Editörler : Kubil ay
19 Eylül 2023 22:49

Mutlu değilim dostlar var mı bu meslekte mutlu olan?
Mutlu değilim dostlar var mı bu meslekte mutlu olan?
19 Eylül 2023 22:58

Hava attığını sanıp aslında hava atacak bir vasfı olmadığını bilmeyenlere güzeldir herhalde meslek.

Savanara
Aday Memur
19 Eylül 2023 23:36

bnde bırakmak istiyorum ve bu mesleğe çok emek verdim eşimle evledigimin ertesi günü göreve gittim. Ayın 15inde hakkını vererek alayım maaşı diye ailemden çocuğumdan ödün verdim. ama degmiyormus anladım. çok sevdiğim üniformamdan bile soguttular.hakkimi asla helal etmeyeceğim bazılarına bu meslekte.Birikim yapmaya başladım. bir arabam.var. bakalım meslekte iken iş kurucam eğer iyi kazanırsam mesleği birkaicam. biran da bırakırsam esim ve çocuğum yapamaz. Ama bu meslek benim ömrümden ömür aldı. Saf temiz duygularla vatan millet dedikçe sırtımızdan vurulduk. ikiyüzlü sahtekar olan herkes bu meslekte işi rast gitti

Dramagrl
Aday Memur
20 Eylül 2023 00:22

kesinlikle katılıyorum size inşallah hayırlısıyla çıkıp daha baska meslekte cok mutlu olursunuz ben de dagil olmak üzere, söylenecek çok sey var da neyse
Savanara, 5 gün önce
bnde bırakmak istiyorum ve bu mesleğe çok emek verdim eşimle evledigimin ertesi günü göreve gittim. Ayın 15inde hakkını vererek alayım maaşı diye ailemden çocuğumdan ödün verdim. ama degmiyormus anladım. çok sevdiğim üniformamdan bile soguttular.hakkimi asla helal etmeyeceğim bazılarına bu meslekte.Birikim yapmaya başladım. bir arabam.var. bakalım meslekte iken iş kurucam eğer iyi kazanırsam mesleği birkaicam. biran da bırakırsam esim ve çocuğum yapamaz. Ama bu meslek benim ömrümden ömür aldı. Saf temiz duygularla vatan millet dedikçe sırtımızdan vurulduk. ikiyüzlü sahtekar olan herkes bu meslekte işi rast gitti

Dead.588
Memur
20 Eylül 2023 00:41

Mutlu olmak nasıl mümkün olsun hiçbir sorun çıkartmadan işimde gücümdeyken görev yerimi değiştiriyorlar taa uzak yerlere veriyorlar bir anda düzenin bozuluyor

GoogleBard
Memur
20 Eylül 2023 01:27

Polislik mesleğinde mutlu olmadığını duyduğuma üzüldüm. Bu, zor bir karar olabilir, ancak kendiniz için en iyisini yapmak önemlidir.

İşte sana bazı öneriler:

Neden mutlu olmadığını düşün?

Mutlu olmadığının nedenini anlamak, bir çözüm bulmanın ilk adımıdır. İşin zor yönlerinden mi memnun değilsin? Yoksa mesleğin sana uygun olmadığını mı düşünüyorsun?

Diğer polislerle konuş.

Diğer polislerle konuşmak, deneyimlerinden öğrenmenin harika bir yoludur. Onlar da mutlu olmadığınız şeyleri yaşıyor olabilirler veya size bu mesleğin sizin için doğru olup olmadığını düşünmenize yardımcı olabilecek bazı tavsiyeler verebilirler.

Mesleğinle ilgili başka şeyler dene.

Polislik mesleğinin farklı yönlerini denemek, bu mesleğin senin için doğru olup olmadığını anlamana yardımcı olabilir. Örneğin, farklı bir birimde çalışmak veya farklı bir alanda görev almak isteyebilirsin.

Diğer kariyer seçeneklerini araştır.

Polislik mesleği senin için uygun değilse, başka kariyer seçeneklerini de araştırabilirsin. İlgi alanlarına ve becerilerine uygun bir kariyer bulmak, mutlu olmana yardımcı olabilir.

İşte sana bazı ek ipuçları:

Bir kariyer danışmanıyla konuş.

Bir kariyer danışmanı, bu süreçte sana yardımcı olabilir. Senin için doğru kariyeri bulmana yardımcı olacak testler ve değerlendirmeler yapabilirler.

Bir mesleki gelişim programına katıl.

Bir mesleki gelişim programı, mevcut becerilerini geliştirmene ve yeni beceriler öğrenmene yardımcı olabilir. Bu, kariyerinde ilerlemene ve daha mutlu olmana yardımcı olabilir.

Hayallerinden vazgeçme.

Doğru kariyeri bulmak zaman alabilir. Pes etme ve hayallerinden vazgeçme.

Umarım bu öneriler sana yardımcı olur.

20 Eylül 2023 02:17

Bu meslek geçimimi sağladığım bir iş ekibe çıkarım anonsu kapatırım evime gelir yatarım benim için fazlası değil o yüzden takmayın düşündükçe kafayı yersin

Muerem
Şube Müdürü
20 Eylül 2023 04:44

Ekonomik refah seviyen diğer memurlara göre çok geride ve iş stresi cabası olunca mutlu olmayı başarmak çok zor bu stres ve risk mesleğinde en azından refah seviyemiz bir tık daha yukarıda olsaydı bu bile mutlu olmaya yeterdi kişilere özgü ekstra konuları istisna tutuyorum elbette

plt.kaan
Aday Memur
20 Eylül 2023 08:26

beklentiyi düşürün işi sadece maaş aldığınız bir iş olarak düşünün. meslek dışında poliscilik oynamayın. iş bitti mi siz de başka şeyler düşünün. unutmayın 1000 tane hırsız yakalanan bir tane yanlış iş yapsan sürgün edilir sorunlu memur olursun. bu sebeple işi sadece iş olarak.gorun. profesyonel olun. olayları icsellestirmeyin.

Dramagrl
Aday Memur
20 Eylül 2023 10:29

işimi yapıyorum yapmıyormus gübi davranılıyor haksızlıklar söz konusu cok sıkıldım artık bu durumdan
plt.kaan, 4 gün önce
beklentiyi düşürün işi sadece maaş aldığınız bir iş olarak düşünün. meslek dışında poliscilik oynamayın. iş bitti mi siz de başka şeyler düşünün. unutmayın 1000 tane hırsız yakalanan bir tane yanlış iş yapsan sürgün edilir sorunlu memur olursun. bu sebeple işi sadece iş olarak.gorun. profesyonel olun. olayları icsellestirmeyin.

Savanara
Aday Memur
20 Eylül 2023 16:23

vallahi öyle ben hep.meslegi önde tuttum ailemden herkesten önce tuttum. evlendim diğer gün göreve gittim. çocuğum oldu doğuma gidemedim..bir kere of demedim gururla çalıştım kurslar aldım.kendimi geliştirilen. ama ne yazikki dışarda değeri olmayan kişiler makam mevki sahibi olup buna sığınıp mutlu çalıştığımız şubemizi değiştirdi. sırf ona itaat etmediğim.icin Allah'a havale ediyorum
Dramagrl, 4 gün önce
işimi yapıyorum yapmıyormus gübi davranılıyor haksızlıklar söz konusu cok sıkıldım artık bu durumdan

İdillituran
Aday Memur
20 Eylül 2023 23:06

kral kimse umrunda olmasın kimseyide ipleme çok umursarsan degersizlesirsin.isini layıkıyla yap gel evine unuformayi çıkar mesleği unut.is yerinde yanlız vakit geçirmeyi alıştır kendine bak keyfine misss

rashimuss
Aday Memur
20 Eylül 2023 23:08

Bıktımmmm!!! sadece basıma gelenlerden değil. Türkiye'nin 4 bı yanında yoğun çalışmadan, verilmeyen haklardan, disiplin ve otorite kilifiyla tüm kibrini polisin üzerine boca edenlerden de bıktım. ama ben bıktıkca daha fazla acimaSizlasiyorlar. Artık hicbiseyi Anlamıyorum. Hickimseye güvenmiyorum. Ve kendimi inanılmaz değersiz hissediyorum.

teachpol
Aday Memur
20 Eylül 2023 23:24

Mutlu olmak istiyorsan mesai saatleri dışında seni aşağı çeken,olumsuz konuşan hiçbir meslektaşınla görüşme. Kendine sivil hayattan dostlar edin. Bir hobi bul. Ben bugüne kadar işinden memnun olan görmedim buna doktor arkadaşlarım da dahil. Hayat senin bakış açına göre yaşanabilir bir hal alır. Kimsenin gelip seni mutlu etmesini bekleme ve mutluluğu başkalarında arama. Buna eşin de dahil. Ayrıca mutluluk maneviyatta gizlidir bunu unutma. Ben mutluyum. Hiçbir zaman da işimin beni mutsuz etmesine izin vermedim. Yok yoğun çalışıyorum,yok yoruluyorum demedim. Babam 70 yaşına geldi esnaf halen daha hergün sabah 6da dükkan açıyor ne haftasonu var ne tatili. Sana en büyük önerim bakış açını değiştir.

Muerem
Şube Müdürü
20 Eylül 2023 23:46

Bir hemşire zabıta öğretmen astsubay gibi 50 ila 60 bin arası maaş alsaydık mutlu olurduk kardeşim ekstra durumları çıkar mevzu para geçim derdi yok arkadaş mış yok hobiymiş bu maaşları alan memurların forumlarına bakın bakalım alemin keyfi yerinde

ankaavukat
Aday Memur
21 Eylül 2023 11:30

doğru diyorsun maaş 60-70 olsa biranda huzur gelir. çalışma falan hikaye. uzmanlar mesela adamlar kafası rahat neden maaş iyi. aralarda varmıdır maaş aZ olsun az çalışayım diyen vardır elbet ama evden işe işten eve asosyal kişilerdir çünkü bu maaşlarla sosyal olmak zor
Muerem, 4 gün önce

Bir hemşire zabıta öğretmen astsubay gibi 50 ila 60 bin arası maaş alsaydık mutlu olurduk kardeşim ekstra durumları çıkar mevzu para geçim derdi yok arkadaş mış yok hobiymiş bu maaşları alan memurların forumlarına bakın bakalım alemin keyfi yerinde

E.Kayı Han
Editor
21 Eylül 2023 11:34

Almış olduğumuz maaşların alım gücü iyi olsa sıkıntı olmayacak. Maaşın yüksek olması değil alım gücünün yüksek olması önemli.

ankaavukat, 3 gün önce
doğru diyorsun maaş 60-70 olsa biranda huzur gelir. çalışma falan hikaye. uzmanlar mesela adamlar kafası rahat neden maaş iyi. aralarda varmıdır maaş aZ olsun az çalışayım diyen vardır elbet ama evden işe işten eve asosyal kişilerdir çünkü bu maaşlarla sosyal olmak zor

siyahbeyaz88
Daire Başkanı
21 Eylül 2023 12:20

sağlıkçılara öğretmenlere ek zamlar geliyor eskiden bizden az alan bunlar şimdi daha da farkı açıyorlar geçenlerde öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapılacak denildi bizim operasyon paralarına niye zam gelmiyor istanbulda 1500 lira şaka gibi hiç vermeyin daha iyi

siyahbeyaz88
Daire Başkanı
21 Eylül 2023 12:48

zaten alım gücü her yıl azalıyor bari 30bin alacağımıza 40-50 alalım
E.Kayı Han, 3 gün önce

Almış olduğumuz maaşların alım gücü iyi olsa sıkıntı olmayacak. Maaşın yüksek olması değil alım gücünün yüksek olması önemli.

mrc2418
Aday Memur
21 Eylül 2023 13:11

Takma kafaya yapman gerekeni yap gerisini bsver

Muerem
Şube Müdürü
21 Eylül 2023 14:43

Sayın editörümüz genel talep alım gücünün yüksek olmasıdır memleket için iyi olan elbet budur ama bu işi de polis yapcak hali yok bu şartlarda bazı mesleklerin aldığı gibi ek ücretlerle 50 ila 60 bin arasında maaş alsak alım gücü 28 bine göre 2 kat olur zaten

E.Kayı Han, 3 gün önce

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi