Editörler : cihan27E.Kayı Han
20 Eylül 2023 10:49

İcra harcı ne kadar?

Arkadaşlar takibe giren bir konut kredim vardı. Onu kapattım. Avukat icra harcı yatır dedi. İcra harcı ne kadar bilen var mı?

E.Kayı Han
Editor
20 Eylül 2023 11:05

Uyap vatandaştan gir orada görebilirsin.

poolpolice
Memur
20 Eylül 2023 11:37

2300 küsür bişi
20 Eylül 2023 11:38

Devrem avukat 4200 civarı dedi.

poolpolice, 3 ay önce
2300 küsür bişi

poolpolice
Memur
20 Eylül 2023 11:39

kanka icra mudurlugune ödersin 2 katı avukata öde
20 Eylül 2023 11:42

Devrem avukat dedi ya icra müdürlüğünden ya da vakıf banktan sen ödeyeceksin. Yaklaşık 4200 çıkar dedi

poolpolice, 3 ay önce
kanka icra mudurlugune ödersin 2 katı avukata öde

poolpolice
Memur
20 Eylül 2023 11:48

tamam iste sen icra mudurlugu araciligiyla odedigin icin 1 icra mudurlugu 1 avukata gifecek direk size verim de avukata
Qovboypolis01, 3 ay önce

Devrem avukat dedi ya icra müdürlüğünden ya da vakıf banktan sen ödeyeceksin. Yaklaşık 4200 çıkar dedi

20 Eylül 2023 11:53

Yani icra müdürlüğü yerine avukata mı vereyim? Avukat kabul eder mi?

poolpolice, 3 ay önce
tamam iste sen icra mudurlugu araciligiyla odedigin icin 1 icra mudurlugu 1 avukata gifecek direk size verim de avukata

poolpolice
Memur
20 Eylül 2023 11:54

konus iste icra mudurlugune verince 2 katı oluyor diye onlar prosuduru daha iyi bilir param yok filan de
Qovboypolis01, 3 ay önce

genegel
Genel Müdür
20 Eylül 2023 13:56

İcrayı haricen (avukata veya borclu oldugun kişiye) ödeyerek kapattıysan, avukat icra dairesine borcun haricen kapatılıp, borclunun tahsil harcını ödeyeceğine dair bir yazı yollar ve ödeyeceğin oran takipte kesinleşmiş borcun (faiz, avukat masrafi vs gibi kalemler düştükten sonra, uyaptan görebilirsiniz) % 4.55 'ini tahsil harcı olarak ödersin.

Borcunu icra kanalıyla taksit taksit ödeyip kapattıysan, %9 vergi ödersin.

Avukat haricen tahsiline dair yazıyı yolladıysa, icra dairesine gidip ödersen de avukata da yollasan % 4.55 ödersin

Qovboypolis01, 3 ay önce

20 Eylül 2023 14:29

İcra maaşımdan kesilmedi. Avukat ve banka ile anlaşıp yapılandırdık ve taksitleri kendim bankaya yatırdım.

genegel, 3 ay önce

İcrayı haricen (avukata veya borclu oldugun kişiye) ödeyerek kapattıysan, avukat icra dairesine borcun haricen kapatılıp, borclunun tahsil harcını ödeyeceğine dair bir yazı yollar ve ödeyeceğin oran takipte kesinleşmiş borcun (faiz, avukat masrafi vs gibi kalemler düştükten sonra, uyaptan görebilirsiniz) % 4.55 'ini tahsil harcı olarak ödersin.

Borcunu icra kanalıyla taksit taksit ödeyip kapattıysan, %9 vergi ödersin.

Avukat haricen tahsiline dair yazıyı yolladıysa, icra dairesine gidip ödersen de avukata da yollasan % 4.55 ödersin

civciv kız
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 14:33

ücret çıkmıyor aynı durum bende de oldu icradan sonra banka ve avukatla yapılandırma yaptım borç taksit bittikten sonra avukata ücretini ödedim bana icra harcı çıkar 80-90 lira onu öde dedi icra dairesine sordum borcunuz yok dediler avukat borcun kapandığına dair icra dairesine yazıyı gönderdi icra dairesi de o yazıya istinaden kuruma maaş kesintisinin sonlandırılması için yazı yı gönderdi.

Qovboypolis01, 3 ay önce

İcra maaşımdan kesilmedi. Avukat ve banka ile anlaşıp yapılandırdık ve taksitleri kendim bankaya yatırdım.

civciv kız
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 14:35

sen icralık olmamışsın ki ozaman icra dairesinden hiç borç çıkmaması lazım zaten.

20 Eylül 2023 14:37

Hocam uyapta bişi gözükmüyor.

E.Kayı Han, 3 ay önce

Uyap vatandaştan gir orada görebilirsin.

20 Eylül 2023 14:39

Aslında icralık oldum. İcra dairesinde dosya açıldı fakat biz avukat ve banka ile anlaştık yapılandırma yaptık. Taksitler maaştan kesilmedi ben kendim bankaya yatırdım. Borcu da bitirdim. Bugün avukat sana 4200 TL civarı icra harcı çıkar dedi.

civciv kız, 3 ay önce

sen icralık olmamışsın ki ozaman icra dairesinden hiç borç çıkmaması lazım zaten.

civciv kız
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 14:39

sen icralık olmamışsın zaten senin kekliyor avukatın para falan ödeme git avukatın yayına sordum borcum yokmulş de geçiştir

Qovboypolis01, 3 ay önce

Hocam uyapta bişi gözükmüyor.

civciv kız
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 14:42

bi icralık oldum diyorsun bi aslında icralık olmadım diyorsun karar ver icra dairesi maaş kesintisi yapılsaydı zaten o dediğin ücretleri alıyordu örneğin maaş kesintisi kurumun 4000 tl mi yolladı 200-300 icrada kesiliyor geri kalanı avukata aktarılıyordu zaten

Qovboypolis01, 3 ay önce

Aslında icralık oldum. İcra dairesinde dosya açıldı fakat biz avukat ve banka ile anlaştık yapılandırma yaptık. Taksitler maaştan kesilmedi ben kendim bankaya yatırdım. Borcu da bitirdim. Bugün avukat sana 4200 TL civarı icra harcı çıkar dedi.

20 Eylül 2023 14:47

Yani icrada dosya açıldı diyorum. Ama banka ile anlaşıp yapılandırma yaptık ve borcu bitirdim.

civciv kız, 3 ay önce

bi icralık oldum diyorsun bi aslında icralık olmadım diyorsun karar ver icra dairesi maaş kesintisi yapılsaydı zaten o dediğin ücretleri alıyordu örneğin maaş kesintisi kurumun 4000 tl mi yolladı 200-300 icrada kesiliyor geri kalanı avukata aktarılıyordu zaten

civciv kız
Daire Başkanı
20 Eylül 2023 14:53

icra dairesinden her hangi bir işlem yapılmadıysa icra dairesi zaten senden herhangi bi ücret alamaz dosya açma vs adı altında belki 100-200 ücret alınır açılan dosya numarasıyla icra dairesini ara dosya numaranı söyle onlara durumu anlat varsa borcu söylerler zaten neden bunu yapmıyorsun ki

Qovboypolis01, 3 ay önce

Yani icrada dosya açıldı diyorum. Ama banka ile anlaşıp yapılandırma yaptık ve borcu bitirdim.

genegel
Genel Müdür
20 Eylül 2023 22:08

Durumunuzu anladım hocam, icra dosyası açılmış adınıza ama avukatla anlaştığınız için avukat ve banka maaş kesintisi için icraya yazı yollamamış, taksitle borcunuz bittiği için şimdi icradaki dosyanın tahsil harcını yatırmanız gerekiyor. İcra ve haciz takibi yapılmadığı için tahsil harcı olarak takipte kesinleşmiş miktardan % 2.27 vergi kesilecek ( %4.55 de olabilir tam durumunuz bilmediğimden). Bir de icra dairesi banka hesaplarına bloke koydurtmuşsa onun için de banka başına 20 TL gibi bir ücret ödeniyor ama avukatla anlaştığınız ve maaşınızdan kesilmediği için muhtemelen bloke de konulmamıştır.

En net cevabı ilgili icra dairesine git kardeşim, dosya numaranı ver zaten ne kadar harç yatırman gerekiyorsa onlar söyler. Sana ödemen gereken miktarı bir makbuzla veriyorlar, onunla adliye içerisinde vakıfbank oluyor, oraya gidiyorsun makbuzdaki miktarı ödeyip dekontu geri icra dairesine gidince dosyan kapanmış oluyor. Avukatın haricen tahsil yaptığına dair yazı yollaması lazım icra dairesine ve de o yazıyı yolladıktan sonra hemen git, sarkıtma zaten borcun bittiyse niye adliyeye gitmedin ki şimdiye kadar da buradan cevap bekledin onu da anlamadım. Ben de dosya kapattım, kapattığım gün icra dairesine gidip miktarı oradan öğrendim kapattım

Qovboypolis01, 3 ay önce

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi