derecedir onu kimse biliyor mu?

Allahım sen gençlere yardım et

yapacak en mantıklı şey eğitim fakültelerine özel yetenek gibi bir sınıav mülakat yaparak öğrenci almaktır başka yollar net bir şekilde hak yemek için tasarlanmıştır

fakültede 10 tane eğitim profunun öğretmen olur deyip diploma verdiği adaya ne olduğu belirsiz 3 tane bürokrat öğretmen olmaz diyecek biz bunu hak hakkaniyetin neresine koyacağız

o adamın yanan 4 5 yıllık eğitimi hayallerini ömrünü ne yapacağız pardon mu diyeceğiz

azıcık akıl mantık arkadaş azcık yaw memleketin anasını ağlattınız.

skramz
Daire Başkanı
16 Eylül 2023 17:07

cidden eğitim fakütelerine özel sınavla almak çok mantıklı olurdu

235U, 1 hafta önce

Bakanın mülakat karnesi 2012 2014teki eğitim yöneticisi mülakatlarında olanlar nedeniyle ortadadır

öğretmen liselerini kapatan yine bu bakandı müsteşarken o zaman neyi planlamıştın peki demezler mi adama? diyemiyorlar işte

Mülakat yapacak bürokratların eğitime olan yatkınlıkları ne derecedir onu kimse biliyor mu?

yapacak en mantıklı şey eğitim fakültelerine özel yetenek gibi bir sınıav mülakat yaparak öğrenci almaktır başka yollar net bir şekilde hak yemek için tasarlanmıştır

fakültede 10 tane eğitim profunun öğretmen olur deyip diploma verdiği adaya ne olduğu belirsiz 3 tane bürokrat öğretmen olmaz diyecek biz bunu hak hakkaniyetin neresine koyacağız

o adamın yanan 4 5 yıllık eğitimi hayallerini ömrünü ne yapacağız pardon mu diyeceğiz

friedhelm
Daire Başkanı
16 Eylül 2023 17:14

Bunların var bir planı yine. Yine bir şey karıştırıyorlar. Seçmeli ders şu bu derken üç ayda her şeyi alt üst ettiler. Bu Cumhurbaşkanının seçim vaatleriyle ters düşmek demektir.

Karbonat-ER0L
Aday Memur
16 Eylül 2023 17:16

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

mülakat bu şekilde şeffaf ve seçici bir şekilde olacaksa çok doğru. (detaylar anasayfada var)

sonuçta 2 kelimeyi bir araya getiremeyen biri sırf ders çalıştı diye gidip derse sokulmaya çalışıyor. tamam bilgi var ama hocalık başka şey. .çocukların oyuncağı oluyorlar sonra.

bu şekilde mülakat çok doğru . tam destek vermeliyiz yöneticiler olarak.

atahoca
Genel Müdür
16 Eylül 2023 18:21

Tespit gibi tespit.

235U, 1 hafta önce

atahoca
Genel Müdür
16 Eylül 2023 18:28

Yönetici mülakatlarında sorulan sorular meydanda. Ben hiç girmedim arkadaşlarımdan işittiklerim acayip sorular. Sarı kravat takma esprileri yapılıyordu.

RTÜK üyelerine yayınları kanal ismi değiştirerek göndersek sonuç ne olurdu. Gerçi oradan da liste elimize geliyor diye vicdan yapanlar var.

Mülakatı yapanlar adayları tanımayacakmış bu arada...

Güven tesis edilmeden yapılacak her hareket şüphe uyandırmaya devam edecektir.

Bu arada Eğitim Fakülteleri de kapatılmalı. Yetiştirdikleri insanlara güvenilmiyor ve hiçbir tepki vermiyorlar.

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
16 Eylül 2023 19:09

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Bakan Bey'i takdir ediyorum. Kendisinden bekleneni uyguluyor. Müsteşar olduğu dönemden çok iyi şekilde tanıyoruz kendisini. Halkımızın tercihini yaptı, Bakan Bey de bakanlığını bu tercih çerçevesinde şekillendirmeye çalışıyor. Umarım bizim beklentimizi de aşacak icraatları olur.

Hgoz
Aday Memur
16 Eylül 2023 19:12

Cumhurbaşkanımız "mülakat kalkacak" derse bakan bey, mülakatın devamında ısrar edebilir mi?

atahoca
Genel Müdür
16 Eylül 2023 19:51

Proje okullardan sonra normal okullarda da eğitimde uçacağız.

Emekli maaşını artırılırsa mülakatla seçilen birçok nitelikli öğretmen kadroya atanabilir.

Mülakata en iyi dayı ile hazırlanılır. Aklıma, Reklam yasağı olmasaydı Türkiye'de bir avukat reklamı, videosu geldi.

Her cümleyi ister gerçek ister ironi manasıyla değerlendirebilirsiniz.

235U
Genel Müdür
16 Eylül 2023 19:53

ediyor

şekil a....

Hgoz, 1 hafta önce
Cumhurbaşkanımız "mülakat kalkacak" derse bakan bey, mülakatın devamında ısrar edebilir mi?

atahoca
Genel Müdür
16 Eylül 2023 20:05

Bazı insanlar görev adamıdır. Zamanında Ömer Dİnçer'in müsteşarı iken niçin ekip halinde geldiyse muhtemelen onun için koltuğa seçilmiştir. O dönem teşkilatta ciddi değişim olmuştu. Şimdi tüm kadrolara yayılan bir hareket başlıyor, olabilir mi?

Etki (1997), tepki meselesi.

Aktif-Rehberlik-Şart
Genel Müdür
16 Eylül 2023 20:18

Kanımca karımca

Mülakat demek, ülkemizde domuz eti yasak velakin 'Kul Hakkı' serbest demektir. Olası yeni cemaat yapılanmalarına kol kanat germek demek olup mevcut Fetö izlerinin hafızalarda canlı kalmasına ihanet'tiri hafifleteyim delalettir. Öte yanda İlk reputu veren eğitimci büyüğüm pekala güzel açıklamış. Mülakatın kaldırılması, alenen-meccanen -ilk ağızdan seçim vaadi idi.

Aktif-Rehberlik-Şart
Genel Müdür
16 Eylül 2023 20:20

Düzelteyim

Kanımca kararımca

Mülakat demek, ülkemizde domuz eti yasak velakin 'Kul Hakkı' serbest demektir. Olası yeni cemaat yapılanmalarına kol kanat germek demek olup mevcut Fetö izlerinin hafızalarda canlı kalmasına ihanet'tiri hafifleteyim delalettir. Öte yanda İlk reputu veren eğitimci büyüğüm pekala güzel açıklamış. Mülakatın kaldırılması, alenen-meccanen -ilk ağızdan seçim vaadi idi.

Aktif-Rehberlik-Şart, 1 hafta önce

Kanımca karımca

Pdr-cemil
Daire Başkanı
16 Eylül 2023 20:28

sen nasıl bir kralsin öyle rumuz da pek manidar

Düzelteyim

Kanımca kararımca

16 Eylül 2023 20:46

senin daha aktif olmanı isteyen sistemci krallardan cemil :)

Pdr-cemil, 1 hafta önce

sen nasıl bir kralsin öyle rumuz da pek manidar

Aktif-Rehberlik-Şart
Genel Müdür
16 Eylül 2023 21:05

"Mülakat yapacak bürokratların eğitime olan yatkınlıkları..." şeklindeki kısma kadarki görüş tespit ve gözlemleriniz muazzam diye düşünüyorum

O kısımda mülakatın nasıl olması gerektiği gibi bir ikileme girilmiş gördüm

Bir şekilde mülakata açık kapı bırakılması anlamına gelen bir arayış...

Mülakat bence sadece Emniyet ve TSK da olmalıdır. O da ne amaçlı ?

Personel de herhangi iz-imare, ciddi bir fiziksel uymsuzluk vs kontrolu için

235U, 1 hafta önce

Aktif-Rehberlik-Şart
Genel Müdür
16 Eylül 2023 21:10

dedem abdülhamit gurban olduğum kalk.kalk (!)

torunlarına kalkacağı vaat edildiği halde yeniden mülakat yapacakla ))

lutt, 1 hafta önce

#MülakatKabulEdilemez

#sözünüzvardı

lutt
Şube Müdürü
16 Eylül 2023 21:21

Meşazını aldım gardeşim daha güşlü türküye için ben de eved diyorum =)

dedem abdülhamit gurban olduğum kalk.kalk (!)

torunlarına kalkacağı vaat edildiği halde yeniden mülakat yapacakla ))

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi