Editörler : E.Kayı Han
21 Eylül 2023 11:18

4B'li Koruma ve Güvenlik Görevlisi Tayin Hakkı

Öncelikle iyi çalışmalar herkese. Tarım Bakanlığına bağlı 657'ye tabi 4b li Korum ve Güvenlik Görevlisi olarak görev yapmaktayım. 4 sene sonunda kadroyu aldıktan sonra tayin hakkım var diye biliyorum. Ama burda bazılarının söylediklerine göre öyle bi hakkım yokmuş. Bende bakanlığı arayıp bilgi aldım ve tayin hakkınız var dendi. Bu sefer burda tayin hakkınız yok diyenler, tayin hakkınız olsa bile rahat rahat göndermiyorlarmış emniyete bağlısınız ayriyeten diyorlar.

Yani işin özü 3+1 yani 4 sene sonunda hizmet yılımı doldurduktan sonra tayin olabiliyor muyum. Eş durumu gibi şeylerden yararlanabiliyor muyum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar bizi bilgilendirebilirlermi. Teşekkür ederim.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
21 Eylül 2023 11:45

Emniyete mi bağlıymışsınız? Bildiğimiz Emniyet Müdürlüğüne mi? Tarım Bakanlığında görev yaptığınız halde mi? :)

ÇİFTÇİ11
Aday Memur
21 Eylül 2023 11:50

Bizim 5188 Özel Güvenlik Kanununa bağlı olduğumuz için ayriyeten Emniyete bağlısınız diyor bu gibi konularda

hsnd, 2 ay önce

Emniyete mi bağlıymışsınız? Bildiğimiz Emniyet Müdürlüğüne mi? Tarım Bakanlığında görev yaptığınız halde mi? :)

hsnd
Başbakan Müsteşarı
21 Eylül 2023 13:08

Kanuna bağlı olduğunuz doğru ancak emniyete bağlısınız demek doğru değil. Tayin durumu sadece sizi ve bağlı olduğunuz yani çalıştığınız kurumu bağlar. Emniyetin tayin durumunuzla alakası yok.

ÇİFTÇİ11, 2 ay önce

Bizim 5188 Özel Güvenlik Kanununa bağlı olduğumuz için ayriyeten Emniyete bağlısınız diyor bu gibi konularda

ÇİFTÇİ11
Aday Memur
21 Eylül 2023 13:14

Tamamdır hocam teşekkür ederim

hsnd, 2 ay önce

Kanuna bağlı olduğunuz doğru ancak emniyete bağlısınız demek doğru değil. Tayin durumu sadece sizi ve bağlı olduğunuz yani çalıştığınız kurumu bağlar. Emniyetin tayin durumunuzla alakası yok.

arkeomania
Şube Müdürü
21 Eylül 2023 19:07

Tayin işi kurumdaki personel sayısına bağlı personel sayısı azsa olmaz yeterliyse yaparlar.

ÇİFTÇİ11
Aday Memur
21 Eylül 2023 23:11

Nasıl yani. İdare izin vermeden gidemem yani binevi öyle mi?

Peki tayin değil de eş durumundan olursa göndermek zorunda değillermi?

arkeomania, 2 ay önce
Tayin işi kurumdaki personel sayısına bağlı personel sayısı azsa olmaz yeterliyse yaparlar.

arkeomania
Şube Müdürü
21 Eylül 2023 23:14

İdareye bağlı benim tayin dilekçesini reddettiler mesela Bakanlığa göndermeden il müdürlüğü.
ÇİFTÇİ11, 2 ay önce

Nasıl yani. İdare izin vermeden gidemem yani binevi öyle mi?

Peki tayin değil de eş durumundan olursa göndermek zorunda değillermi?

ÇİFTÇİ11
Aday Memur
21 Eylül 2023 23:21

Anladığım kadarıyla sizde güvenlik personelisiniz. Eş durumundan olursa gitmek istersem gidemiyormuyum yani kadroyu aldıktan sonra eş durumundan 360 gün prim şartını yerine getirtip gitmek istersem ona engel olma gibi bir durumları varmı.

arkeomania, 2 ay önce
İdareye bağlı benim tayin dilekçesini reddettiler mesela Bakanlığa göndermeden il müdürlüğü.

arkeomania
Şube Müdürü
21 Eylül 2023 23:23

Yo ben güvenlik değilim ama bu tayin nakil işleriyle çok uğraştım. Eş durumundan dolayı kolaylık sağlayacaklarını düşünüyorum.
ÇİFTÇİ11, 2 ay önce

Anladığım kadarıyla sizde güvenlik personelisiniz. Eş durumundan olursa gitmek istersem gidemiyormuyum yani kadroyu aldıktan sonra eş durumundan 360 gün prim şartını yerine getirtip gitmek istersem ona engel olma gibi bir durumları varmı.

ÇİFTÇİ11
Aday Memur
22 Eylül 2023 07:30

Anladım hocam güvenlik değilsiniz. O zaman bu tayin dilekçesini red etmeleri sadece güvenliğe özel bişey değil anladığım kadarıyla.

arkeomania, 2 ay önce
Yo ben güvenlik değilim ama bu tayin nakil işleriyle çok uğraştım. Eş durumundan dolayı kolaylık sağlayacaklarını düşünüyorum.
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi