Editörler : gubaz"eskiyara"
17 Eylül 2023 16:37

whatsapp grupları

arkadaşlar bu işin resmi bi yönü var mı yada mantıklı bi çözümü, velilerin arasında kavga etmesi , mesai saatleri dışında gelen yazışmalar. böyle olmaz

atahoca
Genel Müdür
17 Eylül 2023 16:43

Okulunuz size telefon ve hat aldıysa dinlenme saatleri haricinde ve mesai saatleri içinde cevap vermeniz iyi olur. Yoksa özel numaranızın KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) hükümlerince kimseyle paylaşmak zorunda değilsiniz.

Bir arkadaşa bayan veli öpücük atmıştı. Arkadaş yanlışlıkla gönderdiniz diye uyarınca, bilerek gönderdiği cevabını duymuş... Her neyse...

Çok isteniyorsa eba'da veli bölümü var. Oradan yazışsınlar. Yazılanlar da kayıt altına alınır. Böylece uygunsuz durumlar da engellenir. Gerçi okullarda veli görüşme saatleri var. Çok isteyen gelir, görüşür.

melcea
Genel Müdür
17 Eylül 2023 17:38

Ozel maliniz olan telefon ve hatla istemediginiz grupta olmak zorunda degilsiniz. Olmak istiyorsaniz ama yersiz yazismalardan muzdaripseniz, yazismaya kapatin, sadece siz yazin. Tabi grup yoneticisinin siz oldugunu varsayarak yaziyorum. Ozelden gelen mesajlardan bahsediyorsaniz, kaale almayin. Bitiyor.

seaaa
Şef
17 Eylül 2023 18:09

veliler kavga edemezki 2 oğlum var WhatsApp grubu sadece yönetici yapmış hocalar atıyor bilgilendirme ödev hatta biti yapmamıştı aradım dedim kapatın biri söze birsey sorsa özelden yazsin

atahoca
Genel Müdür
17 Eylül 2023 18:30

Bu arada whatsapp'tan ödevler yasaklandı. Eğer ödev gönderilecekse eba kullanılacak.

seaaa, 1 hafta önce
veliler kavga edemezki 2 oğlum var WhatsApp grubu sadece yönetici yapmış hocalar atıyor bilgilendirme ödev hatta biti yapmamıştı aradım dedim kapatın biri söze birsey sorsa özelden yazsin
17 Eylül 2023 18:46

whatsapptan ödev yasaklanmasının hukuki bir dayanağı yok ki.

atahoca, 1 hafta önce

Bu arada whatsapp'tan ödevler yasaklandı. Eğer ödev gönderilecekse eba kullanılacak.

skramz
Daire Başkanı
17 Eylül 2023 18:55

sadece yöneticiler yazacak şekilde yapacaksın varsa grupta diğer öğretmenler onları yönetici yapacaksın. bu kadar basit. ben grubu ilk kez kurduğumda sıkıntı yaşamıştım o da senin dediğin sebepten sonra yönetici hariç yazamaz diye ayarladım bitti gitti.

atahoca
Genel Müdür
17 Eylül 2023 18:59

Bir genelge yayınlanmıştı. Gözünüzden kaçmış olabilir.

Sayı : E-35427624-10.06.01-81785959 21.08.2023

Konu : 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler

GENELGE 2023/28

18- Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına yönelik tedbirlerin yanı sıra bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacaktır

difficulties, 1 hafta önce

eS'e
Şef
17 Eylül 2023 19:11

Ben 3 okulda çalışıyorum hocam.. Hepsinden de "ödevleri sınıfta verin,whatsaptan göndermeyin" diye uyarı verildi.. Evet resmi bi dayanağı yok ama verilmemesi isteniyor idarelerce.. Nedenini pek bilemedim

atahoca
Genel Müdür
17 Eylül 2023 19:21

Hocam, dayanağını üstte bildirdim.

eS'e, 1 hafta önce
Ben 3 okulda çalışıyorum hocam.. Hepsinden de "ödevleri sınıfta verin,whatsaptan göndermeyin" diye uyarı verildi.. Evet resmi bi dayanağı yok ama verilmemesi isteniyor idarelerce.. Nedenini pek bilemedim

eS'e
Şef
17 Eylül 2023 19:22

Evet evet , okudum.. Teşekkür ederim hocam
atahoca, 1 hafta önce

Hocam, dayanağını üstte bildirdim.

umutXx
Şube Müdürü
17 Eylül 2023 19:25

wp nin bir resmiyeti, dayatması, zorunluluğu yoktur. bu konuda size herhangi bir soruşturma veya cezai işlem uygulanmaz. ama okul müdürleriyle uğraşırsınız o kadar. eğer wp ile uğraşmak istemiyorsanız bildirimleri sessize alın, veya okulunuz ısrar ediyorsa, rahatsız olduğunuzu belirtir bir dilekçe bir üst amirliğe verebilirsiniz.

umutXx
Şube Müdürü
17 Eylül 2023 19:29

yurtdışı ve yurtiçi siber saldırılarına karşı kamuya ait veri hırsızlığını engellemek amaçlı bu kural var hocam. mevzuat gereği gönderilmemesi gerekir. ama çoğu kurumların insitiyatifinde olan bir durum kullandırmak.

eS'e, 1 hafta önce
17 Eylül 2023 20:17

Hala konuyla alakası yok. İlkokulda zaten veli ile iletişim kurulur. Lisede bu amaçlı kullanan görmedim. Varsada kısa mesaj göndermekten farkı yok. Gerekçeye bak. Sosyal medyada zaman geçirmelerine sebebiyet verecek. Demek ki çocuk gidip akşam ders çalışıyordum öğretmenim beni aradı aldım elime telefonu sonra bırakamadım dese ceza mı alacağız. :) bunlar şov işleri arkadaşlar. Geçin.

atahoca, 1 hafta önce

Bir genelge yayınlanmıştı. Gözünüzden kaçmış olabilir.

Sayı : E-35427624-10.06.01-81785959 21.08.2023

Konu : 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler

GENELGE 2023/28

18- Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına yönelik tedbirlerin yanı sıra bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacaktır

lutt
Şube Müdürü
17 Eylül 2023 20:42

Mülakat Kaldırılacak

atahoca
Genel Müdür
17 Eylül 2023 21:16

Şov vb. meselelerde size katılıyorum. İlkokul ile lise arasında da fark var.

Fakat genelgede "ve" bağlacı gönderilememesi şeklinde yorumunun ağırlık kazanmasını sağlıyor. Gerçi yazılarda o kadar ince düşünülmediği de önceki yazılardan ve yoruma açık mevzulardan meydanda.

Hala konuyla alakası yok. İlkokulda zaten veli ile iletişim kurulur. Lisede bu amaçlı kullanan görmedim. Varsada kısa mesaj göndermekten farkı yok. Gerekçeye bak. Sosyal medyada zaman geçirmelerine sebebiyet verecek. Demek ki çocuk gidip akşam ders çalışıyordum öğretmenim beni aradı aldım elime telefonu sonra bırakamadım dese ceza mı alacağız. :) bunlar şov işleri arkadaşlar. Geçin.

17 Eylül 2023 21:42

işler şöyle yürüyor. üstteki birinin aklına bişey geliyor. yapın bunu diyor. alttakilerde yapmak için kelimeleri eğip büküp kılıfına sokmaya çalışıyor. kaçınılmalıdır demiş. öyle yasak mı olur. :) En basit kılavuzda bile ifadeler yapamaz, edemez, başvuramaz şeklinde olur. düşünsene hocam il dışı kılavuzunda şöyle bir ifadeyi. "3 yılı dolmayanlar atama istemekten kaçınmalıdır" :)

Aynısını il memler yapıyor. yarışma var. katılım gönüllülük esasına dayanmak zorunda. hiçbişey yapamaz yapmazsan. yazı gönderiyo. yarışmaya katılım konusunda gerekli hassasiyet gösterilmesi diye. bu ifadelerin karşılığı yok. okulda kimse yarışmaya katılmasa sana gerekli hassasiye gösterilmedi diye soruşturma bile açabilirler. :)) Bunlar eğitimi gereksiz yere meşgul eden konular.

atahoca, 1 hafta önce

Şov vb. meselelerde size katılıyorum. İlkokul ile lise arasında da fark var.

Fakat genelgede "ve" bağlacı gönderilememesi şeklinde yorumunun ağırlık kazanmasını sağlıyor. Gerçi yazılarda o kadar ince düşünülmediği de önceki yazılardan ve yoruma açık mevzulardan meydanda.

atahoca
Genel Müdür
17 Eylül 2023 21:58

Ben kullanmayan azınlıktan olduğum için -eğme bükme yok- böyle anlamamda etkili olabilir. Yalnız birçok kişi üst makamlara -haşa- ilahı gibi davranıyor.

Üstteki birinin aklına geliyor ifadesini bir arkadaşın dilinden gece birisi rüya görüyor, sabah bir şey değişiyor, şeklinde seslendirmişti.

Çocuklara kızıyoruz ama MEB'in bizzat çıkardığı yönetmelik, gönderdiği genelgeler bile anlaşılmaz şekilde yazılıyor.

Gönüllülük esas denilen konularda mobbingleri görüyoruz. Yarışma'dan örnek vermişsiniz oradan devam edeyim, birkaç sene önce ilçe MEM bizzat okulları arayıp fırça çekmişti. Liyakatsizler sadece ama sadece bu işte git gide profesyonelleşiyor. Falanlar şöyle diyormuş, MEB takip ediyormuş. Ederse etsin, ne yapalım yani. Gönüllü denmiş kardeş. Faydası olacağına inansak zaten kimsenin demesine ihtiyaç kalmadan yapardık.

işler şöyle yürüyor. üstteki birinin aklına bişey geliyor. yapın bunu diyor. alttakilerde yapmak için kelimeleri eğip büküp kılıfına sokmaya çalışıyor. kaçınılmalıdır demiş. öyle yasak mı olur. :) En basit kılavuzda bile ifadeler yapamaz, edemez, başvuramaz şeklinde olur. düşünsene hocam il dışı kılavuzunda şöyle bir ifadeyi. "3 yılı dolmayanlar atama istemekten kaçınmalıdır" :)

Aynısını il memler yapıyor. yarışma var. katılım gönüllülük esasına dayanmak zorunda. hiçbişey yapamaz yapmazsan. yazı gönderiyo. yarışmaya katılım konusunda gerekli hassasiyet gösterilmesi diye. bu ifadelerin karşılığı yok. okulda kimse yarışmaya katılmasa sana gerekli hassasiye gösterilmedi diye soruşturma bile açabilirler. :)) Bunlar eğitimi gereksiz yere meşgul eden konular.

melcea
Genel Müdür
17 Eylül 2023 22:10

Bu arada hala bu gruplardan sikayeti olup kullananlar olmasi da cok garip. Ben hic kullanmiyorum. Tum duyurularimi ogrenciye yaparim. Odevini zahmet olmazsa not alacak. Internetten odev falan atamam.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi