Editörler : Renjiro
18 Eylül 2023 12:27

Doktora mezunuyum işsizim

Geçen hafta intihara kalkıştım 45 50 ilaç içtim.yari zamanlı öğretim görevlisiydim bu yıl alıp almayacaklari belli değil,başvuru yapıyorum işe fazla nitelikli bulunuyorum ,biz size döneriz diyorlar dönmüyorlar, şaşırdım kaldım

18 Eylül 2023 12:34

Öncelikle sakin olun ve şu aptalca düşünceden kurtulun. İntihar ne demek saçmalamayın lütfen hocam. Gerekirse terapi alın, bu utanılacak bir şey değil. Hepimiz işsiz kaldık çok zor bir süreçtir, insan eşinin çocuğunun yüzüne bakamaz ama bu hayatı bırakmak anlamına gelmiyor. Bu kadar kalifiye bir insan olarak her şekilde iş bulursunuz.

Özel sektörde asgari ücretle bile olsa bir işe girin ve başvurularınıza öyle devam edin. Ayrıca vakıf üniversitelerini de deneyebilirsiniz. Şu anda öncelikli olan bir yere girmeniz, unutmayın iş işte aranır daha iyisini bulunca geçersiniz, şu anda ne bulursanız yapışmanız lazım. Kaldı ki sizde çok iyi biliyorsunuz kadro dışında olanlar dr öğr üyesine zor girerler zaten kadrolar kısıtlı içerideki arş görlere veya referanslı kişilere açılıyor bu kadrolar, o yüzden öğr gör başvurularınız iyi olmuş.

İllaki birisi olur yeterki çabalamayı bırakmayın ve işsiz durmayın burası en önemli kısım. Fabrika işçiliği bile olsa bir işe girin insan işsiz bir şekilde evde boş boş durdukça ve umutla çalacak telefonu bekledikçe psikolojisi daha da bozuluyor, birebir yaşadığım için eminim, mutlaka bir işe girin ne olduğu hiç önemli değil. Oradan başvurularınıza devam edersiniz.

Ailenizden de destek alın bu süreçte. Allah yardımcınız olsun ama pes etmeyin asla.

doktoraliissizkiz
Aday Memur
18 Eylül 2023 12:42

Teşekkürler gerçekten çok bunaldım

arastirmagorevlisiii, 2 hafta önce

Öncelikle sakin olun ve şu aptalca düşünceden kurtulun. İntihar ne demek saçmalamayın lütfen hocam. Gerekirse terapi alın, bu utanılacak bir şey değil. Hepimiz işsiz kaldık çok zor bir süreçtir, insan eşinin çocuğunun yüzüne bakamaz ama bu hayatı bırakmak anlamına gelmiyor. Bu kadar kalifiye bir insan olarak her şekilde iş bulursunuz.

Özel sektörde asgari ücretle bile olsa bir işe girin ve başvurularınıza öyle devam edin. Ayrıca vakıf üniversitelerini de deneyebilirsiniz. Şu anda öncelikli olan bir yere girmeniz, unutmayın iş işte aranır daha iyisini bulunca geçersiniz, şu anda ne bulursanız yapışmanız lazım. Kaldı ki sizde çok iyi biliyorsunuz kadro dışında olanlar dr öğr üyesine zor girerler zaten kadrolar kısıtlı içerideki arş görlere veya referanslı kişilere açılıyor bu kadrolar, o yüzden öğr gör başvurularınız iyi olmuş.

İllaki birisi olur yeterki çabalamayı bırakmayın ve işsiz durmayın burası en önemli kısım. Fabrika işçiliği bile olsa bir işe girin insan işsiz bir şekilde evde boş boş durdukça ve umutla çalacak telefonu bekledikçe psikolojisi daha da bozuluyor, birebir yaşadığım için eminim, mutlaka bir işe girin ne olduğu hiç önemli değil. Oradan başvurularınıza devam edersiniz.

Ailenizden de destek alın bu süreçte. Allah yardımcınız olsun ama pes etmeyin asla.

Intihalmagduru
Aday Memur
18 Eylül 2023 15:32

Şimdi alan ve şehir bilgisi yok ama çok genel tahminler yürüterek size bir tane Web of Science makale çıkarmanızı tavsiye ediyorum. İki tane olursa daha iyi. Çünkü vakıf üniversitelerinde atanma şartı olarak en az bir tane Web of Science ya da Scopus makale şartı var. Bazıları iki tane istiyor. Yani yayınınız yoksa Q4 vs neresi olursa bir yerlere bir şeyler gönderin.

Yayınınız zaten varsa o şehirde o üniversite ile oyalanmayın. Büyük şehirlerdeki üniversitelerin ilanlarına bakın. Yine bölümünüzü bilemiyorum ama vakıf üniversitelerinde biraz açık var. Bazı bölümler için hoca arayışları devam ediyor. Özellikle yayınları iyi olan birini bulsalar hemen alırlar.

yeniüyedr
Aday Memur
18 Eylül 2023 19:31

Sayın Hocam aynı süreçten geçtim. 3 sene yarı zamanlı ders verdim komik ücretlere. Yurtdışında CV döndüler ve göreve başladım. 9 sene sonra beklediğim kadroyu aldım. O yüzden hayatta bunlar var. Herkesin yolu bir anda açılmıyor. Benim tavsiyem hocalarım da tavsiyesi üzere yayın olarak kuvvetlenerek vakıf üniversitelerini veya sektörü deneyin. Çalışmaya devam edin. Nasibiniz bir yerde açılacaktır.

Tufan Akyar
Aday Memur
20 Eylül 2023 09:47

Doktoramı bitmiştim. Eşim hamileyken işsiz kaldım. Eşim de işinden ayrılmak zorunda kaldı. Parasızdık, eşyalarımızı depoya kaldırdık ve annemizin evinde kalmaya başladık. 1 yıl boyunca başvurmadığım üniversite kalmadı. Evde küçük bir odada kurduğum masam ve bilgisayarımla sürekli makale yazdım. Hiç yılmadım, aksine hırslandım, daha çok çalıştım. Şu anda eşim ve ben İstanbul'da Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde öğretim üyesiyiz. Evimizi aldık, çocuğumuz iyi bir devlet lisesini kazandı. O günleri düşündükçe, sizi anlıyorum. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey yaşadığınız bu hayat.

Yalanakademia
Aday Memur
20 Eylül 2023 10:50

Torpilin olsaydı her yer sana açılırdı ama ne yazık ki kendilerinden olmayanları süründürüyor hüküme

doktoraliissizkiz
Aday Memur
21 Eylül 2023 11:48

Umutlandirdiniz beni teşekkürler alanım işletme, araştırma görevlisi,bursiyer,yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştım bu arada Tübitak bursu bile kazanmış bir ogrenciydim

Tufan Akyar, 2 hafta önce

Doktoramı bitmiştim. Eşim hamileyken işsiz kaldım. Eşim de işinden ayrılmak zorunda kaldı. Parasızdık, eşyalarımızı depoya kaldırdık ve annemizin evinde kalmaya başladık. 1 yıl boyunca başvurmadığım üniversite kalmadı. Evde küçük bir odada kurduğum masam ve bilgisayarımla sürekli makale yazdım. Hiç yılmadım, aksine hırslandım, daha çok çalıştım. Şu anda eşim ve ben İstanbul'da Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde öğretim üyesiyiz. Evimizi aldık, çocuğumuz iyi bir devlet lisesini kazandı. O günleri düşündükçe, sizi anlıyorum. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey yaşadığınız bu hayat.

21 Eylül 2023 16:30

DM

Uzaytamircisi
Aday Memur
25 Eylül 2023 00:48

Maalesef bu işler böyle hocam, çok iyi anlıyorum sizi. ben de 3 yıllık doçentim, yeni mezun olan arkadaşım 1 yayınla beklediğim yere atandı. belli bir belediyede çalıştığı için o kadar çok ki bunun örneği. Bir yerde dönecektir elbet, biliyorum söylemesi dile kolay ama çok kişi var sizin gibi yalnız değilsiniz. Maalesef buradaki tek fark torpil oluyor.

svg.
Aday Memur
28 Eylül 2023 13:25

ben de ayni durumdayim. once bi mezun olayim dedim, oldum. sonra ingilizce puanimi yukselteyim dedim, yukselttim. yayin sayimi arttirayim dedim, arttirdim. sonuc yine sifir. issizim bostayim. doktora mezunu biri olarak ucretli ogretmenlige basvurdum, o bile cikmadi. maassiz ve issiz sekilde evde oturmak cok koyuyor. acaba ales calissam ve dr. uyesi kadrosu yerine ogretim gorevlisi kadrosu mu umsam diye dusunuyorum zaman zaman, ama onlarda ilana cikmiyor ki..

Dostcanlısı06
Aday Memur
30 Eylül 2023 20:26

Hocam, bu süreçler başından geçmiş bir meslektaşınız olarak öncelikle çok üzüldüğümü belirteyim. Demek çok zor ama lütfen sabredin ve uğraşın. Ben 50 D kadrosunda Arş. Gör. iken sözleşmem yenilenmedi. Yeni evlenmiştim. 1 yıl işsiz kaldım. Doktorayı bitirdim ve neredeyse 2 yıla yakın işsiz kaldım. Ondan sonra kadro bulabildim. Çok zor süreçlerdi. Gece gündüz ağladığımı bilirim. Stresten saçımın yarısı beyazladı. Sizi çok iyi anlıyorum ama intihar inanın çözüm değil. Lütfen canınıza kıymayın. Önünüze inşallah çok güzel kapılar açılacaktır. Rektörlere, genel sekreterlere kendinizi tanıtan CV atın. Olmaz diye düşünmeyin her yolu deneyin. Yemin ederim benim de kimim kimsem, torpilim yoktu. Bu çektiğim sıkıntıların yüzü suyu hürmetine Allah, hayırlı kapılar açtı. Keşke akademimiz böyle olmasa. Doktorayı bitiren bir insan çok değerlidir. İstisnasız değerlendirilmesi gerekir. Gel gör ki süreç farklı. Hocam, lütfen kıymayın canınıza, inanın değmez hiç bir şeye. Biraz daha sabredin. Allah size hayırlı iş kapıları açsın. Sizi çok güzel yerlere getirsin.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi