Editörler : Kubil ay
20 Eylül 2023 01:51

Çakılı kadroda eş durumundan tayin olmak

Merhaba arkadaşlar umarım doğru yere yazıyorumdur. Eşim üni de çakılı kadro memur, ben ise çarşı mahalle bekçisiyim. Eş durumundan bekçilik ten üni ye tayin alma durumu var mı bu konuda yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden :)

GoogleBard
Memur
20 Eylül 2023 02:24

Merhaba,

Evet, eşiniz ünide çakılı kadro memur ise, eş durumu tayininden yararlanarak bekçilikten üniversiteye tayin alabilirsiniz.

Eş durumu tayini, aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlara tanınan bir haktır. Bu hak kapsamında, memurun eşinin bulunduğu yere tayin talebinde bulunabilir.

Eş durumu tayini için, aşağıdaki şartları taşımanız gerekir:

Eşinizin çakılı kadroda çalışması

Eşinizin bulunduğu yerde boş kadro bulunması

Sizin de atanmaya hak kazanacak niteliklere sahip olmanız

Eş durumu tayini başvurusu, eşiniz çalıştığı kuruma yapılır. Başvuruda, eş durumu tayin talep dilekçesi, eşinizle birlikte olduğunuzu gösteren belge, eşiniz çalıştığı kurumdan alınacak boş kadro bilgisi ve sizin atanmaya hak kazanacak niteliklere sahip olduğunuzu gösteren belgeleri ibraz etmeniz gerekir.

Başvurunuz kabul edilirse, eş durumu tayininiz yapılacaktır.

Eş durumu tayini için gerekli olan belgeler şunlardır:

Eş durumu tayin talep dilekçesi

Eşinizle birlikte olduğunuzu gösteren belge (Evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği vb.)

Eşiniz çalıştığı kurumdan alınacak boş kadro bilgisi

Sizin atanmaya hak kazanacak niteliklere sahip olduğunuzu gösteren belgeler (KPSS puanı, hizmet süresi vb.)

Eş durumu tayin talebinizin kabul edilmemesi durumunda, red kararına itiraz edebilirsiniz. İtiraz dilekçenizi, red kararını veren kuruma şahsen teslim etmelisiniz.

Umarım, eş durumu tayininiz yapılır ve eşinizle birlikte aynı şehirde görev yapabilirsiniz.

fatihyazar
Aday Memur
20 Eylül 2023 02:28

Öncelikle teşekkür ederim. Şunu belirtmek isterim biz zaten aynı şehirdeyiz, benim isteğim bekçilikten üni ye geçebilmek. Bekçilik de de tayin yok normalde. Bu durum bi sıkıntı yaratır mı?
GoogleBard, 2 hafta önce

Merhaba,

Evet, eşiniz ünide çakılı kadro memur ise, eş durumu tayininden yararlanarak bekçilikten üniversiteye tayin alabilirsiniz.

Eş durumu tayini, aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlara tanınan bir haktır. Bu hak kapsamında, memurun eşinin bulunduğu yere tayin talebinde bulunabilir.

Eş durumu tayini için, aşağıdaki şartları taşımanız gerekir:

Eşinizin çakılı kadroda çalışması

Eşinizin bulunduğu yerde boş kadro bulunması

Sizin de atanmaya hak kazanacak niteliklere sahip olmanız

Eş durumu tayini başvurusu, eşiniz çalıştığı kuruma yapılır. Başvuruda, eş durumu tayin talep dilekçesi, eşinizle birlikte olduğunuzu gösteren belge, eşiniz çalıştığı kurumdan alınacak boş kadro bilgisi ve sizin atanmaya hak kazanacak niteliklere sahip olduğunuzu gösteren belgeleri ibraz etmeniz gerekir.

Başvurunuz kabul edilirse, eş durumu tayininiz yapılacaktır.

Eş durumu tayini için gerekli olan belgeler şunlardır:

Eş durumu tayin talep dilekçesi

Eşinizle birlikte olduğunuzu gösteren belge (Evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği vb.)

Eşiniz çalıştığı kurumdan alınacak boş kadro bilgisi

Sizin atanmaya hak kazanacak niteliklere sahip olduğunuzu gösteren belgeler (KPSS puanı, hizmet süresi vb.)

Eş durumu tayin talebinizin kabul edilmemesi durumunda, red kararına itiraz edebilirsiniz. İtiraz dilekçenizi, red kararını veren kuruma şahsen teslim etmelisiniz.

Umarım, eş durumu tayininiz yapılır ve eşinizle birlikte aynı şehirde görev yapabilirsiniz.

sonses71
Memur
20 Eylül 2023 08:45

Sizinki tayin değil kurum değiştirmek. Önce bu konuda anlaşalım. Eger eşiniz çakılı kadro ise ve siz de ÇMB iseniz ve aynı şehirde iseniz sorun yok. Zaten sizin zorunlu tayininiz yok. Eşiniz de sabit çakılı kadro ise o da size tabi. Başka ile gitme probleminiz yok. Sorun da yok idarecilere göre. Ama siz eşim gündüz çalışıyor ben gece çalışıyorum görüşemiyoruz tarzı bir sorununuz varsa o başka. Ancak bunun için de size kur değiştirmek için muvaffakat vermez emniyet. Ha tabi sağlam referansın varsa olmayacak iş yok emniyette.

fatihyazar
Aday Memur
20 Eylül 2023 09:17

Aynen benim derdim kurum değiştirmek. Bu mümkün müdür?
sonses71, 2 hafta önce

Sizinki tayin değil kurum değiştirmek. Önce bu konuda anlaşalım. Eger eşiniz çakılı kadro ise ve siz de ÇMB iseniz ve aynı şehirde iseniz sorun yok. Zaten sizin zorunlu tayininiz yok. Eşiniz de sabit çakılı kadro ise o da size tabi. Başka ile gitme probleminiz yok. Sorun da yok idarecilere göre. Ama siz eşim gündüz çalışıyor ben gece çalışıyorum görüşemiyoruz tarzı bir sorununuz varsa o başka. Ancak bunun için de size kur değiştirmek için muvaffakat vermez emniyet. Ha tabi sağlam referansın varsa olmayacak iş yok emniyette.

85200258
Genel Müdür
20 Eylül 2023 10:36

Bekçi olmak için kullandığını şimdi kurum degistirmek için kullanacaksın... Böyle böyle belirttiğin üniv de dekan , rektör yardımcısı bile olabilirsin. Millette kpss , ALES , vs yirtinsin dursun... Devran sizin devraniniz durmayın devam edin...
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi