Editörler : E.Kayı Han

işletmen74
Aday Memur
23 Eylül 2023 14:09

kişileri birbirini ilgilendirir anladın kral herkes o zaman ayağını yorganına göre uzatacak ona göre sende hakaret edeceksin saygılar anlatabildim ise ne mutlu
gtot, 2 ay önce

Bende 3 yılı aşkın süredir cezaevinde gece nöbeti tutmuşluğum var, kovid döneminde fedakarlık yapan memurun yüzüne karşı memuriyetinden edeceği konusunda tehdit edeni de gördüm

23 Eylül 2023 19:37

Ayakta uyuyacak halin yok herhalde. Uyuyan ile uyumayan bellidir. Neyse konuyu çokta uzatmaya gerek yok. Görev başında uyumak isteyen gidip uyusun. Keyfi bilir. Güzel bir söz vardır: Bir musibet bin nasihattan iyidir. diye. Umarım öyle bir durum yaşamazsınız ama olurda yaşarsanız o zaman ne demek istediğimizi iyi anlayacaksınız. Selametle.

gtot, 2 ay önce

sana bir soru sorayım o zaman. o kamera memurun gözünün açık yada kapalı olduğunu görebilecek kadar net mi

23 Eylül 2023 22:03

Memur arkadaşlarımız robot degil tabiki nöbet esnasında gözlerini dinlendirecekler ama uyumak olmaz kameralar sadece mahkum için degildir kamera araciligi ile cezaevinin genel disiplin ve güvenliğini sağlarsinız mahkum içinde memur içinde bu gecerlidir cezaevi yonetimi görüntülerde yönetmeliğe uygun olmayan bir husus ile karşılaşırsa o görüntülere dayanarak soruşturma başlatabilir savcılık soruşturması ayrı bir durumdur

EVEREST8848
Memur
24 Eylül 2023 07:50

Boş yapıyorsun biz yıllarca 24 72 çalıştık nöbetleşe her zaman nöbetleşerek uyuduk bunuda herkes biliyordu savcıdan müdürü kadar herkes biliyordu 3 gün izinin var neden uyuyorsun diyen bir kişi çıkmadı tamamen keyfi bir uygulama ceza felan almaz arkadaş itiraz ettiği takdirde.
Pr0metheuss, 2 ay önce

Hocam icapçı da yazabilirsin nöbetçi de işin teamulleri ve telaffuzunda hiçbir önemi yok. Resmiyette icapçıdır. Bak nöbetçi ile icapcı arasındaki sorumluluk farklıdır. Mesela; nobreciysen eğer kurumda bulunma zorunluluğun vardır ama icapcı da zorunluluk yoktur. O senin takdirine kalmış. Bir olay olursa gelirsin. Şimdi burdaki mevzu gece nobetine gelen infaz korumanın vardiyada uyuması. Bu büyük bir problem. O adam zaten 2 gün vardiya istirahatini kullanıyor ve aynı gün içerisinde zaten 12 saat istirahatli. Bir de göreve geldiği esnada uyursa birincisi görevini ihmal etmiş olur ikincisi kurumda güvenlik zafiyetine neden olur. Hangi açıdan bakarsan bak yapulan şey yasal değil. Bir diğer konu da amirlerin personelin iş / işleyişini denetleme ve izleme yetkisi var. Yukarda mevzuatı da yazdım. Müdür gece vakti kurumda değil ama gece islerin takibini yapmak ve güvenlik açığı var mı yok mu diye tespit etmek için kamera izleme yetkisi var. ( müdürün odasında kamera bilgisayarı var zaten)

24 Eylül 2023 12:35

Uyumaya devam et o zaman.

EVEREST8848, 2 ay önce
Boş yapıyorsun biz yıllarca 24 72 çalıştık nöbetleşe her zaman nöbetleşerek uyuduk bunuda herkes biliyordu savcıdan müdürü kadar herkes biliyordu 3 gün izinin var neden uyuyorsun diyen bir kişi çıkmadı tamamen keyfi bir uygulama ceza felan almaz arkadaş itiraz ettiği takdirde.

meemur42
Aday Memur
24 Eylül 2023 13:10

çok doğru yazmışsın kardeşim bunun gibileri aşmak lazım
işletmen74, 2 ay önce
Sana devlet gece uyu diye22.000 üzerinde maaaş veriyor değil mi canım kardeşim O parada yetim hakkı var bilmiyorsun değil mi adam gidecek 3 saat uyudum diye burada yazacak sen de yok kamera kaydı yok bilmem ne kardeşim 3 saat uyumak nedir ya orası kurum adam kendini gece assa ki bu çalıştığım kurumda merkez kontrol ve nöbetçi uyuduğu için zamanında olmuş bir örnek mahkum ortak yaşam alanında kendini astı ve 3 saat sallanmış sen bunu görmeyecek ve uyuyacaksın öyle mi sonra burada kamera izlemek suç diyecek siniz Rabbim hepinize akıl fikir versin inşallah yetim hakkını elbet alırlar ebedi dünyada merak etmeyin yazık.... vallahi utanmadan kamera kaydı izlemek yasak diye yazmış sın uyuyamaz sın arkadaşım yasak uyumak yasak kamera kaydı bakmak değil yazık....

işletmen74
Aday Memur
24 Eylül 2023 13:15

dilerim Allah'a uyurken biri kendini asmaz ve işinden gücünden olmazsın kral ama şu dünyada öleceğim gün hariç herşeyi tahmin eden ben eminim ki sen uyurken bir gün bir mahkum kendini asarak ya da içeri de başka bir şekilde kamera karşısında kendine zarar vererek Bir şey olacaktır bu yorum burada dursun he eğer O durumda sen burada ağlarsan senin işten atılmana asla acımayacam ve gidip o devlet büyüklerinin elinden öpeceğim hadi tatlı rüyalar kardeşim unutma yorgan da al gece uyurken kral yakışır... pamuklu olsun Yorgan Allah akıl fikir versin göreceksin inşallah yaşamazsın böyle bir olay ama ben eminim yaşayacaksın uyumayı bırakmaz isen... bu burada kalsın acımam işten atılırsan Kur'an şahidim olsun ki acımam....
EVEREST8848, 2 ay önce

Zeytun31
Memur
25 Eylül 2023 07:44

ortalığı provoke etmeye çalışma. 15 yıldır bu meslekteyim. Amir onlarca bölüm kısım var kamera kaydı ile işlem tesis eder. Ceza da verir sen nöbet yerini terk et. Savcıdan olur mu beklenir? Hepimizin aldığı oksijeni alıyorsun. nasıl böyle azotlu bir sonuç uyduruyorsun anlamıyorum.
gtot, 2 ay önce

cezaevindeki kamera kayıtları anca cumhuriyet savcısının talimatıyla incelenir, diğer türlü herhangi bir mahkumun içinde bulunduğu vukuat dışında personele karşı kullanılırsa kişisel verinin hukuka aykırı ele geçirilmesi olur

25 Eylül 2023 12:27

Adalet bakanlığında icapçılık diye bir kavram yok. İcapçılık hastanede olur. Adalet bakanlığında personelin nöbeti nasıl, nerede, ne şekilde tutacağı görev tanımı ile önceden belirlenir. Personel nöbetini yazılı olarak belirtilen şekilde tutar. Yani personelin nöbeti ne şekilde tutacağına ilişkin belirlenen esaslara bakmak lazım. Bunlar önceden belirlenir, yazılır, personellere tebliğ edilir.

Pr0metheuss, 2 ay önce

Arkadaşın biri gece uyuyan müdür demiş. Arkadaşım müdür icapcıdır. Nobetci değil! Gece vardiyaya gelen ikm ise nobetcidir. Nöbetçi ile icapcinin ne anlama geldiğini araştırmanızı oneririm

citi1989
Kapalı
25 Eylül 2023 13:12

Yazıştığınız konularda marmara kampüste çalıştığınızı gördüm de, vardiya personelleriyle uğraşanların çoğu orada toplanmış sanırım.. makam hırsı kendine kanıtlamayla birleşince amir hakkında şikayet gitmesi kaçınılmaz olur. Sonuçta 657ye amirlerde dahil

işletmen74, 2 ay önce
dilerim Allah'a uyurken biri kendini asmaz ve işinden gücünden olmazsın kral ama şu dünyada öleceğim gün hariç herşeyi tahmin eden ben eminim ki sen uyurken bir gün bir mahkum kendini asarak ya da içeri de başka bir şekilde kamera karşısında kendine zarar vererek Bir şey olacaktır bu yorum burada dursun he eğer O durumda sen burada ağlarsan senin işten atılmana asla acımayacam ve gidip o devlet büyüklerinin elinden öpeceğim hadi tatlı rüyalar kardeşim unutma yorgan da al gece uyurken kral yakışır... pamuklu olsun Yorgan Allah akıl fikir versin göreceksin inşallah yaşamazsın böyle bir olay ama ben eminim yaşayacaksın uyumayı bırakmaz isen... bu burada kalsın acımam işten atılırsan Kur'an şahidim olsun ki acımam....

anten10
Aday Memur
25 Eylül 2023 13:50

mesai gece 20:00'da başlar ancak memur işe gidebilmek için saat 19:00'da evden çıkar, nöbet sabah 08:00'da biter ancak sayım almadır vardiyayı devretmedir derken cezaevinden çıkış saat 08:30'u bulur. Eve varışta 9-9:30 olur. Buda yaklaşık 14-15 mesai yapma anlamına gelir. Burada insanların nöbet tutuğundan bahsediliyor. Ne yaparsan yap bünyede yorgunluk olur. Gözler kapanmaya başlar. Vücut bir noktadan sonra dinlenmeye geçmek ister. Bu insanlar masa başı çalışmıyor. Vardiyada çalıştığı sürelerde kaç km yol yaptığını kimse tahmin edemez. Gece o saatlerde ne kadar dayanıklı olursan ol bir noktadan sonra uyku gelmeye başlar. robot değil ki bu insanlar. 12 saat telefon yok, internet yok, kitap yok, televizyon yok ....... nasıl ayakta durmasını beklersiniz. Bazı müdürler personelin bir araya gelip konuşmasına bile yasak koyuyor. Peki amirler insanların uyumaması için ne gibi önlemler alıyor? hemen hemen hiç bir müdür bunun için çaba sarf etmiyor. Hangi cezaevinde memurların dinlenme odası var, hangisinde memurlar için televizyon var? Buradan ahkam kesmek basit. 1-2 ay nöbet tutmak basit olur ancak yıllar geçtikten sonra gece nöbet tutmak o kadar kolay değildir. doktor ve hemşirelerde gece nöbet tutuyor ancak bunlar nöbetleşe uyuyup dinleniyor. İtfaiye personeli de gece uyuyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Buradan ahkam kesmek kolay önce empati yapıp ona göre konuşmak gerekiyor. Burada konuşanların yüzde kaçı işimi dört dörtlük yapıyorum diyebilir? Adam bir soru sormuş dövmedikleri kalmış. Bu arda ben vardiya da çalışmıyorum. Hiç vardiya geçmişimde yok unvanım gereği.

citi1989
Kapalı
25 Eylül 2023 14:20

15 yıllık memursunuz ama açtığınız bir konuya baktığımda pekte ak kaşık değilmişsiniz :)

Zeytun31, 2 ay önce
ortalığı provoke etmeye çalışma. 15 yıldır bu meslekteyim. Amir onlarca bölüm kısım var kamera kaydı ile işlem tesis eder. Ceza da verir sen nöbet yerini terk et. Savcıdan olur mu beklenir? Hepimizin aldığı oksijeni alıyorsun. nasıl böyle azotlu bir sonuç uyduruyorsun anlamıyorum.

Zeytun31
Memur
25 Eylül 2023 17:07

ak kaşık kimde kara kaşık kimde onu değerlendirebilecek yerde değilsin:)
citi1989, 2 ay önce

15 yıllık memursunuz ama açtığınız bir konuya baktığımda pekte ak kaşık değilmişsiniz :)

citi1989
Kapalı
25 Eylül 2023 17:18

15 yıldan fazla deneyimi olan bazı kişilerin ak kaşık olmadığının genel müdürlüğe kanıtıyla birlikte sunulduğunu bildiğim için sıkıntı yok :)

Zeytun31, 2 ay önce
ak kaşık kimde kara kaşık kimde onu değerlendirebilecek yerde değilsin:)

Zeytun31
Memur
25 Eylül 2023 17:24

Geçmişe takılıp dikiz aynasina baka baka gitme kardeş önüne bak ki çukura düşmeyesin :)
citi1989, 2 ay önce

15 yıldan fazla deneyimi olan bazı kişilerin ak kaşık olmadığının genel müdürlüğe kanıtıyla birlikte sunulduğunu bildiğim için sıkıntı yok :)

citi1989
Kapalı
25 Eylül 2023 17:33

kendime yapılmasını istemediğim birşeyi başkasına yapma huyum olmadığı için çukura düşmem merak etme..

Zeytun31, 2 ay önce
Geçmişe takılıp dikiz aynasina baka baka gitme kardeş önüne bak ki çukura düşmeyesin :)

iyilikiyidir
Memur
26 Eylül 2023 00:37

Allah aşkına ne olmuş :) yahu sen idare memursun belli anladık da ne yapacaklar yani bç söylesene avret yerinden tavana mı asacaklar. Bi sakin gel be kimse babanızın uşağı değil. Kendinizi birşey sanmayın bence
Pr0metheuss, 2 ay önce

Son olarak, Bir kaç hafta once Elazığ'da bir cezaevinde yasanan olay sırasında vardiyadaki bir çok personel uyuyordu. Varsa tanıdığın sor bakalım uyuyanlara ne oldu

iyilikiyidir
Memur
26 Eylül 2023 00:45

çok bilen kardeş aylık icap listesi diye birşey yok Nöbetçi müdür diye liste var. Müdür keyfi gelir diyede bişey yok. Mevzuat açık sayımların nöbetçi kurum müdürü eşliğinde olacağı yazıyor. mevzuat emri vermiş sen aklın sıra keyfiyet uyguluyorsun :) Herkesin bir ödediği diyet var haberin olsun. Kurumda olmadan ertesi gün kameradan izleyip bir gün önceki tutanağı tutturup tutanağa imza atıp başı yanan nöbetçi müdürler de var :) Hiç unutmam kardeş bir Cumhuriyet savcısı nöbetçi müdüre aynı şunu demişti. Olmadığın görmediğin zabıta geçilene şahit olmadığın tutanağa imza atabilirsin ama GÖRÜLDü Olarak atarsın. olayda varmış gibi atarsan bende seni görürüm
Pr0metheuss, 2 ay önce

Ayakta uyuyacak halin yok herhalde. Uyuyan ile uyumayan bellidir. Neyse konuyu çokta uzatmaya gerek yok. Görev başında uyumak isteyen gidip uyusun. Keyfi bilir. Güzel bir söz vardır: Bir musibet bin nasihattan iyidir. diye. Umarım öyle bir durum yaşamazsınız ama olurda yaşarsanız o zaman ne demek istediğimizi iyi anlayacaksınız. Selametle.

citi1989
Kapalı
26 Eylül 2023 09:21

Kamera memura karşı kullanılması size göre doğalsa keşke fiziksel olarak kamera omzumu sıkıp acıtan ve beni duvara sırtım duvara gelecek şekilde göğsüme baskı uygulayan amirlerim hakkında şikayetçi olsaydımda 125/E/f den işlem yapılsaydı

Pr0metheuss, 2 ay önce

Son olarak, Bir kaç hafta once Elazığ'da bir cezaevinde yasanan olay sırasında vardiyadaki bir çok personel uyuyordu. Varsa tanıdığın sor bakalım uyuyanlara ne oldu

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi