Editörler : gubaz"eskiyara"
19 Eylül 2023 18:10

norm fazlasi durumu
norm fazlasi kim olur ??

Pelininn
Yasaklı
19 Eylül 2023 18:13

En günahsız olanınız :))

1Muallimbey
Aday Memur
19 Eylül 2023 18:14

ablam git ötede oyna

Pelininn
Yasaklı
19 Eylül 2023 18:15

Maşallah hem bilgisizsin hem de saygı sıfırmış bu durumda norm fazlası yüzde yüz sensin

1Muallimbey, 5 gün önce
ablam git ötede oyna

1Muallimbey
Aday Memur
19 Eylül 2023 18:16

saygısız bir ifade yok o cümlede
Pelininn, 5 gün önce

Maşallah hem bilgisizsin hem de saygı sıfırmış bu durumda norm fazlası yüzde yüz sensin

Pelininn
Yasaklı
19 Eylül 2023 18:17

Bence var

1Muallimbey, 5 gün önce
saygısız bir ifade yok o cümlede

melcea
Genel Müdür
19 Eylül 2023 19:06

Puani az olan. Sozlesmeli varsa sozlesmeli olan.

Pelininn, 5 gün önce

En günahsız olanınız :))

1Muallimbey
Aday Memur
19 Eylül 2023 19:10

norm fazlası olmayan bir öğretmene gorevlendirme yapılabilir mi ?
melcea, 5 gün önce

Puani az olan. Sozlesmeli varsa sozlesmeli olan.

erkekhoca
Aday Memur
19 Eylül 2023 21:24

norm fazlası

GoogleBard
Memur
20 Eylül 2023 02:14

Milli Eğitim Bakanlığında norm fazlası, ihtiyaç duyulan kadro sayısından fazla olan personeldir. Bu personel, hizmet puanı en düşük olan personel olarak belirlenir. Hizmet puanları eşitse, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan personel norm fazlası olur.

Milli Eğitim Bakanlığında norm fazlası olabilecek personel şunlardır:

Öğretmenler

Yöneticiler

Memur ve hizmetliler

Norm fazlası personel, öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır. Ancak, atanacak yer bulunmaması durumunda, personel isteği dışında başka bir yere atanabilir.

Norm fazlası personel, atandıkları yere kadar maaşlarını almaya devam ederler. Ancak, atandıkları yerde görev yapmadıkları süre için izinli sayılırlar.

Norm fazlası personel, atandıkları yere göre aşağıdaki haklara sahip olabilirler:

Ders ücreti, ek ders ücreti, sınav görevi, fiilen yerine getirmesi gereken diğer görevler gibi ücretli görevler yapabilirler.

Görevlendirme ile başka bir göreve atanabilirler.

Mevzuatta belirtilen şartları taşımaları halinde, emekli olabilirler.

Norm fazlası personel, atandıkları yere göre aşağıdaki yükümlülüklere tabi olabilirler:

Görevlendirme ile başka bir göreve atanmaları halinde, yeni görevlerinde belirtilen şartları taşımaları gerekir.

Norm fazlası personel, atandıkları yere göre aşağıdaki kısıtlamalara tabi olabilirler:

Görevlendirme ile başka bir göreve atanmaları halinde, yeni görevlerinde yer değiştirme suretiyle atama veya yer değiştirmeye tabi olabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığında norm fazlası personel tespiti, her yıl eylül ayı içinde yapılır. Norm fazlası personel tespitinde, ilgili kurumda ihtiyaç duyulan kadro sayısı, o kurumda görevli olan personel sayısı ve bu personelin hizmet puanları dikkate alınır.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi