Editörler : "eskiyara"Pangaea
«10111213141516171819202122

freef
Memur
30 Kasım 2023 00:35

Bu kibrinizin nedenini 5-10 mesaj üstte anlattım. Neyse bunu geçelim.

Kaç yıllık PDr'siniz? Kurtardığınız bir öğrenci oldu mu?

Notları zayıftı ama benimle çalışkan oldu.

Okuldan sürekli kaçardı, ben düzelltim.

Madde kullanırdı, unutturdum.

Depresyondaydı, ben tedavi ettim.

Kaynaştırmaydı, artık değil.

Sabah aç gelirdi, bir yolunu buldum fakirlik sorunu bitti.

Zorbalık yapardı, çok nazik biri oldu.

Çok kiloluydu, artık değil.

Kızları taciz ediyordu, disiplin kurulu çözemedi, ben adam ettim.

Ben olmasaydım iyi tercih yapamaz, böyle güzel bir liseyi / fakülteyi kazanamazdı.

Ders programı yaptım, buna tam uyuyor, motive ettim, yetti.

...

1 tane ya. Duyduğunuz, gördüğünüz de olur.

Hatta Rehberlik Servisleri hatta RAM'ların tarihi içinde 1 tane de olur. Hatta ve hatta bir söylentiye bile razıyım.

:))

Endoplazmik2121, 5 gün önce
pardon yanlış anlamışım :) bir an şok oldum nasıl karşılaştırabilir denk değiller diye

gürsoyhoca
Aday Memur
30 Kasım 2023 01:39

"Pdr ci vesayeti de elbet bitecektir."

PDR cilerin bir derneği varmış. Lobi gibi kısaca. çok artiz afilli bir dernek. MEB e falan yön vermeye çalışıyor. Cübbeler ve pelerinlerle bakanlık önünde protesto yapıyor, yeri sırasında hak kaybı olmasa dahi Danıştay kapısını tokmaklayabiliyorlar. Biraz üzerlerine gitsek her halde onlar da AB, ABD, AYM AİHM falan koşacaklar...

Bu dernek neyin nesi oluyor? Matematikçilerin derneği var da, okullarda matematikçileri mi yönlendiriyor? Veya Beden eğitimi hocalarının derneği var da onların yönetmeliklerini mi hazırlıyor? Veya Fizik öğretmenleri derneği kurup başlı başına bir lobi mi oluşturuyorlar? Hayır.... O halde bu Pdr lobilerinin okullardaki vesayetçi anlayışına da bir çeki düzen verilmeli...

Bir okuldaki 50 öğretmen ve yöneticinin yaptığını, bir tane pdrci bir anda yok ediyor... Yok psikoloji imiş, yok bilmem neymiş diyerek çocukların dinsiz, imansız, ahlaksız, edepsiz yetişmesine neden oluyorlar... Güya çocuklar kendini gerçekleştirecek... Hadi ordan... Çocukları yanlış yönlendirip yok olmasına neden oluyorlar !.. Hayatı yanlış yaparak öğrensin diyorlar sözüm ona, ama çocuk yanlış yapa yapa hayatını bitiriyor !.. Gelişim ve öğrenme psikolojileri öğrencilere öğretilsin... Psikoloji önemli gerekirse ortaokullara bile ders konulsun. Felsefe demiyorum. Felsefenin somut getirisi yok. Ama bu Pdr ye bir çeki düzen verilmeli..."

Kim kaleme aldı ise büsbütün Hak demiş eline sağlık.

freef, 5 gün önce

Bu kibrinizin nedenini 5-10 mesaj üstte anlattım. Neyse bunu geçelim.

Kaç yıllık PDr'siniz? Kurtardığınız bir öğrenci oldu mu?

Notları zayıftı ama benimle çalışkan oldu.

Okuldan sürekli kaçardı, ben düzelltim.

Madde kullanırdı, unutturdum.

Depresyondaydı, ben tedavi ettim.

Kaynaştırmaydı, artık değil.

Sabah aç gelirdi, bir yolunu buldum fakirlik sorunu bitti.

Zorbalık yapardı, çok nazik biri oldu.

Çok kiloluydu, artık değil.

Kızları taciz ediyordu, disiplin kurulu çözemedi, ben adam ettim.

Ben olmasaydım iyi tercih yapamaz, böyle güzel bir liseyi / fakülteyi kazanamazdı.

Ders programı yaptım, buna tam uyuyor, motive ettim, yetti.

...

1 tane ya. Duyduğunuz, gördüğünüz de olur.

Hatta Rehberlik Servisleri hatta RAM'ların tarihi içinde 1 tane de olur. Hatta ve hatta bir söylentiye bile razıyım.

ogenrımerkezli19
Aday Memur
30 Kasım 2023 07:56

Ağlama, Sana benden XL maden suyu, bedavıdır ha içebilirsiniz, sonuçta siz öğretmenler mesleğe tamamen maddiyat olarak odaklanmışsınız ya hani :=) De İşte. PDR'ciler yatüyür de yatüyür, sen de gözün kesiyosa kazan, kpss'den atan yat o zaman, çamur atma. Ağlamaaa Oynaa.

gürsoyhoca, 5 gün önce

PDR cilerin bir derneği varmış. Lobi gibi kısaca. çok artiz afilli bir dernek. MEB e falan yön vermeye çalışıyor. Cübbeler ve pelerinlerle bakanlık önünde protesto yapıyor, yeri sırasında hak kaybı olmasa dahi Danıştay kapısını tokmaklayabiliyorlar. Biraz üzerlerine gitsek her halde onlar da AB, ABD, AYM AİHM falan koşacaklar...

Bu dernek neyin nesi oluyor? Matematikçilerin derneği var da, okullarda matematikçileri mi yönlendiriyor? Veya Beden eğitimi hocalarının derneği var da onların yönetmeliklerini mi hazırlıyor? Veya Fizik öğretmenleri derneği kurup başlı başına bir lobi mi oluşturuyorlar? Hayır.... O halde bu Pdr lobilerinin okullardaki vesayetçi anlayışına da bir çeki düzen verilmeli...

Bir okuldaki 50 öğretmen ve yöneticinin yaptığını, bir tane pdrci bir anda yok ediyor... Yok psikoloji imiş, yok bilmem neymiş diyerek çocukların dinsiz, imansız, ahlaksız, edepsiz yetişmesine neden oluyorlar... Güya çocuklar kendini gerçekleştirecek... Hadi ordan... Çocukları yanlış yönlendirip yok olmasına neden oluyorlar !.. Hayatı yanlış yaparak öğrensin diyorlar sözüm ona, ama çocuk yanlış yapa yapa hayatını bitiriyor !.. Gelişim ve öğrenme psikolojileri öğrencilere öğretilsin... Psikoloji önemli gerekirse ortaokullara bile ders konulsun. Felsefe demiyorum. Felsefenin somut getirisi yok. Ama bu Pdr ye bir çeki düzen verilmeli..."

freef
Memur
30 Kasım 2023 09:30

Okullara ne lazım biliyor musunuz.

Ya Tıp mezunu, uzman Psikiyatri doktoru ya da klinik alanda en az y.lisans yapmış psikoloji mezunu.

PDR'ler de olurdu. Haftalık ders çalışma planı, tercihler, sınıf ögretmenlerine verilecek fotokopilerin cekimi, evrak takibi falan işleri koca doktorlara yaptıramayız ya. Biraz daha çalışsak beliki biz de Tıp falan okurduk. Haddimizi biliriz.

ogenrımerkezli19
Aday Memur
30 Kasım 2023 11:38

Uzman Psikolojik Başdanışman alalım mı =) rütbe rütbe ama mesele As. Çvş Danışman, As. Ü.Çvş Danışman As. Baş. Çvş Danışman gibi =) çatır çatır çatırmada sesleri buraya kadar geliyor, okuyun kazanın atanın gücünüz yetiyorsa =)

freef, 5 gün önce

Okullara ne lazım biliyor musunuz.

Ya Tıp mezunu, uzman Psikiyatri doktoru ya da klinik alanda en az y.lisans yapmış psikoloji mezunu.

PDR'ler de olurdu. Haftalık ders çalışma planı, tercihler, sınıf ögretmenlerine verilecek fotokopilerin cekimi, evrak takibi falan işleri koca doktorlara yaptıramayız ya. Biraz daha çalışsak beliki biz de Tıp falan okurduk. Haddimizi biliriz.

freef
Memur
30 Kasım 2023 12:14

Abi hayatınızda risk yok.

Derse girmeyince öğrenci ve veli ile karşı karşıya kalma riski yok.

İdereci değilsiniz ki disiplin işleri, para ayarlama - toplama, personelle karşı karşıya gelme, hizmetliyi bulma ve çalıştırma; yangın - deprem- hırsızlık gibi riskleri göğüsleyesiniz.

Hizmetmi olanın bile kendince riski var. Bir gün bile gelmese ya da işini iyi yapmasa risk var. İdereci laf sokar, öğretmen eleştirir.

Okulda öğrenciden müdüre kadar herkes zamanında gelmeyince işleri aksar.

Bütün okum paydaşları üzerinde başarı baskısı ve başkası ile iyi geçinme riski var

Bir tek Rehberlikçi kardeşlerimizin riski yok.

Son zamanlarda teftiş ile karşı karşıya kaldılar. Bumu da evrak toplama ile gideriyorlar.

Öğrenciyi yönlendirip yönlendirmemeleri de vicdanlarına kalmış.

Bir tek idareciyle geçinseler yetiyor.

Okul yanmış, yıkılmış, öğrenci ortalığı karıştırmış, personel birbirine girmiş, para bitmiş, biri gelmemiş ne çıkar. Onlara odası yeter.

Maaş artı ek ders garantisi de var.

Feda olsun. Ne kıskanacağız.

Da biraz halden anlayın. Savaşta bile masa başında oturan, cephedekine saygı duyar.

freef
Memur
30 Kasım 2023 13:03

Gelelim kıskanma işine.

Evet kıskanırız ama para ve odanızı değil.

Risksiz olmanızı.

Cennetle müjdelenmiy gibisiniz.

Cephede savaşan erleri TV'de izleyip eleşitiren diğer erleri düşünün. Aynen öylesiniz.

Ama niye ayağın kaydı?

Ama niye sert davrandın?

Sen de hemen sinirleniyorsun, gel öfke kontrol dersi vereyim, gibi tavırlarınız var.

Peki savaşımız kimle. Cehaletle, imkansızlıkla, ahlaksızlıkla.

Siz neredesiniz?

Bari sözle de olsa, yalan da olsa bizi yanlız bırakmasanız da...

Nikegerekyok
Aday Memur
30 Kasım 2023 13:16

Bu düşüncelerini yiğitçe yazabilmiş ya Atasına Rahmet ola.

gürsoyhoca, 5 gün önce

sosyalciögrtm
Aday Memur
30 Kasım 2023 13:40

PDR nin ülkemizde neden AB ülkelerinde olduğu gibi aktif bileşenlere sahip bir sistem içinde olmadığını, neden âtıl konumda birakilmaya devam edildiğini, neden 10 yıllarca Eğitim Tabanindan yükselen sitem ve şikayetlerin sümen altı edilerek göz yumuldugunu, genel bağlamda neden dernek kah Lobi vesayeti ile MEB e tahakküm kurulduğunu artık lise talebesi dahi görmüş ve mevzunun içyüzünü anlamıştır. Korkmadan kimseden tırsmadan bu satırların imza sahibi iyi bir teşekkürü kesinlikle ama kesinlikle hak ediyor.

gürsoyhoca, 5 gün önce

30 Kasım 2023 13:47

Aynen budur. Olay bitmiştir hadi dagilalim bizahmet

gürsoyhoca, 5 gün önce

freef
Memur
30 Kasım 2023 14:27

Öğrenciye yanlış yapa yapa hayatı öğreneceksiniz'i kim söylüyorsa o kişi ve kişiler, öğrencinin, ailenin ve toplumun düşmanıdır. En iyi ihtimal gafilin biridir.

Hayat, çoğu kez 2. şansı vermez. Hele Türkiye'de ekmek aslanın ağzında bile değil kuyruğuna doğru gitmiştir.

En az diyorum, en az, bir çobanın kuzularını tehlikeden koruduğu gibi çocuklarımız korunmalıdır. Tehlikeyle yüzleşmemeleri lazım. Çühkü... Kurt kapar, su boğar, ateş yakar, geri kalırsa kaybolur, ileri giderse uçuruma düşer... Tehlikeyi öğüt ile, örnek gösterme ile fark etseler yeter.

Annem hep bir örnek verirdi: Koyun kurdun tehliteli olduğunu bilir ama yiyeceğini bilemezmiş.

30 Kasım 2023 15:39

"kanka çok hoşuma gidiyo PDR ile yaptıkların daima gündemde tutuyosun bizi ve insanlar çıldırıyor kuduruyor ?? çok tşk ederim, ama sana da üzülmüyor değilim, bir Psikolojik Danışman tarafından azarlandın ya da hor görüldün sanırım, ya da toplulukta seni yerin debine soktu, ya da kazanmayı istedin kazanadın var bir kuyruk acın, hadi paylaş benimle"

diyo özelden birisi sn endoplazmikredigülüm:)

kim ola sence

..

30 Kasım 2023 15:41

bu görüş yazısına 2'nci sayfadan yer verdim arkadaşlar

Lütfen 2'nci sayfadaki her görüş ve değerlendirmeyi

gerekirse defaatle inceleyiniz.

gürsoyhoca, 5 gün önce

Endoplazmik2121
Aday Memur
30 Kasım 2023 15:43

atomu parçalayacak atomuu :))
Megatronics, 5 gün önce

"kanka çok hoşuma gidiyo PDR ile yaptıkların daima gündemde tutuyosun bizi ve insanlar çıldırıyor kuduruyor ?? çok tşk ederim, ama sana da üzülmüyor değilim, bir Psikolojik Danışman tarafından azarlandın ya da hor görüldün sanırım, ya da toplulukta seni yerin debine soktu, ya da kazanmayı istedin kazanadın var bir kuyruk acın, hadi paylaş benimle"

kim ola sence

..

cancinik
Aday Memur
30 Kasım 2023 16:04

Merhaba. Hocam konu epey çetrefilli inanın. ve atomu parçaladılar bundan da iyi haberiniz olsun. Özelden arz ve izaha çalıştım size ancak durumun vehametini kavrayamadığınızı farkediyorum.

2 haftalık süreçler dahilinde 1 saat katılım olayı gerçekten makul sayın hocam. Nedenini açıkladığımda fikrinizi gözden geçireceğiniz kanısındayım. aksi halde cidden iyi yükleniyorlar ve bu durum çok geçmez Pdr Konseyi ile Eğitim Şurasına yansıyacaktır. Bu da ilerisi için görev tanımımızdaki kimlik karmaşası gibi nedenlerden 8/5 çalışmanın diğer adı gibi birşey olur maalesef ve o vakit alan, düpedüz bir psikolog çalışma düzenine evrilerek, öğretmenlikten gelen haklarımız komple budanır. Risk burada zaten (!) Yine de fikirlerinizi gözden geçirerek U dönüşü gibi veya çarketme gibi anlaşılmadan önerideki 1 saat olayı gözden geçirilebilir, "olabilir" yaklaşımı sergilerseniniz bence çok-çok-çok iyi olacaktır.

Endoplazmik2121, 5 gün önce
atomu parçalayacak atomuu :))

freef
Memur
30 Kasım 2023 16:23

Hocam, bu topraklar, Yıldırım'ın Timur'a yazdığı tendit mektubundan bu yana, böyle bir özel mesaj görmemişti. Devlet Başkanı olsaydınız, direk savaş ilan ederdiniz.

Bir tek, seni zamanında, PDR mi taciz etti, demediği kalmamış. Ne ayıp?

Megatronics, 5 gün önce

kim ola sence

..

30 Kasım 2023 16:43

Sayin hocam bu ne ki, geçmiş tarihli rehberlik yazışmalarının bir kısmını takip etmenizi öneririm size. Genellemiyorum tabi fakat bir kesim var ki içlerinde hayvanvari hakaretemiz söylemler ile saldırılırdı. Bunlara alışkınız demeyeim o kısmına da efsunluyuz artık. Neden bliyor musun? İsitiyorlar ki; bunlar katiyyen konuşulmasın, yazılmasın , çizilmesin, kimse tekerimize çomak atmasın, devenin boynu mu eğri sadece demeye getiriyorlar. Engizisyon mahkemesi gibi anlıyacağınız ! Bilmem farkettiniz mi sonradan sonraya, lakin en yumuşak karınları da sınıfa katılmak ve okul ortamına etkileşimden, entegrasyon ihtimalından uğrun uğrun / fersah fersah kaçmaya çalışmak. Halbu ki bu görüşlerimizi onları hak kaybına uğratma amaçlı değil, yapıcı eleştiri olarak ortaya koyuyoruz ve diyoruz ki kendinizi yalnızca oda kozmosu ile soyutlamayın, izole etmeyin, dernek ve lobi bilmem neyin bürokratik emellerine alet olmayın... büro çalışanından 1 farkınız olsun, olsun ki o vakit sizi gerçek manada kıskanalım; kıskanmasak dahi gıpta edelim istiyoruz. Öğretmen gibi de oluın demiyoruz asla. maaş karşılığı 15 saat degil, 1 saat etkileşim, yazı ile (bir) ve okula entegrasyon öneriyoruz. Aksi halde MEB neden normal psikolog görev tanımına yer vermiyor, başka türlü olsa AB ülkelerindeki emsaller gibi Okul Psikoloğu çalışma düzeni getirmekten aciz miydi..

freef, 5 gün önce

Hocam, bu topraklar, Yıldırım'ın Timur'a yazdığı tendit mektubundan bu yana, böyle bir özel mesaj görmemişti. Devlet Başkanı olsaydınız, direk savaş ilan ederdiniz.

Bir tek, seni zamanında, PDR mi taciz etti, demediği kalmamış. Ne ayıp?

freef
Memur
30 Kasım 2023 19:11

Aynen öyle. Öğretmenliği o kadar zor bir meslek haline getirdiler ki. Özellikle lise, meslek lisesi, varoşlarda...

Bıraksak ne iş yapacağız, emekli olsak çığumuzun daha vakti çok, vakti gelen nasıl geçinecek.

Forumun içi memuriyete, geri hizmete nasıl geçeriz ile dolu. Nereye kaçsa, hangi taşa başını vursa acep!

20 m2 sınıfa 30-40-50 öğrenci ile tıkışıp kalmışız. Eskiden öğretmenin toplumda, ailede, öğrencide bir saygınlığı vardı. En azından astığı astık kestiği kestik idi. Eğitim mecburi değil idi. Öğretmen hiçbir şey yapmasa sınıfta bırakır idi. Bu da olmasa idereciye, disiplin kuruluna gönderir idi.

Şimdi o sınıfta öğretmen, affedersiniz bir şebeğe döndü. Bir maymuna desen ki, bu 10 - 15-20 yaş arasıhdaki 40 kişiyi akşama kadar burada tutman içih şaklabanlık yapacaksın, sıkılmalarına, izin vermeyeceksin, ne yapsa sıkılır bu nesil. Maymun yine sadece komiklikten sorumlu. Gardiyana desen ki, bunları akşama kadar dövmeden, sövmeden, kızmadan, hatta sesini bile yükseltmeden sınıfta tut desen şaşar kalırdı.

Öğretmen bunları hem eğlendirmeli, hem sınıfta tutmalı, hem de eğitim öğretim vermeli. Bu arada yarışma, proje, kutlamalara hazırlamalı. Bu arada, velisi ile, idareci ile, diğer branş öğretmenler ile geçinebilmeli. Ve kendi ailesinin.geçindirip kendi sosyal çevresi ile iyi kötü bir irtibatı gerçekleştirebilmeli. Yoksa sırada 1 milyon kişi beklyor, ne maaşı bu sana çok bile, hezeyanları ile karşılaşıyor. Yapamıyor musun bu şartlar altında... Bırak git, biz bu işi milyonlarca üniversite mezununa yaptırırız, diyen liyakatsizler ve bunların başlarına getirdiği zübüklere tosluyor.

Azıcık sinirine hakim olamasa, toplumun günah keçisi olmak zorunda kalan öğretmene tek nefes verecek birim olarak bu son 20 yılda Rehberlik Servisini gösteriyorlar.

Bu servisin olduğu yerlerde, öğretmenin işi kolaylaşacağı yerde daha da zorlaşıyor. Acep neden.

Deli gömleği mi giysin bu öğretmen ya?

Ondan sana gel öğretmene kibir yap ey Rehberlikçi. Kesenlikle bu kibirleri aldıkları yüksek maaştan veya yaptıkları kritik işlerden değil. Çünkü puanlar aşağı yukar aynı. Yaptıkları ne ya. 1 öğrenciyi bile kurtürabilir misiniz, diyorum ses yok.

Kibirleri sadece diğer öğretmenlere. Çünkü derse giren öğretmen çok zor durumda. Çanakkale'de batağa saplanıp kalmış, çırpınan Mehmetçiğe benziyor. Hiçbir çıkış yolu yok öğretmenin. Ne sertlik ne yumuşaklık, ne siyaset ne vurdumduymazlık, ne çalışmak ne tambellik, ne yalakalık ne ön plana çıkmak onu kurtarmıyor. Boynun 100 kiloluk altın lale asılmış maratono zorlanan atlet gibi. Çok mu abartım. Bunlar benim bakışımla değil. RAM'ın böyle görüyor olduğu tahmini ile yazdığım şeyler. Böyle sefil gördüklerine kibir yapıyorlar. Bence tabi.

02 Aralık 2023 17:18

Anlamazliga vursalar da millet olup bitenin farkında

freef, 5 gün önce

Öğrenciye yanlış yapa yapa hayatı öğreneceksiniz'i kim söylüyorsa o kişi ve kişiler, öğrencinin, ailenin ve toplumun düşmanıdır. En iyi ihtimal gafilin biridir.

Hayat, çoğu kez 2. şansı vermez. Hele Türkiye'de ekmek aslanın ağzında bile değil kuyruğuna doğru gitmiştir.

En az diyorum, en az, bir çobanın kuzularını tehlikeden koruduğu gibi çocuklarımız korunmalıdır. Tehlikeyle yüzleşmemeleri lazım. Çühkü... Kurt kapar, su boğar, ateş yakar, geri kalırsa kaybolur, ileri giderse uçuruma düşer... Tehlikeyi öğüt ile, örnek gösterme ile fark etseler yeter.

Annem hep bir örnek verirdi: Koyun kurdun tehliteli olduğunu bilir ama yiyeceğini bilemezmiş.

02 Aralık 2023 21:13

her harfi ve satırına katılıyorum gerçek özet budur

gürsoyhoca, 5 gün önce

Toplam 440 mesaj
«10111213141516171819202122

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi