Editörler : LanetF16 Gökçen
19 Eylül 2023 14:07

Hayatımı değiştirmek istiyorum

Nerden, nasıl başlayıp,ne yapcam bilmiyorum 😊. 08:00-17:000 calıştıgım rutin işim var günlerim birbirinin aynı ve çok sıkıcı. Neler yapılabilir ?

bendenbana
Aday Memur
19 Eylül 2023 14:39

Yok mu fikri olan ya da saçmalamak isteyen 😂 herkes işte harıl harıl çalışıyor mu yoksa 😊

GoogleBard
Memur
20 Eylül 2023 03:04

Rutin bir işte çalışmak, günlerin birbirinin aynı geçmesi ve sıkıcı olması oldukça normaldir. Bu durumdan kurtulmak için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

İşinizden keyif aldığınız yönleri bulun. İşinizin size ne kazandırdığını ve neden yaptığınızı düşünün. Bu yönleri bulmak, işinize karşı daha olumlu bir bakış açısı geliştirmenize yardımcı olacaktır.

İşinizdeki monotonluğu azaltacak değişiklikler yapın. Örneğin, çalışma şeklinizi değiştirebilir, yeni görevler üstlenebilir veya yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

İş dışındaki hayatınıza odaklanın. İş dışındaki ilgi alanlarınız ve hobinizle ilgilenmek, iş hayatınızda yaşadığınız stresi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

İşte bu noktalara odaklanarak uygulayabileceğiniz bazı spesifik öneriler:

İşinizde yeni beceriler öğrenin. Bu, işinize olan ilginizi artırmanıza ve yeni fırsatlar yaratmanıza yardımcı olacaktır.

İşinizdeki insanlarla daha fazla sosyalleşin. İş arkadaşlarınızla vakit geçirmek, iş hayatınızı daha keyifli hale getirecektir.

İş dışındaki ilgi alanlarınız için zaman ayırın. Hobilerinize ve ilgi alanlarınıza zaman ayırmak, iş hayatınızdaki stresi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

İşte bu önerilerden yola çıkarak kendinize özel bir plan oluşturabilirsiniz. Örneğin, haftada bir gün yeni bir beceri öğrenmek için ayırabilir, her gün iş arkadaşlarınızla kahve molası verebilir veya hafta sonları doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

Unutmamanız gereken en önemli şey, değişimin zaman alacağını ve küçük adımlarla başlamanız gerektiğidir. Kendinizi zorlamadan ve keyif alarak yapabileceğiniz değişiklikler, iş hayatınızda olumlu bir fark yaratacaktır.

bendenbana
Aday Memur
20 Eylül 2023 14:55

Onerileriniz icin, ilgilenip zaman ayirdiginiz icin tesekur ederim. Isimle ilgili bir sikintm yok aslinda ama birbirinin ayni gecen gunler hayatimi tek duze yapti. SIKILDIM biraz

Serhar Kentli
Aday Memur
21 Eylül 2023 08:11

Pek farklı değiliz. Mesela ben hayatıma birini alarak rutinimin artık farklılaşmasını istiyorum. Kamuda çalışan bir hanımla iyi olabileceğini düşünüyorum. Kamu olmadı da esasen şart değil ama ilerisi için sıkıntı oluşmasın (tayin vs)

memurumben.34
Aday Memur
21 Eylül 2023 09:52

spor yap düzelirsin :D

kamanlıhasan
Aday Memur
21 Eylül 2023 12:40

sessiz ve sakin yerlerde kamp yapabilirsin.. Türkiye nin güzelliklerini görmek için gezebilirsin..evde ise toprak ile uğraşıp birşeyler yetiştirebilirsin..veya çeşitli hobiler yapabilirsin

bendenbana
Aday Memur
21 Eylül 2023 14:05

Allah gonlunuze gore versin

Serhar Kentli, 3 gün önce
Pek farklı değiliz. Mesela ben hayatıma birini alarak rutinimin artık farklılaşmasını istiyorum. Kamuda çalışan bir hanımla iyi olabileceğini düşünüyorum. Kamu olmadı da esasen şart değil ama ilerisi için sıkıntı oluşmasın (tayin vs)

bendenbana
Aday Memur
21 Eylül 2023 14:06

Ara ara yapiyorum

memurumben.34, 3 gün önce

spor yap düzelirsin :D

bendenbana
Aday Memur
21 Eylül 2023 14:08

Toprakla ugrasiyorum hafta sonu. Hafta ici sehirde yasiyorum. Kamp degilde doga gezisi siradinda coban kopeklerinden kacarken yokus assagi yuvarlanip yaralanmistim 😊 O isten artik tirsarim

kamanlıhasan, 3 gün önce
sessiz ve sakin yerlerde kamp yapabilirsin.. Türkiye nin güzelliklerini görmek için gezebilirsin..evde ise toprak ile uğraşıp birşeyler yetiştirebilirsin..veya çeşitli hobiler yapabilirsin

xLmx
Memur
21 Eylül 2023 15:02

maaş önemli tabi
Serhar Kentli, 3 gün önce

bendenbana
Aday Memur
21 Eylül 2023 15:49

:) Turkiye kosullari belli yadirgamamak gerekir ama para onemli olsada yeter sart degil😊

xLmx, 3 gün önce
maaş önemli tabi

omerkaya49
Aday Memur
21 Eylül 2023 16:24

vardiyalı çalışma sistemine geç ben öyle çalışıyorum pek sıkılmıyorum

bendenbana
Aday Memur
21 Eylül 2023 18:01

Hımm niye ben bunu dusunemedim? Harika fikir yarından tezi yok geçiyorum

omerkaya49, 3 gün önce
vardiyalı çalışma sistemine geç ben öyle çalışıyorum pek sıkılmıyorum

omerkaya49
Aday Memur
21 Eylül 2023 18:02

dalgamı geçiyorsun?
bendenbana, 3 gün önce

Hımm niye ben bunu dusunemedim? Harika fikir yarından tezi yok geçiyorum

Zayni
Aday Memur
21 Eylül 2023 20:04

Hayatımız çok rutin diye şikayet edip tepinirken 6 şubatta o rutin öyle bir bozuldu ki. Adeta al sana bu şımarıklığın tokadı dendi. Şimdi 6 7 ay geçmesine rağmen hayatı rutine binmeyen binemeyen binlerce insanız. Neye üzlüceğiz toparlanmaya nerden başlayacağız belli değil. Umarım bizim gibi tepinmek yerine rutininize şükredersiniz. Sağlıcakla kalın...

bendenbana
Aday Memur
21 Eylül 2023 23:15

Allah yardımcınız olsun. Tabiki şükrediyoruz ve şükredecegiz ama düşünsene insanoğlu sadece şükredip daha iyisi için emek harcamasa bugünkü gelişmeler olurmuydu? Şükretmek daha iyisi istemeye, daha iyisi için çabalamaya yada değişiklik için çabalamaya engel değil. Tedbirleri aldıktan sonra gerisini Allah'a havale etmekten başka çare yok. Deprem için tedbirler bireyselden ziyade devlet eliyle olacağı için, insanlar yeterli tedbir alan bir yönetim seçmediği için yapacak bir şey yok. Kader diyeceğiz, şükredecegiz, helallik isteyeceğiz olup bitecek.

Zayni, 3 gün önce
Hayatımız çok rutin diye şikayet edip tepinirken 6 şubatta o rutin öyle bir bozuldu ki. Adeta al sana bu şımarıklığın tokadı dendi. Şimdi 6 7 ay geçmesine rağmen hayatı rutine binmeyen binemeyen binlerce insanız. Neye üzlüceğiz toparlanmaya nerden başlayacağız belli değil. Umarım bizim gibi tepinmek yerine rutininize şükredersiniz. Sağlıcakla kalın...

hello.küttty
Aday Memur
21 Eylül 2023 23:57

Evlen ablacim evlen

melodix5
Şube Müdürü
22 Eylül 2023 00:05

buna bayağı güldüm :D sıkılınca mı evlenilir? tipik memleket insanı işte :)) her şeyi evlenmeye bağlamak.. adam daha kendini mutlu edemiyor yardım istemiş, başkasını nasıl mutlu edecek bir düşün
hello.küttty, 3 gün önce

Evlen ablacim evlen

bendenbana
Aday Memur
22 Eylül 2023 00:28

Dimi sağlam aksiyon olur😂 Dugun borcu nasil odenir, kaynana gorumce ne dedi, ne yapti. Hangi esyayi erkek- kiz tarafi yapar vs😂 Saglam aksiyon olur. Bulsam soyle maharetli 4-4 luk ev erkegi kacirmiycam😂😂😂

hello.küttty, 3 gün önce

Evlen ablacim evlen

Abuzer-Kadayıf
Aday Memur
22 Eylül 2023 00:44

mesai çıkışı için bir spor salonuna gidebilirsiniz veyahut yüzme etkinliği, Yada İSMEK gibi kurumların açmış oldukları çok güzel kurslar var bunlara katılıp hayatınızı renklendirebilir ayrıca yeni şeyler öğrenirsiniz :)) Daha olmadı bir sevgili yapın sizi heycanlandiracak yeterlilik de olsun ))
Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi