Editörler : E.Kayı Han
18 Eylül 2023 11:18

Tebligatlar

Biz kalem personeli PTT memuru olmadığımız için tebligatlarda kişinin rızasını aldığımızı belirten kaşe vuruyoruz.

Siz nasıl yapıyorsunuz

E.Kayı Han
Editor
18 Eylül 2023 11:48

Mahkemeden ayrılalı çok uzun zaman oldu ama eskiden kalemde bizzat yazar imzasını alırdık.

özgürlükisteyen
Aday Memur
19 Eylül 2023 19:11

Ben kalemde tebligat yaptım, HSK müfettişi eleştirmiş, tebligatın PTT aracılığıyla yapılmalı diye.

E.Kayı Han, 2 ay önce

Mahkemeden ayrılalı çok uzun zaman oldu ama eskiden kalemde bizzat yazar imzasını alırdık.

19 Eylül 2023 23:09

Kanunda memur eliyle tebligat meselesi var. Gerekli hal ve koşullarda memur kalemde tebligat yapar. Yetkisi De kanundan doğar. Müfettiş de bunu gayet iyi bilir.

özgürlükisteyen, 2 ay önce

Ben kalemde tebligat yaptım, HSK müfettişi eleştirmiş, tebligatın PTT aracılığıyla yapılmalı diye.

24 Eylül 2023 15:18

Şerh kısmına ''Kendi isteği üzerine kalemde elden tebliğ aldı'' yazıyorum.

Sol kısma da memur sicil, imza ve tarih. sağ kısma tebligat sahibi isim, imza, tarih ve ''elden aldım'' yazdırıyorum. müfettişler böyle istiyormuş..

harbigenco
Aday Memur
30 Eylül 2023 12:16

kalemde gayet tebligat yapılır bu kanunda da yazar o müfettişin kanundan haberi yok ya da torpille atanmış galiba
özgürlükisteyen, 2 ay önce

System20
Kapalı
01 Ekim 2023 23:56

usul ekonomisi gereği aciliyet arz eden durumlarda yahut duruşma gününün yakın olması durumunda kalemde bizzat elden tebligat yapılabilir. zaten tebliğ türlerinde memur eliyle diye bir usul de var.
Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi