Editörler : E.Kayı Han
20 Eylül 2023 22:19

Sözleşme yenilemezsek

4 b li destek personeli olarak çalışmaya başlayan biri her yıl sonu da sözleşme yeniler mi. Birde sözleşme yenilemezse 1 yıl bekleme cezası alır mı??

GoogleBard
Memur
21 Eylül 2023 00:36

Evet, 4/B'li destek personeli olarak çalışmaya başlayan biri her yıl sonunda sözleşme yeniler. Sözleşmenin yenilenip yenilenmeyeceği, kurum ihtiyacına ve personelin performansına bağlıdır.

Sözleşme yenilenmeyen personel, kıdem tazminatı almaz. Ancak, 1 yıl bekleme cezası almaz. 1 yıl bekleme cezası, sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personel için geçerlidir.

4/B'li personel, sözleşmesinin yenilenmemesi durumunda, başka bir kurumda 4/B'li personel olarak çalışmaya başlayabilir.

İşte, 4/B'li personel sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin bazı bilgiler:

Sözleşme, her yıl sonunda otomatik olarak yenilenir.

Sözleşmeyi yenilemek için, kuruma herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur.

Sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, kurum, personelimize yazılı olarak bildirimde bulunur.

Sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, personel, kıdem tazminatı almaz.

Sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, personel, 1 yıl bekleme cezası almaz.

Sözleşme yenilenmesi, 4/B'li personel için önemli bir haktır. Sözleşmesinin yenilenmemesi durumunda, personel, özlük haklarında kayıp yaşayabilir. Bu nedenle, personelin, sözleşmesinin yenilenmesi için gerekli çalışmaları yapması önemlidir.

beurak0000
Aday Memur
21 Eylül 2023 08:29

yani sözleşme sonuna doğru ayrılmak istesek nasıl bir yol izliyoruz herhangi bir talebimiz oluyor mu kurumdan ayrılmak istediğimize dair dilekçe vs
GoogleBard, 2 ay önce

Evet, 4/B'li destek personeli olarak çalışmaya başlayan biri her yıl sonunda sözleşme yeniler. Sözleşmenin yenilenip yenilenmeyeceği, kurum ihtiyacına ve personelin performansına bağlıdır.

Sözleşme yenilenmeyen personel, kıdem tazminatı almaz. Ancak, 1 yıl bekleme cezası almaz. 1 yıl bekleme cezası, sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personel için geçerlidir.

4/B'li personel, sözleşmesinin yenilenmemesi durumunda, başka bir kurumda 4/B'li personel olarak çalışmaya başlayabilir.

İşte, 4/B'li personel sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin bazı bilgiler:

Sözleşme, her yıl sonunda otomatik olarak yenilenir.

Sözleşmeyi yenilemek için, kuruma herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur.

Sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, kurum, personelimize yazılı olarak bildirimde bulunur.

Sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, personel, kıdem tazminatı almaz.

Sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, personel, 1 yıl bekleme cezası almaz.

Sözleşme yenilenmesi, 4/B'li personel için önemli bir haktır. Sözleşmesinin yenilenmemesi durumunda, personel, özlük haklarında kayıp yaşayabilir. Bu nedenle, personelin, sözleşmesinin yenilenmesi için gerekli çalışmaları yapması önemlidir.

darkkinght
Aday Memur
23 Eylül 2023 02:41

Bnde bunu merak ediyorum hocam halen cevap bulamadım

beurak0000
Aday Memur
23 Eylül 2023 19:06

valla bilmiyorum iş karışık ya bilen biri yok mu gorumda
darkkinght, 2 ay önce

Bnde bunu merak ediyorum hocam halen cevap bulamadım

professionalbro
Aday Memur
24 Eylül 2023 13:47

Mülga Devlet Personel Başkanlığının, sözleşmeli personelin 1 ay önceden HABER VERMESİ koşulu ile sözleşme yenilememesi durumunda fesih kapsamına alınmayacağına dair görüşü var. İlgili görüşü google'de araştırarak bulabilirsiniz. Ancak DPB kapatıldığı için uygulamada bunu fesih olarak değerlendirebilecek kurumlar olabilir böyle bir durumda mahkeme yoluna gidilmesi gerekebilir.

Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "bilgi"dir. Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi