Editörler : Kubil ay

Lifa
Aday Memur
25 Eylül 2023 17:27

Yanlış anlamayın ama hemşire ve öğretmenin 40-50 aldığı yok. Tamam şartlarımız iyi değil ama iyice herşeyi abartıp sorun etmekte bize zarar verir. Ek ders, döner gibi ek ödemelerle bizi uçurum sollayamaz. Az mantıklı ekleyin sıfırları. Hemşirelerde bizim gibi sürgün çalışıyor. 24-12, 24-24, 12-24,18-24 çalışma sistemleri var. Uzun mesailer sonrasında 24-72 çalışıyorlar. Yani üç gün gün aşırı çalışırlar sonra 72 yaparlar. Oda her hastane yapmaz. inanmayan sağlık bölümünde sorsun. Hele özel sektörde 6 gün 12 saat çalışıyorlar . sağlıkta doktorlar ve sekreterler iyi. Öğretmenlerde çalışma sistemi olarak en iyi meslek. Diğer her mesleğin artısı it kopukla uğraşmıyorsun stresin yok. Bizim meslek stres ve gerginlik mesleği. Aklı başında mantıklı konuşabilen adam sayısı çok az . Bu eğitim seviyesiyle ilgili maalesef hiç okumamış adamlar memur veya komser olduğu için bu despotluk yıkılamıyor. Adam ben kitap okumam diyo mesela bunu heriflik diye tabir ediyor lakin bu lafların altında nasıl bir tehlike acınası bi dram olduğunu anlayamıyor. Bu meslek içinde hassas kişilerde zorlanıyor. Çünkü ortam leş muhatabın leş işin leş. Sağlıkçı gibi tedavi uygulayıp dalgana bakma lüksün yok. Kafada dönüp duruyor olumsuzluklar. Vurdumduymaz olmaya çalışın.

Yalcn19
Aday Memur
25 Eylül 2023 19:03

Meslek olarak gururlu bir meslek ama içine girdim mi bütün hevesini alıyorlar yıl olmuş 2023 halaa eski sistemleri dayatıyorlar bize disiplin adı altında elimizi kolumuzu bağlıyorlar Sayın Müdür dediğimiz kişinin odasına giderken 2 tane şifreli zilli kapı var adama ulaşamıyorsun hemen ne işin var burda ama çalışma saatlerine geldim mi Polis 2 gün izin mi yapar diğer kurumlar günde 1 evrakla günü doldururken polis çalışıyo gözükmez para ve çalışma saatlerini duzeltmedikce kimse mutlu olamaz

Dnipro06
Aday Memur
26 Eylül 2023 01:49

bu meslek insanın psikolojisini cidden mahvediyor ikiye bölünmüş meslek torpilli herşeyi alan gram kaygısı olmayan ve ayakta kalacak hali kalmayana kadar çalışanlar ben asla ama asla yukarıdakilere hakkımı helal etmiyorum o diğer yarısına da canınızı da sıkmayın herkesin yaptığı yarına kalır ama yanına kalmaz Allah büyük elbet

Joplu Çoban
Aday Memur
26 Eylül 2023 05:11

Nasıl bir döngüdür, çaresizlik bir umutla zamana yayılmış bekliyor. Bizim işimiz zor değil çok zor.

cılıbıt385041
Yasaklı
28 Eylül 2023 02:38

Allah da peygamber de 30+4'e çıkmış, izinde. Burası yıldızlıların krallığı hepsi yolunda. Bir KHK'ya veya 9x19'a bakar maziden ders almak lazım vesselam.
Dnipro06, 2 ay önce
bu meslek insanın psikolojisini cidden mahvediyor ikiye bölünmüş meslek torpilli herşeyi alan gram kaygısı olmayan ve ayakta kalacak hali kalmayana kadar çalışanlar ben asla ama asla yukarıdakilere hakkımı helal etmiyorum o diğer yarısına da canınızı da sıkmayın herkesin yaptığı yarına kalır ama yanına kalmaz Allah büyük elbet

t.parlar
Memur
28 Eylül 2023 14:22

Ders almış adamın(?) üslubuna bak. Kimsenin senin gibilerden öğrenecek dersi olamaz ancak ibret alabilir. Bir insanın üslubu kişiliğini ele verir, üsluo gösteriyor ki senin gibilerin kendine bile hayrı olamaz.
cılıbıt385041, 2 ay önce
Allah da peygamber de 30+4'e çıkmış, izinde. Burası yıldızlıların krallığı hepsi yolunda. Bir KHK'ya veya 9x19'a bakar maziden ders almak lazım vesselam.

Ferhatsrn
Aday Memur
28 Eylül 2023 17:30

Benim bir uzman çavuş arkadaşım vardı kuzey ırak şırnak hakkari sonra şimdi suriyede görev yapıyor sayısız temasla karşılaşmış görev sırasında bacağından isabet almış bir dostum vatan millet sakarya gördüklerimden duyduklarımdan sonra bitti ama ayın 15.inden itibaren maaşım yattığı sürece sıkıntı yok yanlız birgün yatmazsa o zaman külahları değişiriz derdi . Aldığı maaştan dolayı çektiği çileyi kutsal saydı arkadaşımız bizim polislikte malasef ücret konusundada çok çok gerisindeyiz bu arkadaşlrımızın .

sertaçakınım
Genel Müdür
28 Eylül 2023 17:48

abim şu sıralar herkes mutsuz sadece sen değil ben bile mutsuzum seni anlamamak mümkün değil haklısın

baykuş123
Memur
28 Eylül 2023 20:15

Cehalete bak zabıta ,öğretmen ,astsubay 50 bin alıyor diyor.Begenmiyorsaniz istifa edersiniz diyeceğim ama istifa edip mevcut maaşınızı bile kazanacak bir vasifiniz var mı acep ?

Atilla007
Aday Memur
28 Eylül 2023 20:21

ziyaaaa:))
Muerem, 3 ay önce

Bir hemşire zabıta öğretmen astsubay gibi 50 ila 60 bin arası maaş alsaydık mutlu olurduk kardeşim ekstra durumları çıkar mevzu para geçim derdi yok arkadaş mış yok hobiymiş bu maaşları alan memurların forumlarına bakın bakalım alemin keyfi yerinde

hakkaniyet01
Aday Memur
30 Eylül 2023 15:40

Buradaki polis arkadaşlar ne kadar çok abartmis diğer meslek gruplarını hangi hayal aleminden yaziyorsunuz Allah askina. Ben öğretmenim ek desle birlikte 30 bin lira alıyorum . Kurs veren hoca var az sayıda, eğer ders saati de çoksa artı 7 bin civarı daha alıyor okulun bütün öğretmenleri bu civarda. Eşim polis memuru 30 bin alıyor. Arada çıkan ek görev haricinde işi gayet stressiz ben ise her gün işimde sinir harbi yaşıyorum eve geldiğimde savaştan çıkmış gibi geliyorum hem de her gun. Malesef başka meslekleri çok kolay gibi gösterip maaşları da çok yüksek gibi gösterip kendi kendini mutsuz etmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. 1 milyon 200 bin ogretmenden 45 bin maaşı gecen 200 bini bulmaz. Full ek ders ve kursu varsa

Akın13030
Aday Memur
30 Eylül 2023 16:13

kardeş gel meslekleri değiştirelim madem öğretmenlikten bu kadar muzdaripsin emin ol 1 gece mesaisi yap öğretmenlik diye diye topuklarsın her mesleğin elbet zorluğu vardır ona lafım yok ama polislik çok başka bir meslek amir mobingi,esrarcısı katili hani şu siz elinizde bıçak gören birini görüp kaçarsınız ya ha polis onlarla uğraşır işte sizde çocuklarla yaramazlık yapıyor diye uğraşırsınız. gel bir 18 saat mesai yap seni göreyim hepsini geçtim o kadar fedakarlık edip aldığın maaş istediğin kadar olmazsa o zaman zulüm gelir insana.
hakkaniyet01, 2 ay önce

Buradaki polis arkadaşlar ne kadar çok abartmis diğer meslek gruplarını hangi hayal aleminden yaziyorsunuz Allah askina. Ben öğretmenim ek desle birlikte 30 bin lira alıyorum . Kurs veren hoca var az sayıda, eğer ders saati de çoksa artı 7 bin civarı daha alıyor okulun bütün öğretmenleri bu civarda. Eşim polis memuru 30 bin alıyor. Arada çıkan ek görev haricinde işi gayet stressiz ben ise her gün işimde sinir harbi yaşıyorum eve geldiğimde savaştan çıkmış gibi geliyorum hem de her gun. Malesef başka meslekleri çok kolay gibi gösterip maaşları da çok yüksek gibi gösterip kendi kendini mutsuz etmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. 1 milyon 200 bin ogretmenden 45 bin maaşı gecen 200 bini bulmaz. Full ek ders ve kursu varsa

aspnetcore
Kapalı
30 Eylül 2023 16:34

haftasonu çalışmayıp izin yapanlar yılda 2-3 ay tatil yapanlar. gece gündüz çalışmak nedir bilmeyenler. riskli bir meslek yapmayanlar gelmişler polisle kendini karşılamışlar. işin garibi polisle aynı ücreti alıyorlar. ve polis bu meslek gruplarından 10 katı fazla çalışıyor. yazık dostlar yazık

hakkaniyet01
Aday Memur
30 Eylül 2023 16:37

Dikkat ederseniz eşimin polis memuru olduğunu söyledim. Söyledikleriniz de bir kisim haklisiniz ancak maaşlar konusunda polis ne alıyorsa hemşire de ogretmende aşağı yukarı onu aliyor. Şarka gittik eşim il merkezinde çalıştı hiç zorlanmadı hem de çok rahattı hatta dönmek bile istemedi ama ben 5 yıl guneydogu sehrinin ilçesinin dağ koyune günde 140 km gidiş geliş yaptım dayanilacak gibi degildi. Günümün 3 saati yolda geçiyordu. Tam 5 yıl dile kolay. Eğer zorluk karsilastirmasi yapacaksanız öğretmenin en iyisiyle polisin en kötü durumda olanına göre karsilastirmayacaksiniz. Amacım sizle inatlasmak falanda değil ama gerçekler sizin göstermeye çalıştığınız gibi de değil. Değerlendirmelerinizde eksiklik olduğunu anlayabilmek için yazdım. Yani yok öyle 50 bin 60 bin alan eş değer memur sınıfı . 45 bini alan çok çok azdır. Herkes kendi yaptigi işin en önemli en zor iş olduguni zanneder o ciddi bir yanılgıdır buna kendimde dahil.

Akın13030, 2 ay önce
kardeş gel meslekleri değiştirelim madem öğretmenlikten bu kadar muzdaripsin emin ol 1 gece mesaisi yap öğretmenlik diye diye topuklarsın her mesleğin elbet zorluğu vardır ona lafım yok ama polislik çok başka bir meslek amir mobingi,esrarcısı katili hani şu siz elinizde bıçak gören birini görüp kaçarsınız ya ha polis onlarla uğraşır işte sizde çocuklarla yaramazlık yapıyor diye uğraşırsınız. gel bir 18 saat mesai yap seni göreyim hepsini geçtim o kadar fedakarlık edip aldığın maaş istediğin kadar olmazsa o zaman zulüm gelir insana.

Eray922
Aday Memur
30 Eylül 2023 16:45

kim gurbette mutlu olabilir ki ak

memur3428
Şube Müdürü
01 Ekim 2023 20:54

Şu forumda emniyet sayfasında öğretmen maaşı polis maaşıyla ayni olunca bu normal görülüyor ya ben de buna tutuluyorum

Tamam herkesin görevi kutsal da asker polis canını ortaya koyuyor gece gündüz mesai saati yaz tatili bayrami döner sermayesi olmadan çalışıyoruz yaziktir

Polis 10 yıl önce öğretmenden çok daha fazla maas alırdı alması gerektiği gibi şimdi diğer memurlarla maaş farkımız kalmadı

Buna eksi verecek olanlar da ya burda takılan öğretmenler yada eşi öğretmen olan meslektaşlarımız...

aspnetcore
Kapalı
01 Ekim 2023 21:11

kral o kadar haklısın ki. o kadar normalleştirdiler ki. polis, memurluk yapsa bu parayı alsın eyvallah. polis memurluk yapmıyor ama memurluk maaşlı alıyor neden neden neden?
memur3428, 2 ay önce

Şu forumda emniyet sayfasında öğretmen maaşı polis maaşıyla ayni olunca bu normal görülüyor ya ben de buna tutuluyorum

Tamam herkesin görevi kutsal da asker polis canını ortaya koyuyor gece gündüz mesai saati yaz tatili bayrami döner sermayesi olmadan çalışıyoruz yaziktir

Polis 10 yıl önce öğretmenden çok daha fazla maas alırdı alması gerektiği gibi şimdi diğer memurlarla maaş farkımız kalmadı

Buna eksi verecek olanlar da ya burda takılan öğretmenler yada eşi öğretmen olan meslektaşlarımız...

sımseeekk
Memur
02 Ekim 2023 21:45

kardeş eşin ya şanslıdır ya torpilli.şimdi benim sabaha kadar karakolda canım çıkıyo.arkadaş kantinde bir artı bir sivil fiş kesiyo.ikimiz de polisiz bu arada okeyy..
hakkaniyet01, 2 ay önce

Dikkat ederseniz eşimin polis memuru olduğunu söyledim. Söyledikleriniz de bir kisim haklisiniz ancak maaşlar konusunda polis ne alıyorsa hemşire de ogretmende aşağı yukarı onu aliyor. Şarka gittik eşim il merkezinde çalıştı hiç zorlanmadı hem de çok rahattı hatta dönmek bile istemedi ama ben 5 yıl guneydogu sehrinin ilçesinin dağ koyune günde 140 km gidiş geliş yaptım dayanilacak gibi degildi. Günümün 3 saati yolda geçiyordu. Tam 5 yıl dile kolay. Eğer zorluk karsilastirmasi yapacaksanız öğretmenin en iyisiyle polisin en kötü durumda olanına göre karsilastirmayacaksiniz. Amacım sizle inatlasmak falanda değil ama gerçekler sizin göstermeye çalıştığınız gibi de değil. Değerlendirmelerinizde eksiklik olduğunu anlayabilmek için yazdım. Yani yok öyle 50 bin 60 bin alan eş değer memur sınıfı . 45 bini alan çok çok azdır. Herkes kendi yaptigi işin en önemli en zor iş olduguni zanneder o ciddi bir yanılgıdır buna kendimde dahil.

Drjacob
Aday Memur
03 Ekim 2023 16:52

meslek ile alakalı değil kimse mutlu değil.

Polis4
Aday Memur
05 Ekim 2023 11:18

Mutlu olun...emekli olup özel sektörde çalışıyorum, berbat bir şekilde patron müdür mobbingi var

Toplam 60 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi