Editörler : gubaz"eskiyara"
19 Eylül 2023 11:37

Neden PDR bölümünü kıskanıyorsunuz ?

Canlar sizleri tutan yok, akademik becerileriniz elveriyorsa o bölümü kazanıp atanabilirsiniz, ve o bölümün yönetmeliğine bağlı olarak hizmetinizi sürdürürsünüz. Bizler okulda ruh sağlığı uzmanlarıyız, derse girme gibi bir yönetmeliğimiz yok. Odamız var, görüşmelerimizi gizlilikle yapalım diye. Eğer PDR bölümüne hazırlanmak isteyen olursa onr.dogann instagram adresinden sizlere yardımcı olabilirim.

19 Eylül 2023 14:10

Aalmanya bizi gısganıyo.

hoca7979
Aday Memur
19 Eylül 2023 15:11

Neden kimse bizi sevmiyor başlığı.

Alex10alec
Şube Müdürü
19 Eylül 2023 16:25

Şimdide kendilerini psikiyatri doktoru zannediyorlar sanırsın ilaç yazıyorlar tek yaptığınız okulda dedikodu sizler ancak okuldaki dedikodu sirkülasyonunu sağlarsınız

Pelininn
Yasaklı
19 Eylül 2023 16:27

Hocam kimse birşeyi kıskanmıyor, saydığınız görevler çok güzel ancaksıkıntı şu ki bu görevlerin hiç birini yapmıyorsunuz bakın 2. Hafta bitecek bizim okuldaki rehber öğretmen hala yıllık plan vermedi neyi bekliyor bilmiyorum

onur6319
Aday Memur
19 Eylül 2023 17:33

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

19 Mayıs PDR okuyabilirsiniz :) ben ordan mezunum tavsiye ederim.

Pelininn
Yasaklı
19 Eylül 2023 17:35

Hocam anladık mezunsunuz da eeeee? Kime ne faydan var onu soruyoruz?

onur6319, 5 gün önce

19 Eylül 2023 18:37

Ben Boğaziçi edebiyat mezunuyum, hiçbir zaman pdr kıskanmadım walla istesem giderdim, kaldı ki puanı tuttuğu halde yazmayan çokça arkadaşım da vardı, ha kıskanan vardır elbet ama çoğunuz odanızda boşboş oturduğunuz içindir o, yoksa kariyer mesleği oldugu için değil hocam
onur6319, 5 gün önce

BayrakHoca
Şef
19 Eylül 2023 21:11

PDR kıskanılmıyor.

Okullarda işe yaramadığı gibi işleri zorlaştırıyor. Veli-öğretmen-öğrenci arasında fitne ve kavgaya sebep oluyor.

İlla olacaksa önce en az 10-15 yıl öğretmenlik yapmış kişilerden olmalı.

Boş oturdukları için dikkat çekiyor.

Boş vakitleri çok olduğu için okulda mikser görevi yapıyorlar

ALİYAS
Daire Başkanı
19 Eylül 2023 21:51

tamda pdr Ci yazısı. ruh halinizi anlatmakta. herkesin sizleri kıskandırınızı düşünmektesiniz

okuryazar3
Müsteşar
19 Eylül 2023 21:57

Alamanyayı bize,amerikayı dize getireceeekk!Hööyyy eeeyyy demeye bir başlayalım hele kim tutar bizi:))

difficulties, 5 gün önce

Aalmanya bizi gısganıyo.

halis4242
Genel Müdür
19 Eylül 2023 22:06

Tamamen katılıyorum, bizim kültürümüze tamamen ters bir meslek, değil problem çözmek problemleri çoğaltan bir servis olduğu kesinlikle doğrudur!!?

Bizim eski okulda rehberlikçi yoktu, problem çıkaran öğrenciler vardı, PDR gelince her şey düzelir diyorduk, şaşırtıcı olan PDR gelince problemler daha da arttı!!?

BayrakHoca, 5 gün önce

PDR kıskanılmıyor.

Okullarda işe yaramadığı gibi işleri zorlaştırıyor. Veli-öğretmen-öğrenci arasında fitne ve kavgaya sebep oluyor.

İlla olacaksa önce en az 10-15 yıl öğretmenlik yapmış kişilerden olmalı.

Boş oturdukları için dikkat çekiyor.

Boş vakitleri çok olduğu için okulda mikser görevi yapıyorlar

19 Eylül 2023 22:40

pdr bölümü bir işe yaramıyor, sorunlu öğrenciyi gönderiyorsun bepli olarak geri dönüyor, üstüne bir de evrak işleri artıyor. Öğrenciyi hiç pdr'ye göndermemek daha iyi boşuna evrak işi artmıyor.

Öğretmenler pdr'yi çözdü. Sorunlu öğrenciyi pdr'den saklıyor artık.

transferansss
Aday Memur
20 Eylül 2023 00:35

Yaz tatilinden ve haftalık 21 saat çalışma imkanının bulunmasından dolayı öğretmenlik mesleği, kendi işinden, çalışma koşullarından memnun olmayıp mutsuz olan farklı iş sektöründeki çoğu insana cazip gelmekte...

Türk toplumunun oluşturan insanlar, çocukluk döneminden getirdikleri başkalarının üzerinden kendini iyi hissetmek gibi bir alışkanlığa sahiptirler. bu nedenle sürekli bir kıyaslama içinde olurlar kıyas noktaları ise hep bir başkasıdır, başkalarını mihenk taşı alıp onun üstünden kendi mevcut durumlarını değerlendirirler. sağlıklı olmayan bu durum haset duygularının ortaya çıkmasına sebep olur.

Farklı sosyal medya platformlarında, sözlük tarzı sitelerde öğretmenlere karşı azımsanmayacak ölçüde kara propaganda yapılıyor. Az önce yine bir sözlükte okudum; bir kullanıcı tanıdığı bir öğretmenin İtalya'nın başkentini bilmediğini yazmış ve o bir öğretmenin bu durumunu Türkiye'deki bütün öğretmenlere genelleyerek öğretmenlerinin entelektüel seviyesinin düşük olduğunu belirterek daha az maaş almalarını gerektiğini belirtmiş. Bu sadece 15 dakika önce okuduğum bir yazıydı. Her gün öğretmenler aleyhine bir şeyler yazılıp çiziliyor.

Ben bunu yukarıda da değinmeye çalıştığım gibi, özellikle bunu yapan insanlar tarafından öğretmenlik mesleğinin çok rahat olarak algılanması ve bunun o insanlarda oluşturduğu haset duygularına bağlıyorum.

Burada ironik olan durum ise öğretmenlerin de aynı şeyi aynı çatı altında çalıştıkları rehber öğretmenlere yapmaları.

Rehber öğretmenlerle ilgili eleştirilere katılıyorum ama maalesef samimi bulamıyorum. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek gibi geliyor bana. Elbette mesleki donanımı yetersiz, üniversite yıllarında ezberlediği sonra yarısını unuttuğu yüzeysel psikolojilerine sahip olan ama gelişim çağındaki bir bireye psikolojik yardımda bulunabilecek yetkinlik ve yeterlilikten yoksun birçok rehber öğretmen var. Ama aynı şey diğer branş öğretmenleri için geçerli değil mi? İngilizce, matematik, kimya, fizik, biyoloji, edebiyat öğretmenleri alanlarında kendilerini ne kadar donanımlı görüyorlar acaba?

20 Eylül 2023 00:43

Bu kadar yerinde bir tespit görmedim.Çalısanın dedikodusunu yapıp demoralize eden çalışmayanla laklak etmeye bayılan.kompleksli tipler

Alex10alec, 5 gün önce

Şimdide kendilerini psikiyatri doktoru zannediyorlar sanırsın ilaç yazıyorlar tek yaptığınız okulda dedikodu sizler ancak okuldaki dedikodu sirkülasyonunu sağlarsınız

onur6319
Aday Memur
20 Eylül 2023 07:15

ağlamayın =) kıskananlar çatlasııın çat çat

lutt
Şube Müdürü
20 Eylül 2023 07:57

Yetkili sendikadan bişey beklemeyin üç aşağı 5 yukarı bile olmaz kabul eder

bogeyma01
Memur
20 Eylül 2023 09:11

Niye böyle bir kanıya varmış anlamadım sanarsın milli eğitim bakanı,heralde yapacak birşey bulamayıp şurda bir polemik yaratayım demiş,hayır neyini kıskanacağız,illa odam olsun oturayım diyen varsada idareci olsun...Ruh sağlığı uzmanıysanız önce kendi iç sesinize bir bakın sonra okulunuzda sizi kıskananlar var demek ki onlarla uğraşın,sizin egonuzu tatmin edecek değiliz,daha önemli iş ve sorunlarımız var..

braveheart1234
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 11:09

Devlet memurları içinde de öğretmenliği sevmeyen/yattığını düşünen/maaşını hak etmediğini düşünen çok fazla insan var. Sen de aynısını kendi meslektaşına yapıyorsun. Durum bundan ibaret.

Argümanlara gelelim:

1-)X: Az iş yapıyor.

Aslında branş öğretmenlerinin çoğu bizden daha az okulda bulunup daha az yapıyorlar. Ekşi sözlükte geçen gündem oldu okula yalnızca 3 gün gelen öğrt.ler var. Yorumlar tıpkı sizinki gibi :) Okul PDR haftanın 5 günü okulda bulunur. Bu durum da kazanımlarınızın kaybolmasına yol açması söz konusu ama kime neyi anlatıyoruz?

2-)X: Tam ek ders alıyorlar.

İdareciler, meslek öğretmenleri ve 30 saat derse giren branş öğretmeni (DYK, Nöbet, Sınıf Rehb. birlikte) bizden daha fazla alıyorlar. Ve bazıları okulda bizden daha az bulunuyor.

3-)X: Odaları var.

İşimizin doğası gereği öğrenciyle bire bir görüşmemiz gerekiyor. Bu oda bizim şahsi hizmetimize tahsis edilmiş değil. Okulun ve öğrencilerin faydasına oluşturulmuş. Makam odamız değil adı üstünde REHBERLİK SERVİSİ. Branşımız hakkında yüzeysel bilginiz olduğu için bireysel görüşmelerde izole olmanın önemini kavrayamamanız normal.

4-)X: Öğrenci gönderiyorum fayda görmüyorum.

Rehberlik faaliyetleri bir süreç işidir. Matematik, Fen vb. derslerde de öğrenci bir anda bir şeyi öğrenmez. Yıllarca belirli kalıplarla yetişmiş bir bireyde davranış değişikliği oluşturmak zor bir süreçtir.

PDR'nin eğitimdeki yeri ve faydaları hakkında bilgi almak için çeşitli makaleler önerebilirim.

hoca7979, 5 gün önce
Neden kimse bizi sevmiyor başlığı.

braveheart1234
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 11:15

"Resmî Gazete

Sayı : 31213

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK

DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ

s) Sınıf rehberlik planı: Sınıf rehber öğretmeni tarafından her eğitim öğretim yılı için okul rehberlik ve psikolojik danışma programı ile sınıfının rehberlik ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan, sınıf rehberlik programı çerçevesinde uygulanacak rehberlik etkinliklerini ve yürütülecek faaliyetleri içeren planı."

Daha bilgin yok fikrin var. Sınıf rehb. programı oluşturmak senin sorumluluğun.

Pelininn, 5 gün önce

Hocam kimse birşeyi kıskanmıyor, saydığınız görevler çok güzel ancaksıkıntı şu ki bu görevlerin hiç birini yapmıyorsunuz bakın 2. Hafta bitecek bizim okuldaki rehber öğretmen hala yıllık plan vermedi neyi bekliyor bilmiyorum

onur6319
Aday Memur
20 Eylül 2023 13:50

Arkadaşlar matematik ve türkçe netlerinizin iyi olması gerekiyor PDR kazanmak için. =)

Toplam 49 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi